GaBiLe Sohbet Giriş
Nick Yazınız Sohbete Baglan

Düzgün bir erkek bulmak birçok erkek için çaba gerektirebilir. Bu erkekle nerede tanışacağını, ona nasıl yaklaşacağını ve ilgisini çekip bu ilgiyi nasıl devam ettireceğini bulman gerekir. Doğuştan iyi sosyal becerileri olmayan insanlar için bu, bir bulmaca çözmek gibi olabilir. Neyse ki bir gay arkadaş edinmenin yanı sıra uzun süreli, güçlü ve sağlıklı bir ilişkiyi sürdürebilmek için faydalanabileceğin teknikler ve bunun için yapabileceğin şeyler var.

Yöntem 1 / 3:
Diğer Erkeklerle Tanışmak

  1. 1
    LGBT etkinliklerine git ve insanlarla haşır neşir ol. LGBT etkinliklerine katılmak, tutkulu olduğun bir gayeyi desteklemenin müthiş bir yoludur ve bu, sana senin için uygun bekârlarla tanışma gücü verecektir.[1] Destek olabileceğin bir etkinlik veya gaye seçip yeni arkadaşlar edinmek ve eğlenmek için olumlu bir düşünce yapısıyla bu etkinliğe katıl. Oraya gitmeyi ve insanlarla konuşmayı ihmal etme. İlgilendiğin birini görürsen yanına gidip bir konuşma başlat.
    • Birçok büyük şehirde, yıl boyunca gerçekleşen Onur Yürüyüşü (Pride) etkinlikleri var.[2] Yaşadığın şehirde gerçekleşecek olan LGBT etkinliklerini İnternet’ten araştır.
    • En büyük LGBT etkinliklerinden bazıları arasında Madrid Onur Yürüyüşü, NYC Onur Yürüyüşü, São Paulo Onur Yürüyüşü ve Sidney Gey ve Lezbiyen Festivali (Sydney Gay and Lesbian Mardi Gras) sayılabilir.[3]
  2. 2
    Diğer bekâr erkekleri bulmak için çevrim içi flört sitelerini ve uygulamalarını kullan. Yakınında yaşayan uygun, bekâr erkekleri bulmak için kullanabileceğin birçok çevrim içi flört sitesi vardır. Bu İnternet sitelerine girmek için bir hesap oluşturman ve kişisel profilini tamamlaman için soruları cevaplaman gerekir. Flört siteleri daha detaylıdır ve ciddi bir ilişki için daha iyidir. Yakınındaki bekârları bulmak için cep telefonuna flört uygulamaları da indirip, deneyebilirsin. Uygulamalar daha hızlı ve daha isabetli olmak üzere tasarlanmıştır. Sadece eğlenmek ve yeni insanlarla tanışmak istiyorsan uygulamalar, yaşadığın bölgedeki daha çok insanla iletişime geçmen için daha iyidir.
    • Eşcinsel erkekler için en iyi sitelerden bazıları shemaleturk ve Gabile.com’dur.[4]
    • Flört uygulamaları arasındaki en iyi uygulamalardan bazıları Grindr, Scruff ve GROWLr’dur.[5]
    • Bir flört uygulamasında profil oluştururken kullandığın fotoğrafların kalitesine ve çeşitliliğine yoğunlaş.
    • Eşcinsel erkekler için açık havada çekilen veya kolları gösteren fotoğraflar, birinin senin profilini beğenme şansını artıracaktır.[6]
    • Biriyle yüz yüze tanışmadan önce mesajla upuzun konuşmalar başlatmaya çalışma. Flört sitelerinde tanışmak iyidir ama bu, gerçek bir randevuya dönüşmelidir.
  3. 3
    Gey barlarda uygun erkekleri bul. İnternet’ten araştırma yaparak yaşadığın şehirdeki en bilinen gey barları bul. Barlar hakkında yapılan yorumları oku ve senin kişiliğine en uygun olan ortamı seç. Sessiz, sakin bir tipsen sakin, rahat bir ortam muhtemelen sana daha çok uyacaktır. Daha çok parti delisiysen yaşadığın yerin yakınındaki dans kulüplerine bak.
    • Gey barlar muhtemelen ilişki arayan gey erkeklerle dolu olacaktır.
    • Türkiye’deki en bilinen gey barlar arasında Rocinante Kafe Bar, Chianti Bar ve SuperFabric Club sayılabilir.[7]
  4. 4
    Bir LGBT topluluğuna veya kâr amacı gütmeyen topluluğa gönüllü olarak katıl. Bir LGBT topluluğuna gönüllü olarak katıldığında, seninle benzer düşünceleri ve aktivizm konusunda benzer tutkuları olan diğer eşcinsel erkeklerle tanışabileceksin. Bu, yaşadığın bölgedeki diğer eşcinsel insanlarla bağlantı kurmak için de güzel bir yoldur. Farklı arkadaş çevrelerine girmeyi dene ki başka uygun eşcinsel erkekler bulabilesin.
    • Kaos GL Derneği ve Lambdaistanbul gibi gönüllü gruplarına bak.
    • Eşcinsel haklarını iyileştirmek için çalışan yerel sosyal merkezler bul.
    • Gönüllüler için gönüllü iş fırsatları arasında yürüyüşlerin, protestoların, etkinliklerin düzenlenmesine yardım etmek, aramaları cevaplamak, orada çalışanlara yardımcı olmak, dijital medya işlerini yapmak ve gönüllü toplumsal hizmetlerde bulunmak sayılabilir.[8]
  5. 5
    Aktif, sosyal ol ve sevdiğin etkinliklere katıl. Eşcinsel bir erkek olman, biriyle tanışmak için sadece eşcinseller için olan etkinliklere veya kuruluşlara gitmen gerektiği anlamına gelmez. Olumlu bir düşünce yapısı benimsemeyi unutma, dışarı çıkıp dünyada sosyal ol. Başka insanlarla iletişim kurmada zorluk yaşıyorsan bir topluluğa katıl veya spor salonuna yazıl. Arkadaş gruplarıyla sosyal etkinliklere katılma fırsatlarını yakala ve tanıştığın insanlara karşı kibar ve samimi ol. Samimi ve olumlu bir tutum, doğal olarak diğer erkeklerin ilgisini çekecektir. İlgini çeken birini bulduğunda onunla daha çok zaman geçirmek için ek bir çaba göster.
    • Tanıştığın insanlara karşı kindar, kaba veya kibirli olma.
    • Hoşlandığın biri olursa "Selam! Bence harika birisin. Bir ara bir içki veya kahve içmek ister misin?" diyerek ona çıkma teklifinde bulun.
    • Hoşlandığın erkeğin cinsel yöneliminden emin değilsen onun vücut dilini dikkatle incele. Kendini uzak tutuyorsa, ilgisiz gibi görünüyorsa veya sen fiziksel temasta bulunduğunda uzaklaşıyorsa büyük ihtimalle senden hoşlanmıyordur.
    • Yaşadığın yerde çok fazla eşcinsel erkek yok gibi görünüyor diye hemen vazgeçme. Küçük bir şehirde de eşcinsel erkeklerle tanışabilirsin.

Yöntem 2 / 3:
Bir Erkeği Cezbetmek

  1. 1
    Kendini sev. Bir erkeği cezbetmeden önce kendini sevmen ve kendin için en iyisini istemen gerekir. Bu, kulağa sağduyu gibi gelebilir ama bu, birçok insanın flört etmeden önce unuttuğu önemli bir meseledir. Kendine verdiğin değeri göremiyorsan başkaları da bunu görmekte zorlanacaktır.
    • Küçük başarıların için kendini takdir et ve eksik yönlerine karşın bunların varlığını kabul et. Bunlar seni benzersiz yapan şeyler.
    • Tüm olumsuzlukları reddetme. Geliştirilmesi gerektiğini düşündüğün alanları geliştirmek için çabala, hedeflerin ve bunlara ulaşman için gerekenler konusunda gerçekçi ol.
  2. 2
    Kendine daha çok güven. Daha düz bir duruş şekliyle, gülümsemeyle veya konuştuğun insanlarla göz teması kurarak kendinden daha emin görünebilirsin.[9] Sürekli olarak fazla alçak gönüllü olma veya kendine karşı aşırı derecede eleştirel olma. Kişiliğinin tüm olumlu yanlarını düşün ve eksik olduğun alanları iyileştirmek için çabala.
    • Kendinden eminmiş gibi davramak ilk başta bir erkeğin senden hoşlanmasını sağlayabilir ama uzun süreli bir ilişki yaşamak istiyorsan sağlıklı bir öz saygı geliştirmelisin.
  3. 3
    Kişisel temizliğine dikkat et. Güzel kokmak ve temiz görünmek diğer insanları cezbetmede işine yarayacaktır. Her gün duş almayı, deodorant sürmeyi ve tırnaklarını kesip temiz görünmelerini sağlamayı unutma.[10] Yetersiz bir kişisel temizlik, çoğu insan için çok büyük bir keyif kaçırıcı durumdur. Bu nedenle bir sevgili edinmeye çalışırken bunu aklından çıkarma.[11]
    • Biriyle flört ederken temiz kıyafetler giymek de önemlidir.[12]
  4. 4
    Hem rahat olabileceğin hem de karşındakini etkileyeceğin şekilde giyin. Yeni erkeklerle tanışmak için dışarı çıktığında kıyafetlerinin içinde kendinden emin ve rahat hissetmen önemli. Ama kıyafetlerin senin tuhaf veya rahatsız hissetmene sebep olursa bu, hem ruh hâlini hem de randevunun ilerleme şeklini etkileyecektir.[13] Normalde giyeceğin bir şey seç ama dışarı çıkmadan önce seçtiğin kıyafetin temiz ve güzel göründüğünden emin ol.
    • Senin en iyi özelliklerini öne çıkaran kıyafetler giy. Mesela kaslı kolların varsa bunları göstermek için bir tişört giy.
  5. 5
    Hoşlandığın erkekle göz teması kur ve ona gülümse. İlk başta onun ilgisini çekmeye çalışırken göz teması kurmak gereklidir. Ayrıca göz teması, romantizmin ve karşındaki kişiyle bağlantılı hissetmenin ayrılmaz bir parçasıdır.[14] Umuma açık bir yerdeysen ve o erkeği tanımıyorsan onunla ilgiliendiğini göstermek için ilk başta göz teması kur. Göz temasına cevap verirse, sana doğru gülümserse veya sana doğru bakmaya devam ederse ona yaklaşmalısın.
    • Bakışlarını çevirirse veya seni görmezden gelirse büyük ihtimalle senden etkilenmemiştir. Seni ona bakarken gördüğünden emin ol ve onu oradan incele.
  6. 6
    Reddedilme korkunun üstesinden gel. Reddedilme korkusu, kabuğundan çıkmanı ve o erkeği bulmanı engelleyen güçlü bir duygu olabilir. Reddedilme, fiziksel ve duygusal acıya sebep olabilir ve geçmiş deneyimler mevcut ilişkilerini görme şeklini olumsuz bir şekilde biçimlendirebilir.[15] Reddedilme korkusunu azaltmak için tek bir ana, duygusal yönden çok fazla sarmadığına emin ol. Reddedilme korkusunu aşmanın diğer bir yolu, kendini zamanla o ana duyarsızlaştırmaktır. Yani birçok erkek ile tanış ve ara sıra reddedilmeye alış. Aşamalı maruziyet, fobisi veya anksiyetesi olan insanlar için yaygın olarak kullanılan bir tedavidir.[16]
    • Hoşlandığın kişiye yaklaşmayı veya ilgi göstermeyi ertelediğinde kendine çok baskı yapıyor ve sonu olumsuz bitebilecek olan bir etkileşime çok fazla yatırım yapıyor olursun.[17]
    • Geleceği göremeyeceğinden ilişkinin nasıl ilerleyeceğine dair bir senaryo uydurma.
    • Üç saniye kuralını kullan ve o erkeği fark ettikten sonra ona üç saniye içinde yaklaş. Bu sayede beyninde gereksiz bir endişe oluşmayacaktır.

Yöntem 3 / 3:
O Erkeği Elinde Tutmak

  1. 1
    Etkili ve samimi bir şekilde iletişim kur. İletişim, biriyle sağlıklı bir ilişki sürdürmenin en kritik taraflarından biridir. Görüştüğün kişiyle ciddi olmasan bile onunla dürüst bir iletişim kurmak önemlidir. Hiçbir şeyi saklama. Seni rahatsız eden bir şey yaparsa bunun hakkında onunla konuş. Etkili bir iletişim kurmak, karşındakinin duygularını incitmeden içinde tuttuklarını dökmeyi gerektirir.
    • Hiçbir şey söylemeden dargınlık veya olumsuz duygular oluşmasına izin verme. Söz konusu onun kendi kişiliği olduğunda aşırı derecede eleştirel veya takıntılı olma.
    • Eleştiri yaparken eleştirini kibarca söylemeye çalış ki karşındakinin duygularını incitmeyesin.
    • Sana eleştiri yapılırken hemen darılma. Bunun yerine karşındakinin söylediklerini ve bunu neden söylediğini değerlendirip onunla samimi ve dürüst bir şekilde sohbet et.[18]
    • Söylediği şeylere ilgi göster ve onun sesini bastıracak şekilde konuşmak yerine onu dinlemeyi unutma.
  2. 2
    İlişkinin ciddiyeti konusunda sohbet et. Konu senin nasıl bir ilişki aradığına geliyor. Uzun süreli, kendini adadığın bir ilişki veya sadece eğlenmek istiyor olabilirsin. Her iki durumda da ilişki içinde olduğun erkek, bu ilişkiden ne istediğini bilmelidir. Senin beklentilerin ile ilgili olarak sohbet et ve onun duygularını incitmekten korkma. Beklersen ve karşındaki varsayımlarda bulunursa ilerleyen zamanlarda bu durum, onun duygularının çok daha kötü bir şekilde incinmesiyle sonuçlanabilir.
    • Geçici bir ilişki istiyorsan "Senden gerçekten hoşlanıyorum ama şu an ciddi bir ilişki içinde olmak istemiyorum. Sadece eğlenmeye çalışıyorum ve bağlanmak istemiyorum. Sen böyle bir ilişki istemiyorsan ve beni görmek istemiyorsan seni kesinlikle anlarım," diyebilirsin.
    • Kalıcı, kendini adadığın bir ilişki istiyorsan "Seninle birlikte olmaktan çok hoşlanıyorum ve bu ilişkiyi bir sonraki seviyeye taşımak istiyorum. Sadece seninle birlikte olmak istiyorum, peki senin bana ait/özel olmayla ilgili düşüncelerin neler?" diyebilirsin.
  3. 3
    Geçmiş ilişkilerinden kalan duygusal yükten kurtul. Geçmiş ilişkilerden kalan yükleri taşımak, mevcut ilişkine zarar verebilir. Bundan kurtulmak için eski hatıraları, resimleri ve eski sevgiline ait eşyaları at.[19] Geçmiş ilişkilerine dayanarak tüm erkekler hakkında varsayımlarda bulunma ve senin olağanüstü sezgilerin olduğunu düşünme, özellikle de bu sezgi çoğu zaman olumsuz bir şeyler söylüyorsa.
    • Tüm insanlar büyük ölçüde farklıdır ve sırf biri geçmişte seni kırdı diye gelecekteki tüm erkekler böyle yapacak diye bir şey yok.
    • Yaşadığın ayrılmadan dolayı hâlâ duygusal olarak içine kapanıksan veya bunalımdaysan flörtleşmeye biraz ara vermek iyi olur.
    • Geçmiş ilişkilerinden gelen yüklerden kurtulmanın diğer bir yolu, olumsuz deneyimden kazandığın en azından bir tane olumlu şey bulmaktır.[20] Bu kazanabildiğin olumlu şey yeni bir kavrayış veya bakış açısı olabilir.
  4. 4
    Arayı bulmak için istekli ol. Arayı bulmak için gönlün olmadığında ilişkinin sağlığı tehdit altına girer. İlişkideki her iki taraf fikirlerini söyleyebildiğinde bu, ilişkide sağlıklı bir denge yaratır ve her iki taraf da mutlu olur.[21] Kafaya takma ve karşındaki kişiyi yeterince önemsiyorsan değişime karşı istekli ol. Açık görüşlü ol ve birlikte olduğun erkeğe onun değerini bildiğini göster.[22]
    • Bir başka erkek için olduğun kişiyi değiştirme ama meseleyi tarafsızca düşünmeye çalış. Bu, senin çıkarınaysa veya ilişkiye yardımcı oluyorsa o zaman bu, üzerinde düşünmen gereken bir şeydir.
  5. 5
    Onun için hoş şeyler yap. Onun isteklerini ve onu nelerin mutlu ettiğini düşün ve bunları ona yapmak için gerçekten çabala. Bu bir günlük spa, yeni bir ayakkabı veya onun için yazıp onun evine bıraktığın bir not olabilir. Neyden hoşlanacağını düşün ve onu yap. Küçük şeyler, zamanla bir anlam ifade edecektir ve birbiriniz için karşılıklı bir değer oluşturmanızda yardımcı olacaktır.
    • Yaptıklarını abartma ve onu bunaltma. Sadece bunları aklına yazmayı unutma.
    • Bütçeni aşmamayı sakın unutma ve hiçbir zaman sahip olduğun paradan daha fazlasını harcama.