Yükleniyor...
                                   
  AnaSayfa | Haber | Sohbet | Radyo | Burçlar | ilanlar | iletişim
Turkish English German  
İçinizdeki Ses! Gabile.com   BucaDenizP23:[izmir] selam herkese .     |     bosphorus216:[istanbul] İst-Kadıköydeyim yalnız yaşıyorum amacım 18-25 yaş bir genç ile tanışmak...     |     misafir00:[Mersin] Tanışalım mı acaba, Ne dersin?.     |     Olgunsevennnn07:[Antalya] Antalya havalimanina yakınım 45 üzeri olgun göbekli beyler yazabilir .     |     yakisiklimodel:[Mersin] 50 yaş üstü bıyıklı amca ile aşk yaşamak istiyorum..     |     Kentsel_donusum:[Bursa] Seviyeli gizli lik içinde dostluk arkadaşlık sevgili aşk yaşamak isteyen bursa bekliyorum .     |     olgunkoleyim:[istanbul] azginolgunkole:[İstanbul] Selam.Mecidiyeköydeyim. Fanteziseverleri bekliyorum.     |     aks68:[Aksaray] 45 yaş üstü arkadaşlar yakın illere seyahat sorunum yok lütfen sadece reeller msj yazsın tanışalım.     |     Lokman_hekim:[Antalya] İnsan öncelikle kaliteli ve temiz olmalı. iki kelime güzel sohbet edebilmeliyiz bence....     |     emrepasam:[Kayseri] Merhaba arkadaşlar kayseri ve civarı .     |     HDOM44:[Malatya] MALATYADAYIM nerdesiniz Malatyalılar çıkın artık otaya tanışalım kaynaşaım dost olalım ne dersiniz.     |     Kaan8852:[istanbul] senı cok sevıyorum kiss me.     |     emindostum55m:[Yalova] aşk sevgi mutluluk guven gizlilik sevda sadakat arayan gelsın.     |     azzgkoleym55:[istanbul] Mecidiyeköydeyim. Tanışalım mı.     |     Lemforder:[istanbul] 35 yaş üstü bekliyorum.     |     mannequin:[izmir] kalbinde yer yoksa, ayaktada giderim....     |     azgolggkoleym:[istanbul] olgpİst:Mecidiyeköydeyim.Bekliyorum.     |     hottr19:[Corum] çorum merkez.     |     sevecenadam40:[Sakarya] sohbet edelim mi .     |     Alfa03:[Afyonkarahisar] afyon takilmak isteyen ?.     |    
Login
Lütfen Bilgilerinizi Giriniz.
Rumuz:
Şifre:
Şifremi Unuttum

Şu an Online
1778 Üye var




Hızlı Ara | Detaylı Ara | Özel Ara | Yeni Üyeler | Popüler 100 | Ocak TOP 10
Haber | Sağlık Uzmanlarının Açıklamalarına Göre LGBT’ler, Koronavirüsüne Yakalanmaya Üç Sebep Yüzünden Daha Meyilli

Sağlık Uzmanlarının Açıklamalarına Göre LGBT’ler, Koronavirüsüne Yakalanmaya Üç Sebep Yüzünden Daha Meyilli


Yüzlerce sağlık kuruluşu, hükümetleri harekete geçirmek için çağrıda bulunduğu açık mektuplarda LGBT’lerin koronavirüse karşı daha savunmasız olduğunu bildirdi.

Açık mektup,

“LGBT’ler toplum tarafından damgalanmaya ve salgın hastalıklara oldukça aşinadır. LGBT’lere bu salgın esnasında yeterli olacak şekilde sağlık hizmeti verilmesini sağlamak için COVID-19 müdahalesini gerçekleştiren kişilere teşvikte bulunmalıyız,” şeklinde başladı.

LGBT Ulusal Kanser Ağı tarafından düzenlenen ve ABD’de yüzden fazla yerel ve ulusal kuruluş tarafından imzalanan mektup, koronavirüsün neden LGBT’ler için daha büyük bir risk oluşturduğunu üç ana maddeyle özetledi.

Koronavirüsün, 11 Mart tarihinde Dünya Sağlık Örgütü tarafından bir ‘salgın’ olduğu resmi olarak doğrulandı. Doğrulamanın üzerinden geçen birkaç saat sonra Trump, İngiltere hariç Avrupa’dan ABD’ye olan bütün seyahatleri askıya aldı.

11 Mart’ta yayınlanan açık mektup, LGBT’leri koronavirüse karşı daha korunmasız hale getiren üç ana maddeyi şöyle sıraladı: LGBT’lerin sigara kullanmaya daha meyilli olması, LGBT’lerde daha fazla görülmekte olan kanser ve HIV gibi hastalıklar ve LGBT’lerin bazı durumlarda sağlık hizmetlerinden faydalanamaması.

Ulusal LGBT Kanser Ağı müdür yardımcısı Dr. Scout,

“Medya ve sağlık toplulukları COVID-19’a git gide daha fazla yüklendikçe, aramızda en savunmasızların unutulmamasını sağlamalıyız. Sigara kullanma oranları bile tek başına bizi son derecede savunmasız hale getirmektedir. Sağlık hizmetlerine erişimin zorlaşması ise durumu daha da kötüleştirmektedir,” dedi.

LGBT eşitliğini ilerletmeyi amaçlayan uluslararası bir sağlık organizasyonu olan GLMA’nın başkanı Scott Nass ise,

“LGBT’lerin sağlığı ve refahı amacıyla kurulmuş bir organizasyon olarak, LGBT’ler arasında bu virüsün yayılmasını önlemek için herkesi sık sık el yıkama gibi, halk sağlığı uzmanları tarafından önerilen tedbirleri uygulamaya çağırıyoruz,” dedi.

Mektup, altı organizasyondan oluşan bir koalisyon tarafından başlatıldı. Bu organizasyonlar arasında Ulusal LGBT Kanser Ağı, GLMA, Whitman-Walker Health, SAGE, New York Transseksüel Savunuculuk Ekibi ve Ulusal Kuir Asya Pasifik Adaları İttifakı bulunuyor.

Kaynak: Gmag 13.03.2020


Eklenme Tarihi : 16.03.2020
Haber Editörü : GaBiLe
  «« GERi
Bu haber 114366 kez okundu.

Haberi
Paylaş
Face
Paylaş facebook
Blog
Paylaş Blogger
Frien
Paylaş Friendfeed
Mysp
Paylaş Myspace
Twit
Paylaş twitter


Not: Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılanlardan gabile.com sorumlu tutulamaz.

Habere Yorum Yaz

    Ne virusmus canlı cansız herkese degiyor
Yazan : aliistanbul55     Beğen (3 kişi bu yorumu beğendi.)

    2 aydır haber aynı haber maşallah arkadaşlar çok güzel çalışıyorlar...
Yazan : turkgayavrupa     Beğen (5 kişi bu yorumu beğendi.)

    Evet her birey kendinden sorumlu elbet,ama unutulan bir konu gerçekten kendimizi sorgulayalım.Neden her zaman değişik bir partner?Doyumsuzluğumuzun nedeni ne ?Bence beynimizin açık alanlarında ki öc alma duygusunu tetikleyip,sen bana böyle yaparsan ben sen den daha iyisini bulur ve senden de intikam alırım düşüncesi öne çıkmakta.^30 yılı aşkın yaşamımda bir elin parmaklarını geçmeyecek kimse yaşamımda oldu.Burada önemli olan geçmişi ait olan yere bırakamıyorsak ,kendini ve iç dünyası ile bütünleşilemiyorsa çok daha tehlikeli duruma kapı açarız.Hayata her şeyle karşılaşabilirsiniz,unutmayın tek çözüm yine sizde.Yukarıdaki Dr arkadaşımız Hiv ilacı kullananlarda bu gün kü vürüs tedavisinde de kullanılıyor.Hadi ozaman etiketlediğimiz yada kızıpta bunda Hiv var diye yaygara yaptığınız kişler bizlerden daha şanslı çıktılar.Tabii bu benim yorumum ama herkes kendini önce ele almalı.saygılar.
Yazan : rumeliolgap     Beğen (7 kişi bu yorumu beğendi.)

    Korona Aşısı Bulunmadıkça Bu Korona Bitmez, Anca Aşısı Bulunduğunda Bu Hastalık Biter. Oda 1 Yılı Bulur. Umarım Daha Önce Biter Ama Kendimizi Avutmayalım korona biter diye.
Yazan : tatlimi_tatli     Beğen (6 kişi bu yorumu beğendi.)

    Bende mümkün olduğu kadar aşı ve ilaçlar bulunana kadar hijyen ve korunmaya devam edicem ilişki yok hayat normale dönene kadar
Yazan : Gaparca     Beğen (6 kişi bu yorumu beğendi.)

    Merhaba ben şunu merak ediyorum coronadan korkup kimse bibiriyle bulusup ilişki Girmiyor peki neden hiv aidisten virusunden korkmuyorsunuz kim kiminle yatip kalkiyor bilmiyorsun sonra hiv oluyorsun hatta haberin bile olmuyor hastaligi kaptigindan sonra ömur boyu ilaclara mahkum oluyoruz lutfen dikkat edelim surekli hiv test yaptiralim oyleki halaa hiv tasidiginin farkinda bile olmayan cok fazla insan var
Yazan : Whiteguy     Beğen (10 kişi bu yorumu beğendi.)

    Geçenlerde yorum yapan bir dostum vardı SamiA dualarınızı bekliyoruz 8 gündür karantinada durumu ciddi
Yazan : Alanya_cem1992     Beğen (11 kişi bu yorumu beğendi.)

    Hala özellikle sosyal medyada canhıraş çiftleşme peşinde olanlar ilginç. Corona umurlarinda değil
Yazan : Sinanaktif34     Beğen (9 kişi bu yorumu beğendi.)

    Sosyal mesafeyi koruyalim ...
Yazan : nefedra     Beğen (10 kişi bu yorumu beğendi.)

    Ciddi bir süreçten geçiyoruz her birimizin özen göstermesi şart. Arkadaşların da üzerinde durduğu gibi her şerde bir hayır vardır belki de bu sürecin sonunda artık kişisel hijyeninize dikkat edecek ve steril ilişkiler daha cazip hale gelecek. Herkese geçmiş olsun sağlıkla kalın
Yazan : KarmaRuhu     Beğen (11 kişi bu yorumu beğendi.)

    Bellimi olur belki Türkiye`de eşcinsel evliliğin yolu açılır CorAna dan dolayı.Surekli arayışın önü de kesilir yada daha çok tek eşli partner yönelimi çoğalır.
Yazan : eminim06     Beğen (9 kişi bu yorumu beğendi.)

    Açıkçası, Coronavirusun çıkması ve 2 metreden yakın temasla bile bulaşması tüm dünya toplumlarının birbirleriyle temasını KISITLADI hatta SIFIRA indirdi. Cep telefon buluşma uygulamaları ile birbirleriyle serbestçe buluşan ve ilişkiye giren her cinsel yönelimden insanlar, artık birbirinden KORKAR OLDU. Sonuçta tedavi, ilaç ya da aşı bulunana kadar SABREDECEKSİNİZ. AIDS hastalığı ilk çıktığında da, ilk başlarda tedavi olmadığı ve uzun aylar bulunamadığı için, özellikle EŞCİNSEL ERKEKLER TOPLU ŞEKİLDE ölmüşlerdi...Bu durumu Türkiyede de Sınırsızlar klübü olarak, Amerikada da DALLAS BUYERS CLUB adı altında vizyona giren film çok iyi anlatır. HIV virusunun ilk çıktığı aylarda, insanların nasıl ilaç bulamadığını, nasıl çaresizlik içinde öldüğünü anlatır..... Biraz sabır, biraz dikkat... Covid-19 virüsü, vücuda girdikten sonra, akciğerler su ile doluyor ve nefes alma zorlaşıyor, ve boğularak ölüyorsunuz... Acı olan tarafı, ölürken bilincinizi kaybetmiyor, ölüm anına kadar ayık ve uyanık oluyorsunuz.... Ölmek için çok gençsiniz.....
Yazan : Calgary     Beğen (18 kişi bu yorumu beğendi.)

    mrb hijen korunma şart yeri geliyo oanki zevkden anlamıyon yada yapılıyo öncede çok normal gibi degidi şimdi 2 mertre mesafede bulaşıyo aklınla degilde başka şeyle düşünürlerse yaparlar herkes akılı davransın şakası yok masal degil gerçek yaşanıyo kimse hasta olmasın tedevisi yok en basit test bile varmı yaptırman için bilmiyom oksijen makinesi önemliymiş ne kadar var istersenin biraz nefesliz düşünün nefes tutun ne kadar dayanılıyo
Yazan : rapson19     Beğen (10 kişi bu yorumu beğendi.)

    Durmadan farklı SEX partneri arayışları artık biter umarım.
Yazan : turkishmanxx     Beğen (10 kişi bu yorumu beğendi.)

    Kaç tane eşcinsel vaka var dünyada bilen var mı
Yazan : eminim06     Beğen (9 kişi bu yorumu beğendi.)

    Bu süreçte halkın haber alma özgürlüğü,ne kısıtlama getirmesinler İtalya gibi şeffaf olsunlar..hangi şehirde daha çok hangi semtte kim bunlar virüs,emaruz kalanlar bunları bilmek hakkımız daha duyarlı davranmak adına bunları da bilmemiz gerek eşcinseller,de vaka sayısı ne hiç bir şey bilmiyoruz sadece elini yıka yla olmuyor bu süreçte daha şeffaf bilgi istiyoruz bu bizi korunma sürecinde ..
Yazan : eminim06     Beğen (10 kişi bu yorumu beğendi.)

    tsk ler uyarılarınız ıcın eller yıkanacak ev temızlıgı hıjyen ben coktandır ılıskıye gırmıyorum artı herkesede dur dıyorum dıyebılmelıyız maskeyle otobus vede kalabalık ortamlarda vede mumkun oldugunca evden cıkmıyor vede kımseyıde eve almıyorum vede bılınclı olmalıyız vede uyarılarınız ıcınde sızlere tsk ederım umarım herkes bu ışı cıddıye alır su an sanal bulusuyor vede yazısıyorum herkesde boyle yapsınn saygılar
Yazan : kumsalmavisi     Beğen (16 kişi bu yorumu beğendi.)

    Eşcinsellerin Corona virus salgını süresince, birbirleriyle 1 metreden daha yakın mesafede bulunmaması gerekiyor. Buna öpüşme ve cinsel ilişki de dahil. Bu nedenle CİNSEL PERHİZ yapılmalı.... Sonuçta sizin hayatınız... Salgının 1 seneden fazla süreceği ve 2021` in yaz aylarına kadar devam edeceği söyleniyor. Bu yüzden, ÇOK DİKKATLİ OLUNMALI....
Yazan : Calgary     Beğen (12 kişi bu yorumu beğendi.)

    İnsanlık için zor bir süreç yalnızca lgbt`li bireyler için değil. Umarım bu hastalık sürecine aramızdan hiç kimse dahil olmaz. Hepimize geçmiş olsun.
Yazan : Aktif_01     Beğen (12 kişi bu yorumu beğendi.)

    Şu süreçte herkes eline, beline ve diline hakim olsun.
Yazan : endoplazmikkul     Beğen (14 kişi bu yorumu beğendi.)
Yorum yazmak için login olunuz


Diğer başlıklardan bazıları.
Haber | Lady Gaga ve Ariana Grande’den Unutulmayacak Bir Düet ve Video Geliyor! Lady Gaga ve Ariana Grande’den Unutulmayacak Bir Düet ve Video Geliyor!
   Geçtiğimiz günlerde “Stupid Love” isimli son teklisini yayınlayan Lady Gaga’nın, Chromatica döneminde birçok ünlüyle düet yapacağı söylentisi son günlerde sosyal medyada dolaşıyordu. Her ne kadar Gaga’nın birçok ünlüyle düet yapacağı söylense de, özellikle popun prensesi Ariana Grande ile düet yapac...

Haber | Homofobik Olmadığını Söyleyip Öğrencilerini Kandıran Okul, Binlerce Öğrencisi Tarafından Protesto Edildi! Homofobik Olmadığını Söyleyip Öğrencilerini Kandıran Okul, Binlerce Öğrencisi Tarafından Protesto Edildi!
   Utah’ta Mormon’a bağlı Brigham Young Üniversitesinin öğrencileri, okulun başlangıçta ahlak kurallarından “homoseksüel davranışın yasaklanmasını” sildiğini, fakat haftalar sonra bu kuralı geri getirdiğini söyledi. Şimdiyse öğrenciler güvensiz bir ortamda bulunuyor ve eşcinsel olduğunu açıklayan öğ...

Haber | Eşcinsel Hastasına ‘Sana Oğlum Mu Diyeyim, Kızım Mı?’ Diyen Türk Doktorun 2 Yıl Hapsi İstendi Eşcinsel Hastasına ‘Sana Oğlum Mu Diyeyim, Kızım Mı?’ Diyen Türk Doktorun 2 Yıl Hapsi İstendi
   Eşcinsel C.Ö.’ye muayene sırasında “Sana oğlum mu diyeyim, kızım mı?” dediği ve hastasının kimlik bilgilerini sosyal medyada paylaştığı iddia edilen Uzm. Dr. N.K.Ö. hakkında ‘görevi kötüye kullanma’dan dava açıldı. İngiltere’de insan genetiği üzerine lisans eğitimini tamamlayan C.Ö. (26), yüksek ...

Haber | Yarım Milyona Yakın Amerikalı Transseksüel, Başkanlık Seçiminde Oy Kullanabilmek İçin Mücadele Edecek! Yarım Milyona Yakın Amerikalı Transseksüel, Başkanlık Seçiminde Oy Kullanabilmek İçin Mücadele Edecek!
   Yeni yayınlanan bir rapora göre 378.000 transseksüel, kimlikleri cinsiyetleriyle tam olarak uyuşmadığı için bu yılın sonlarına doğru Amerika’da yapılacak olan başkanlık seçiminde oy kullanamayabilir. Oy kullanacak vatandaşların ismi ve görünümü kimlikleriyle uyuşmadığı takdirde oy kullanma hakkından...

Haber | Çin, Verilen Mücadelelere Rağmen Dünyanın En Büyük LGBT Ekonomisine Sahip Ülke! Çin, Verilen Mücadelelere Rağmen Dünyanın En Büyük LGBT Ekonomisine Sahip Ülke!
   Çin henüz eşcinsel evlilik ve ayrımcılık karşıtı yasaları kabul etmedi. Daxue Consulting tarafından yayınlanan bir rapora göre Çin, dünyadaki en büyük LGBT ekonomisine sahip. Bu durumun 60-70 milyon arası olduğu düşünülen nüfustan kaynaklı olduğu düşünülüyor. Ayrıca servetin 230 ve 390 milyar pou...

Haber | Bollywood’un İlk Eşcinsel Romantik Komedisi, Hindistan’daki Homofobiyle Mücadele Edecek! Bollywood’un İlk Eşcinsel Romantik Komedisi, Hindistan’daki Homofobiyle Mücadele Edecek!
   Bollywood, içerisinde eşcinsel ana karakteri bulunacak ilk büyük romantik komedisini yayınlayacak. Be Extra Careful About Marriage (Shubh Mangal Zyada Saavdhan) isimli romantik komedide Ayushmann Khurrana, toplum ve aile içinde eşcinsel karşıtı damgalarla mücadele edecek. Filmin 50 milyondan f...

Haber | Disney, Yeni Animasyon Filminde Açık Bir Eşcinsel Karakter Olacağını Açıkladı Disney, Yeni Animasyon Filminde Açık Bir Eşcinsel Karakter Olacağını Açıkladı
   Disney ve Pixar stüdyoları tarafından yaratılan ‘Onward’ filmi, 6 Mart 2020 tarihinde içerisinde yer alacak eşcinsel karakteriyle tüm dünyada gösterime girecek. Onward, babalarını çok küçük yaşta kaybeden iki genç elf kardeşin hikayesini anlatacak. Kardeşler, hatırlamakta zorlandıkları ve çok öz...

Haber | Club Stay 14 Şubat Opening Party Club Stay 14 Şubat Opening Party
   Kapılarımızı Açıyoruz, Club Stay a Bekleriz :) 14 Şubat gibi anlamlı bir günde Eğlence hayatına yep yeni bir soluk getirmeye geliyoruz. Birbirinden özel showların olacağı Hem açılış hemde 14 şubat sevgililer günü partimize davetlisiniz. Girişimiz Ücretsiz. Açılış: 14 Şubat Cuma 22:00-05...

Haber | ABD Oregon’da kadınlar tuvaleti çıkışı trans kadın Lauren Jackson’a saldıran Fred Costanza 6 yıl hapis cezasına çarptırıldı. ABD Oregon’da kadınlar tuvaleti çıkışı trans kadın Lauren Jackson’a saldıran Fred Costanza 6 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
   Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Oregon’da kadınlar tuvaletini kullanan bir trans kadına saldıran ve kafatasının kırılmasına yol açan erkeğe 6 yıl hapis cezası verildi. Oregon Live’ın haberine göre, 37 yaşındaki Fred Costanza, 24 Ağustos 2019’da trans kadın Lauren Jackson’a kadınlar tuvaleti çık...

Haber | Pozitif Yaşam Derneği’nin vaka takibi, akran danışmanlığı, psiko-sosyal destek ve hukuki danışmanlık hizmetleri sunacağı Ankara Destek Merkezi açıldı. Pozitif Yaşam Derneği’nin vaka takibi, akran danışmanlığı, psiko-sosyal destek ve hukuki danışmanlık hizmetleri sunacağı Ankara Destek Merkezi açıldı.
   2005 yılından bugüne HIV ile yaşayanlara ve yakınlarına konu ile ilgili doğru ve güncel bilgi vermek, ihtiyaçlarına yönelik desteğe kolayca ulaşmalarını sağlamak ve hakları konusunda bilgilendirmek için faaliyet yürüten Pozitif Yaşam Derneği artık Ankara’da. “HIV ile Yaşayan Bireylere Verilen Des...


|   İletişim  |   Sözleşme  |   Yardım  |   Site Haritası  |  

Gabile.com bir tanışma, arkadaşlık ve eğlence servisidir.
Bu siteye üye olan herkes Kullanıcı sözleşmesini okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Her hakkı saklıdır. Copyright ©1999-2013 GaBiLe


GaBiLe Bir Kodme Hizmetidir.
Veri Merkezi