AnaSayfa | Haber | Sohbet | Radyo | Burçlar | ilanlar | iletişim
Turkish English German  
İçinizdeki Ses! Gabile.com   misafir00:[Mersin] Merhaba, Nasılsın? Tanışalım mı? Mesajını heyecanla bekliyorum.     |     anfb34:[istanbul] Mutlu bir gün diliyorum herkese.     |     LonelyAngel80:[istanbul] Ekim başında Balıkesir Akçayı gezmek istiyorum. Oraya yakın yerlerde misafır alacak var mı?.     |     deterministik:[Samsun] Tüm GaBiLe platformuna iyi günler dilerim, gününüz neşe ile geçsin..     |     Kentsel_donusum:[Bursa] Bursa dan selam canım .     |     buyuksvr:[istanbul] yeri olan olgunlar bekliyorum.     |     BLackBoy03:[Kocaeli] orta asyalilar yaza bilirmi izmit 😉.     |     xxxxmen:[Ordu] oksijen diyarı ordudan selamlar beraber olmak dileliğle buluşalım ordu güzel yer.     |     esinizoolurumm:[istanbul] esinizoolurumm:[Selam şekerler herkesi bekliyorum. Mecidiyeköy.     |     Mertchaserap:[istanbul] Önce insanlık...     |     karamelle:[istanbul] SİSLİ BOMONTİ NOBETCİ HEMSİRE :D.     |     esinizolurum:[istanbul] esiniz olurum:[İstanbul] Selam yazın tanısalım. Mecidiyeköy.     |     olgunsevenankli:[Ankara] 180 90 57 YAŞINDA ANKARADAN KENDİ HALİNDE BEKAR BİRİ .     |     By_ap_3939:[Kirklareli] By_ap_3939.     |     olgungrupcupsf:[istanbul] olgungrupcupsf:[İstanbul] Mecidiyeköy. Herkesi bekliyorum..     |     Saygl:[istanbul] Sadece hafta içi gündüz bana yakın haznedar Merter b.köy Ataköy esenler yeri olanlar..     |     Ezel1905:[istanbul] Heyyyy 🤚.     |     YigitBerk4141:[Kocaeli] Merhaba 187 82 38 esmer A yalnız yaşıyorum samimi gizli arkadaşlar tanışmak istiyorum .     |     pharoxym2:[Ankara] Ankaradan olgun yeri olan AKTİF varsa bana ulaşabilirmi.     |     beraber_olalim:[istanbul] merhaba bahçelievler / istanbuldayım gizliyim yyok.     |    
Login
Lütfen Bilgilerinizi Giriniz.
Rumuz:
Şifre:
Şifremi Unuttum

Şu an Online
1690 Üye var




Hızlı Ara | Detaylı Ara | Özel Ara | Yeni Üyeler | Popüler 100 | Haziran TOP 10
Haber | 2008 Onur Yürüyüşü

2008 Onur Yürüyüşü


16.Sı Düzenlenen LGBTT Eşcinsel onur yürüyüşü yaklaşık 1500 kişiye yakın katılım ile 29 haziran pazar günü taksim de düzenlendi. Lambdaistanbul un kapatılma kararını ve Eşcinselligin suç, ahlaksızlık olmadıgını protesto etmek adına eylem düzenlendi.


* Yürüyüşe GaBiLe damgası!..

LGBTT Onur Haftası kapsamında altıncısı gerçekleştirilen "LGBTT Onur Yürüyüşü"ne Eşcinsel Arkadaşlık-Tanışma-Sohbet Portalı ve Eşcinsellerin Türkiye’de ki en büyük sosyal ağı olan olan GaBiLe Grupları da destek verdi. Bu yıl ki teması "Derneğime Dokunma" sloganı olan ve Lambda İstanbul’un kapatılmasına karşı duruş sergilenen yürüyüşe GaBiLe grupları da çok sayıda üyesi ile birlikte katılarak destek verdi.


* Yürüyüşten önce basın toplantısı

Yürüyüş öncesinde Taksim Hill Otel`de gerçekleştirilen basın toplantısında Almanya Federal Meclisi milletvekili Lale Akgün, Amsterdam Belediye Meclis Başkanı Ruud Nederveen, Avrupa Parlamenteri Sophie İnt Veld, Alman Sol Parti`den Hakan Taş, Amsterdam Belediye Meclis Üyesi Emre Ünver ve Lambdaistanbul temsilcisi Öner Ceylan, Beyoğlu 3`üncü Asliye Mahklemesi`nin kapatma kararını protesto ettiklerini açıkladı.

Lambdaistanbul`un Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Travesti ve Transseksüel (LGBTT) bireylere yönelik ayrımcılığa karşı demorkatik bir mücadele verdiğini belirten katılımcılar, derneğin kapatılma kararının antidemokratik olduğunun altını çizdiler.

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin`in "LGBTT bireylere ayrımcılık yok" sözlerini de eleştiren katılımcılar kararın kendisinin ayrımcılığın en açık işareti olduğunu ifade ettiler.

Bir hafta boyunca çeşitli etkinliklerle süren LGBTT Onur Haftası`nın kapanış etkinliği olan ve LGBTT bireylerin kamusal hayatta görünürlülüğünü esas alan yürüyüş, Taksim Tramvay Durağı`nda başladı. Eyleme Lamdaistanbul, Pembe Hayat, Kaos GL, Kaos GL İzmir, MorEl Eskişehir LGBTT Oluşumu, Amargi, Piramit Diyarbakır LGBTT Oluşumu, Mor Çatı, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Grubu, savaş karşıtları, Emekçi Halk Partisi, Küresel Eylem Grubu, Devrimci Sosyalist İşçi Partisi (DSİP), Safdışı katıldı.

* Avrupalı Parlementerlerden Lambdaistanbul’a destek

Parlamenterle Akgün, Nederveen, İnt Veld, Taş, Ünver, aktör Klaus Nierhof`un yer aldığı yürüyüşe Lübnan, Filistin, Almanya, Hollanda, Yunanistan ve Kuzey Kıbrıs`tan da katılım gerçekleşti.

Yürüyüş için gökkuşağı renklerinden hazırlanan 25 metrelik bayrağın dışında, "Aşk örgütlenmektir", "Teşhirci değil travestiyiz", "Türbanlıya eğitim, travestiye çalışma hakkı", "Beyaz atlı prens boşuna gelme", "Eskişehir`de yalnız değilsin", "Okulda, işte, mecliste, eşcinseller her yerde" döviz ve lolipopları taşındı.


* Aileler de destek verdi

Travesti ve transseksüellerin renkli kıyafetlerle katıldığı eylemde, aileler de LGBTT olan çocuklarını yalnız bırakmadı. Aileler, "Çocuğuma dokunma", "Çocuğumun derneğine dokunma" dövizleriyle eyleme katıldı.

Lambdaistanbul`un kapatılma davasının yanısıra, travesti ve transseksüellere uygulanan şiddet ve polis baskısı, LGBTT bireylerin toplumda karşılaştığı ayrımcılık eylemde ön plana çıktı.

Bu yıl ayrıca, Lambdaistanbul`un "Genel ahlaka ve Türk aile yapısına aykırı olduğu" gerekçesiyle verilen kapatma kararı, "Baskı şiddet buysa biz ahlaksızız" sloganıyla protesto edildi.


*Hormonlu domates ödülleri Vakit`e, Bayülgen`e, Çelik`e

Dördüncü kez dağıtılan hormonlu domates ödülleri bu yıl da sahiplerini buldu. Yıl boyunca LGBTT bireyleri aşağılayan sözleri, çalışmaları, insanları teşhir etmek için verilen ödüller Odakule`de biten yürüyüş sonunda açıklandı. Ödüller açıklanırken bir kasa domates dağıtıldı.

Ödüller Basın Dalı`nda Vakit Gazetesi`ne, Magazin Dalı`nda Okan Bayülgen`e, Televizyon Dalı`nda Kadir Çelik`e, Kurum Dalı`nda Beyoğlu 3. Asliye Mahkemesi ve Siyaset Dalı`nda Burhan Kuzu`ya verildi.


* BaYSaNaL “Eşcinsellik suç değildir”

GaBiLe grupları adına GaBiLe yayın merkezine değerlendirmede bulunan GaBiLe grupları Yönetim Kurulu Başkanı ‘BaYSaNaL’ “Eşcinsellik suç değildir, örgütlü mücadele her bireyin ve kitlenin hakkı olduğu gibi eşcinsellerin de hakkıdır. Lambda İstanbul’a destek veriyoruz” dedi. BaYSaNaL GaBiLe’de yaptığı değerlendirmesinde “Lambda İstanbul gibi bir derneğin mevcut gerekçelerle kapatılması istemi son derece anti demokratik bir uygulamadır. Demokrasi ile yönetilen sosyal bir ülkede eşcinsellerin varlığını inkar etmek ve yok saymak kabul edilemez. Bu sebeple Lambda İstanbul’un kapatılması istemi ile açılan davaya karşı duruşumuzu, Türkiye’nin en büyük Eşcinsel Sosyal Ağı olarak yönetimimiz ve üyelerimiz ile desteğimizi vererek sağlıyoruz. Eşcinsellik suç değildir. Karşı mantıkla gerçekleştirilen her türlü eylem ve hareketin karşısındayız” dedi.
GaBiLe Gruplarından da yürüyüşe çoğunluğu istanbuldan olmak üzere şehir dışından da gelen katılımcılarla beraber 200 kişinin üzerinde katılım sağlandığı açıklandı.



Eklenme Tarihi : 03.07.2008
Haber Editörü : Administrator
  «« GERi
Bu haber 488806 kez okundu.

Haberi
Paylaş
Face
Paylaş facebook
Blog
Paylaş Blogger
Frien
Paylaş Friendfeed
Mysp
Paylaş Myspace
Twit
Paylaş twitter


Not: Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılanlardan gabile.com sorumlu tutulamaz.

Habere Yorum Yaz

    Bir eşcinsel olarak kuşkusuz etkinliği ve buna ilişkin haber ve yorumları dikkatle izledim. Benim gibi gizli kalmak zorunda olanlara yönelik kısmen haklı ama biraz düşünülmeden yöneltilmiş saldırıları kalbim burkularak okudum. Haklı diyorum; çünkü neredeyse büyük çoğunluğunun bu tür eğilimleri olan bu ülkede sayımızı ve gücümüzü yeterince gösterememiş olduk. Üzülerek diyorum; çünkü yaşamın getirileri nedeniyle hepimizin seçimlerini herzaman özgürce sergileme olanağı olmayabileceği düşünülmeden eleştiri yapılmış. Bence bundan bir sonuç çıkartılmalı.En azından önümüzdeki etkinlikte Fransız Maskesi gibi uygulamalar, bizim gibi iş, aile, töre vs nedenlerle gizli kalmak zorunda olanların da katılımını sağlayabilecektir. Üzerinde düşünülmesi ricasıyla. Enkidu.
Yazan : enkidu     Beğen

    İNANIN BANA BENDE ORADA OLMAYI ÇOK İSTERDİM.VE ORADA OLAN ARKADAŞLARI KUTLUYORUM.BİR ARKADAŞIMIZIN YORUMUNADA KATILIYORUM.ŞU GİZLİYİM DİYE GEÇİNEN GAYLER YADA HER NEYSELER BENCE ARTIK KENDİLERİNİ AŞMALILAR ÇÜNKÜ YAŞADIKLARI GAY HAYATINA SAYGI AÇISINDAN BUNU YAPMALILAR BENCE.BÜTÜN OBURLU GURURLU VE SAYGILI GAY ARKADAŞLARIM HEPİNİZE SEVGİLER..
Yazan : izmirciddiAP     Beğen

    ben şehir dışındaydı keşke orda olabilseydim bu nu yürekten isterdim
Yazan : vartanura     Beğen

    bende oradaydım ve dedim ki asla bizi yıldıramayacaklar asla gayları eşcinselleri yok edemiyecekler iyiki varsın gabile ailesi iyiki varsın lambda
Yazan : theatron25     Beğen

    ben ve ailemde ordaydık.başta ailem olmak üzere bütün eşcinsel dostlarına sonsuz tşk ler. bizi bu yürüyüşe zorlayanlara, hakkımızı sokaklarda aramaya mecbur edenlere tek sözüm var bizi asla küçümsemeyin. biz bu ülkenin herşeyiyiz.biz yoksak türkiyede yok. başka lafa gerek yok. bütün eşcinsel arkaşlara sesleniyorum.. sesimizi yeterince duyuramadığımız, hiçte ciddiye alınmadığımız bu ülkede yılda bir kez düzenlenen bu ve benzeri etkinliklere katılmaktan çekinmeyin.
Yazan : chlid     Beğen

    ben neden yokum orada. hep bir eksik olunacak bu ülke böyle...
Yazan : pasif18kthy     Beğen

    Öncelik ile yürüyüşe katılan cesur onurlu arkadaşlarıma tebrik dileklerimi sunuyorum..belki 1500 kişi olabilirdi...Ama inaniyorum ki 1500 değil,,nice 150.000 ler bizler ile birlikte olacağını düşünüyorum..Dünyaya bir kez daha gelsem Eşcinsel olmak isterim..Hepinizi seviyorum Sağlıcak ile
Yazan : Anilacik     Beğen

    BİZLER YAPTIKALRIMIZKA ZENGİN GAYLERİN HAKLARINI SAVUNUYORUZ... AMA ONLAR YÜRÜYÜŞTE VE BAŞKA YERLERDE HİÇ YOKLA...
Yazan : dolcevitaman     Beğen

    haber resimlerini http://picasaweb.google.com/calimero1980/2008StanbulECinselOnursalYRY adresinden inceleyebilirsiniz.
Yazan : CaLiMeRo     Beğen

    MERHABA BENDE ORADA OLMAK ISTERDIM ANCAK ISTANBUL DISINDA YASIYORUM VE ORDA KALACAK KIMSEM DE YOK ZATEN ZATEN AKRABA DISINDA BASKA KISILERDE KALMAM IMKANSIZ AILEM IZIN VERMEZ KESKE KATILMA IMKANIM OLSAYDI BIRCOK ARKADAS VAR AYNI BENIM GIBI DURUMDA OLAN KATILANLARA TSK EDERIZ
Yazan : guzelgy21     Beğen

    yalnızca sizin sitenizin 140-150 bin üyesi var.Diğer toplululukları ve gizlileri saymıyorum.Yürüyüşe yalnızca 1500 kişi katılıyor.Kaldıki bu siteden ``gold üyelik`` teşvik pirimi(!) bile verilmişken.bundan sonra daha duyarlı olacağımızı umarak Site çalışanlarına ve üyeler saygılaımı sunarım.
Yazan : MAtur     Beğen

    Eşcinselllik onur duyulcak bişey değil ki
Yazan : Brs_Genc_gay     Beğen

    helal beee
Yazan : emo_core     Beğen

    keskeee bende orada olabılseydım de benımle aynı duyguları paylasanlarla beraber adım atabılseydım mukemmel bır ılerleme ...
Yazan : svs_sosyete     Beğen

    Merhaba,Yürüyüşe katılan tüm arkadaşarımızı tebrik ediyorum.Birbirimize destek olmaktan lütfen kaçınmayalım.En yakın zamanda sesimici yetkili mercekler duyacaktır...Haklarımızı unutmayalım hepimiz birer türk vatandaşıyız...
Yazan : Enliza     Beğen

    asla bizi yıldırmıyaçaklar çünkü bizim içmizdeki bir ses bu kendimiz isteyer yaptıgımız bir şey deyil bizi anlamayalar artık anlasınlar ve bizi yiyeçekler gibi bakmassınlar artık yeter çünkü biz haklarımızı istyoruuz
Yazan : egeli_aktif     Beğen

    Bu eyleme katılan herkesi gönülden kutlarım.
Yazan : admin     Beğen
Yorum yazmak için login olunuz


Diğer başlıklardan bazıları.
Haber | Gayler den Hande Yener`e çok sert tepki! Gayler den Hande Yener`e çok sert tepki!
   Yeni albüm çıkaran şarkıcının kendilerini kullandıklarını iddia ettiler Eşcinsel haklarını savunan Kaos GL dergisi tarafından "gay ikonu" ilan edilen Hande Yener bu kez gay`lerden tepki gördü. Akşamda yer alan habere göre, Hande Yener`in 2 gay`in rol aldığı klibi eşcinselleri kızdırdı: Sami...

Haber | Avrupalı Parlamenterler Lambdaistanbul’a Destek İçin İstanbul’da Avrupalı Parlamenterler Lambdaistanbul’a Destek İçin İstanbul’da
   Lambdaistanbul’un düzenlediği ve bugün başlayan 16. LGBTT Onur Haftası için Avrupa Parlamentosundan ve çeşitli ülkerdeki siyasi partilerden temsilciler İstanbul`a geliyor. Siyasiler onur yürüyüşüne de katılacak. Bu yıl 16. düzenlenen Lezbiyen, gey, biseksüel, travesti ve transseksüel (LGBTT) Onur...

Haber | Bu fotoğraftaki eşcinsel değil, sadece Türk Bu fotoğraftaki eşcinsel değil, sadece Türk
   Hırvat gazetecinin gözünden Türkleri tanımanın el kitabı.. Haber Tarihi: 20 Haziran 2008Kategori: FutbolYorum Sayısı: 1Okunma Sayısı: 652Haber Puan: 5 1 2 3 4 5 Hırvat basını, İsviçre maçı ve Arsenal-Galatasaray UEFA finalinde yaşanan olayları örnek göstererek Türkleri, İngilizlerden sonra...

Haber | Gay erkeğin beyni ile kadınınki benzer Gay erkeğin beyni ile kadınınki benzer
   İsveç’te yapılan bir araştırmayla, gay erkeklerle heteroseksüel kadınların beyinlerinin benzer olduğu belirlendi.Bu çalışmanın sonucunda, cinsel yönelişlerin kökeninde beyin yapısının yattığı ve insanların eşcinsel doğduğu tezi bir kez daha kanıtlanmış oldu. NÖROLOGLARIN 90 yetişkinin beyinlerind...

Haber | Google’ın Türk dahisi gay sevgilisiyle evleniyor mu? Google’ın Türk dahisi gay sevgilisiyle evleniyor mu?
   Dünyanın en çok ziyaret edilen 11’nci internet sitesi olan ’orkut.com’un kurucusu Orkut Büyükkökten’in (32), erkek arkadaşı Derek Holbrook ile nişanlandığı iddia edildi Valleywag.com’un haberine göre ikili California’da nikah kıymaya hazırlanıyor. 22 yaşındaki Holbrook, Büyükkökten’den 10 yaş kü...

Haber | Travesti öğrenciye okulda özel tuvalet Travesti öğrenciye okulda özel tuvalet
   Tayland`da iki bin 600 öğrencisinden 200`ü travesti olan lisede, travesti öğrenciler için özel tuvalet yapıldı. Tuvaletin "üçüncü cins" için olduğunu göstermek için kapısına, mavi ve kırmızı renkte, üstü erkek altı kadın figür kondu. Sabah...

Haber | Lambdaistanbul Şoku! AB`nin Eşcinsel Milletvekilleri Türkiye`nin adaylığını askıya aldırıyor! Lambdaistanbul Şoku! AB`nin Eşcinsel Milletvekilleri Türkiye`nin adaylığını askıya aldırıyor!
   Labmdaistanbul eşcinsel örgütünün kapanmasına dünyadan büyük tepki! Türk eşcinsellerine Dünya çapında bir Gay sitesinden büyük destek! Türkiye`nin ilk Eşcinsel Dernegi Lambdaistanbul`un mahkeme kararı ile kapatılmasına dünya eşcinsellerinden büyük tepki! Türk Eşcinsel Derneği Lambdaİstanbul`un...

Haber | Eşcinsel rahipler birbiriyle evlendi Eşcinsel rahipler birbiriyle evlendi
   Eşcinsel rahipler birbiriyle evlendi Dini törenle evlenen iki rahip kiliseyi böldü. Peter Cowell ile David Lord adlı iki rahibin Londra`da kilisede düzenlenen dini törenle evlenmesi Anglikan Killisesi`ni böldü. Kilisedeki liberal kesim töreni onaylarken geleneksel kesim sert tepki gösterdi...

Haber | Lezbiyenler erkeksi, gayler kadınsı Lezbiyenler erkeksi, gayler kadınsı
   Lezbiyenler erkeksi, gayler kadınsı Eşcinsel insanların beyin yapılarının normal insanlara göre şekilsel ve işlevsel farklılıklar taşıyor İnsanların seksüel eğilimlerini inceleyen bilim adamları eşcinsel insanların beyin yapılarının normal insanlara göre şekilsel ve işlevsel farklılıklar taşıdı...

Haber | Gay devleti Kuruldu Gay devleti Kuruldu
   Gay`ler devlet kurdular. Bugün de Gay ve Lezbiyenlerin `Bağımsız Devlet` Kurdukları Haberi Geldi. *Avustralya açıklarındaki sahipsiz bir mercan adasına gay ve lezbiyenler bağımsız devlet kurdu AVUSTRALYA açıklarındaki sahipsiz bir mercan adasına çıkarma yapan gay ve lezbiyenler buraya b...


|   İletişim  |   Sözleşme  |   Yardım  |   Site Haritası  |  

Gabile.com bir tanışma, arkadaşlık ve eğlence servisidir.
Bu siteye üye olan herkes Kullanıcı sözleşmesini okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Her hakkı saklıdır. Copyright ©1999-2013 GaBiLe


GaBiLe Bir Kodme Hizmetidir.
Veri Merkezi