AnaSayfa | Haber | Sohbet | Radyo | Burçlar | ilanlar | iletişim
Turkish English German  
İçinizdeki Ses! Gabile.com   misafir00:[Mersin] Merhaba, Nasılsın? Tanışalım mı? Mesajını heyecanla bekliyorum.     |     anfb34:[istanbul] Mutlu bir gün diliyorum herkese.     |     LonelyAngel80:[istanbul] Ekim başında Balıkesir Akçayı gezmek istiyorum. Oraya yakın yerlerde misafır alacak var mı?.     |     deterministik:[Samsun] Tüm GaBiLe platformuna iyi günler dilerim, gününüz neşe ile geçsin..     |     Kentsel_donusum:[Bursa] Bursa dan selam canım .     |     buyuksvr:[istanbul] yeri olan olgunlar bekliyorum.     |     BLackBoy03:[Kocaeli] orta asyalilar yaza bilirmi izmit 😉.     |     xxxxmen:[Ordu] oksijen diyarı ordudan selamlar beraber olmak dileliğle buluşalım ordu güzel yer.     |     esinizoolurumm:[istanbul] esinizoolurumm:[Selam şekerler herkesi bekliyorum. Mecidiyeköy.     |     Mertchaserap:[istanbul] Önce insanlık...     |     karamelle:[istanbul] SİSLİ BOMONTİ NOBETCİ HEMSİRE :D.     |     esinizolurum:[istanbul] esiniz olurum:[İstanbul] Selam yazın tanısalım. Mecidiyeköy.     |     olgunsevenankli:[Ankara] 180 90 57 YAŞINDA ANKARADAN KENDİ HALİNDE BEKAR BİRİ .     |     By_ap_3939:[Kirklareli] By_ap_3939.     |     olgungrupcupsf:[istanbul] olgungrupcupsf:[İstanbul] Mecidiyeköy. Herkesi bekliyorum..     |     Saygl:[istanbul] Sadece hafta içi gündüz bana yakın haznedar Merter b.köy Ataköy esenler yeri olanlar..     |     Ezel1905:[istanbul] Heyyyy 🤚.     |     YigitBerk4141:[Kocaeli] Merhaba 187 82 38 esmer A yalnız yaşıyorum samimi gizli arkadaşlar tanışmak istiyorum .     |     pharoxym2:[Ankara] Ankaradan olgun yeri olan AKTİF varsa bana ulaşabilirmi.     |     beraber_olalim:[istanbul] merhaba bahçelievler / istanbuldayım gizliyim yyok.     |    
Login
Lütfen Bilgilerinizi Giriniz.
Rumuz:
Şifre:
Şifremi Unuttum

Şu an Online
1496 Üye var




Hızlı Ara | Detaylı Ara | Özel Ara | Yeni Üyeler | Popüler 100 | Haziran TOP 10
Haber | ABD: Eşcinsellere Evlilik Yasağında Gözler Yüksek Mahkeme’de

ABD: Eşcinsellere Evlilik Yasağında Gözler Yüksek Mahkeme’de


ABD’de California mahkemesinin eşcinsel evlilikler üzerindeki yasağı kaldıran kararı gey ve lezbiyenler için bir zafer oldu. Ancak uzmanlar yasağın kaldırılmasını ABD Yüksek Mahkemesi’ne kadar gitmesi beklenen bir sürecin ilk adımı olarak görüyor.

California’daki davanın kesin sonuçlarını öngörmek mümkün değil ancak hukuk uzmanları temyiz mahkemesinin hakimleri ve yüksek mahkeme yargıçlarının kendilerini California mahkemesi yargıcı Vaughn R. Walker’ın kararının gerekçesi dolayısıyla köşeye sıkışmış hissedebileceğini belirtti.

Walker, kararında California’da seçmenlerin onayladığı eşcinsel evlilik yasağının eşcinsel kadın ve erkeklere uygulanan mantıksız bir ayrımcılık olarak tanımladı. Eşcinsel evlilik karşıtları için bu karar milyonlarca California’lı seçmenin iradesini yok sayan bir saçmalıktan başka bir şey değil.

Ulusal Evlilik Örgütü Yönetici Direktörü Brian S. Brown, kararı “korkunç” olarak nitelendirirken, bunun “eşcinsel evlilik konusundaki kültür savaşında ilk yaylım ateşi olduğunu ve mahkemelerin yerinde kararlarına bir darbe vurduğunu” söyledi. Ancak Northwestern Hukuk Fakültesi’nden Prof. Andrew Koppelman, “Eğer Yüksek Mahkeme eşcinsel evlilikleri onaylamak istemezse, bu karar işini zorlaştıracaktır” dedi.

Koppelman, geçmişte temyiz mahkemelerinin alt mahkemelerin hukuki bulgularını reddetmeye eğilimli olduğunu ancak eldeki kanıtlarla ilgili yerel mahkemelerin bulgularına daha fazla riayet edildiğini belirtti. Koppelman, “Açıkça bir hata olmadıkça, yerel mahkemenin kanıtlarını gerçek olarak kabul etmek zorundalar. Bu durum son söz Yüksek Mahkeme’de olsa bile yerel mahkemelerin neden önemli olduğunu gösteriyor” dedi.

Ahlaki Karşılaştırma
Bu noktada, Yargıç Walker’ın 136 sayfalık gerekçeli kararının kanıtlar açısından çok zengin olduğunu söylemek mümkün. Dosyada ayrıca günler süren duruşma sırasında uzmanların verdiği ifadeler de yer alıyor. Yargıç, 2008 yılında başlatılan eşcinsel evliliğini yasaklama kampanyasının eşcinsel evlilikleri ahlaki açıdan heteroseksüel evliliklerle karşılaştırıp “Eşcinsel evliliklerin reddinin çocukları koruduğu ve ideal çocuk büyütme ortamının bir kadın ve bir erkekten oluşan aileler olduğu” mesajını vererek sınırını aştığına kanaat getirdi.

Ancak Yargıç Walker, Yüksek Mahkeme’nin hükümetin laik amaçlar olmaksızın ahlaki ya da dini inançları dayatamayacağına karar verdiğinin de altını çizdi. Walker, davalıların mahkeme sırasında ifadelerini değiştirdiklerini ve çocuk yetiştirmek için “istatistiksel olarak en uygun” koşullara odaklandığını ve California’lı seçmenlerin iradesiyle hareket ettikleri iddiasında bulunduklarını belirtti.

Walker, eşcinsel evliliği yasaklayan Proposition 8 (8. Madde) adlı yasanın “cinsiyet ve cinsel yönelim temelinde ayrımcılığı talep ettiğini” ifade etti. Yargın, “Proposition 8 hukukun gücünü eşcinsel kadın ve erkeklere vurulan damgaların arkasına atıyor” derken yasanın “eşcinsellerin heteroseksüeller kadar iyi olmadığı” ve “eşcinsellerin ilişkilerinin toplum tarafından tam olarak tanınmayı hak etmediği” fikirlerini yansıttığını söyledi.

Kararı Destekleyenler de Şüpheli
California Üniversitesi, Irvine Hukuk Fakültesi Dekanı Erwin Chemerinsky, Walker’ın kararında hukuka muhafazakar bir gözle baktığını belirtti. Walker’ın bu kararıyla Proposition 8’in Yüksek Mahkeme’nin denetimine açtığını ifade eden Chemerinsky, birçok yasanın bu denetimde sınıfta kaldığını ifade etti. Chemerinsky, yargıcın yasayı üst değil alt standartlar açısından incelenmeye açtığını belirterek, “Walker, Proposition 8’in mantık temeline bile uymayacağına kanaat etti” dedi.

Kararı memnuniyetle karşılayanlar bile yolun ilerisinin açık olmadığını düşünüyor. Los Angeles’ta bulunan Loyola Hukuk Fakültesi’nden Yard. Doç. Doug NeJaime, Walker’ın kanaatinin mükemmel olduğunu ancak evlilik davalarını federal mahkemelere götürme stratejisi konusunda şüpheleri olduğunu belirtti. NeJaime, Yüksek Mahkeme’nin alt mahkemenin tamamen kanıt bulgularıyla sınırlı olmadığını da sözlerine ekledi.

Kennedy Belirleyici Olacak
NeJaime kararın son safhada, mahkemenin kararının oyunu sürekli olarak değiştiren ve eşcinsellere ayrımcılık davalarında söz sahibi olan Anthony M. Kennedy’e bağlı olabileceğini ifade etti. Kennedy daha önceki davalarda Walker’ın çizgisinde kararlar vermişti.

Ancak California Üniversitesi, Berkeley’den Jesse Choper, Yargıç Kennedy’nin ne şekilde karar vereceğini söylemek için çok erken olduğunu belirtti.

Sonuçta, Chemerinsky’nin de dediği gibi Walker’ın kararı “evlilik eşitliği destekçileri için büyük bir zafer ama son söz değil”.


Kaynak: Hürriyet
08/05/2010


Eklenme Tarihi : 06.08.2010
Haber Editörü : Administrator
  «« GERi
Bu haber 493190 kez okundu.

Haberi
Paylaş
Face
Paylaş facebook
Blog
Paylaş Blogger
Frien
Paylaş Friendfeed
Mysp
Paylaş Myspace
Twit
Paylaş twitter


Not: Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılanlardan gabile.com sorumlu tutulamaz.

Habere Yorum Yaz

    Eşcinseller evlenemedikten ve evlat edinemedikten sonra, sadece, homofobilerinden ve önyargılarından hareketle eşcinsel çiftlerin değil heteroseksüel çiftlerin çocuk yetiştirmek için en uygun ortamı sağlayabileceğini söylemek ne kadar mantıklı olur ki!! daha ortada yeterince done yokken!! Hem bunca katil, dolandırıcı, tecavüzcü vb lerine bakınca heteroseksüel ailenin de çocuk yetiştirme konusunda ne kadar başarılı olduğu tartışılır. ayrıca, savaşları eşcinseller çıkarmıyor, savaşta ve barışta kadınlara çocuklara eşcinseller tecavüz etmiyor. eşcinseller sadece yaşam haklarını istiyorlar. hepimiz kardeşiz deniyor ama kardeşlerden biri her istediğini yapabilirken diğerinin yapabileceği şeylerde söz hakkı nedense hep herşeyi olan kardeşin!!! eşitlik ve kardeşlik(!) bunun neresinde??!!
Yazan : risotto34     Beğen
Yorum yazmak için login olunuz


Diğer başlıklardan bazıları.
Haber | Lady Gaga`dan Yeni Rekor Lady Gaga`dan Yeni Rekor
   Geçen yıl MTV Müzik ödüllerinde yılın en iyi yeni şarkıcı ödülünü Eminem’in elinden alırken “Tanrı ve eşcinseller için” deyip havaya kaldırarak zaten homofobikliği ile bilinen Eminem’in suratının ekşimesine neden olan Lady Gaga, bu yıl 11 dalda 13 kez aday gösterildi. Böylece Lady Gaga, MTV tarihind...

Haber | ABD federal mahkemesi eşcinsel evliliği yasaklamayı Anayasaya aykırı buldu! ABD federal mahkemesi eşcinsel evliliği yasaklamayı Anayasaya aykırı buldu!
   ABD`nin San Francisco kentindeki federal mahkeme, California eyaletinde eşcinsellerin evlenmesini yasaklayan yasanın "anayasaya aykırı" olduğuna hükmetti. ABD`de eşcinseller için önemli karar ABD`nin San Francisco kentindeki federal mahkeme, California eyaletinde eşcinsellerin evlenmesini...

Haber | 21 yaşında erkek oldu 21 yaşında erkek oldu
   Antalya`nın Alanya İlçesi`nde oturan 21 yaşındaki K.K., bacaklarından ve kolundan alınan parçalarla erkek cinsel organı yapıldı ve ameliyatla cinsiyetini değiştirdi. Alanya`da kadın kuaförlüğü yapan K.K., kendisini kadın gibi hissetmediğini, kızlara ilgi duyduğunu söyleyip ameliyatla erkek olmaya...

Haber | Lady Gaga`yı Protesto Ettiler Lady Gaga`yı Protesto Ettiler
   Lady Gaga, Monster Ball isimli turnesinin her gecesinde evsiz LGBT gençlere her şov başına 20 bin dolar bağışta bulunan turnenin partneri Virgin Mobile ile birlikte bilgi vermek amacıyla konseri durduruyor. Gaga’nın eşcinsel hakları için verdiği destek onu St. Louis’de bu hafta bir protestonun he...

Haber | İptal Edilen Balo İçin, Lezbiyen Öğrenciye Tazminat Ödenecek İptal Edilen Balo İçin, Lezbiyen Öğrenciye Tazminat Ödenecek
   Constance McMillen, Mart ayında Itawanba Okul Bölgesi’ndeki “okul balolarına kadın-erkek çift olarak gidilmesi” ve “yalnızca erkek öğrencinin smokin giyebilmesi” kararlarına karşı çıkarak, baloya kız arkadaşını götürmek istemişti. Çareyi, balonun tamamını iptal etmekte gören okul bölgesi, McMillen’i...

Haber | Vakit, Kaos GL’ye Tazminat Ödeyecek Vakit, Kaos GL’ye Tazminat Ödeyecek
   Eşcinsellerin sivil toplum örgütü Kaos GL Derneği, 2008 yılında, “Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma” adı altında bir etkinlik düzenledi. Toplantıya Ak Partili, TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Zafer Üskül de katıldı. Vakit gazetesinin Ankara Temsilcisi Serdar Arseven, Üskül’e ...

Haber | Eşcinseller tatil için Türkiye`ye geliyor Eşcinseller tatil için Türkiye`ye geliyor
   Türkiye gay-lezbiyen turizminde önemli ülkelerden biri olma yolunda. Her yıl 300 bini aşkın eşcinsel turist ağırlıyoruz. Hâlâ tabularla karşılanan Türkiyeli eşcinseller ise gay dostu mekânların açılmasını önemsiyor, ancak tatil için yurtdışına gitmeyi tercih ediyorlar Türkiye`de `pembe pazar` den...

Haber | Vakit Durmuyor; Şimdi de Esmeray`ı Hedef Gösterdi Vakit Durmuyor; Şimdi de Esmeray`ı Hedef Gösterdi
   Vakit Gazetesi “Yala ama yutma” oyunu, “Dar-ül Love” adlı opera ve İdil Biret konserinin ardından şimdi de tiyatrocu Esmeray’ın oyunlarını hedef gösterdi. Oyuncu Esmeray EmekDünyası’na konuştu. "Aslında çok şaşırmadım. Direk hedef gösterilmişiz." Kumbaracı50 sahnesinde sergilenecek olan “Yala am...

Haber | Pakistan’da İlk Trans Doktor Pakistan’da İlk Trans Doktor
   23 yaşındaki Sarah Grill Pakistan tarihindeki ilk trans tıp doktoru olacak. Pakistan`da Jınnah Tıp Fakültesi`nde 4. sınıf öğrencisi olan Sarah Gill, kamuoyuna açılmasının ardından Birleşmiş Milletler(UN) Pakistan Ofisi`nde gazetecilerle görüştü. İngiliz Yasaları Ayrmıcılığı Artırdı Sarah, Paki...

Haber | İrlanda`da da zafer eşcinsellerin oldu İrlanda`da da zafer eşcinsellerin oldu
   İrlanda`da eşcinsel çiftlerin birlikteliğine "yasal tanınma" sağlayan tasarı yasalaştı. Ay başında meclisten geçirilen ve İrlanda Cumhurbaşkanı Mary McAleese tarafından bugün onaylanan yasa, eşcinsel çiftlere, mülkiyet, sosyal yardım, veraset, nafaka, emekli aylığı ve vergi gibi alanlarda...


|   İletişim  |   Sözleşme  |   Yardım  |   Site Haritası  |  

Gabile.com bir tanışma, arkadaşlık ve eğlence servisidir.
Bu siteye üye olan herkes Kullanıcı sözleşmesini okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Her hakkı saklıdır. Copyright ©1999-2013 GaBiLe


GaBiLe Bir Kodme Hizmetidir.
Veri Merkezi