AnaSayfa | Haber | Sohbet | Radyo | Burçlar | ilanlar | iletişim
Turkish English German  
İçinizdeki Ses! Gabile.com   misafir00:[Mersin] Merhaba, Nasılsın? Tanışalım mı? Mesajını heyecanla bekliyorum.     |     anfb34:[istanbul] Mutlu bir gün diliyorum herkese.     |     LonelyAngel80:[istanbul] Ekim başında Balıkesir Akçayı gezmek istiyorum. Oraya yakın yerlerde misafır alacak var mı?.     |     deterministik:[Samsun] Tüm GaBiLe platformuna iyi günler dilerim, gününüz neşe ile geçsin..     |     Kentsel_donusum:[Bursa] Bursa dan selam canım .     |     buyuksvr:[istanbul] yeri olan olgunlar bekliyorum.     |     BLackBoy03:[Kocaeli] orta asyalilar yaza bilirmi izmit 😉.     |     xxxxmen:[Ordu] oksijen diyarı ordudan selamlar beraber olmak dileliğle buluşalım ordu güzel yer.     |     esinizoolurumm:[istanbul] esinizoolurumm:[Selam şekerler herkesi bekliyorum. Mecidiyeköy.     |     Mertchaserap:[istanbul] Önce insanlık...     |     karamelle:[istanbul] SİSLİ BOMONTİ NOBETCİ HEMSİRE :D.     |     esinizolurum:[istanbul] esiniz olurum:[İstanbul] Selam yazın tanısalım. Mecidiyeköy.     |     olgunsevenankli:[Ankara] 180 90 57 YAŞINDA ANKARADAN KENDİ HALİNDE BEKAR BİRİ .     |     By_ap_3939:[Kirklareli] By_ap_3939.     |     olgungrupcupsf:[istanbul] olgungrupcupsf:[İstanbul] Mecidiyeköy. Herkesi bekliyorum..     |     Saygl:[istanbul] Sadece hafta içi gündüz bana yakın haznedar Merter b.köy Ataköy esenler yeri olanlar..     |     Ezel1905:[istanbul] Heyyyy 🤚.     |     YigitBerk4141:[Kocaeli] Merhaba 187 82 38 esmer A yalnız yaşıyorum samimi gizli arkadaşlar tanışmak istiyorum .     |     pharoxym2:[Ankara] Ankaradan olgun yeri olan AKTİF varsa bana ulaşabilirmi.     |     beraber_olalim:[istanbul] merhaba bahçelievler / istanbuldayım gizliyim yyok.     |    
Login
Lütfen Bilgilerinizi Giriniz.
Rumuz:
Şifre:
Şifremi Unuttum

Şu an Online
742 Üye var




Hızlı Ara | Detaylı Ara | Özel Ara | Yeni Üyeler | Popüler 100 | Haziran TOP 10
Haber | AK Partili Bostancı, sadece kadın ve aile değil eşcinsellerin de şikayetlerinin değerlendirilmesini istedi

AK Partili Bostancı, sadece kadın ve aile değil eşcinsellerin de şikayetlerinin değerlendirilmesini istedi


AK Partili Naci Bostancı, İnsan Hakları İnceleme Komisyonu`nda şiddetin sadece kadınla sınırlandırılmamasını, eşcinsellerin de varlığının kabul edilerek gelecek şikayetlerin komisyonda ele alınmasını istedi. Bostancı`nın bu sözlerine, eşit haklar isteyen eşcinsellere toplum hazır değil diyerek karşı çıkan Burhan Kuzu`nun ne diyeceği merak konusu oldu!

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu yeni Yasama döneminin ilk toplantısını yaptı. Toplantıda cezaevleri, kadın ve aile bireylerine yönelik şiddet ile terör ve şiddet olayı kapsamında yaşam hakkı ihlallerinin incelenmesi noktasında üç alt komisyon kurulmasına karar verildi.

AK PARTİLİ BOSTANCI`DAN `KIŞKIRTICI` SÖZLER

Kadına yönelik şiddetin arka planına dikkat çeken ve bunların incelenmesi gerektiğini söyleyen Bostancı ise, komisyonun "Aile ile sınırlanmasının ne kadar doğru olacağı" sorusunu yönelterek şunları söyledi:

"Hayatın farklı gerçeklikleri de var. Sosyal değişim sürecinde bunlara uymayan farklı modeller ortaya çıkabiliyor. İmam nikahlı eşler var. Burada bir şiddet yaşandığında İnsan Hakları Komisyonuna başvurduğunda ne yapacağız. Kuma olayları var. Bize müracaat ettiğinde ne yapacağız. Serbest birliktelikler var. 3-5 yıl birlikte yaşayan insanlar var. Onlar müracaat ettiğinde ne yapacağız. Kışkırtıcı olsun diye söylüyorum. Eşcinsel birliktelikler var. Görmezlikten mi geleceğiz. Yoksa insan haklarına dayalı bir yaklaşımı mı ortaya koyacağız. Bence her tür birliktelik içinde de yaşanan şiddeti insan haklarına dayalı yaklaşım içinde ele almak toplumsal gerçeklikle daha uygundur."

"HÜKÜMETİN `GAY`LARA TAVRI DÜŞMANCA"

Uluslararası Af Örgütü’nün (UAÖ) Türkiye’deki lezbiyen, gay, biseksüel ve transeksüel (LGBT) haklarıyla ilgili hazırladığı Haziran 2011 raporunda; AK Parti hükümetlerinin LGBT bireylere düşmanca tavır takındığı iddiası yer almıştı. Raporda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu’nun konuyla ilgili söylemleri de yer aldı.

Raporda “Yargı mensuplarının keyfi ya da ayrımcı gerekçelere yer verdikleri kararların gösterdiği üzere, LGBT bireylerin hem ceza, hem medeni hukuk işlemlerinde cinsel yönelimleri, mahkemece bilindiği takdirde adalete erişimlere mümkün olmamaktadır” ifadesi yer aldı.

ASIL TARTIŞMA ANAYASA DEĞİŞİKLİKLERİNDE

Bu arada eşcinsellerle ilgili tartışmaların Anayasa değişikliği görüşmelerinde bir kez daha alevlenmesi bekleniyor. Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Burhan Kuzu, daha önceki Anayasa görüşmelerinde eşcinsellerin eşit haklar istediğini söylemiş ve toplumun buna hazır olmadığını iddia ederek, teklife karşı çıktığını belirtmişti.

Kaynak : internethaber.com (14 ekim 2011)


Eklenme Tarihi : 14.10.2011
Haber Editörü : Untilsleep
  «« GERi
Bu haber 395739 kez okundu.

Haberi
Paylaş
Face
Paylaş facebook
Blog
Paylaş Blogger
Frien
Paylaş Friendfeed
Mysp
Paylaş Myspace
Twit
Paylaş twitter


Not: Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılanlardan gabile.com sorumlu tutulamaz.

Habere Yorum Yaz

    escinsel evlilik istiyoruz. zoraki escinsel-heterosexuel evliliklere son verilsin
Yazan : olgun444     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)

    GÖZ BOYAMACI BUNLARRR YEMEZLER AKP:)
Yazan : knowme21     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)

    bay.Burhan Kuzu bey e§cinsellere e§it haklar verilmesi icin Türk halki daha kac yüzyil bekleyecek????Bu ülkede e§cinseller var olduguna göre,onlara haklarini vermek icin neyi bekleyeceksiniz?Azinliklari mutlu olan toplumlar ancak mutlu olabilirler!Umarim yeni ANAYASADA e§cinsellere hakettikleri haklari verilir...Bunun icin her platformda sezimizi daha gür CIKARTALIM!Unutmayalim ki;HAKLAR VERiLMEZ;ALINIR!!!!
Yazan : turco45     Beğen (3 kişi bu yorumu beğendi.)

    bu ülkenin birer vatandaşı olarak bize verilen tc kimliği esas alınarak yasalar ve devlet karşsında tüm vatandaşlar eşittir ilkesi ile biz eşcinsellerinde haklarının olması gerektiğine dikkat çekerek ne bu toplum ve ülkede nede başka ülkelerde yada dünyanın herhangi biyerinde sadece hetero insanların var olduğunu düşünmek ve eşcinsellerin inakar edilip ayrımcılığa mahkum edilmesi büyük bir insanlik ıhlali ve insanlık ayıbıdır.
Yazan : erkekce216     Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.)

    Evet Akpartili Bostancıyı tebrik ediyorum.Eşcinsellerinde var olduğunu onlarında sorunlarının dinlenilmesi gerektiği vurgusu bence bu hükümetin yeniliklerine bir ivme kazandıracağı anlamındadır diyorum umarım yeni anayasada kanunların bir kösesinde eşcinsellerinde yararına bir not düşerler bakalım zaman neyi gösteririr.
Yazan : hemohembu     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)

    amerika ve avrupa gecmisinde oldugu gibi bugünki türkiyede homofobik politikacilarin bizzat kendilerinin escinsel olduklari aciktir. Kimlerin homofobik söylem ve eylem icinde olduklari takip edilsin bu ülkede kimlerin homofobik escinsel oduklari belli olur
Yazan : olgun444     Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.)

    homofobik IKTIDAR istemiyoruz HOMOFOBIK BASBAKAN ISTEMIYORUZ YASALESITLIK ISTIYORUZ
Yazan : olgun444     Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.)

    bekleyecez ve görecez samimiyeti
Yazan : oldermen     Beğen

    tribünlere oynamanın zamanı geldi demek tebrikler devam devam
Yazan : gomorder     Beğen (3 kişi bu yorumu beğendi.)

    sayın milletvekili bu konularda haklı değindiği bütün konular imam nikahlı eş birlikte yaşama ve eşcinsel birliktelikler hepsivar bunlar biliniyor. bostancı şunu yapmak istiyor kurumu çalıştırmak. insan hakları kurumunu çalıştırmak istiyor. bu kurum varsa bu birliktelikler varsa oturup bi karar alalım diyor. haklı bi yaklaşım. sonuna kadar destekliyorum. ayrıca toplum hazır diyenler bu şekli diyerekte toplumu siz dahada geri getiriyorsunuz ve bu yaptığınız hareketide bilinçli yapıyorsunuz.
Yazan : kasli_24a     Beğen
Yorum yazmak için login olunuz


Diğer başlıklardan bazıları.
Haber | Askerin `Eşcinsel` cinayetine 2 müebbet Askerin `Eşcinsel` cinayetine 2 müebbet
   Datça’daki radar üssünde görev yaptığı sırada kendisine ‘eşcinsel’ imasında bulunan iki asker arkadaşını öldürmekten yargılanan er Ahmet Korkmaz, iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edildi. Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın Datça Radar Komutanlığı’nda bir yıl önce işlenen cinayet davası ka...

Haber | Polonya`nın İlk Trans Vekili: Anna Grodzka Polonya`nın İlk Trans Vekili: Anna Grodzka
   Birinci sıradan aday gösterildiği Krakow`da 18 bin oy alan Anna Grodzka, Polonya`nın ilk trans vekili olarak ayrımcılığa uğrayanların sesini duyurmak istediğini söylüyor. Polonya, kendi tarihinde bir ilke imza atıyor. 57 yaşındaki trans Anna Grodzka, geçtiğimiz pazar (9 Ekim) gerçekleştirilen seç...

Haber | Ailesi cenazeyi kabul etmedi Ailesi cenazeyi kabul etmedi
   Travesti olduğu gerekçesiyle ağabeyi tarafından hastanede öldürülen R.Ç.’in cenazesi ailesi tarafından kabul edilmeyince belediye görevlileri tarafından kimsesizler mezarlığında toprağa verdi. GAZİANTEP’te travesti olduğu gerekçesiyle ağabeyi 27 yaşındaki F.Ç. tarafından hastanede öldürülen 24 ya...

Haber | Travesti kardeşini yatağında öldürdü! Travesti kardeşini yatağında öldürdü!
   Gaziantep`te 27 yaşındaki Fevzi Çetin, travesti kardeşi 24 yaşındaki Ramazan Çetin`i, yüksekten düşme sonucu tedavi gördüğü hastane odasında 3 kurşunla öldürdü. Gaziantep’te cinsel tercihi nedeniyle baskı gördüğü ailesini 2 yıl önce terk ederek yalnız başına yaşayan Ramazan Çetin, 4 Ekim’de yükse...

Haber | Travestilerden ``Dışlanıyoruz`` Suç Duyurusu! Travestilerden ``Dışlanıyoruz`` Suç Duyurusu!
   Bursa`da aynı evde yaşayan Canali Topçu ve Umut Gümüş adlı travestiler, cinsel tercihleri nedeniyle toplum tarafından dışlandıklarını, kaldıkları apartman ve bina sahibi tarafından kendilerine başka yere taşınmaları için baskı yapıldığını söyleyerek savcılığa suç duyurusunda bulundu. Bursa`da ayn...

Haber | Ayşe Kulin: ``Geyler Yok Sayılamaz`` Ayşe Kulin: ``Geyler Yok Sayılamaz``
   Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da okurlarıyla buluşan Yazar Ayşe Kulin, tamamen kurgu olan bir ’’gey’’in aşk hikayesini kaleme aldığını ve şu anda kitabın kapağının hazırlandığını söyledi. Geylerin toplumda yok sayılamayacağını belirten Kulin, “Dolayısıyla bir Türk aydını olarak onlarla ilgili de ...

Haber | Erkek arkadaşı kadın çıktı! Erkek arkadaşı kadın çıktı!
   İngiltere`de yaşayan Nicole Lindsay adlı bir kadın, evlenmek üzere olduğu adamın `kadın` olduğunu öğrenince şok geçirdi. Yaklaşık beş sene beraber olduklarını söyleyen 24 yaşındaki genç kadın, “Polis Lee’in kadın olduğunu söylediğinde inanamadım. Öğrendiğimden beri kabuslar görüyorum” dedi. Linds...

Haber | Sırbistan hükümeti Belgrad Onur Yürüyüşü`nü yine yasakladı! Sırbistan hükümeti Belgrad Onur Yürüyüşü`nü yine yasakladı!
   Sırbistan hükümeti, 2009’da olduğu gibi Belgrad Onur Yürüyüşü’nü yine yasakladı. Geçen Pazar Belgrad’da yapılması planlanan LGBT’lerin yürüyüşü İçişleri Bakanlığı tarafından yasaklandı. Sırbistan Ulusal Güvenlik Konseyi, etkinlik gerçekleştiği takdirde şehirde kundaklama ve şiddet olayları y...

Haber | Travesti ``Didem`` bacağından bıçaklandı! Travesti ``Didem`` bacağından bıçaklandı!
   İstanbul Bahçelievler’de yol kenarında duran bir travesti kimliği belirsiz kişi veya kişilerce bıçaklandı. Bahçelievler’de yol kenarında duran `Didem` takma adlı 21 yaşındaki travesti Yasin Maviş, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce bacağından bıçaklandı. E-5 Karayolu Yenibosna-Havaalanı dön...

Haber | Cinsiyet değiştirdi erken emekli oldu Cinsiyet değiştirdi erken emekli oldu
   63 yaşındaki İngiliz Lizi Ninnim, bundan 4 yıl önce kadın gibi yaşamaya başladı. İngiliz basınından The Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre; ‘Bir Cuma günü işten erkek olarak çıktım ve pazartesi günü işe kadın olarak geldim’ diyen Ninnim, 1 yıl önce de cinsiyet değiştirme ameliyatı geçirdi ...


|   İletişim  |   Sözleşme  |   Yardım  |   Site Haritası  |  

Gabile.com bir tanışma, arkadaşlık ve eğlence servisidir.
Bu siteye üye olan herkes Kullanıcı sözleşmesini okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Her hakkı saklıdır. Copyright ©1999-2013 GaBiLe


GaBiLe Bir Kodme Hizmetidir.
Veri Merkezi