AnaSayfa | Haber | Sohbet | Radyo | Burçlar | ilanlar | iletişim
Turkish English German  
İçinizdeki Ses! Gabile.com   misafir00:[Mersin] Merhaba, Nasılsın? Tanışalım mı? Mesajını heyecanla bekliyorum.     |     anfb34:[istanbul] Mutlu bir gün diliyorum herkese.     |     LonelyAngel80:[istanbul] Ekim başında Balıkesir Akçayı gezmek istiyorum. Oraya yakın yerlerde misafır alacak var mı?.     |     deterministik:[Samsun] Tüm GaBiLe platformuna iyi günler dilerim, gününüz neşe ile geçsin..     |     Kentsel_donusum:[Bursa] Bursa dan selam canım .     |     buyuksvr:[istanbul] yeri olan olgunlar bekliyorum.     |     BLackBoy03:[Kocaeli] orta asyalilar yaza bilirmi izmit 😉.     |     xxxxmen:[Ordu] oksijen diyarı ordudan selamlar beraber olmak dileliğle buluşalım ordu güzel yer.     |     esinizoolurumm:[istanbul] esinizoolurumm:[Selam şekerler herkesi bekliyorum. Mecidiyeköy.     |     Mertchaserap:[istanbul] Önce insanlık...     |     karamelle:[istanbul] SİSLİ BOMONTİ NOBETCİ HEMSİRE :D.     |     esinizolurum:[istanbul] esiniz olurum:[İstanbul] Selam yazın tanısalım. Mecidiyeköy.     |     olgunsevenankli:[Ankara] 180 90 57 YAŞINDA ANKARADAN KENDİ HALİNDE BEKAR BİRİ .     |     By_ap_3939:[Kirklareli] By_ap_3939.     |     olgungrupcupsf:[istanbul] olgungrupcupsf:[İstanbul] Mecidiyeköy. Herkesi bekliyorum..     |     Saygl:[istanbul] Sadece hafta içi gündüz bana yakın haznedar Merter b.köy Ataköy esenler yeri olanlar..     |     Ezel1905:[istanbul] Heyyyy 🤚.     |     YigitBerk4141:[Kocaeli] Merhaba 187 82 38 esmer A yalnız yaşıyorum samimi gizli arkadaşlar tanışmak istiyorum .     |     pharoxym2:[Ankara] Ankaradan olgun yeri olan AKTİF varsa bana ulaşabilirmi.     |     beraber_olalim:[istanbul] merhaba bahçelievler / istanbuldayım gizliyim yyok.     |    
Login
Lütfen Bilgilerinizi Giriniz.
Rumuz:
Şifre:
Şifremi Unuttum

Şu an Online
758 Üye var




Hızlı Ara | Detaylı Ara | Özel Ara | Yeni Üyeler | Popüler 100 | Haziran TOP 10
Haber | Ayrımcılık yasasında ayrımcılık var

Ayrımcılık yasasında ayrımcılık var


AKP Hükümeti, “Ayrımcılıkla Mücadele ve Eşitlik Kurulu Kanun Tasarısı Taslağı”ndan “cinsel kimlik” (cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği) ibaresini çıkardı.
Hükümet 2009`un sonlarında, “Demokratik Açılım”ın bir adımı olarak düzenlemeyi vaat ettiği “Ayrımcılıkla Mücadele ve Eşitlik Kurulu Kanun Tasarısı Taslağı”nı görüş almak üzere, İçişleri Bakanlığı tarafından Barolara, Akademik çevrelere, STK`lere ulaştırdı. Bakanlık görüş almak üzere “Taslak”ı, geçen yıl Mart ayında Kaos GL Derneğine de göndermişti.

Taslağın "Eşitlik ilkesi, ayrımcılık yasağı, yasak kapsamındaki ayrımcılık türleri" başlıklı 3. Maddesi’nde, “cinsiyet, ırk, renk, dil, din, inanç, etnik köken, cinsel kimlik, felsefi ve siyasi görüş, sosyal statü, ... ve benzeri temellere dayalı ayrımcılık yasaktır” hükmü yer alıyordu. İçişleri Bakanlığı’nın resmi sitesinde duyurulan Taslak’ın son halinden ise “cinsel kimlik” ibaresinin çıkartıldığı görüldü.

İçişleri Bakanı, Kasım 2009’da TBMM kürsüsünde yaptığı konuşmada, insan hakları ile ilgili idari denetim mekanizmalarının uluslararası kurallara uygun olarak kurulacağını, Ayrımcılıkla Mücadele ve Eşitlik Kurulu oluşturulacağını belirtmişti.

İnsan hakları örgütlerinin temsilcilerinin Bakan’la görüşmeleri ile olumlu bir süreç başlamıştı. İçişleri Bakanlığı bu alandaki çalışmasını, İstanbul Bilgi Üniversitesi ve Azınlık Hakları Grubu (MRG)’nin katkısı ile İnsan Hakları Ortak Platformu (İHOP) tarafından hazırlanan taslağı esas alarak başlatmıştı. Ayrımcılığın temellerini yeniden tanımlayan bu çalışmada tanımlanan ayrımcılıklar arasında “cinsel kimlik” deyer alıyordu.

İHOP’un hazırladığı ve Adalet Bakanlığınca kabul edilen Taslak’ta, “cinsel kimlik” tanımlanmış ve “heteroseksüel, eşcinsel, biseksüel, transeksüel, travesti ve benzeri cinsel kimlikleri ifade eder” olarak belirtilmişti.

Basın, “ilk kez cinsel yönelim” diye duyurmuştu
Demokratikleşmenin çok önemli bir adımı olarak nitelendirilebilecek Taslak, basında geniş bir yankı buldu.

Meclis’e seçim öncesi mi yoksa seçimden sonra mı geleceği henüz belli olmayan Kanun Tasarısı ile devlet-vatandaş ilişkileri ve toplumda yaşanan ayrımcılığın ortadan kaldırılması hedefleniyordu. Tasarının Meclis’ten geçmesi ile uluslararası sistemde ayrımcılık ve nefret suçu olarak bilinen birçok husus artık Türkiye`de de suç unsuru olacak.

Zaman gazetesi, “yasa ile cinsel yönelimlerin ayrımcılık gerekçesi olmayacağı da belirtiliyor” şeklinde haber yapmıştı. Gazete, haberinde, yasa tasarı ile “cinsiyet, ırk, renk, dil, din, inanç, etnik köken, cinsel yönelim, felsefi ve siyasi görüş, sosyal statü, medeni hal, sağlık durumu, özürlülük ve yaş ayrımcılık gerekçesi olamayacak” diye duyurmuştu.

Akşam gazetesi, Taslak haberini, “Artık, `bekara, dula, öğrenciye` ev vermeyen, `ayrımcılık suçu` gereği 15 bin liraya kadar ceza ödeyecek...” şeklinde vermişti. Gazete haberinde şunlara yer vermişti: “İçişleri Bakanlığı`nca hazırlanan, `Ayrımcılıkla Mücadele ve Eşitlik Kanunu Taslağı`nda ilginç maddeler. Başbakanlığa gönderilen taslakta, cinsiyet, ırk, renk, dil, din, inanç, etnik köken, cinsel yönelim, felsefi ve siyasi görüş, sosyal statü, medeni hal, sağlık durumu, özürlülük, yaş ve benzeri temellere dayalı her türlü ayrımcılık yasaklanıyor.”

Gazete, “Taslakta yer alan `cinsel yönelim` tanımlaması da Türk hukuk mevzuatına ilk defa girmiş olacak.” şeklinde dikkat çekmiş ve eklemişti: “Böylece eşcinsellerin toplumdan dışlanmaları veya ayrımcılığa uğramaları halinde bu suçu işleyenlere karşı uygulanacak yaptırımın hukuki altyapısı da gerçekleşmiş olacak.”

“Türkiye, Ayrımcılığın Önlenmesi İlkesine Uymuyor”
Avrupa Komisyonu, “Türkiye 2010 Yılı İlerleme Raporu”nda, temel haklarda LGBT’lere yönelik ayrımcı uygulamaları sıralamış ve “Türkiye’nin ayrımcılıkla ilgili yasal çerçevesi AB müktesebatıyla yeterince uyumlu değil. Temel haklar alanında lezbiyen, gey, biseksüel ve trans (LGBT) bireylere yönelik ayrımcılık devam ediyor” demişti.

İlerleme Raporunda, temel haklarda LGBT’lere yönelik ayrımcı uygulamalar şu başlıklarda sıralanıyordu:

“Ayrımcılığın Önlenmesi İlkesine Uyulmuyor”, “Devlet Bakanı Kavaf Ayrımcılığa Yol Açıyor”, “Homofobik Şiddetin Faillerine İndirim Yapılıyor”, “TSK Aşağılayıcı Tıbbi Testler Uyguluyor”, “Vicdani Ret Hakkı Tanınmıyor”, “Ayrımcılıkla Mücadele İş Kanununda İlerleme Kaydedilmedi”, “Örgütlenme Özgürlüğü Engelleniyor”, “Temel Haklarda LGBT’lere Ayrımcılık Devam Ediyor”.

Kaos GL


Eklenme Tarihi : 01.02.2011
Haber Editörü : Duman
  «« GERi
Bu haber 487770 kez okundu.

Haberi
Paylaş
Face
Paylaş facebook
Blog
Paylaş Blogger
Frien
Paylaş Friendfeed
Mysp
Paylaş Myspace
Twit
Paylaş twitter


Not: Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılanlardan gabile.com sorumlu tutulamaz.

Habere Yorum Yaz

    elit demet cok dogru soluyosun sana katılıyorum...
Yazan : lovers     Beğen

    kürtlere, ermenilere, alevilere saldiramiyor bu devlet..simdi escinsellere takmis.. bizde susarsak olacagi bu.. kime ne benim cinsel kimligimden,,, devletin baska derdi yokta benim cinsel kimligimle ugrasir.. cok ayip..
Yazan : olgun444     Beğen

    türkiye ayrimcilik yaparak uluslar arasi anlasmalari hice sayiyor..kendi halkina tecavüz ediyor
Yazan : olgun444     Beğen

    daha fazla tepki koymak gerek. can güvenligimizin olmadigi bir ülke uluslararasi kurululuslara devmali sikaat edilmeli.
Yazan : olgun444     Beğen

    escisnellere ana baba küfür eden, onlari hatsa ilan eden zihniyet ancak homofobik gizli escinsel olabilir.
Yazan : olgun444     Beğen

    kanun yazicilari heterosexuel olamaz.. bunlar ancak duygulari bastirilmis gizli escinsel olabilirler.
Yazan : olgun444     Beğen

    tepkizislik bizi adim adim escinsel katliamina götürüyor.. cinsel kimliklerini saklayan kisiler bastirilmis duygularinim escisnel kimlige sahip cikanlara nefret kusarak gösteriyor..gizlilikte insanlik ölümü görüyorum
Yazan : olgun444     Beğen

    bu işin artık şakası kalmadı, 24 yaş altına içkili mekan yasağına kadar dayanan bu süreç eşcinsellerin iğrenç insanlar oldukları bizzat devlet tarafından dillendirilerek sonuç bulacak.Artık çok geçte olsa herbirimiz bu konuyu yakınlarımızla arkadaşlarımızla konuşmalıyız. Oy vermeye gitmemeyi yada siyasetle ilgilenmemeyi farklı olmak sanan böylece daha cool, daha cix daha apaçhi ve her ne ise sanan aklı beş karı havada arkadaşlarımızın artık duyarlı olma vakti gelmiştir.cinsel yönelim ifadesini beklerken cinsel kimlik ifadesini de kaybettik, artık sadece kadın ve erkek var..bundan sonra bunun dışına çıkana her tür ayrımcılık devlet eliyle desteklenmiş olacaktır, birbirimize ulaşmamızı sağlayan bu siteler kapatılacak ve bu tür arayışlar içine girmek ahlak polisinin denetimine bırakılarak cezalandırılacaktır, özgürlük buhar olup uçacak ve susmak başlayacaktır, geç olmadan... GEÇ OLMADAN UYANMALIDIR.
Yazan : bond_cont     Beğen

    ne bekliyordunuz, türbana ayrımcılığa zulüm diyenler eşcinsel ayrımcılığa evet mi diyecekti, onlar için dinsel eşitlikle cinsel eşitlik bir olur mu hiç?baskı ve nefret suçları devam edecek, sizce suçlusu kim olacak?
Yazan : myway16     Beğen

    Gizli Escinsel Lobisi yine birseyleri enegellemeye calisiyor..
Yazan : olgun444     Beğen

    aliye kavafın hala görevde bulundugu,mazlum der vb dinci,islamcı derneklerin sivil toplum kuruluşların baskısı altında ve güdümünde ortak zihniyetli bir iktidarın cinsel yönelimi `normalleştirecegini` düşenecekleri böylesi bir tasarı tabiyki ilk haliyle geçmeyecekti! akp ye oy veren eşcinseller aklınız ne zaman başınıza gelecek. eni sonu bu ülkeden kaçmak zorunda kalacaksınız dar agacında sallanmamk için ama biliyorum ki o zamanda aymazsınız! ne diyelim kurunun içinde yaş yanamsa keşke!
Yazan : karokizi     Beğen

    kendi içinde ayrımcılığı yaşayan bir azınlığa devlet neden sahip cıksın
Yazan : elitdemet     Beğen
Yorum yazmak için login olunuz


Diğer başlıklardan bazıları.
Haber | Teşekkürler vJ Bülent Teşekkürler vJ Bülent
   Kral TV`nin Unutulmaz starı, gecelerinizin duygusal çocuğu vJ Bülent 30 Ocak 2011 Pazar akşamı saat 21:00 da Radyo Gabile`de DJ Gokhan`nın konuğu oldu... Dinleyicilerin de mesaj yoluyla katıldığı programda vj Bülent özel hayatından, oyunculuk ve sanat hayatına kadar birçok soruyu cevapladı. vJ ...

Haber | Fransa eşcinsel evliliği onaylamadı Fransa eşcinsel evliliği onaylamadı
   Fransa`da Anayasa Mahkemesi, birlikte yaşayan ve dört çocuk büyüten iki kadının evliliğine izin vermedi. Yüksek mahkeme, iki kadının evliliğinin onaylanmamasının, Fransız Anayasasına uygun olduğunu bildirdi. Anayasa Mahkemesi, eşcinsel çiftlerin evlenebilmesi için, siyasilerin anayasan...

Haber | Cher`in Eski Kızı Yeni Oğlu Chaz İlk Kez Konuştu! Cher`in Eski Kızı Yeni Oğlu Chaz İlk Kez Konuştu!
   `Kendimi ilk kez eksiksiz bir insan gibi hissediyorum.` Cher`in kızı Chastity uzun seneler süren cinsel bunalımların ardından 2009 yılında erkek olmak üzere ameliyat masasına yatmıştı. Eski adıyla Chastity ve yeni adıyla Chaz, annesi Cher`den de tam destek alıyor. Chaz ameliyat kararını hayat...

Haber | VJ Bülent Radyo Gabile Konuğu VJ Bülent Radyo Gabile Konuğu
   Kral TV`nin Unutulmaz starı, gecelerinizin duygusal çocuğu vJ Bülent "En MarjinaL" Radyo`ya konuk oluyor... 30 Ocak Pazar akşamı saat 21:00 da DJ GokHaN ve Vj Bülent ile Sizlerinde katılabileceği bu harika söyleşiyi kaçırmayın.. www.RadyoGabile.com...

Haber | Üremenin ve ailenin cesur yeni dünyası Üremenin ve ailenin cesur yeni dünyası
   Yumurtalar, spermler bağışlanır, taşıyıcı annelerin rahimleri başkalarının evlatları için misafirhane rolü görürken aile neye denir? İki düzen var: Biri rejimlerin, paradigmaların, hiyerarşinin, Weber’in deyimiyle bir toprak parçası üzerinde meşru güç kullanma tekelini elinde bulunduranların dü...

Haber | Pelin Batu: Özellikle Batılı kaynaklarda Kanunu ile Sadrazam İbrahim’in eşcinsel ilişkiye girdiği iddiaları yazılıyor Pelin Batu: Özellikle Batılı kaynaklarda Kanunu ile Sadrazam İbrahim’in eşcinsel ilişkiye girdiği iddiaları yazılıyor
   Muhteşem Yüzyıl adlı dizinin tartışmaları devam ederken Pelin Batu canlı yayında Kanunu Sultan Süleyman ile Sadrazam İbrahim’in eşcinsel ilişkiye girdiğini söyledi. Bardakçı ve Afyoncu durumu zor toparladı. Murat Bardakçı’nın sunduğu Haber Türk’te yayınlanan Tarihin Arka Odası’nda Pelin Batu bir...

Haber | `Tom Cruise ve John Travolta aslında gay` `Tom Cruise ve John Travolta aslında gay`
   Dün gece gerçekleştirilen Altın Küre Ödülleri`ne sunucusu Ricky Gervais`in esprileri en az ödüller kadar ilgi çekti. Gervais`in şakaları zaman zaman hakarete varırken, seyircilerin gözlerinden gülmekten yaşlar geldi. Sunumuna "Bu gece partileme ve çok içme gecesi olacak" diye başlayan Gervais, bu...

Haber | Tony`yi nasıl ikna ettim? Tony`yi nasıl ikna ettim?
   Hrant Dink Vakfı`nın konferansı için gelen insan hakları savunucusu Cashman, Radikal`e konuştu. Cashman, Blair`i eşcinsel hakları için nasıl ikna ettiğini anlattı: Evinde ziyaret ettim, ikna oldu. Ünlü İngiliz aktör, siyasetçi (Britanya İşçi Partisi Yürütme Kurulu Başkanı, Avrupa Parlamentosu üye...

Haber | Kadınlardan Bakan Kavaf’a Sessiz Protesto Kadınlardan Bakan Kavaf’a Sessiz Protesto
   TÜSİAD’ın 40. yılı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen ”Çalışma Hayatında Kadın Konferansına katılmak için Çırağan Sarayı’na gelen Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf kadınların protestosuyla karşılaştı. Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner, Türkiye’nin...

Haber | Portekizli gazeteci otel odasında hadım edildi Portekizli gazeteci otel odasında hadım edildi
   New York polisi, Portekizli gazeteci Carlos Castro`nun ölümüyle ilgili olarak 21 yaşındaki model Renato Seabra`yı cinayet suçlamasıyla tutukladı. Hadım edildikten sonra dövülerek öldürülen 65 yaşındaki Castro`nun cesedi, New York`taki bir otel odasında bulunmuştu. New York Polis Departmanı sözcüs...


|   İletişim  |   Sözleşme  |   Yardım  |   Site Haritası  |  

Gabile.com bir tanışma, arkadaşlık ve eğlence servisidir.
Bu siteye üye olan herkes Kullanıcı sözleşmesini okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Her hakkı saklıdır. Copyright ©1999-2013 GaBiLe


GaBiLe Bir Kodme Hizmetidir.
Veri Merkezi