AnaSayfa | Haber | Sohbet | Radyo | Burçlar | ilanlar | iletişim
Turkish English German  
İçinizdeki Ses! Gabile.com   misafir00:[Mersin] Merhaba, Nasılsın? Tanışalım mı? Mesajını heyecanla bekliyorum.     |     anfb34:[istanbul] Mutlu bir gün diliyorum herkese.     |     LonelyAngel80:[istanbul] Ekim başında Balıkesir Akçayı gezmek istiyorum. Oraya yakın yerlerde misafır alacak var mı?.     |     deterministik:[Samsun] Tüm GaBiLe platformuna iyi günler dilerim, gününüz neşe ile geçsin..     |     Kentsel_donusum:[Bursa] Bursa dan selam canım .     |     buyuksvr:[istanbul] yeri olan olgunlar bekliyorum.     |     BLackBoy03:[Kocaeli] orta asyalilar yaza bilirmi izmit 😉.     |     xxxxmen:[Ordu] oksijen diyarı ordudan selamlar beraber olmak dileliğle buluşalım ordu güzel yer.     |     esinizoolurumm:[istanbul] esinizoolurumm:[Selam şekerler herkesi bekliyorum. Mecidiyeköy.     |     Mertchaserap:[istanbul] Önce insanlık...     |     karamelle:[istanbul] SİSLİ BOMONTİ NOBETCİ HEMSİRE :D.     |     esinizolurum:[istanbul] esiniz olurum:[İstanbul] Selam yazın tanısalım. Mecidiyeköy.     |     olgunsevenankli:[Ankara] 180 90 57 YAŞINDA ANKARADAN KENDİ HALİNDE BEKAR BİRİ .     |     By_ap_3939:[Kirklareli] By_ap_3939.     |     olgungrupcupsf:[istanbul] olgungrupcupsf:[İstanbul] Mecidiyeköy. Herkesi bekliyorum..     |     Saygl:[istanbul] Sadece hafta içi gündüz bana yakın haznedar Merter b.köy Ataköy esenler yeri olanlar..     |     Ezel1905:[istanbul] Heyyyy 🤚.     |     YigitBerk4141:[Kocaeli] Merhaba 187 82 38 esmer A yalnız yaşıyorum samimi gizli arkadaşlar tanışmak istiyorum .     |     pharoxym2:[Ankara] Ankaradan olgun yeri olan AKTİF varsa bana ulaşabilirmi.     |     beraber_olalim:[istanbul] merhaba bahçelievler / istanbuldayım gizliyim yyok.     |    
Login
Lütfen Bilgilerinizi Giriniz.
Rumuz:
Şifre:
Şifremi Unuttum

Şu an Online
1697 Üye var




Hızlı Ara | Detaylı Ara | Özel Ara | Yeni Üyeler | Popüler 100 | Haziran TOP 10
Haber | Bakan Şahin Özür Dilesin, İstifa Etsin

Bakan Şahin Özür Dilesin, İstifa Etsin


Ayrımcılığa Karşı Gökkuşağı Koalisyonu, eşcinselliği "namussuzluk, ahlaksızlık ve gayriinsani durum" olarak tanımlaşfı İçişleri Bakanı Şahin`i istifaya davet etti.
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin`in Afyon`da 26 Aralık 2011`de yaptığı konuşmada "Domuz etinden, Zerdüştlüğe kadar, bilmem hangi ulustan kardeşlikten, çok özür dilerim eşcinselliğe kadar, her türlü namussuzluğun, ahlaksızlığın, gayriinsani durumun olduğu bir ortam..." demesi üzerine Ayrımcılığa Karşı Gökkuşağı Koalisyonu bir bildiri yayımladı ve Şahin`i özür dileyerek istifa etmeye çağırdı.

Adalet ve Kalkınma Partisi`nin (AKP) Bakan Şahin`in eşcinselliği "namussuzluk, ahlaksızlık ve gayri insani durum" olarak nitelemesini sahiplenip sahiplenmediğinin sorulduğu açıklamada Türkiyeli eşcinsel, biseksüel ve trans bireylerin endişe içinde olduğu vurgulandı.

"Sessiz kalmayacağız"
Özellikle trans bireylerin maruz kaldığı kötü muamele, işkence ve keyfi gözaltılar konusunda yıllardır hükümeti uyardıklarının ifade edildiği metinde lezbiyen, gey, biseksüel, trans (LGBT) bireylerin hükümet tarafından "ahlaksız, namussuz ve gayriinsani" bulunduğu ve bilerek hedef alındığına dikkat çekildi.

"Şahin`in, güvenliklerinden sorumlu olduğu LGBT bireyleri hedef alması, hakaret etmesi kabul edilemez! İçişleri Bakanı`nın asıl görevi LGBT bireyleri hedef alan cinayetler, saldırılar ve bizzat kendisine bağlı olan güvenlik kuvvetlerinin kötü muamelesi ve keyfi uygulamalarını durdurmak ve önlem almaktır." denilen açıklamada LGBT katillerini cesaretlendiren bu açıklama karşısında sessiz kalınmayacağı duyuruldu.

"Kendimizi güvende hissetmiyoruz"
İdris Naim Şahin`in başında olduğu İçişleri Bakanlığı`nın LGBT`lerin güvenliğini sağlayamayacağının altının çizildiği metinde şu ifadelere yer verildi:

* Ayrımcılıkla Mücadele ve Eşitlik Kanun Tasarısı ve sığınmacılar/mülteciler ile ilgili düzenlemeler getiren Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanun Tasarısı Taslağı`ndaki "cinsel kimlik" ifadesini çıkaran İçişleri Bakanlığı`nı protesto ediyoruz!

* Sivil anayasa sürecine eşit katılımın konuşulduğu şu günlerde, İçişleri Bakanı`nın yaptığı açıklamanın LGBT örgütlerin anayasaya katılım sürecinde önündeki bir engel olarak değerlendiriyoruz. LGBT vatandaşlar olarak kendimizi güvende hissetmiyoruz.

* İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin`i derhal eşcinsel, biseksüel ve trans vatandaşlardan özür dilemeye ve istifaya davet ediyoruz!

* Hükümet`i, eşcinseller, biseksüeller ve trans bireylerle ilgili toplumu kin ve düşmanlığa itecek açıklamalarından vazgeçmeye davet ediyoruz!

* İçişleri Bakanı ve Hükümet yetkililerinin "çok özür dilerim, eşcinsellik" şeklinde ifade ettiği ve ağızlarına bile almaktan çekindiği eşcinsel, biseksüel ve trans kimliklerimizi sahipleniyoruz.

Kaynak: bianet.org



Eklenme Tarihi : 02.01.2012
Haber Editörü : Untilsleep
  «« GERi
Bu haber 420668 kez okundu.

Haberi
Paylaş
Face
Paylaş facebook
Blog
Paylaş Blogger
Frien
Paylaş Friendfeed
Mysp
Paylaş Myspace
Twit
Paylaş twitter


Not: Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılanlardan gabile.com sorumlu tutulamaz.

Habere Yorum Yaz

    türk eşcinsellerin içinde `` samimi_dost`` gibiler olduğu sürece daha bu bakanlar çok laf söylerler çok hakaret ederler bize sonra bu lafları o bakanlar söylememiş gibi `` samimi_dost`` gibi kullanıcılar alır konuyu ters yüz eder burada gelir saçma sapan siyaset yaparlar. allahın yarattığına kimsenin laf söylemeye hakkı yoktur. takdir görmüş böyle yaratmış bizi. ne bakan ne kral ne başka bir saçma sapan kişilik artık üzerimizden siyaset falan yapmasın gitsinler ne halt ediyorlarsa etsinler!!!
Yazan : demircan1     Beğen

    BEN FANATİK BİR AK PARTİLİ GAY`İM.HİÇ BİR ŞEKİLDE PARTİMDEN VAZGEÇMEM SÖZ KONUSU OLAMAZ.EĞER BEN PARTİMİ SEVİYORSAM VE PARTİMİN BU TÜR YAKLAŞIMLARININ DÜZELMESİNİ İSTİYORSAM,PARTİMDE DURURUM VE BUNUN MÜCADELESİNİ PARTİ İÇERİSİNDE VERİRİM VE NİTEKİM BU MÜCADELEYİDE VERİYORUM.İÇİŞLERİ BAKANIMIZIN BÖYLE BİR İFADESİNİ İZLEMEDİM AMA İLK KEZ BURADA OKUYORUM.ÖYLE ZANNEDİYORUM Kİ BU İFADELERİ BÖLÜCÜ TERÖR ÖRGÜTÜ PKK İÇİN KULLANMIŞ.ONLAR ÜZERİNDEN BİZ EŞCİNSELLERİ HEDEF OLARAK GÖSTERMEK AKILLA,VİCDANLA ASLA BAĞDAŞMAZ.SN. ŞAHİN`İ ŞİDDETLE KINIYORUM.ANCAK ŞUNU DA İFADE EDİYORUM,GABİLE SİTESİ APAÇIK SİYASİ BİR SİTEDİR.SÜREKLİ CHP`NİN HABERLERİNİN YAYINLANMASI BUNUN APAÇIK ÖRNEĞİDİR.VE EŞCİNSEL DERNEKLERİNDE BDP`Lİ BÖLÜCÜLERİN DEMEÇLERİNE YER VERİLMESİNİ DE BİN KAT DAHA ŞİDDETLE KINIYORUM.
Yazan : samimi_dost     Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.)

    HEP AYNI AKP.CUVALDIZI BASKASINA BATIRIYOR.DENIZ FENERİ e.V DAVASINDAKI HUKUK DISI UYGULAMALARINI NE CABUK UNUTTU?
Yazan : ask_delisi_sekr     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)

    ICISLERI BAKANI ISTIFA: En büyük terörist Icisleri bakani Idris Naim Sahin ve mensubu oldugu Ak parti hükümetidir. Homofobik, trasfobik, yobaz ve kara cahil bir siyaset yürütmek, nefret dolu söylemler esliginde escinselleri hedef göstermek ve Lgbt bireylere zulüm etmek terörün en büyüdür. Psikolojik terör uygulamakta insanlik sucu islemektedirler. Ben Ak parti hükümetinden LGBT bireylere saygi duymasini, kanun önünde adil, esit ve özgür bireyler olarak davranmasini bekliyorum. Ak Parti hükümeti LGBT karsiti söylemlere ve politikalara derhal son versin. Senelerdir ne kadar inkar etmeye yönelselerde, Türkiyede milyonlarca LGBT bireyler ve secmenler yasamakta. Tam adalet, tam esitlik ve tam özgürlük talep ediyorum. Türkiye ve dünya kamuoyu önünde bu taleplerimi hic yorulmadan tekrarliyorum.
Yazan : olgun444     Beğen (5 kişi bu yorumu beğendi.)

    dın kısvesi altında somurduklerı insanları ne cabuk unuttular,denız fenrı e.V davasında yandaslarını aklarlarken silivrı ve hasdal zındanlarına gozupek vatansever aydınlarımızı hapsettıler.adalet mı bu yaptıkları?akp hukumetının son tertıplri.
Yazan : ask_delisi_sekr     Beğen (3 kişi bu yorumu beğendi.)

    Arkadaslar bu sekilde bir yere varamayacağımız belli TBMM insan hakları komisyonluğuna basvuru yada sikayet mailleri atmaya davet ediyorum herkezi... E-Posta: insanhaklarikom@tbmm.gov.tr
Yazan : nort_cyprus     Beğen (4 kişi bu yorumu beğendi.)

    İçine su doldurulmuş ve heryerinden delikler açılmış naylon poşet gibi bir ülkedeyiz.bütün deliklerin sızdırmazlığı saglandı bi bu açıklık kalmış gibi bunu da kapatmak yerine açtıkça açıyorlar.Böyle devam eder eleştirilerimiz...Biz eleştiririz söylemlerinden dolayı onlardan nefret ederiz, onlarda bizden nefret eder. ama kimse çözüm için tek bir cümle kurmaz, heyhat.
Yazan : ykuza     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)

    Diğerleri Şahin`den farklı mı düşünüyorlar sanıyorsunuz? bugüne kadar yaptığı konuşmaları dikkate aldığımda hiç şaşırmadım doğrusu...yeni anayasadan korkmaya başladım ben...sanırım ancak arap ülkelerine örnek olabileceğiz...yazık ama çok yazık...
Yazan : mybears     Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.)

    bence anayasa değişikliğinden önce idris naim şahinin değiştirilmesi gerekir.Bakan eşcinselliğe tek yanlı baktığı için böyle konuşuyor.Eğer bakan bakan olmanın sıfatını taşıyıp empati kurmayı becerebilseydi olaya daha ılımlı bakacaktı ama bakamıyor.bence böyle bakanlar görevden gitmeli.
Yazan : feritte     Beğen (3 kişi bu yorumu beğendi.)

    bende saf saf yeni ANAYASADA e§cinsellere yeni haklar verilecegini zannediyordum...Ama AKP-de bunun gibi bir cok HASTA beyinli homofobik milletvekili,BAKAN oldugunu unutuyorum!!!Bakan §AHiN-i bende §iddetle KINIYORUM!!!Bu zat iSTiFA edene kadar her platformda iSTiFA etmeye zorlayalim ve bilsinler ki artik SUSMAYCAGIZ,bu memleketde hasta olmayan E§CiNSELLER ya§iyor!
Yazan : turco45     Beğen (3 kişi bu yorumu beğendi.)

    inanılmaz ürkütücü bi haber bir bakan bu görüşte ise ve insan haklarını korur pozisyonda ise, ve insanların can mal güvenliği bu bakanlıkta ise varın siz düşünün eşinselerin üzerindeki baskıyı,eçcinsel insanların katledilmesinin meşru kılınışını ürküyorum valla türkiyede bizleri kim koruyacak bu molla zihniyetli insanlar her atafı sard..
Yazan : erkek_canlisi     Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.)
Yorum yazmak için login olunuz


Diğer başlıklardan bazıları.
Haber | Homofobik Nixon eşcinsel miydi? Homofobik Nixon eşcinsel miydi?
   "Watergate Skandalı" ile dünya tarihine geçen eski ABD Başkanı Richard Nixon, bu kez cinsel tercihiyle ilgili iddialarla gündemde. ABD`de ocakta piyasaya çıkacak olan "Nixon`ın En Karanlık Sırları" adlı kitabın yazarı Don Fulsom`a göre; Başkan Nixon eşcinsel ilişki yaşıyordu, mafyayla yakın bağlantı...

Haber | Alex Hughes ayrıldığı evine erkek olarak döndü Alex Hughes ayrıldığı evine erkek olarak döndü
   İngilterenin Sunderland şehrinde kız çocuğu olarak dünyaya gelen Alex Hughes (26), 12 yaşında ayrıldığı annesinin yanına erkek olarak döndü. Anne Ashley Hughes(48), doğumundan itibaren cinsel kimliğiyle ilgili sorun yaşadığını düşündüğü kızının yardım alması gerektiğine karar verdi. Sosyal yardım ...

Haber | 100 bin liralık `eşcinsel` davası 100 bin liralık `eşcinsel` davası
   Mehmet Ali Erbil Twitter`da kendisi için "Eşcinsel şovmen Erbil, kuliste sevgilisi Stelyo ile el ele gazetecilere yakalanınca olay çıktı" diye yazan Erol Köse`ye 100 bin lira manevi tazminat davası açtı Şovmen Mehmet Ali Erbil, Twitter`da "Eşcinsel şovmen M. Ali Erbil, kuliste sevgilisi Stelyo il...

Haber | Geleneksel öpüşmede eşcinsel devrim! Geleneksel öpüşmede eşcinsel devrim!
   ABD silahlı kuvvetlerinde eşcinsellere konan yasağın kaldırılması ardından, Amerikan donanmasına bağlı denizcilerin gelenekselleşmiş ``liman öpüşmesi`` ilk defa iki eşcinsel arasında gerçekleşti 80 gün denizde seyrettikten sonra karaya geri dönen lezbiyen denizci Marissa Gaeta, limanda kendisini be...

Haber | Eşcinseller Türk Federasyonu`na üye olmak istiyor Eşcinseller Türk Federasyonu`na üye olmak istiyor
   Türkçe konuşan toplumdaki eşcinselleri çatısı altında toplamak üzere kurulan eşcinseller birliği Rainbow CTK Sözcüsü, İngiltere Türk Dernekleri Federasyonu`na üyelik başvurusunda bulunacaklarını açıkladı. Birlik, eşcinselliğin İngiltere`deki Türkçe konuşan toplumda tabu olmaktan çıkıp, konuşulabilir...

Haber | LGBT’den TBMM’ye Anayasa önerisinde sürpriz LGBT’den TBMM’ye Anayasa önerisinde sürpriz
   Gay, lezbiyen, biseksüel ve transseksüellerin (LGBT) oluşturduğu Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği, 14 maddelik anayasa önerilerini TBMM’ye gönderdi. Dernek, siyasetin üzerinde en çok tartıştığı mevcut anayasanın ilk maddesi için ‘aynen korunmalı’ dedi. Dernek...

Haber | Eşcinsel öğrenciyi öldüren gence 21 yıl hapis cezası Eşcinsel öğrenciyi öldüren gence 21 yıl hapis cezası
   ABD’nin California eyaletinde eşcinsel bir öğrenciyi öldüren 17 yaşındaki gence 21 yıl hapis cezası verildi. Brandon McInerney’nin avukatı Scott Wippert, 3 yıl önce bilgisayar dersinde 15 yaşındaki eşcinsel öğrenci Larry King’i başının arkasından vurarak öldüren müvekkilinin 21 yıl hapse mahkum edi...

Haber | ‘Sızıntıyı’ eşcinsellik tetikledi ‘Sızıntıyı’ eşcinsellik tetikledi
   Amerikalı asker Bradley Manning’in eşcinsel olduğu için ABD ordusuna ait gizli belgeleri Wikileaks internet sitesine sızdırdığı öne sürüldü Amerikan ordusunun Afganistan ve Irak’ta işlediği suçları, yaptığı hataları gösteren gizli yazışmaları Wikileaks’e sızdıran Amerikalı asker Bradley Manning’in ...

Haber | Paşhan: Eşcinsel rolü için kadınlarla çalıştım Paşhan: Eşcinsel rolü için kadınlarla çalıştım
   Paşhan Yılmazel, `Oğluma Bi Haller Oldu` oyunun galasında rolüne nasıl çalıştığını açıkladı. Sadri Alışık Tiyatrosu, 2011-2012 tiyatro sezonunda "Oğluma Bi Haller Oldu" adlı oyun ile izleyiciyi kahkahaya boğarken, 2 perdeden oluşan komedi türündeki oyunun galası Profilo Kültür Merkezi`nde gerçekleş...

Haber | Barbie bebek uğruna transseksüel oldu Barbie bebek uğruna transseksüel oldu
   Oyuncak bebek Barbie`ye benzemek için 12 yıl boyunca cinsiyet değiştirme ameliyatı dahil sayısız estetik operasyon geçiren Amerikalı genç, 200 bin sterlin harcadı ABD yaşayan Jason Torres, barbie bebeklere olan tutkusu yüzünden 18 yaşında kadın olmaya karar verdi. Hayran olduğu Barbie’ye benze...


|   İletişim  |   Sözleşme  |   Yardım  |   Site Haritası  |  

Gabile.com bir tanışma, arkadaşlık ve eğlence servisidir.
Bu siteye üye olan herkes Kullanıcı sözleşmesini okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Her hakkı saklıdır. Copyright ©1999-2013 GaBiLe


GaBiLe Bir Kodme Hizmetidir.
Veri Merkezi