Bülent Ersoy cesur, Hüsrev Kutlu transfobik
İTTİ, Kaos GL, Kaos GL İzmir, Lamdaistanbul, MorEL Eskişehir, Pembe Hayat ve PiramidGL Diyarbakır’ın ortaklaşa yaptıkları basın açıklamasında “Bülent Ersoy’un cesaretini destekliyor, Hüsrev Kutlu’nun transfobisini kınıyoruz” dendi. LGBT örgütleri, Kutlu’nun yaptığı transfobik açıklamalarını geri almasını ve Ersoy başta olmak üzere bütün transeksüel yurttaşlarından özür dilemesini istediler.
KAOS GL - 29/02/2008
İTTİ, Kaos GL, Kaos GL İzmir, Lamdaistanbul, MorEL Eskişehir, Pembe Hayat, PiramidGL Diyarbakır olarak Bülent Ersoy`un “şiddet yerine çözüm” önerisini destekliyor; her ölümle birlikte, kaybolan hayatları çaresizce izlemeyi değil konuşmayı seçmiş olmasını saygıyla karşılıyoruz.
Ancak, bütün tartışmaların Bülent Ersoy’un transeksüel varoluşu üzerinden, transfobik saldırılarla yapılması, demokrasiye ve insan haklarına ne çok ihtiyacımız olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.
Son olarak, DTP Genel Başkanı Ahmet Türk`ün "Bülent Ersoy kadar cesur olamadılar" sözüne karşılık, TBMM İdare Amiri ve AKP Adıyaman Milletvekili Hüsrev Kutlu "Doğru söylemiş. Bülent Ersoy kadar cesur olsaydık, biz de bir yanlarımızı kestirirdik" açıklamasında bulundu.
Bülent Ersoy cesurdur
Transeksüelliği “bir yerlerini kestirmek” zanneden milletvekillerinin olduğu bir ülkede transeksüel olmak gerçekten de zordur ve CESARET İSTER.
Cinsiyet değiştirme sürecine sürekli vurgu yapılarak kadın varoluşunun yok sayılmasına rağmen bir transeksüelin dimdik ayakta kalması zordur ve CESARET İSTER.
Fuhşa zorlanırken transeksüellerin varoluşuna sahip çıkması zordur ve CESARET İSTER.
Transeksüelleri gecelere hapis eden bir zihniyete inat gündüz de var olmak zordur ve evet, CESARET İSTER.
Yukarıda imzası olan bizler, Kutlu’nun açıklamasını kınıyor ve Bülent Ersoy’un bu ülkedeki bütün zorluklara karşı cesur ve güçlü bir figür olduğunu düşünüyoruz.
Kutlu özür dilemelidir
Sayın Kutlu’nun hiçbir eşcinsel ve transeksüele eşcinsel, transeksüel varoluşunu NE UNUTTURMAYA NE DE ZORLA HATIRLATMAYA hakkı yoktur. Kutlu sadece, kendisi gibi düşünenlerin değil, toplumun her kesiminin milletvekili olduğunu unutmamalıdır.
Kutlu, milletin vekili olarak insan haklarına duyarlı, vatandaşlarına saygılı olmak zorundadır. Sokakta konuşur gibi Meclis’te konuşmaya hakkı yoktur.
Hüsrev Kutlu’nun yaptığı transfobik açıklamalarını geri almasını ve Bülent Ersoy başta olmak üzere bütün transeksüel yurttaşlarından özür dilemesini istiyoruz.
İzmir Travesti ve Transeksüel İnisiyatifi - E-posta: [email protected]
Kaos GL Derneği - Tel: 0 312. 230 03 58 - E-posta: [email protected]
Kaos GL İzmir - E-posta: [email protected]
Lamdaistanbul LGBTT Derneği - Tel: 0 212. 245 70 68 E-posta: [email protected]
MorEL Eskişehir LGBTT Oluşumu - E-posta: [email protected]
Pembe Hayat LGBTT Derneği - Tel: 0 312. 433 85 17 E-posta: [email protected]
PiramidGL Diyarbakır Oluşumu - E-posta: [email protected]
Kaynak: KAOSGL
|
|
Eklenme Tarihi : 01.03.2008 |
Haber Editörü : Administrator |
«« GERi
|
Bu haber 549478 kez okundu.
|
Haberi Paylaş |
Face
 |
Blog
 |
Frien
 |
Mysp
 |
Twit
 |
|
Not: Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan gabile.com sorumlu tutulamaz.
Habere Yorum Yaz |
Bu habere yapılmış bir yorum bulunmamaktadır |
Yorum yazmak için login olunuz
|
|