AnaSayfa | Haber | Sohbet | Radyo | Burçlar | ilanlar | iletişim
Turkish English German  
İçinizdeki Ses! Gabile.com   misafir00:[Mersin] Merhaba, Nasılsın? Tanışalım mı? Mesajını heyecanla bekliyorum.     |     anfb34:[istanbul] Mutlu bir gün diliyorum herkese.     |     LonelyAngel80:[istanbul] Ekim başında Balıkesir Akçayı gezmek istiyorum. Oraya yakın yerlerde misafır alacak var mı?.     |     deterministik:[Samsun] Tüm GaBiLe platformuna iyi günler dilerim, gününüz neşe ile geçsin..     |     Kentsel_donusum:[Bursa] Bursa dan selam canım .     |     buyuksvr:[istanbul] yeri olan olgunlar bekliyorum.     |     BLackBoy03:[Kocaeli] orta asyalilar yaza bilirmi izmit 😉.     |     xxxxmen:[Ordu] oksijen diyarı ordudan selamlar beraber olmak dileliğle buluşalım ordu güzel yer.     |     esinizoolurumm:[istanbul] esinizoolurumm:[Selam şekerler herkesi bekliyorum. Mecidiyeköy.     |     Mertchaserap:[istanbul] Önce insanlık...     |     karamelle:[istanbul] SİSLİ BOMONTİ NOBETCİ HEMSİRE :D.     |     esinizolurum:[istanbul] esiniz olurum:[İstanbul] Selam yazın tanısalım. Mecidiyeköy.     |     olgunsevenankli:[Ankara] 180 90 57 YAŞINDA ANKARADAN KENDİ HALİNDE BEKAR BİRİ .     |     By_ap_3939:[Kirklareli] By_ap_3939.     |     olgungrupcupsf:[istanbul] olgungrupcupsf:[İstanbul] Mecidiyeköy. Herkesi bekliyorum..     |     Saygl:[istanbul] Sadece hafta içi gündüz bana yakın haznedar Merter b.köy Ataköy esenler yeri olanlar..     |     Ezel1905:[istanbul] Heyyyy 🤚.     |     YigitBerk4141:[Kocaeli] Merhaba 187 82 38 esmer A yalnız yaşıyorum samimi gizli arkadaşlar tanışmak istiyorum .     |     pharoxym2:[Ankara] Ankaradan olgun yeri olan AKTİF varsa bana ulaşabilirmi.     |     beraber_olalim:[istanbul] merhaba bahçelievler / istanbuldayım gizliyim yyok.     |    
Login
Lütfen Bilgilerinizi Giriniz.
Rumuz:
Şifre:
Şifremi Unuttum

Şu an Online
1529 Üye var




Hızlı Ara | Detaylı Ara | Özel Ara | Yeni Üyeler | Popüler 100 | Haziran TOP 10
Haber | “Devlet, Nefret Suçlarını Körüklüyor!”

“Devlet, Nefret Suçlarını Körüklüyor!”


LGBTT toplumuna yönelik nefret ve ayrımcılık son bulmuyor. İstanbul’da, bir transseksüel, 29 Mayıs Cumartesi, günün en işlek saatlerinde, sokak ortasında boğazı kesilerek öldürüldü.

“Öldürülenler Kardeşimizdir, Nefret Cinayetlerinin Hesabını Soracağız”

İstanbul – Kurtuluş mevkii, Yukarı Akarca Yokuşu üzerinde Batu isimli bir transseksüel boğazı kesilerek öldürüldü. Günün (29 Mayıs Cumartesi) en işlek saatlerinde sokak ortasında boğazı kesilerek işlenen bu cinayet LGBTT toplumuna yönelik nefretin ve ayrımcılığın boyutunu gözler önüne seriyor. Neredeyse her hafta bir transseksüelin nefret cinayetlerine kurban gittiği bu sistemde, sırf cinsel yönelim ve cinsiyet kimliklerinden dolayı LGBTT bireyler sürekli olarak ayrımcılığa ve nefret cinayetlerine maruz bırakılıyor. 17 Mayıs akşamı da Ankara’da Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği üyesi 5 transseksüel polis tarafından tekme ve coplarla darp edilerek gözaltına alınmıştı. Ankara’da ve İstanbul’da gerçekleştirilen eylemlerin ardından ne Ankara Emniyet Müdürlüğü’nden ne de Bakanlıktan yapılan bu keyfi saldırıya dair hiçbir açıklama gelmemişti.

“Devlet, nefret suçlarını körüklüyor!”

LGBTT toplumuna yönelik saldırıların politik ve sistemli olarak düzen tarafından uygulandığını göstermek üzere, cinayet akşamı tüm LGBTT örgütlerinin bir araya geldiği bir eylem yapıldı.

Yapılan eylemde, Batu’nun günün en işlek saatinde, sokak ortasında rahatça öldürülmesinin nefret cinayetlerine karşı devletin hiçbir yaptırımının olmaması, hatta yaptırımdan da öte ‘ağır tahrik’ indirimi uygulanması nedeniyle olduğuna dikkat çekildi.

“Devlet bu nefret suçlarını ve ayrımcılığı önlemek yerine, körükleyecek açıklamalar yapmaktadır. Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf’ın yaptığı açıklamalar sistemin bakış açısını da açıkça gözler önüne sermektedir.”

Cinayet akşamı saat 18.00’de Batu’nun öldürüldüğü yerde, Kurtuluş Yukarı Akarca Caddesi üzerinde yapılan eylem için toplanan tüm LGBTT örgütleri, “öldürülen kardeşlerimiz için, nefret cinayetlerinin hesabını sormak için” toplandıklarını belirttiler.

“Bu cinayetin, ne Ahmet Yıldız cinayetinden, ne Ebru Soykan cinayetinden ne de Aycan arkadaşımızın cinayetinden farklı olmadığını, bunun bir nefret cinayeti olduğunu ve cinsel yönelim ve cinsiyet kimliklerimize yönelik bir saldırıdır.”

Batu’yu öldüren zihniyetle, daha önceki süreçte özellikle travesti ve transseksüellere para cezaları keserek sokağa çıkmalarını bile engelleyen zihniyetin aynı olduğu ifade edildi.

“Para cezalarını yaptığımız eylemlerle durdurduğumuz gibi, nefret cinayetlerini de, LGBTT toplumuna yönelik ayrımcılığı da örgütlü mücadelemizle ve eylemlerimizle durduracağız.”

“Artık yeter!”

Erkek egemen-heteroseksist-kapitalist düzene karşı LGBTT toplumunu savunmak için yapılan eylemde “Katillere ceza indirimi veren bir hukuk düzeni, ayrımcılıkları ve nefreti körükleyen bir düzen değil; LGBTT’lere yönelik baskı ve ayrımcılıkları engelleyen, ‘ağır tahrik’ indirimini ortadan kaldıran, hastalıklı açıklamalarını bir an evvel durduran bir düzen istiyoruz.” denildi.

Basın açıklaması metni:


Nefret Cinayetleri Bitmiyor, Öldürenler Kardeşimizdir
Gündelik yaşamda birçok ezilmeye maruz kalan biz, eşcinsel, biseksüel, travesti, transseksüeller nefret cinayetlerine kurban gitmeye devam ediyoruz.
Bugün bir nefret cinayeti daha işlendi. İstanbul Kurtuluş Mevki Büyük Akarca Yokuşu`nda saat 13.00 sularında gerçekleşen cinayet sonucu Batu isimli trans arkadaşımız hayatını kaybetti.

Evine doğru giden arkadaşımız evinin önünde eski sevgilisi ile karşılaştı. Eski sevgilisinin birçok hakaretine ve kaba davranışına maruz kalan Batu saat 13.00`te yani Kurtuluş Caddesi`nin en işlek olduğu saatlerde boğazı kesilerek öldürüldü. Katil cinayeti işledikten sonra kaçmaya çalışsa da elinde satırla yakalanarak gözaltına alındı.

Bu cinayet kesinlikle, sadece bir tartışma ve sinir harbinden kaynaklanmamıştır. Bu cinayet “Nefret Cinayetidir”. Tıpkı Ahmet Yıdız, Aycan, Baki Koşar, Ebru Soykan cinayetlerinde olduğu gibi, sırf cinsel yönelim ve cinsiyet kimliklerimize yönelik bir saldırıdır. Heteroseksist erkek egemen düzenin yaşam hakkımızı ihlal etmesidir.
Eşcinsel, biseksüel, travesti, transseksüelleri öldürmenin nasıl bu kadar kolay olabildiğini, sözde yaşamlarımızı koruması gereken tüm yetkililere soruyoruz. Nefret cinayetlerinin engellenmesi için, sadece katillerin bulunması değil, bu cinayetleri cesaretlendiren ideolojinin değişmesi gerekmektedir. Katillere ceza indirimi veren bir hukuk düzeni değil, LGBTT’lere yönelik baskı ve ayrımcılıkları engelleyen bir hukuk düzeni gerekmektedir. Sokaktaki var oluşumuzu kabahatler kanununu gerekçe göstererek sınırlandıran kolluk kuvvetleri değil, kimliğimizi tanıyan, bizi hasta olarak yaftalamayan ve can güvenliğimizi gözeten bir düzen talep ediyoruz.

Öldürülenler Kardeşimizdir! Nefret Cinayetlerinin Hesabını Soracağız!

Boğaziçi Üniversitesi LuBunya,
Diyarbakır Hevjin LGBTT Derneği,
Emekçi Hareket Partili LGBTT`ler,
İstanbul LGBTT Sivil Toplum Girişimi, İTÜ LGBTT Grubu, İÜ Radar EBT Topluluğu, Kadın Kapısı
Kaos GL, Lambdaistanbul LGBTT Dayanışma Derneği, Lilith Kolektifi, MorEl Eskişehir LGBTT Oluşumu, Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği, Siyah-Pembe Üçgen LGBTT Derneği,
Voltrans, Cinsiyetçiliğe Karşı Dayanışma Ağı (KEG), DSİP

Kaynak: Kaosgl 31.05.2010


Eklenme Tarihi : 31.05.2010
Haber Editörü : Administrator
  «« GERi
Bu haber 525908 kez okundu.

Haberi
Paylaş
Face
Paylaş facebook
Blog
Paylaş Blogger
Frien
Paylaş Friendfeed
Mysp
Paylaş Myspace
Twit
Paylaş twitter


Not: Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılanlardan gabile.com sorumlu tutulamaz.

Habere Yorum Yaz

    Biseksüel erkek, birlikte olduğu eşcinsel erkeği sever ama aynı zamanda onun bir homo olmasından korkar. Bisexüel, hem kadın, hem de erkekle yatar. Bisexüel erkek, toplumda statüsünü kaybetmekten, yani eşcinsellik yaptığının anlaşılmasında, dehşetle korkar. Bu nedenle, eşcinsel ilişkiyi hem sever, hem de nefret eder. Bisexüel erkeklerin çoğu gizli eşcinseldir. Bisexüel, eşcinsel partnerini, bir dehşet anında kolayca öldürebilir. çünkü, kendisinin hetero bir anında kızması durumunda bu olur. Tam olarak aktif yada tam pasif homoseksüeller, kendilerin tam olarak kabullendiklerinden dolayı; şiddete başvurmazlar, cinayet işlemeleri zordur.
Yazan : Calgary     Beğen

    Taksim, aksaray vb. yerlerde iki film birden sinemaları, hamamlar, gaylerin buluştuğu, cruise yaptığı yerler, hep belediye tarafından kapatıldı. Gaylerin yaşam alanı kısıtlanıp, buluşmaları engellenmeye çalışılıyor. Ama ne oluyor, internet yoluyla, gay siteler doğuyor. Millet bişekilde buluşuyor. Nefret suçlarını işleyenler de aslında bisexüeller. Bence bunun birçok nedeni vardır.
Yazan : Calgary     Beğen

    devlet tavri ile nefret cinayetlerine benzin döküyor. derhal escinsellerin can güvenligi saglanmali. haklari yasal güvence altina alinmali.
Yazan : olgun444     Beğen
Yorum yazmak için login olunuz


Diğer başlıklardan bazıları.
Haber | Malawi`de Tutuklanan Eşcinsel Çift Serbest Bırakıldı Malawi`de Tutuklanan Eşcinsel Çift Serbest Bırakıldı
   Afrika ülkelerinden Malavi`de 14 yıl hapse mahkum edilen eşcinsel çift, devlet başkanı tarafından affedildi. Devlet Başkanı Bingu wa Mutharika, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile yaptığı görüşmeden sonra, ülkenin ilk eşcinsel evliliğini yapan çifti affettiğini belirttiği açıklamasında, "Onları, ...

Haber | IDAHO’dan, Moskova Pride’ı İçin Mededev’e Çağrı IDAHO’dan, Moskova Pride’ı İçin Mededev’e Çağrı
   Rus eşcinsellerin homofobi karşıtı mücadelesini Moskova engelliyor, Batı jeopolitik dengeler uğruna seyrediyor. Idaho Komitesi, Rusya Devlet Başkanı Mededev’e Moskova Pride yasağına karşı adım atmasını istedi ve yabancı elçiliklere, önümüzdeki cumartesi günü yapılacak olan izinsiz eylemde olası...

Haber | Eşcinsel Serdar Şeran sokak ortasında gündüz vakti boğazı kesilerek öldürüldü! VİDEO Eşcinsel Serdar Şeran sokak ortasında gündüz vakti boğazı kesilerek öldürüldü! VİDEO
   Şişli`de eşcinsel olduğu iddia edilen Serdar Şeran, sokak ortasında boğazı kesilerek öldürüldü. Zanlı, olay yeri yakınında bulunan yunus ekipleri tarafından kovalamaca sonucu kıskıvrak yakalandı. Eşcinsel Serdar Şeran sokak ortasında gündüz vakti boğazı kesilerek öldürüldü! Şişli`de eşcinsel...

Haber | İstanbul`da Trans Pride 2010 İstanbul`da Trans Pride 2010
   Emekçi Hareket Parti’li LGBTT’ler, İstanbul LGBTT Sivil Toplum Girişimi ve Kadın Kapısı tarafından organize edilen Türkiye’nin ilk Trans Pride haftası 10-13 Haziran 2010 tarihleri arasında, İstanbul’da gerçekleşecek. Yapılan açıklamada, “Herkesin bir arada, kendini özgürce ifade ederek yaşabilece...

Haber | Pakistan`da Eşcinsel Düğününe Baskın Pakistan`da Eşcinsel Düğününe Baskın
   Pakistan’ın kuzeyindeki Peşaver kentinde polis, ihbar üzerine bir eşcinsel düğününü basarak, evlenmek üzere olan iki kişiyi tutukladı. 42 yaşındaki Malik Mohammad İkbal adlı bir erkek ile 19 yaşındaki Kaşif adlı hadım edilmiş bir gencin evlilik töreninin basıldı. İkbal’in 300 bin Rupi (yak...

Haber | Tek Gecelik Lezbiyen İlişki Yaşadık Tek Gecelik Lezbiyen İlişki Yaşadık
   Amerikalı rock şarkıcısı Courtney Love, dünyaca ünlü İngiliz süpermodel Kate Moss ile tek gecelik lezbiyen ilişki yaşadığını söyledi 1994`te ölen rock şarkıcısı ve müzisyen Kurt Cobain`in dul eşi 45 yaşındaki Love, İrlanda dergisi Hot Press ile röportajinda, 36 yaşındaki Kate Moss ile 10 yıldan f...

Haber | Elton John`un Fas konseri krizi sürüyor Elton John`un Fas konseri krizi sürüyor
   Dünyaca ünlü İngiliz pop şarkıcı ve bestecisi Elton John, Fas`ın başkenti Rabat`ta yapılacak müzik festivalinde vereceği konseri iptal etmiyor. Ülkedeki muhafazakar muhalefet partisi yetkilileri, Mika, Sting, Carlos Santana gibi sanatçıların ve grupların da katılacağı 21-29 Mayıs tarihler...

Haber | İran’a Dönerse İdam Edilecek İran’a Dönerse İdam Edilecek
   Yaklaşık 2 yıl önce İngiltere’ye iltica eden İranlı lezbiyen aktris Kiana Firuz, ülkesine geri gönderilme tehlikesiyle karşı karşıya. 27 yaşındaki aktrist, senaryosunu kendi yaşamından yola çıkarak hazırladığı "Cul de Sac" adlı film yüzünden İranlı yetkililerin hedefi haline gelmişti. İranlı lez...

Haber | Aşık Olmanın Cezası 14 Yıl Aşık Olmanın Cezası 14 Yıl
   Afrika ülkelerinden Malavi’de eşcinsel bir çift 14 yıl hapis cezasına çaptırıldı. Geleneksel bir törenle nişanlanmalarının ardından Aralık ayı sonlarında tutuklanan Steven Monjeza (26) ve Tiwonge Chimbalanga (20), çıkarıldıkları mahkemede fiili livata ve ahlaksızlıktan suçlu bulundu. Ülkedeki ...

Haber | Hayatın Renkleri Radyo GaBiLe`de başlıyor! Hayatın Renkleri Radyo GaBiLe`de başlıyor!
   2007 yılında Radyo ODTÜ ve KAOS GL protokolü ile Avrupa Komisyonu İnsan Hakları ve Demokrasi Kampanyası kapsamında Avrupa Komisyonu İnsan Hakları ve Demokrasi Kampanyası tarafından desteklenen Hayatın Renkleri projesi, 12 hafta boyunca özel konu ve konuklarla yayınlanmıştı. Eşcinselliği konu alan Ha...


|   İletişim  |   Sözleşme  |   Yardım  |   Site Haritası  |  

Gabile.com bir tanışma, arkadaşlık ve eğlence servisidir.
Bu siteye üye olan herkes Kullanıcı sözleşmesini okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Her hakkı saklıdır. Copyright ©1999-2013 GaBiLe


GaBiLe Bir Kodme Hizmetidir.
Veri Merkezi