AnaSayfa | Haber | Sohbet | Radyo | Burçlar | ilanlar | iletişim
Turkish English German  
İçinizdeki Ses! Gabile.com   misafir00:[Mersin] Merhaba, Nasılsın? Tanışalım mı? Mesajını heyecanla bekliyorum.     |     anfb34:[istanbul] Mutlu bir gün diliyorum herkese.     |     LonelyAngel80:[istanbul] Ekim başında Balıkesir Akçayı gezmek istiyorum. Oraya yakın yerlerde misafır alacak var mı?.     |     deterministik:[Samsun] Tüm GaBiLe platformuna iyi günler dilerim, gününüz neşe ile geçsin..     |     Kentsel_donusum:[Bursa] Bursa dan selam canım .     |     buyuksvr:[istanbul] yeri olan olgunlar bekliyorum.     |     BLackBoy03:[Kocaeli] orta asyalilar yaza bilirmi izmit 😉.     |     xxxxmen:[Ordu] oksijen diyarı ordudan selamlar beraber olmak dileliğle buluşalım ordu güzel yer.     |     esinizoolurumm:[istanbul] esinizoolurumm:[Selam şekerler herkesi bekliyorum. Mecidiyeköy.     |     Mertchaserap:[istanbul] Önce insanlık...     |     karamelle:[istanbul] SİSLİ BOMONTİ NOBETCİ HEMSİRE :D.     |     esinizolurum:[istanbul] esiniz olurum:[İstanbul] Selam yazın tanısalım. Mecidiyeköy.     |     olgunsevenankli:[Ankara] 180 90 57 YAŞINDA ANKARADAN KENDİ HALİNDE BEKAR BİRİ .     |     By_ap_3939:[Kirklareli] By_ap_3939.     |     olgungrupcupsf:[istanbul] olgungrupcupsf:[İstanbul] Mecidiyeköy. Herkesi bekliyorum..     |     Saygl:[istanbul] Sadece hafta içi gündüz bana yakın haznedar Merter b.köy Ataköy esenler yeri olanlar..     |     Ezel1905:[istanbul] Heyyyy 🤚.     |     YigitBerk4141:[Kocaeli] Merhaba 187 82 38 esmer A yalnız yaşıyorum samimi gizli arkadaşlar tanışmak istiyorum .     |     pharoxym2:[Ankara] Ankaradan olgun yeri olan AKTİF varsa bana ulaşabilirmi.     |     beraber_olalim:[istanbul] merhaba bahçelievler / istanbuldayım gizliyim yyok.     |    
Login
Lütfen Bilgilerinizi Giriniz.
Rumuz:
Şifre:
Şifremi Unuttum

Şu an Online
1725 Üye var




Hızlı Ara | Detaylı Ara | Özel Ara | Yeni Üyeler | Popüler 100 | Haziran TOP 10
Haber | Dünya eşcinselleri bu olayın peşinde

Dünya eşcinselleri bu olayın peşinde


Ahmet Yıldız (26), kıllı bedenini, yüzündeki sakalı saklamayan, Türkiye`de "Ayı Grubu" diye adlandırılan eşcinsellerden biriydi. 15 Temmuz 2008`de evinin önünde kurşun yağmuruna tutuldu. Öldürülmeden dokuz ay önce, Üsküdar Savcılığı`na başvurarak ailesinin onu ölümle tehdit ettiğini bildirmişti.

Dünya eşcinselleri bu olayın peşinde


Ahmet, töre cinayetine mi kurban gitti?
Öldürülmeden iki ay önce, Beargi Dergisi`ne bir yazı yazmış, ailesine eşcinsel olduğunu nasıl itiraf ettiğini ve nasıl tepki gördüğünü anlatmıştı. Ahmet öldürüldükten sonra, sevgilisi Türk asıllı Alman vatandaşı İbrahim C., eşcinsel kamuoyunu harekete geçirdi.

İngiliz Independent gazetesi, "Türkiye`deki ilk eşcinsel töre cinayeti mi?" başlığıyla duyurdu olayı. İnternette başlatılan kampanyaya Avrupa`dan Japonya`ya kadar pek çok eşcinsel destek verdi. Arkadaşları Türkiye`de yürüyüşler yaptı, "Hangi utanç katil olmanın utancından büyük olabilir?" sorusunun cevabını aradı. Ahmet Yıldız`ın katili henüz yakalanamadı. Ama cinayet masası dedektifleri sonuca çok yaklaştıklarını ve katilin kimliğinin kimse için sürpriz olmayacağını söylüyorlar. İşte onun hikayesi.

Ahmet Yıldız, Marmara Üniversitesi Fizik öğretmenliği son sınıfta okuyor, geçimini öğrencilere ders vererek sağlıyordu. Öldürüldüğü 15 Temmuz 2008 tarihinden sadece bir gün sonra, son sınavını verip mezun olacaktı.

Kendisine ölüm pususu kuranlardan habersiz o gün sabahtan akşama evde ders çalıştı. Almanya`da yaşayan sevgilisi İbrahim C. de vardı evde. Gece 11`de, "Biraz hava alayım, bir de dondurma alırım" diyerek evden çıktı ve arabasına biner binmez kurşun yağmuruna tutuldu. Silah seslerini duyan İbrahim C. pencereye koştu, Ahmet`in arabasının geri geri gittiğini, bir eczaneye çarparak durduğunu gördü.

Ahmet`i hemen cebinden aradı, cevap yoktu. Aşağı arabanın yanına koştu, Ahmet ölmüştü. İbrahim ifadesini verdikten sonra, Ahmet`in bilgisayarını, iki cep telefonunu ve evinin anahtarlarını polise teslim etti. Üç dört gün sonra Ahmet`in morgda bekleyen cesedini teslim almak istedi, ancak hiçbir hukuki bağı yoktu onunla, vermediler.

TEHDİTLERİN CİDDİ OLDUĞUNA HİÇ İNANMADI
İbrahim C., Ahmet`in ailesinden başka kimseyle bir sorunu olmadığını, ailesinin ölüm tehditleri yüzünden Ahmet`in savcılığa başvurduğu sırada, kendisinin de şahit olarak imza attığını söylüyor: "Ailesi, 20 yaşından beri Ahmet`in eşcinsel olduğundan şüphe ediyordu. Telefonlarını dinliyorlardı. Hatta annesi bir hacker bulup Ahmet`in bilgisayarının şifresini bile kırdırmıştı. Ailesi Adana`da yaşıyordu. Önce kız kardeşini Ahmet`le yaşaması için İstanbul`a gönderdiler. Bir süre sonra annesi de geldi..."

İş artık öyle bir noktaya gelmişti ki, Ahmet, babasına telefonda eşcinsel olduğunu itiraf etmişti. İbrahim`e göre, tehditler o günden sonra başladı: "Bu yüzden ailesiyle sekiz ay hiç görüşmedi. Ama hep umudu vardı. Ben ailemin sevgili çocuğuyum, bir gün mutlaka kabul edecekler, diyordu. Tehditlerin korkutmaktan öteye gidebileceğini hiç aklına getirmedi. Eğer savcılık Ahmet`in ölüm tehditleri şikayetini ciddiye alsaydı, belki de bugün hayatta olacaktı..."

TEK GÖRGÜ TANIĞI BİR DİN HOCASI
Öldürüldüğü mahallede tanıyan herkes, "Efendi, kimseye zararı olmayan biriydi" diye tarif ediyor Ahmet`i. Vurulduğu gece, tek kurban değildi. Mahallede bir kafe işleten din hocası Ümmühan Darama da seken kurşunlar nedeniyle ayağından yaralanmıştı. Olayın en önemli görgü tanığı olan Ümmühan Hanım, şöyle anlatıyor:

"Ahmet`i mahalleden tanıyordum. Kendi halinde saygılı bir çocuktu. Mahallede bir kebapçı, olaydan iki gün önce Ahmet`i iki kişinin sokakta sıkıştırıp tartakladığını söyledi. Cinayetin işlendiği gece ben kafenin dışında oturuyordum. Birden aralıksız silah sesleri başladı. Kendimi kafenin içine zor attım. Dışarı baktığımda siyah renkli bir Mercedes ve sarı renkli bir arabadan ateş edildiğini gördüm. Ben içeri girdikten sonra da silah sesleri devam etti. Yaralandığımı ayağımdaki kanları görünce anladım. Ben imam hatip mezunu bir din hocasıyım. Kimsenin cinsel hayatı bizi ilgilendirmez. Ben onu cinsel kimliğini bilmeden çok saygılı bir çocuk olarak tanıdım. Böyle bir ölümü hak ettiğini düşünmüyorum. Dinimizde hiçbir şey, öldürmekten daha günah değildir."

Ümmühan Darama, görgü şahidi olarak ifade verip, "Hedef kim olursa olsun ben de yaralandığım için iş kaybına uğradım, ne olursa olsun bu işin peşini bırakmayacağım" deyince, polislerden aldığı cevap "Fazla bulaşma, şükret ki, kafana gelmedi" oldu. "Polisler bana davacı mısınız, diye soruyorlar. Tabii ki davacıyım, bu sorunun sorulması bile beni kızdırdı. Bu olayın mutlaka aydınlatılması gerekir."

GÖRGÜ TANIĞININ KAFESİ İKİNCİ KEZ KURŞUNLANDI
Ümmühan Darama, hastanedeki 10 günlük tedavisinden sonra, soluğu savcılıkta aldı ve davaya müdahil olmak istediğini söyledi. Üç gün sonra, yine bir gece yarısı bu kez onun dükkanı kurşunlandı. Kurşun izleri hálá camlarda.

Ahmet Yıldız dosyası, şu anda Üsküdar savcılığında "gizli" ibaresiyle duruyor. Ahmet Yıldız`ın arkadaşlarının tuttuğu, aynı zamanda Ümmühan Darama`nın da avukatı olan Fırat Söyler, dosyaya herkesin bakmak istediği için savcının böyle bir karar aldığını söylüyor: "Ben bile dava dosyasına göz ucuyla bakabildim..."


İNTERNETTE EŞCİNSELLER ONUN İÇİN BLOG KURDU: AHMET IS MY FAMILY
Başta Ahmet`in sevgilisi İbrahim C. olmak üzere arkadaşları olayın aydınlatılması için çaba sarfediyor. Alman Parlamentosu`nda 16 milletvekili, Alman hükümetinin cinayetin aydınlatılması için Türk hükümetine başvurmasını istedi. Uluslararası Af Örgütü de işin içine girdi. İngiliz ve Alman gazetelerinde Ahmet`in cinayeti konu edildi. İnternette "Ahmet is my family" blogu kuruldu ve dünyanın her yerindeki eşcinseller tarafından destek buldu. Bu kampanyaya öncülük yapan İbrahim C., olayın namus ya da nefret cinayeti, her neyse, çözülmesi için uğraşacağını söylüyor: "Cinsel kimliğimiz nedeniyle niçin hukuksal olarak çifte standart görelim. Cinsel terörün hepsine karşıyım. Bu konunun kapanmaması için elimizden ne geliyorsa yapacağız."

AHMET`İN ÖLDÜRÜLMEDEN İKİ AY ÖNCE YAZDIĞI SON YAZI
Ben çok soru sorarım. Nedenini araştırırım her olayın. Lise yıllarında arkadaşlarımın bana taktığı lakaplardan biri "Neden Ahmet"ti hatta. Benden yaşça büyük gay arkadaşlarıma en çok soru yönelttiğim konular, ebeveynlerine out olduktan (eşcinsel olduklarını açıkladıktan) sonra onlarla geçirdikleri süreçlerdir. Birçok arkadaşımdan ebeveynleriyle yaşadıkları süreci dinledim. Teorik olarak tecrübeli olduğumu söyleyebilirim. Ve bu tecrübelerime göre benim ailem, out olunmaması gereken tipte bir aileydi. Babam doğulu bir Kürt ve annem de yine aynen doğulu bir Kürt olmasının yanına, İslamiyet`e çok bağlı yaşamayı tercih etmiş bir annedir çünkü. Küpe takan erkeklere tepki vermek, kısa etek giyen kadınları namussuz gözüyle görmek gibi marjinal tepkileri olan bir ailedir. Daha çocuk yaştayken başlayan cinselliğimi tanıma vakaları sürekli hayatımda oldu. Ve aileme bu vakalardan dolayı 4 defa yakalandım.

Ailem durumumu çözmek istedi. Sürekli sorular sordu, sıkıştırdılar, araştırdılar. Öyle bir yere geldik ki söylemek zorunda kaldım. Söyledim. Babama. Telefonda. Şimdi bile kalp atışımı hızlandıran bir diyalogdu. Uzun zamandır gay olduğumdan emin olduğunu kardeşime söyleyen ve öğrenince bana neler neler! yapacağını söyleyen babam, telefonda şoke olmuştu. Günlerce birbirimizi aramadık. Çünkü 1. dönem başlamıştı ilişkimizde. Onlar çıkış yolu arıyorlardı. Oğullarını acilen değiştirmeleri gerekiyordu.

8 ay kadar yüz yüze görüşmedim ailemle. Görüşmeden geçireceğimiz zamanın onların durumumu kabul etmelerini sağlamasını bekledim. Ama böyle bir şey olmadı. İnançları, örfleri ve ananeleri, ahlaksal olayları kendi iç dünyalarında bile tartışmaya izin vermeyen cinsten korkular oluşturmuştu. En çok sevgiyi koz olarak kullanmaya çalıştılar. Ailem, her telefon görüşmesinde bir bahane bulup hemen bir silah doğrultuyordu bana değişmem için. Ya annem 1 kilo daha kaybetmiş oluyordu, ya da babam hüngür zangır ağlıyordu. Bir doktor varmıştı yaşadığım metropolde. Babam gelecekmişti gidecekmiştik o doktora. Ve beni tedavi edecekti. Hastalıkmıştı gay olmak! Anlattım onlara. Hastalık değil bu. Gay olmak insanların ela gözleri olması, siyah saçları olması gibi genlerle taşınan bir özellikti.

Ben ailemi kazanmak istiyordum. Dostum olarak yaşamımda olmalarını istiyordum. Ama sanırım vazgeçmek daha doğru. Sanırım yine zamanın gücüne inanmak zorundayım. Evet, inanıyorum zaman halledecek. Bir süre daha AİLESİZ kalmayalım. Evet, onur duyuyorum yalandan kurtulduğum için. Ama söylemekten her zaman kaçının derim, ailenizin sizi anlamasının zor olacağını zannediyorsanız.

(Ayı grubunun yayın organı Beargi Dergisi`ne Blackbeary rumuzuyla yazdığı yazıdan).

Kaynak: Mynet.com


Eklenme Tarihi : 01.02.2009
Haber Editörü : Administrator
  «« GERi
Bu haber 511159 kez okundu.

Haberi
Paylaş
Face
Paylaş facebook
Blog
Paylaş Blogger
Frien
Paylaş Friendfeed
Mysp
Paylaş Myspace
Twit
Paylaş twitter


Not: Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılanlardan gabile.com sorumlu tutulamaz.

Habere Yorum Yaz

    laf kalabalığı yapmak istemiyorum sadece neden neden neden........ İNSANIZ İNSANSINIZ öyleyse yaşayın sadece ölmek öldürmek niyeee...
Yazan : Shaman_1     Beğen

    escinsellik o kadar kötü yansıtılıyorki korkunc bi hal almıs durumda duygularımızı daha baska nasıl dile getirebiliriz ki? bizleri tek anlayan escinsel arkadaslarımızdır
Yazan : ilayday     Beğen

    Tek `suçu` ``yalandan kurtulmak`` istemesiydi, bundan bahsettiği cümle içimi acıttı gerçekten.
Yazan : Fishy     Beğen

    evet arkadaşlar aynı tehlıkeyı bende yaşıyorum olucem veya kaçıcam bilemiyorum ama yoruldum artık babamın bana hergun bi köpekmişim gibi bakması yuzumu gorunce yüzünü asması benı kahrediyo allah sonumuzu hayretsin
Yazan : esmer_ap     Beğen

    ``` Her Ölüm Erken Ölümdür ``` demiş isimleri kitaplarda kalmamış Ustalar. Ne kadar da yakın duryor bu söz ``` AHMET`e```.Oysa buna eklenmesi gereken bir şey var mı bilmiyorum. Belki evet, belki ADI KALLEŞ OLAN ÖLÜME`e bir sille de bizim vurmamız gerekir. En TEMİZ halindeki KİMLİĞİYLE yaşamasını sevmiş ve bilmiş bununla kalmamış KİMLİĞİMİZİ sevmemize hocalık yapmış birinin ÖLÜM denilen anlamsız ama mutlak bir tezgaha sürülemsini hangi dilin kelimeleri ile lanetlesem azdı biliyorum. Ama sussam sanki ortak olacaktım bu cinayete. ``` DICEMIDIM DİSA MIN VEŞÊRE ``` ( ÜŞÜYORUM YİNE BENİ SAKLA) diye notalar var şimdi dimağımda ve ben hangi dergahın kapısından bunu bağırabileceğimi bilmiyorum. Kirli ve mimli bu coğrafya Bülent Ersoylari, Fatih Ürekleri, Aydınları baş tacı ederken( Bağışlayın Bu Benzetmeler İçin, Sen de Bağışla AHMET`im), Tanrısal bir ruhla KİMLİKLERİNİ seven ve savunan Küçük Ama Dev Yürekli Çocukları lanetliyor ve öldürüyor.Ömürleri bir kirpi iğrençliğinde geçenlerin nasıl da Namus(suz) Bekçiliğine soyunduklarını görmek, İğrençliğini teyid etmek demek. Sussam ```AHMET`in``` sloganları kuşunlayacaktı diye yazıyorum bunları. Ve ben yazdıkça Annemin dili acılarımı soğutuyor. ```MIN DI BÊDAWİYA XWEDE VEŞÊRE, ÇAVÊ XWE JIMINRE VEKE``` (BENİ SONSUZLUĞUNDA GİZLE, GÖZLERİNİ BENİM İÇİN AÇ ).Hani, hangi çocukluk hikayemde kaldı bu hüzünlü gidiş bilseydim, belki de avunmazdım bu kadar, hani,hangi hazanın esaretinde kaldı gözbebeklerimin sancısı bilseydim, diretmezdim belki bu kadar yaşamaya. Oysa Nuhun Kahrolası Tufanında saklandı tüm günahlar ve ben ellerimin kelepçelerini siliyorum Gidişi Bir Bahar Sabahının Üpücüğüne Benzeyen AHMET`in duasıyla. Yatacağın Toprağı Öpüyorum Sevgili AHMET`im Sevgili AHMET`imiz. ŞAD OLSUN RUHUN, OXURBE AHMET OXURBE ( GÜLE GÜLE AHMET GÜLE GÜLE )... Bizi Çiçek Ve Güneş Ülkesinden İzleyeceğine Emin Olduğum AHMET`imiz İçin Birer Şiir Yazalım Ne Dersiniz Acaba??? ``` A ``` dında tutukluk yapardı Tanrının gülücüğü, ``` H ``` ikaymizin orta yerinde duruyor gidişin. ``` M ```utlu bir gülücüksün şimdi yüreğimizin orta yerinde. ``` E ```llerin kanamasın, seni vuranlar çoktan unutuldu bile tarihin sayfasından ``` T ``` ut gözbebeklerimin sesini ve SEV BİZİ... Jiyan AZAD iSTANBUL
Yazan : haymatlos07     Beğen

    Ahmet Yıldız, bu konuyla ilgili bir sembol haline dönüşmelidir. İnsanların, haksızca, acımasızca katledilişinin sembolü. Gaylere saplanan hançer, tüm dünyadan yardım istenmelidir. Bu konu tüm dünyaya duyurulmalıdır. Artık Türkiyede gay hareketi başlamalı. politik oluşum meydana gelmelidir diyorum. Bildiğiniz tanıdığınız tüm yabancılara, Avrupalılara, Amerikalılara bu konuyu anlatın. Konuyla ilgili WEB adresini de verin lütfen. TÜM DÜNYAYA DUYURALIM.
Yazan : Calgary     Beğen

    çok yazık çok benım ailem her defasında laf duydu şahıslardan ama inanmadılar sonuçta itiraf etmek zorunda kaldım hala gay olduğumu içine yediremiyorlar annemin babamın içi yanıyorlar doktora gotureceklerdi istemedim çünkü hasta değilim , değildim. şuanda karışmıyorlar yapma demiyorlar ama yapta demiyorlar. ahmet arkadaşımıza inanınn çok üzüldüm ağladım okuyunca yazdığı yazı çok muhteşem. BENCE kendini bile bile ateşe attmış sırf ailesi yanında olsun diye ama sonuç çok vahim olmuş.ALLAH RAHMET EĞLESİN...
Yazan : ASi_cocuq     Beğen

    böyel bişey olmaz inanın aglayarak okudum ve çok üzüldüm kendi adımada hüzünlü bi sevinç te oldu iyiki benim ailem böyle degil ve ben ailemi şimdi dahada çook seviyorum...her kes şunu bilsin eşcinselil hastalık degildirrrr saygı beklemiyorum kinde beslensin istemiyorum ahmet kardeşimizi kim yada kimler öldürdüyse bulunur inşl...
Yazan : tatlijojuk_ist     Beğen

    sevenlere sesleniyorum sevdiğinizi değerini bilin, ahmet kardeşimiz haince öldürüldü ama sadece kendisi ölmedi. sevgiliside hergün binlerce kez ölüyordur. çok yazık..
Yazan : olgsever212pp     Beğen

    tepkilerin hepsi yerinde sonuna kadar katılıyorum birde hayatın gerçekleri var bunlardan asla kopmamak gerekiyor..şuanki toplumsal koşullar neyse ona göre davranmak zorundayız eğer ve aile ve çevreden gay olmak saklanması gerekiyorsa bunun aksi düşünülmemeli..hem ailen bilse eline ne geçecekki?kendi doğrularımızla başkalrından bağımsız yaşamamız önemli olan..kimse bizi kabul etmelerini beklemesin toplumun avruapada bile kabul görmüyorsa gay ler türkiye de kabul görmezki..eğer insanların gayleri kabul etmelerini beklersek ömür mutsuzluklarla geçer hep...bize tanınan özgürlük alanalarını daha fazla nasıl geliştirebiliriz buna bakmamız gerekiyor bunuda yapmanın ylu kendini gay olarak konumlandıran kişilerin daha başarılı olması yaptıkları işlerde bu ancak ileriyleyen yıllarda toplumda sevilmesek bile en azından saygı gösterilmesini sağlar..
Yazan : olgunsever2009     Beğen

    bence bu olay ders alncak bi olay yazik ki biz gayler yanliz kalmis yeri gelmis ailesi tararafindan oldurulmus{olayda ki gibi}destegimiz bir birimizis sadece ve sadece tr de bolye bi olay yasanir.....anne ve babanin vicdanina birakiyorum .....ahmet melekler le .....hapimizin basi sag olsun:{
Yazan : pinkgy22     Beğen

    böylesi bir durum tüm gayler icin cok kötü bir olay bende alman kimligi tasiyan türkküm adimda ibrahim sanki buolaydaki ibrahim gibi bazi kisiler bana bu senmiyin diye soruyorlar arkadaslar topluca tepkilerimizi ortaya koymasak ciok gay arkadaslarimizin ahibeti busekil olabilir basimiz sag olsun bu arkadasimiz icin baska arkadaslarimiz bu duruma düsmez insalah saygilar ibo
Yazan : Jildiz     Beğen

    Bir Başka Açıdan Düşünmek Gerekirsede, Konunun İçine Dış Ülkelerin Girmesi Kötü Olmuş Kanımca,Çünkü Tüm Milletler Gözümüzü Oymak İçin Yer Ararken Bunlar Hepsine Fırsat Oluyor Genel Olarak,E Tabikide Bu Ülkede Çözülemicek Konular Olduğu İçinde Tek Çıkar Yol Global Alanda Haklarımızı Aramak Oluyor,Fikrim Güçlü Olup Eşcinseller Olarak Birlik Olup Bu Topraklarda Sesimizi Haykırmak,Dış Dünya Zaten Bu Ülke İçinden Çatlak Ses Duymak İçin Kulaklarını Dikmiş Durumdalar,Sadece O Kadar Çok Güçlü Olmalıyızki Bir Başka Ahmetler Hiç Uğuruna Can Vermesin,Önce Eğitim....
Yazan : PuRpLeE_AnGeL     Beğen

    Amerikada Harvey milkin eşcinsellere kazandırdığı haklar gibi bizde haklarımızı ancak mücadele ile alabiliriz, bu mücadelenin pekçok ayağı var, öncelikle siyasal anlamda bizi savunabilecek bir lider düşünmek,oyumuzu doğru bir partiye vermek, ikincisi sivil toplum kuruluşlarımızı sağlam ve güçlü tutmak, üçüncüsü hertür eşcinsel saldırıda protesto etmek, dördüncüsü sosyal anlamda çevremizdeki herkesi yeri geldikçe eşcinselliğin hastalık yada günah olmadığını anlatarak, ve en önemliside dini bize silah olarak doğrultanlardan uzak durmak onlara asla prim vermemek, kimse kendini Allahın yerine koymamalıdır, bu hissediş bizim, bunun bastırılması yok sayılması mümkün değildir, lütfen artık birbirmize sex yapılacak et gözüyle gecelik eğlence gözüyle bakmayalım, önce kendimizden başlayalım, gabileyi ve benzeri siteleri birer güç ve insiyatif yapmak elimizde, GELECEK KUŞAKLARA DAHA ÖZGÜR BİR DÜNYA BIRAKMAK İÇİN HEPİMİZİN SORUMLULUKLARI VAR...
Yazan : Aski_Memnu     Beğen

    yaa ınsan oglu bu kadar acızlesemez yaaa ne boyle yaa cok kotu oldum okudugumda gercekten cok kotu yaa boyle ınsanlar olmas olsun yaa gercı hala ınsan dıyoruz yaa bızım hatamız boyle mahlukatlara ınsan denmez yaa kusura bakmayın ama hayvanlar bıle daha asıldır yaa olmaz bu kadar ınsanlık dısı seyler yaa benım de aılem dınıne cok baglı hatta benımde gay oldugumu anlamıslardı annemler ama zor kurtuldum boyle ınsanlar olmas olsun yaa....
Yazan : peki_neden1934     Beğen

    Okurker insan gözyaşlarına hakim olamıyor. Hiç bir zaman anlam veremedim bir insanı sevmek neden günah sayılıyor. Ne zaman ve kim koydu bu kanunu onuda bilen yok ama tanrı el sürmezken ``sen bilmiyorsun biz veririz hükmünü`` diyen tanrı kullarımı (!) Yoksa ``ya bizden ol yada terket`` zihniyetinin kurbanlarımıyız biz. Günahı da sevabıda, ayıbıda töreyide maalesef beyninin daha onda birini kullanamayan insan koyuyor tanrı adına. Oysa tanrı sevin demişti... Bu ülkede demiycem bu dünyada eşcinsel olmak zor gerçekten ama inadına EŞCİNSELİM diyorum ve hayatını kaybeden arkadaşımıza Allah rehmet eylesin diyorum. Umarım bu üzücü olaylar birdaha cereyan etmez.
Yazan : apentagram     Beğen

    sözün bitği yerdeyiz herbir eşcinselin yaşıcağı gerçek gizili olanlar yaşıyanlar bililer bu korkuyu belki bende acıklasam sonu belirisiz bişekilde olurum bilinmez bu olaylar artık olmamlı diye düşünüyorum eskiden düşünce şuçları vardı şimdi cinsiyet bu şuç değil yaşanan gerçeklerdir.. umarım gay teoriside bir gün kalkar ve insanlar sayğı duymayı ögrenirler benim gibi ben çünkü yeni ögrendim. ilk başta ınsan olduğumuzu düşünseler bu tür şeyler yaşanmaya bilir umarım yanlış sözler etmemşimdir sadice temenim artık herkez istediği gibi özgür şekilde yaşasın allah rahmet eylesin yazık oldu..!! daha kaç insan kaybedicez acba..
Yazan : genc_erkek20m     Beğen

    bu bır ercek ben bıle kendıme hala acıklıymadım. belkı bır tedavısı vardır dıye ugrastım ama yoktu .bu boyleydı ve boyle kalacaktı.ya gay oldugunu soyleyıp te aslında gay olupta gaylarden faydalanmak ısteyenler grubu. onlar daha tehlıkeklıler aılelerden ve cevreden.ahmet oldu evet oldu.bızlerse yasarken olenlerdenız.aslında palavradan yasıyoruz dıyoruz ya acıklamamamak lazım bızı kendımız bılırız hepsı palavra.acıklanması lazım ama bu su ana bır utopya beyler.hepınızı opuyorum ahmetı opuyorum ahlaksızlar ve gaylıgı kucumseyenlerı ve kullananlarada tukuruyorum beyler.gecmez bu hayat boyle ama gececek bızım ıcın.gururuma dokunuyor bole yasamak ama yasıyoruz ınsanoglu alısık .ahmetler belıkıde bızde ayaktsa tutacak...
Yazan : haytaxy     Beğen

    Sakın ailenizle falan kendi gerçeğinizi paylaşmaya kalkmayın. sonu ölüm ya da evden kovulma olur. (bkz: Kız Şaban gerçeği) . Aslında ailelerimiz bizi koşulsuz sevse , başımıza böyle şeyler gelmezdi. işte bu yüzden okulu bitirince yurt dışında yaşamak ve çalışmak istiyorum. gerçeklerden kaçmamak için , hayata 1 defa gelişimin keyfini çıkarabilmek için .. + doğrumu yanlış mı bilmem ama doğulu aileler örflerine çok bağlı oldukları için böyle kötü bi sonla karşılaşması şaşırtıcı olmamış. Halbuki yazısı ne kadar güzelmiş ...
Yazan : kaka20     Beğen

    içim parçalanarak ağladım :( nasıl bir dünyada yaşıyoruz anlamadım ben :(
Yazan : OldLover     Beğen

    yapanları allah kahretsin eğer ailesi ise umarım cezalarını hem manen hem yasal olarak bulurlar
Yazan : michem     Beğen

    yazık...ne yazık...ne çok yazık...böyle ışıl ışıl dostlarımızı ne yazık...dün ona, bugün bir başkasına...yarın hepimize...herkese sorumluluk ve bilinç düşüyor...
Yazan : tomkedi     Beğen

    Haberi okuyunca her gay`in yaşadığı derin acıyı bende yaşadım.Aklıma Ahmet gibi doğu kökenli kürt gay arkadaşım Ali`nin endişeleri geldi.Güneyin ünlü tatil beldesinde tanışalı 10 yıl oluyor Ali ile.Ali ilk kez adım attığında bu kente henüz 16 yaşındaydı.O günden bu güne zaman zaman birbirimizi kırsak bile,inanılmaz bi dostluk ve ağbi,kardeş ilişkisine hiç zarar vermedik.Ali nin Gay olabileceğini hiç düşünmedi ailesi.Bu kente ailesinden biri geldiğinde,Ali muhakkak beni tanıştırırdı.Alinin ^^Ağır Abi^^siydim.Sözde onu kötülüklerden koruyordum.Her ziyaretciden sonra derin bi nefes alırdık.Bir gece balkonda içiyorduk.Ali birden ellerime sarıldı.Abi dedi bu gece bana bi söz ver.ve ne olursun o sözü tut dedi.Bak dedi bana bi şey olursa ne olursun Ailem e Gay olduğumu kesin söyleme dedi.Bana yeminler ettirdi.Kızdım ,öfkelendim Ali`ye.Her zamanki gibi Abartıyorsun olaylarıdedim.Dalga geçtim Ali ile.««Bilmiyorsun abi bizim oraları»» dedi.«Öğrenirse ailem mezarda bile rahat bırakmazlar» dedi.,Şİmdi bu haberi okuyunca Alinin endişelerinde ne kadar haklı olduğunu gördüm.Ali ile ogün dalga geçtiğim için kendimden utandım. Ahnet için sölenecek tek şey toprağı bol olsun.Mezarında rahat yatsın.Hiç olmazsa onun katillerinin peşinı bırakmıyan bi sevgilisi ve bir çok dostu kaldı arkasında..Peki elimizden ne gelir ? hiç kendinize sordunuzmu.Ben kendime sordum.Önümüzdeki seçimlerde ikiyüzlü,riyakar,homofobik,eşcinsel düşmanı insanlara oy vermiyeceğim ve onları teşhir etmek için elimden geleni yapacağım.Ne dersiniz.Belki sizinde yapabileceğiniz bi şeyler vardır..
Yazan : farco_tatyos     Beğen

    Ahmet yıldız arkadaşımızın anısına blog oluşturulmuşdur. Örgütlü, dayanışma ve birlik içinde olduğumuzu gösterebilmek adına siteyi ziyaret edip destek verelim arkadaşlar.. www.ahmetyildizismyfamily.blogspot.com
Yazan : OlgunSeverimm     Beğen
Yorum yazmak için login olunuz


Diğer başlıklardan bazıları.
Haber | Dünyanın ilk `açık` eşcinsel başbakanı Dünyanın ilk `açık` eşcinsel başbakanı
   İzlanda`da ekonomik krizin devirdiği hükümet, ona teslim... Hemcinsi yazarla birlikte olan iki çocuk annesi Sigurdardottir, 9 Mayıs`ta yapılacak erken seçime kadar başbakan olacak.. Ekonomik krizin sarstığı siyaset dünyası, 320 bin nüfuslu ülkenin sosyal yaşantısını da derinden değiştiriyor, siy...

Haber | Lezbiyen başbakan Lezbiyen başbakan
   Kuzey Avrupa’nın ada ülkesi İzlanda’da, ekonomik kriz nedeniyle ortaya çıkan siyasi istikrarsızlığı çözmek üzere kurulacak geçici hükümetin başına, lezbiyen olduğunu daha önce açıklayan Sosyal İşler Bakanı Johanna Sigurdardottir getiriliyor. Yeni hükümetin büyük ortağı Sosyal Demokrat İttifak Pa...

Haber | Türkiye yi lezbiyen ve gay ler tanıtıyor Türkiye yi lezbiyen ve gay ler tanıtıyor
   Türkiye’nin İspanya’daki tanıtımı, eşcinseller tarafından yönetilen Pasion şirketine verildi. Şirketin gay ve lezbiyen sanatçıları kampanyalarında kullanmasından bu ülkedeki Türkler şikayetçi. YILDA yaklaşık 300 bin turistin geldiği İspanya’da, Türkiye’nin tanıtımı, bu ülkenin "renkli" simaların...

Haber | Lezbiyen çift çocuk velayeti için davalık... Lezbiyen çift çocuk velayeti için davalık...
   İsrail`de 4 yıl birlikte yaşadıktan sonra ayrılmaya karar veren lezbiyen çift, bağış spermden yapay döllenmeyle dünyaya gelen iki çocuklarının velayeti için davalık oldu. Lezbiyen çiftten Dorit, yapay döllenme ile çocukları karnında taşıyan kişi. Ancak partneri Yaela çocukların bakımını üstlenen kiş...

Haber | Fransız bakan eşcinsel olduğunu açıkladı Fransız bakan eşcinsel olduğunu açıkladı
   Fransa`da, hükümetin parlamento ile ilişkilerinden sorumlu bakanı Roger Karoutchi, siyaset sahnesinde bir ilke imza atarak eşcinselliğini açıkça kabul etti. Karoutchi, Fransız Haber Ajansı`na yaptığı açıklamada, "Evet bir erkek sevgilim var ve mutluyum. Bunu da açıkça söylüyorum. Eşcinselliğimi sakl...

Haber | Eşcinsel rahip gerçeği öğrenen eşini öldürdü Eşcinsel rahip gerçeği öğrenen eşini öldürdü
   İngiltere`de karısını sadece başka kadınlarla değil erkeklerle de aldatan rahip, gerçeği öğrenen eşini katletti.. Londra`ya yaptıkları seyahatte karısının kaybolduğunu söyleyerek polise başvuran İngiliz rahip David Chenery- Wickens`ın foyası ortaya çıktı. 52 yaşındaki din adamının karısını öldür...

Haber | Hande Yener: “Hepimiz geyiz” Hande Yener: “Hepimiz geyiz”
   Ali Kemal Güven’in yazıp yönettiği, Kraliçe Fabrika’da sonunda tamamlandı. Filmin Nişantaşı Melon 24’te gerçekleştirilen ön gösterim partisine ilgi yoğundu. Hande Yener, Billur Kalkavan, Onur Baştürk ve Gülseren Gürtunca’nın da yer aldığı filmi çok beğenen usta oyuncu Suna Selen tüm ekibi tebrik ett...

Haber | Futbolda gay yoktur Futbolda gay yoktur
   İtalya 1. Futbol Ligi Serie A`da bazı oyuncuların homoseksüel olduğu, hatta bunların bazılarının milli takımda oynadığı iddialarına Lippi yanıt verdi. İtalya Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Marcello Lippi, "Futbol oyuncuları arasında hiç bir gay olduğunu sanmıyorum. 40 yıllık kariyerimde hiç b...

Haber | 2009`un ilk seks skandalı patladı  2009`un ilk seks skandalı patladı
   55`lik porno yıldızı Ron Jeremy, Lindsay Lohan ve lezbiyen sevgilisi DJ Samantha Ronson ile grup seks yaptığını açıkladı. LİNDSAY LOHAN`IN FOTOĞRAFLARI Hollywood yeni bir seks skandalıyla çalkalanıyor. BBC tarafından 2008 yılının `en can sıkıcı` insanı seçilen porno yıldızı Ron Jeremy, Linds...

Haber | Eşcinsellerin gecesi Eşcinsellerin gecesi
   Dünyada en etkin sivil toplum inisiyatiflerinden biri haline gelen, hatta siyasi liderlerin ve partilerin kaderini etkileyecek kadar güçlü bir lobi oluşturan eşcinseller, Türkiye`de de seslerini daha güçlü duyurmaya başladılar. Geçen hafta Kadir Çelik, Objektif programında bir bilim adamının tezinde...


|   İletişim  |   Sözleşme  |   Yardım  |   Site Haritası  |  

Gabile.com bir tanışma, arkadaşlık ve eğlence servisidir.
Bu siteye üye olan herkes Kullanıcı sözleşmesini okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Her hakkı saklıdır. Copyright ©1999-2013 GaBiLe


GaBiLe Bir Kodme Hizmetidir.
Veri Merkezi