AnaSayfa | Haber | Sohbet | Radyo | Burçlar | ilanlar | iletişim
Turkish English German  
İçinizdeki Ses! Gabile.com   misafir00:[Mersin] Merhaba, Nasılsın? Tanışalım mı? Mesajını heyecanla bekliyorum.     |     anfb34:[istanbul] Mutlu bir gün diliyorum herkese.     |     LonelyAngel80:[istanbul] Ekim başında Balıkesir Akçayı gezmek istiyorum. Oraya yakın yerlerde misafır alacak var mı?.     |     deterministik:[Samsun] Tüm GaBiLe platformuna iyi günler dilerim, gününüz neşe ile geçsin..     |     Kentsel_donusum:[Bursa] Bursa dan selam canım .     |     buyuksvr:[istanbul] yeri olan olgunlar bekliyorum.     |     BLackBoy03:[Kocaeli] orta asyalilar yaza bilirmi izmit 😉.     |     xxxxmen:[Ordu] oksijen diyarı ordudan selamlar beraber olmak dileliğle buluşalım ordu güzel yer.     |     esinizoolurumm:[istanbul] esinizoolurumm:[Selam şekerler herkesi bekliyorum. Mecidiyeköy.     |     Mertchaserap:[istanbul] Önce insanlık...     |     karamelle:[istanbul] SİSLİ BOMONTİ NOBETCİ HEMSİRE :D.     |     esinizolurum:[istanbul] esiniz olurum:[İstanbul] Selam yazın tanısalım. Mecidiyeköy.     |     olgunsevenankli:[Ankara] 180 90 57 YAŞINDA ANKARADAN KENDİ HALİNDE BEKAR BİRİ .     |     By_ap_3939:[Kirklareli] By_ap_3939.     |     olgungrupcupsf:[istanbul] olgungrupcupsf:[İstanbul] Mecidiyeköy. Herkesi bekliyorum..     |     Saygl:[istanbul] Sadece hafta içi gündüz bana yakın haznedar Merter b.köy Ataköy esenler yeri olanlar..     |     Ezel1905:[istanbul] Heyyyy 🤚.     |     YigitBerk4141:[Kocaeli] Merhaba 187 82 38 esmer A yalnız yaşıyorum samimi gizli arkadaşlar tanışmak istiyorum .     |     pharoxym2:[Ankara] Ankaradan olgun yeri olan AKTİF varsa bana ulaşabilirmi.     |     beraber_olalim:[istanbul] merhaba bahçelievler / istanbuldayım gizliyim yyok.     |    
Login
Lütfen Bilgilerinizi Giriniz.
Rumuz:
Şifre:
Şifremi Unuttum

Şu an Online
336 Üye var




Hızlı Ara | Detaylı Ara | Özel Ara | Yeni Üyeler | Popüler 100 | Haziran TOP 10
Haber | Economist: Türk geyler şanslı hissedebilirler

Economist: Türk geyler şanslı hissedebilirler


The Economist, Türkiye`de gey olduğunu kanıtlayan bireylere askerlik yaptırılmamasını "Kendilerini şanslı hissediyor olabilirler. Son zamanlarda PKK tarafından alarm verici sayıda birçok Türk askeri öldürüldü" şeklinde yorumladı.

LONDRA - The Economist dergisi, Türkiye’de “Her Türk asker doğar” özdeyişine dikkat çekerek, bu özdeyişin, “cinsel anormallik” gerekçesiyle orduda zorunlu askerlik yapmaları “yasaklanan” Türk geyler için geçerli olmadığını savundu.

İngiltere’de yayınlanan haftalık dergi Economist, Türkiye’de popüler olan “Her Türk, asker doğar” özdeyişinin Türk geyler için geçerli olmadığını savunarak, Türkiye’de, “cinsel anormallik” ve orduya uygun olmama gerekçesiyle Türk geylerin mecburi askerlik yapmalarının “engellendiğini” yazdı.

“KENDİLERİNİ ŞANSLI HİSSEDİYOR OLABİLİRLER”
Dergi, “Kendilerini şanslı hissediyor olabilirler. Son zamanlarda ağırlıklı olarak güney doğudaki savaşlarını artıran bölücü isyancılar, Kürdistan İşçi Partisi (PKK) tarafından alarm verici sayıda birçok Türk askeri öldürüldü” yorumunu yaptı.

İslam dininin homoseksüel olmayı bir hastalık olarak varsaydığını savunan Economist, bir İslami web sitesinde “Kuran oku, oruç tut, evlen” tavsiyelerinde bulunduğuna dikkat çekerek “Geylere ve transseksüellere karşı şiddet yaygın. Ordunun tutucu etkisi henüz yumuşamıyor” diye yazdı.

“TÜRKİYE, ‘GEY GURUR GÜNÜ’NÜ KUTLAYAN TEK MÜSLÜMAN ÜLKE”
Türkiye’nin “gey gurur günü”nü kutlayan tek Müslüman ülke olduğuna dikkat çekilen haberde, “Cesaretlendirilen aktivistler, iktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisinin planladığı yeni anayasada gey haklarına yer verilmesi için mücadele ediyor. Aile ve Sosyal İşler Bakanı Fatma Şahin partisinin açıkça homoseksüel üyelerini reddetmesine karşın gey hakları savunucularını kabul etti” ifadelerini kullandı.

Kaynak : Radikal.com.tr


Eklenme Tarihi : 22.10.2011
Haber Editörü : Gokhan
  «« GERi
Bu haber 495859 kez okundu.

Haberi
Paylaş
Face
Paylaş facebook
Blog
Paylaş Blogger
Frien
Paylaş Friendfeed
Mysp
Paylaş Myspace
Twit
Paylaş twitter


Not: Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılanlardan gabile.com sorumlu tutulamaz.

Habere Yorum Yaz

    çok saçma bir haber bende yaptım askerlik.türkiye de o riski kolay kimse alamaz.çünkü işe girerken askerlik yapmadıysan nedeninin detayına inilebiliyor.hem gay ler arasında milliyetçilik aşırı fazladır...neyani askerde şehit olma ihtimalim %0,01 ken sırf gay im ve askere o yüzden gitmediğimi farzetsek gay olduğum için kendimi böylemi kandırmalıyım kimliğimle barışmak için.
Yazan : olgsever_p_     Beğen

    ben de gayım ama 15 ay daglarda askerliğimi yaptım zor oldu ama yaptım vatanını ve az olsa şehitlere saygısı olan her kez yapar
Yazan : sexsi_lopez_55     Beğen

    Kimse Türkleri aşğılamamış. Eşcinsellik benm tercihim degil kaderim , bu şartlarda askerlikte yapamam diyorsan bu bizi bağlayan bir şey olur. Gerçeten isteyen her eş cinsel zorluk çekmeden askerligini yapabilir. Tabi ``ayyy madilik var komutan diye`` bagırıcaksa o başka :) Hiç gitmeden alsın raporunu
Yazan : Crixus     Beğen

    - Türk geyler şanslı hissedebilirler.. - Ahmet Yıldız`ın bedeni toprak altındayken mi?
Yazan : cancagizimicin     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)

    Raporu almak için bütün istenilenlere eyvallah dediğiniz zaman herşeyden önce adınızı dünyanın en büyük küfürlerinden birine yazdırmış oluyorsunuz: Bunun da ``ibne`` lik olduğunu bilmeyeyeniniz yoktur. Ve bu raporu size ``gey`` olduğunuz için değil, onların gözünde kendi cinsiyle ilişkiye razı olan her erkeğe ``kara`` sakız gibi yapıştırılan ``ibne`` liğe can-ı gönülden başeğdiğiniz için verirler. Bu raporu alıp daha sonra deliler gibi pişman olan ``gey`` arkadaşım sözkonusu derginin belirttiği gibi ``kendisini`` kesinlikle şanslı hissetmiyor. Zamanında benim ve askeri hastanedeki psikiyatrın onu kararından vazgeçirmek için sarfettiğimiz çabalar sonuç vermemişti. Ya paranız varsa ve şartlar uygunsa bedelli yapacak ya herşeyi göze alıp rapor alacaksınız. ``Gey olmam bir engel değil, heterolar yapıyor ben de yaparım.`` diyorsanız da sesinizi çıkarmadan şubenin yolunu tutacaksınız. İkisinin arasında bir yol yok. Vicdani red ise hepsinden bağımsız bir seçim olduğu için o yola başkoyanların işi daha zor. Toplumsal belleğimiz erken demans semptomlarını geride bırakıp gerçek anlamda Alzheimer`a yakalanmamış olsaydı, Beyaz Hoca adıyla bilinen bir din profesörünün ``ne geyliği açıkça söyleyelim `ibne` lik..`` şeklindeki değeri kendinden menkul fikirlerini güzide halkımızla paylaştığı zaman, kendimizi ne olarak gördüğümüzün aslında heteroseksist ``muktedir`` ler tarafından önemsenmediğini hatırlardık. yorum yazan arkadaşların bir kısmının değindiği gibi asıl sorun askerlik değil, ``zorunlu`` olması. Ancak, gözden kaçırılan birşey daha var, geylerin hep barış ve dostluk tarafı olduğu yanılgısı. Burada ya da gündelik hayat içinde savaş çığırtkanlığı yapan mebzul miktarda gey var!! Bu arkadaşlar neyin açığını kapatmaya çalışıyorlar, kopardıkları yaygarada bu yeterince anlaşılmıyor!! Bir vatan uğrunda gözünü karartıp ölmek için değil insanca yaşamak için sevilir!! Vatanı sevmenin ölçüsü eğer gerçekten ölmekten geçseydi ``muktedirler`` bunu siz ``halk`` a bırakmazdı, bundan adınızdan emin olduğunuz kadar kesin bir şekilde emin olabilirsiniz.
Yazan : risotto34     Beğen

    ne §acma bir saptama bu!Cinsel anormalikmi§....bu saptamayi yapan riyakar avrupanin, örümcek tutmu§ bir beyni olsa gerek!!!Nerdeyse GAYler askerlik yapmak istemiyor,onlari LINC edin demedigi kalmi§...Türkiye`de problem askerlik yapmak yada yapmamak degil,bir arkada§imizinda dedigi gibi zorla ASKERE almak!!!AVRUPAnin bir cok devletinde GAY olan ki§iye,eline silah almadan hizmet sektöründe cali§arak askerligini yaptiriyorlar...Benim ülkemde de böyle bir HAK verilmesi gerekir,GAYlerde böylece askerlik görevini seve seve yapar!!!Bakan,Milletvekili cocuklarida askerliklerini PKK ile gögüs gögüse carpi§madan bu §ekilde yapmaktadirlar...Dünyanin neresinde olursa olsun,GAYlerin ya§am §eklinin temeli dünya BARI§INA inanmakdan gectigi icin ELiNE SiLAH ALIP askerlik yapmaz!!!Maalesef ülkemde GAYLER daha gay bir ya§am §eklinin ilkelerini bilmediklerinden ,askerlik yapanda var,yapmayanda var!!!Biz askerlik konusunda da,toplumun bize zorla dayattigi ya§am §eklini benimsiyoruz...Bu TÜRKIYE`de gaylerin de§ifre olmamak icin evlenmesi kadar absürt bir durumdur BEYLER!
Yazan : turco45     Beğen (3 kişi bu yorumu beğendi.)

    sorun askerlik yapıp yapmamak değil askerliğin zorunlu olmasıdır..vatana hizmetin tek ölçüsü askerlik değildir; her şekilde hizmet edebilirsiniz..demokrasinin tam oturmuş olduğu bir ülkede olsaydık zaten böyle tartışmaya gerek kalmazdı.
Yazan : mybears     Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.)

    şu yorumları görünce inanın bu ülkede bir çok şeyin asla değişmiyeceğini algılar gibiyim..Kendilerine gelince ayrımcılıktan dert yanan toplumda cinsel tercihelerinden dolayı aşalanan hatta bir çok cinayete maruz kalan; SAVAŞ a karşı tek yurmuk olması gerekan bir kesim burda SAVAŞ çığırtkanlığı yapıyor.15 Ay boyunca askerlik görevimi yaptım.Ama asla kardeşin kardeşi vurduğu bu kirli savaşta varolmayı kabul etmiyorum.. HER SAVAŞ BİR KÖR YARADIR. KAPANSADA İZİ KALIR. KAN ve ÖFKE DURULMAZSA VEBALİ YARINLARA KALIR.
Yazan : koray2634     Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.)

    gayim deyip askerlik yapmayanlara lanet olsun.sonuçta erkeksin , gayliğini içinde tutup vatan için askerliğini yapıcaksın. Senin saçma sapan hayatın olsun diye birileri canından oluyor. Economist Türkleri aşağılamış . Sanmıyorum böyle yapanlar yoktur.
Yazan : NoTepS     Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.)

    askerlik yapmıyoruz diye şanslı görülmüş ola biliriz ama bir şehit haberi alınca içimizin kan aldıgnıda unutmayalım bizler ne olursak olalım öncelikle türk üz ve gerekirse bu halimizle gider vatanımız ve bayragmız için mucadele veririz unutmayın ki bu ülke gercek savaşlar gecirdi orda bir sürü kadınlar vardı ateş etmeseler bile cephane taşıyorlardı kürdüyle türküyle biz bu vatanı insanlarıyız
Yazan : sultannaz     Beğen (4 kişi bu yorumu beğendi.)

    Biz Türküz ve bende gayim askerliğimi Şükürler olsun yaptım bazı gay arkadaslarımız bunu buyuk sorun haline getiriyorlar ben gayim yapmam diyende var eğer bu bayrağa saygi varsa her turk ne olursan ol askerliğini yap
Yazan : cengizce3435     Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.)

    ülke sevgisinin cinsellikle alakası olmadığı gerktğinde herkesin vatanı için her türlü fedakarlığı yapabileceğni ne zaman öğrenecekler acaba iş işten geçince mi
Yazan : sudenazzz     Beğen (4 kişi bu yorumu beğendi.)

    AVRUPA BURNUNU BİRTEK UÇKURUMUZA SOKMAMIŞTI ONU OTURDUĞU YERDEN YAPIYOR.TÜRKİYE DÜNYANIN KENAR MAHALLESİ VE ASLA GENİŞ GÖRÜŞLÜ VE MODERN OLAMICAZ..OTURDUKLARI YERDEN OYALAMASIN BİZİ BU SENYOLAR..
Yazan : donaray     Beğen

    ben de geyim ve askerlik yaptım.Kadınlar da orduda askerlik yapıyor (astsubay ve subay olarak) geyler neden askerlik yapmasın ki.vatan için yurdu korumak için tabiki askerlik de yaparız cephelerde savaşırız da.
Yazan : feritte     Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.)
Yorum yazmak için login olunuz


Diğer başlıklardan bazıları.
Haber | LGBTİ` lerin Sosyal Hakları İçin Yeni Bir Dernekleri Var LGBTİ` lerin Sosyal Hakları İçin Yeni Bir Dernekleri Var
   Ekonomik ve sosyal haklar alanında ve cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği dolayısıyla ayrımcılığa uğrayan bireylerin hak mücadelesine destek vermek için kurulan SPOD dernekleşti. Yaklaşık üç ay önce çalışmalarına başlanan Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği (S...

Haber | ``Eşcinsellik Değil, Homofobi Suç Olmalı`` ``Eşcinsellik Değil, Homofobi Suç Olmalı``
   Uluslararası Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Transeksüel ve İnterseks Derneği (ILGA) Avrupa,Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanı Eroğlu ve Başbakanı Küçük’e, "karşılıklı rızaya dayalı eşcinsel ilişkiye giren yetişkin erkeklerin gözaltı, tutuklanma ve yargılanma süreçlerinin acilen durdurulması gerektiğini" söyleyen...

Haber | LGBT Temalı Tişörtü Giydiği İçin Bıçaklandı LGBT Temalı Tişörtü Giydiği İçin Bıçaklandı
   Sırbistan Belgrad’da, cumartesi gecesi bir kadın LGBT temalı tişört giydiği için bıçaklandı. Saldırıya uğrayan kadının 24 yaşında olduğu söylendi. Bıçaklandığı gece ile ilgili olarak, arkadaşları ile gittikleri bir partiden ayrıldıktan sonra 3 genç kendisine yaklaştı ve üzerindeki tişörte bakarak...

Haber | Zenne’nin Yönetmenlerinden Çalıntı Suçlamalarına Yanıt Zenne’nin Yönetmenlerinden Çalıntı Suçlamalarına Yanıt
   ’Zenne’nin yönetmenleri M.Caner Alper ve Mehmet Binay, Ahmet Yıldız’ın sevgilisi İbrahim Can tarafından film, senaryo ve yönetmenler hakkında ileri sürülen iddialarla ilgili basın açıklaması yaptı: “Zenne, gerçek karakterlerden esinlenmiş olmakla birlikte tamamen özgün bir senaryodur. Senaryo hem Tü...

Haber | `Mr. Spock` eşcinsel olduğunu açıkladı `Mr. Spock` eşcinsel olduğunu açıkladı
   `Star Trek`in yeni versiyonundaki Mr. Spock ve `Heroes` dizisindeki Sylar rolleriyle tanınan 34 yaşındaki Zachary Quinto New York Magazine`e verdiği röportajda eşcinsel olduğunu söyledi. Şu ana kadar hakkındaki eşcinsel söylentileriyle ilgili yorum yapmayan aktör, eşcinsellere karşı yapılan saldı...

Haber | Eski Rum bakan iki Türk`le eşcinsel ilişkiden tutuklandı Eski Rum bakan iki Türk`le eşcinsel ilişkiden tutuklandı
   KIBRIS Rum yönetimi eski Maliye Bakanı Mihalis Sarris, önceki gece saat 23.00 dolaylarında Lefkoşa`daki bir evde iki Türk`le `eşcinsel ilişki için pazarlık yaptığı` gerekçesiyle gözaltına alındı. Eve baskın yapan polis, Sarris`le birlikte evde bulunan iki Türk; M.B. (29) ve M.K`yı (17) gözaltına...

Haber | Törene `Zenne` Damgası! Törene `Zenne` Damgası!
   48. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali`nin en iyileri belli oldu. Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı işbirliğiyle düzenlenen 48. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali`nde ödül kazananlar belli oldu. Ödül törenine Şanlıurfalı Ahmet Yıldız’ın ha...

Haber | `Benim kızım eşcinsel` `Benim kızım eşcinsel`
   Zenne filminde `gay` rolü oynayan Ünal Silver: Bunu çekinmeden söyleyebiliyorum. Bir kızım, bir oğlum ve iki gelinim var 48. Uluslararası Altın Portakal Film Festivali’nde favoriler arasında gösterilen Şanlıurfalı Ahmet Yıldız’ın hayatını anlatan “Zenne” filminin söyleşisine oyuncu Ünal Silver damg...

Haber | AK Partili Bostancı, sadece kadın ve aile değil eşcinsellerin de şikayetlerinin değerlendirilmesini istedi AK Partili Bostancı, sadece kadın ve aile değil eşcinsellerin de şikayetlerinin değerlendirilmesini istedi
   AK Partili Naci Bostancı, İnsan Hakları İnceleme Komisyonu`nda şiddetin sadece kadınla sınırlandırılmamasını, eşcinsellerin de varlığının kabul edilerek gelecek şikayetlerin komisyonda ele alınmasını istedi. Bostancı`nın bu sözlerine, eşit haklar isteyen eşcinsellere toplum hazır değil diyerek karşı...

Haber | Askerin `Eşcinsel` cinayetine 2 müebbet Askerin `Eşcinsel` cinayetine 2 müebbet
   Datça’daki radar üssünde görev yaptığı sırada kendisine ‘eşcinsel’ imasında bulunan iki asker arkadaşını öldürmekten yargılanan er Ahmet Korkmaz, iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edildi. Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın Datça Radar Komutanlığı’nda bir yıl önce işlenen cinayet davası ka...


|   İletişim  |   Sözleşme  |   Yardım  |   Site Haritası  |  

Gabile.com bir tanışma, arkadaşlık ve eğlence servisidir.
Bu siteye üye olan herkes Kullanıcı sözleşmesini okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Her hakkı saklıdır. Copyright ©1999-2013 GaBiLe


GaBiLe Bir Kodme Hizmetidir.
Veri Merkezi