AnaSayfa | Haber | Sohbet | Radyo | Burçlar | ilanlar | iletişim
Turkish English German  
İçinizdeki Ses! Gabile.com   LonelyAngel80:[istanbul] Ekim başında Balıkesir Akçayı gezmek istiyorum. Oraya yakın yerlerde misafır alacak var mı?.     |     deterministik:[Samsun] Tüm GaBiLe platformuna iyi günler dilerim, gününüz neşe ile geçsin..     |     Kentsel_donusum:[Bursa] Bursa dan selam canım .     |     misafir00:[Mersin] Tanışabilir miyiz?.     |     buyuksvr:[istanbul] yeri olan olgunlar bekliyorum.     |     BLackBoy03:[Kocaeli] orta asyalilar yaza bilirmi izmit 😉.     |     xxxxmen:[Ordu] oksijen diyarı ordudan selamlar beraber olmak dileliğle buluşalım ordu güzel yer.     |     esinizoolurumm:[istanbul] esinizoolurumm:[Selam şekerler herkesi bekliyorum. Mecidiyeköy.     |     Mertchaserap:[istanbul] Önce insanlık...     |     karamelle:[istanbul] SİSLİ BOMONTİ NOBETCİ HEMSİRE :D.     |     esinizolurum:[istanbul] esiniz olurum:[İstanbul] Selam yazın tanısalım. Mecidiyeköy.     |     olgunsevenankli:[Ankara] 180 90 57 YAŞINDA ANKARADAN KENDİ HALİNDE BEKAR BİRİ .     |     By_ap_3939:[Kirklareli] By_ap_3939.     |     olgungrupcupsf:[istanbul] olgungrupcupsf:[İstanbul] Mecidiyeköy. Herkesi bekliyorum..     |     Saygl:[istanbul] Sadece hafta içi gündüz bana yakın haznedar Merter b.köy Ataköy esenler yeri olanlar..     |     Ezel1905:[istanbul] Heyyyy 🤚.     |     YigitBerk4141:[Kocaeli] Merhaba 187 82 38 esmer A yalnız yaşıyorum samimi gizli arkadaşlar tanışmak istiyorum .     |     pharoxym2:[Ankara] Ankaradan olgun yeri olan AKTİF varsa bana ulaşabilirmi.     |     beraber_olalim:[istanbul] merhaba bahçelievler / istanbuldayım gizliyim yyok.     |     mczp:[Samsun] Bakımlı,seksi ve dürüst pasif arkadaşlar ulaşabilirsiniz. Yaş takıntım yok sadece beğeni odaklıyım..     |    
Login
Lütfen Bilgilerinizi Giriniz.
Rumuz:
Şifre:
Şifremi Unuttum

Şu an Online
1740 Üye var




Hızlı Ara | Detaylı Ara | Özel Ara | Yeni Üyeler | Popüler 100 | Haziran TOP 10
Haber | Flamamızı anlamadılar bizi Avrupa’dan geldik sandılar

Flamamızı anlamadılar bizi Avrupa’dan geldik sandılar


Kürtlerin kendilerine ayrımcılık yaptığını söyleyen güneydoğulu eşcinseller ilk kez Nevruz kutlamalarına katıldı. Gökkuşağı renklerindeki gay bayrağı açan grup Kürtlerdeki ‘Bizden çıkmaz’ anlayışından şikâyetçi.

Diyarbakır’daki Nevruz kutlamalarında taşıdıkları gökkuşağı flamalarıyla dikkat çeken eşcinseller, Hevjin (Birlikte Yaşam) Dergisi etrafında örgütlenerek, yaşadıkları sıkıntıları anlattılar. Kendi coğrafyalarında kabul görmediklerinin altını çizen eşcinsellere, İstanbul, Ankara, Eskişehir, İzmir ve Adana’dan gelen arkadaşları da destek verdi.
Diyarbakırlı 25 yaşındaki transseksüel Öykü Sezer, Kürtlerin eşcinsellere ayrımcılık yaptığını söyleyerek şunları anlatıyor: “Kürt’sünüz ama Kürt olamıyorsunuz. ‘Bizden çıkmaz’ anlayışı var. Burada yaşamak için kendi kimliğinizi savunamıyorsunuz. Kimliğinizi dile getirdiğiniz zaman ise sözlü ve fiziksel şiddetle karşı karşıya kalıyorsunuz. Ben hem kimlik hem de cinsiyet olarak kadınım. Geçenlerde minibüs durağında 3-4 kişi yanıma gelerek nereli olduğumu sordu. ‘Mersinliyim’ dedim, ‘Buralı olsaydın ağzını, burnunu dağıtırdık’ diyerek çekip gittiler. Benim için zor bir durum. Kendi kimliğimi savunamıyorum. Genelde, burada transseksüel olduğumu anlamıyorlar. Anlaşılırsa herhalde yaşayamazdım. Kimliğimi gizlemek zorunda kalıyorum.”

GÖÇ ETMEK İSTEMİYORUM

Kimliğini ailesinde de gizlemek zorunda kalan Öykü Sezer, “Ailemle görüşmüyorum. Dışarı pek çıkmadığım için de karşılaşmıyoruz. Zaten karşılaşsak bile beni tanırlar mı bilemiyorum. Burada aileye açılmak zor. Birçok arkadaşım batıya göç etti. Ancak, burası benim memleketim, göç etmek istemiyorum. İstanbul’da bir yıl yaşadım. Batıda Kürt olarak, burada ise hem Kürt hem de transseksüel olmam nedeniyle iki kez ayrımcılığa uğruyorum. Nevruz bizim bayramımız. Katılmamamız tuhaf olur. Biz, Kürtlerin bir parçasıyız. Kürt kimliğimizle kabul görelim” diyor. Pek çok yere iş başvurusu yaptığını ama hiçbir yerden olumlu sonuç alamadığını söyleyen Sezer zorunlu olarak seks işçiliği yaptığını ve bu durumun içini acıttığını anlatıyor.
Üniversitede öğrencisi S.Ç. ise, etrafında örgütlendikleri Hevjin Dergisi’nin amacının kendilerini bu coğrafyada ispat etmek olduğunu anlatıyor: “Biz buradayız. Nevruz’da kendi bayrağımızı da açtık. Ama kutlamalara katılanların birçoğu o bayrağın ne olduğunu bile bilmiyordu. Bizi Avrupa’dan geldik sandılar.”
İ.S.’nin ise iki üniversite diploması var ama evde ve sokakta hep rol yapmaktan bıkmış: “Tiyatro oyuncusu gibiyiz. Toplumun istediği rolü oynuyoruz. Gerçek kimliğimizi kendi aramızda yaşıyoruz. Nevruz bizim de bayramımız. Bu ülkede Kürt sorununun var olduğuna ve demokratik yoldan çözülmesi gerektiğine inanıyoruz” diyor.

İKİ DİLDE ÇIKIYOR

Diyarbakır’da üç yıldır çalışma yürüten LGBT (Lezbiyen, Gay, Biseksüel, Transseksüel) oluşumunun ilk dergisi olan Türkçe-Kürtçe Hevjin Dergisi, Güneydoğu’da yaşayan LGBT bireylerine ulaşabilmek ve farkındalık kazandırmak için çalışıyor. Homofobi ve ayrımcılık meselesini de tartışmaya açmak istiyor. Hevjin’i çıkaran eşcinseller, saldırıya uğrar endişesiyle dergilerinin dağıtımının yapılamamasından yakınıyorlar. Dergi çalışmalarını ise Sivil Toplumu Geliştirme Merkezi veya kendi evlerinde bir araya gelerek yürütüyorlar.

Kaynak: Hurriyet.com.tr 03.04.2011


Eklenme Tarihi : 04.04.2011
Haber Editörü : Administrator
  «« GERi
Bu haber 447753 kez okundu.

Haberi
Paylaş
Face
Paylaş facebook
Blog
Paylaş Blogger
Frien
Paylaş Friendfeed
Mysp
Paylaş Myspace
Twit
Paylaş twitter


Not: Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılanlardan gabile.com sorumlu tutulamaz.

Habere Yorum Yaz

    sanırım hala oralarda bir yerlerde buradaki insanların gerçekliğini göremeyenler var ya da hesabına gelmeyenler! hani üst perdeden atıp tutanlara lafım: en az sizin kadar hatta belki de sizden daha bilinçli yaşamaktayız hissiyatımızı! biz gerçekliğimizin farkındayız ve bu farkındalıkla yaşamaktayız. ``ezra`` rumuzlu üye;sen bir eşcinsel olarak diğer kişileri bu şekilde( son derece faşizan bir yaklaşımla) ayrıştırıyorsan eğer iki defa düşün derim;zira eşcinseller ne yazık ki öteki olarak addediliyorken sen tutup bunu bir de doğu-batı diye ayırmaktasın! senin farklılıklara olan bakış açın içler acısı. madem bu şekilde düşünüp yorumlamaktasın hiçbir zaman eşcinseller üzerindeki baskıdan yakınma! kendinle çelişirsin!!!
Yazan : flunight     Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.)

    bu büyük bir yalan her newrozda filama açılır ve herkes biliyorrr
Yazan : ask2189     Beğen

    çok ayıp ediyorsunuz ilk defa diyarbakır newozuna geldik diyorsunuz halbuki ben geçen yıl ve ondan önceki yıl da orda bayrağın dalgalandığını gördüm ve her yılda katılıyorum o coşkulu bayrama orda ağalık sistemi yok gelenlerden sorun o zaman yorum yapın ben bir kürt bireyi olarak ve bir diyarbakırlı olarak bunu belirtme gereği duydum görmeden o coğrafya hakkında kulaktan dolma haberleri okumayın orda bulunan 1 milyonluk kitle herşeyin farkında ve eğitimli kimsenin de maraba sı değil hepsi özgür iradeleriyle o alandadir ve hangi bayrak hangi gruba ait çok iyi bilirler. Kürtler bilinçleniyor herşeyin farkında dirlar.
Yazan : adsiz_genc     Beğen

    bende bi eşcinselim ve vanda yaşıyorum üstelik kürdüm arkadaşımız öykünün dediği gibi hem kürt kimliğini hemde eşçinsel kümlğini taşımak ve bunu kabul etiremek gercekten zor burada yorum yazan ezra arkadaşımıza da cevap vermek istiyorum öncelikle kürtlere hakarete bulunmuş mallasef senin gibi ırkcı, faşist kendinden başkasına tahamülü olmayan arkadaşlar oldukca bu kürt meseleside daha çok sürüp gidecek ben burda siyaset yapmak istemiyorum sadece arkadaşımızın bu kin dolu bakışına sitem ediyorum kendisi bi eşçinsel farkılıkları daha iyi anlaması lazım zanedersem arkadaşımız eşçinsel olmasaydı aynı düşünceyi aynı kini eşcinsellere karşıda beslerdi
Yazan : erkek_canlisi     Beğen

    burda bence söz konusu olan IRKCILIK degil olay ba§ka acidan analiz ediliyor;IRAN irkci bir ülke degil,onlarda bizde GAY yok diyorlar..ama cevrenizdeki hetero KÜRT veya LAZLARLA bir konu§un kesinlikle kendi iclerinde GAY olmadigini idaa edeceklerdir..Bu da benim saptadadigim bir durumdur..GAY-lik ülkemin ulusal medyasinda,hala dalga gecilecek bir durum,polislere saldiran travestiler(CARPITILAN HOMOFOBIK §EKILDE) lanse edilirse kimse bu kimligi kabullenmeyecektir..bir teyze arkada§in birine cörek getirmi§;yesinler senin cöregini..Merak ettigim o teyzeye e§cinsel olup olmadigini söylemen!
Yazan : turco45     Beğen

    Haberin veriliş tarzı ve söylemler kesinlikle yanlış. Toplumun dışladığı bireyler olarak yok bizi şu sınıf anlamadı yok bizi bu ırk anlamadı diye bir söyleme girmek yanlış. Genel yaklaşımlar fazlasıyla ırka,dile renge ve dine bakmaya bile gerek olmadan ortada. ``Yok bizden çıkmaz kavramı bırakın ırkı kücücük bir köy yada kasaba için de geçerli``
Yazan : ankaracd     Beğen

    Diyarbakır insanı bizi gayet olumlu karşıladı..Kürt anaları yanlarında getirdikleri börekleri çörekleri paylaştı bizlerle..Orda olmak çok farklı bir duyguydu..Cinsel kimliğini kimseden saklamak zorunda olmadan o meydanda milyonların içinde burdayız demek apayrı bir mutluluk veriyor insana..
Yazan : PrezerLatif     Beğen

    açıkçası bu paylaşımın içeriğinin art niyetli olduğu kanısındayım. sadece ve sadece doğuda mı hor görülmekte eşcinsellik? ya da sadece doğuda mı eşcinsel arkadaşlarımız kimliklerini gizlemek zorunda kalıyor. yapmayın allahaşkına!!! hemen her gün gördüğünüz, dert yakındığınız durumu nasıl olur da görmezden geliyor ve de küçük bir coğrafyaya sığdırıyorsunuz?bu taraflarda yaşananlar, bu olayın ele alınış şekli türkiyenin her yerinde aynı hatta dünyanın büyük bir kısmında da!!!
Yazan : doktor72     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)

    bence o öyku arkadaşmız biraz abartmış yok beni durakta tehtıt etmışler yok bilmem ne yalan haber diyarbakırda o bayragın ne oldunu herkez iyi biliyor diyarbakır köy degıl bunu herkez iyi bilsin
Yazan : turfan_27     Beğen

    hiçbişey değişmeyecek. diyarbakırdaki kardeşlerimizde batıya göç etmeye devam etsinler yoksa öldürülecekler :(
Yazan : Ritmic     Beğen

    bunu okuyunca cok guldum ve sasirmadim ne bekliyordunuzki, orda kendinin ne diye oldugun dan habersiz okuma yazmasi olmayan,agalik rejimine kole,maraba,biatci,katil apo nun destekcileri sizi destekliyecekmi diye dusundunuz.demikrasi adina kurt fasizmi ve irkcilik yapanlara lanet ediyorum ne mutlu turkum diyorum
Yazan : ezra     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)

    Sadece kürtler tarafından eşcinselik kabullenme gibi bir durum değil, tüm dünyada aynı konu ve mevzu eşcinsellik her zaman var olmuş fakat hiç bir zaman kabullenilmemiştir... ``böylede gidecek``
Yazan : kapitone     Beğen
Yorum yazmak için login olunuz


Diğer başlıklardan bazıları.
Haber | Osmangazi, Bahçeşehir ve Akdeniz’de Homofobi Karşıtı Buluşma Osmangazi, Bahçeşehir ve Akdeniz’de Homofobi Karşıtı Buluşma
   Eskişehir Osmangazi, İstanbul Bahçeşehir ve Antalya Akdeniz Üniversitelerindeki programlar ile Homofobi Karşıtı Buluşma etkinlikleri devam ediyor. Homofobi Karşıtı Buluşma’nın yerel programı kapsamında, Nisan ayının ilk haftasında, Eskişehir, İstanbul ve Antalya’da üç kampüs etkinliği düzenleniy...

Haber | O da AK Parti`den aday adayı oldu O da AK Parti`den aday adayı oldu
   AK Parti`den aday adayı olan ve mülakata giren transseksüel şarkıcı Almina Can, milletvekili seçilirse barlarda sahne almaya devam edecek ve maaşı kabul etmeyecek. 12 Haziran seçimlerine günler kala aday adayları milletvekili adayı olabilmek için birbirleriyle yarışırken, İzmir`de farklı bir isim...

Haber | Dört Transseksüelin Yolculuğu Dört Transseksüelin Yolculuğu "Teslimiyet"le Ödül Getirdi
   Ankara Film Festivali`nde Seçici Kurul Oyunculuk Özel Ödülü`ne layık görülen Teslimiyet`in başrol oyuncularından Kılıçkaya toplumun tüm "ötekilerinin" nefret suçlarına karşı birleşmesi gerektiği görüşünde. 22. Ankara Uluslararası Film Festivali`nde ödüller sahiplerini buldu. "Teslimiyet" filminde...

Haber | Benim filmimin neresi homofobik? Benim filmimin neresi homofobik?
   `Yahşi Batı`yla iki dalda birden Altın Bamya Ödülü`ne layık görülen Cem Yılmaz tepkili Cinsiyet ayrımcılığına dikkat çekmek amacıyla üç yıldır verilen `Altın Bamya Ödülleri`, geçtiğimiz hafta sahiplerini buldu. Filmmor Kadın Filmleri Festivali kapsamında düzenlenen yarışmada; Cem Yılmaz`ın `Yahşi...

Haber | Ere tecavüz iddiası Ere tecavüz iddiası
   Bolu Dağı Jandarma Karakolu ve Bilecik 5. Jandarma Eğitim Taburu`nda iki erin tecavüze uğradığı iddiasıyla soruşturma açıldı. Bolu ve Bilecik’teki iki askerin birliklerinde tecavüze uğradığı iddia edildi. İki olayla ilgili askeri savcılıklar soruşturma yürütüyor. ‘Askeri birlikte tecavüz’ iddiasa...

Haber | Apple`a Tepki Apple`a Tepki
   iPhone`un geyleri `düzeltmeye` yönelik bir uygulamaya dört yıldız vermesi, tepki çekti Apple yetkilerinin eşcinselleri ‘doğru yola getirmeyi amaçlayan’ Exodus adlı uygulamayı ‘uygun’ olarak nitelendirmesi, gey toplulukları çileden çıkardı. Change.org Exodus ‘un kaldırılması için 21 bin imza topla...

Haber | Transseksüel Öykü CHP`den aday adayı Transseksüel Öykü CHP`den aday adayı
   Bursa`daki Gökkuşağı Derneği`nin Başkanı Öykü Özen, CHP`den milletvekili aday adayı oldu. Öykü Özen, "Türkiye`de büyük bir kısmı gizli 10 milyonu aşkın eşcinsel var. Sadece eşcinsellerin oyları bana yeter" dedi. BURSA - Bursa`da kısa adı `Gökkuşağı` olan Türkiye`nin ilk "Travestileri, Transseksü...

Haber | Ojeli, sütyenli cesedin sırrı çözüldü Ojeli, sütyenli cesedin sırrı çözüldü
   İzmir`in Foça ilçesinde, başı kesilerek öldürüldükten sonra vücudu parçalanmış olarak bulunan erkek cesedin kimliği belirlendi. Yeni foça yolu üzerinde boş arazide çalışan işçilerin bulduğu cesedin Ş.R.P.`a ait olduğu belirlendi. Yeni Foça yolu üzerinde boş arazide çalışan işçiler tül perdeye ...

Haber | Eşcinsel Evliliğe RTÜK Cezası Eşcinsel Evliliğe RTÜK Cezası
   "Eşcinsel evlilik töreni" yayınlayan Digitürk kanalına ceza geliyor. RTÜK, "Sex And City 2" adlı filmde yer alan tören nedeniyle savunma istedi. RTÜK, ‘’Sex And City 2” adlı filmde yer alan tören nedeniyle savunma istedi. Savunma yeterli bulunmazsa para cezası verilecek RTÜK, ``Eşcinsel evlilik ...

Haber | Eşcinsel ilişki teklifi cinayetine 15 yıl hapis Eşcinsel ilişki teklifi cinayetine 15 yıl hapis
   Antalya’da iki yıl önce düzenlenen Almanların hasat bayramı Oktoberfest’te tanıştığı Alman vatandaşı eşcinsel ilişki teklif ettiği iddiasıyla yumruklayarak ölümüne neden olduğu öne sürülen üniversite öğrencisi 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Antalya’da 2009 yılının Ekim ayında düzenlenen Alman...


|   İletişim  |   Sözleşme  |   Yardım  |   Site Haritası  |  

Gabile.com bir tanışma, arkadaşlık ve eğlence servisidir.
Bu siteye üye olan herkes Kullanıcı sözleşmesini okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Her hakkı saklıdır. Copyright ©1999-2013 GaBiLe


GaBiLe Bir Kodme Hizmetidir.
Veri Merkezi