AnaSayfa | Haber | Sohbet | Radyo | Burçlar | ilanlar | iletişim
Turkish English German  
İçinizdeki Ses! Gabile.com   misafir00:[Mersin] Merhaba, Nasılsın? Tanışalım mı? Mesajını heyecanla bekliyorum.     |     anfb34:[istanbul] Mutlu bir gün diliyorum herkese.     |     LonelyAngel80:[istanbul] Ekim başında Balıkesir Akçayı gezmek istiyorum. Oraya yakın yerlerde misafır alacak var mı?.     |     deterministik:[Samsun] Tüm GaBiLe platformuna iyi günler dilerim, gününüz neşe ile geçsin..     |     Kentsel_donusum:[Bursa] Bursa dan selam canım .     |     buyuksvr:[istanbul] yeri olan olgunlar bekliyorum.     |     BLackBoy03:[Kocaeli] orta asyalilar yaza bilirmi izmit 😉.     |     xxxxmen:[Ordu] oksijen diyarı ordudan selamlar beraber olmak dileliğle buluşalım ordu güzel yer.     |     esinizoolurumm:[istanbul] esinizoolurumm:[Selam şekerler herkesi bekliyorum. Mecidiyeköy.     |     Mertchaserap:[istanbul] Önce insanlık...     |     karamelle:[istanbul] SİSLİ BOMONTİ NOBETCİ HEMSİRE :D.     |     esinizolurum:[istanbul] esiniz olurum:[İstanbul] Selam yazın tanısalım. Mecidiyeköy.     |     olgunsevenankli:[Ankara] 180 90 57 YAŞINDA ANKARADAN KENDİ HALİNDE BEKAR BİRİ .     |     By_ap_3939:[Kirklareli] By_ap_3939.     |     olgungrupcupsf:[istanbul] olgungrupcupsf:[İstanbul] Mecidiyeköy. Herkesi bekliyorum..     |     Saygl:[istanbul] Sadece hafta içi gündüz bana yakın haznedar Merter b.köy Ataköy esenler yeri olanlar..     |     Ezel1905:[istanbul] Heyyyy 🤚.     |     YigitBerk4141:[Kocaeli] Merhaba 187 82 38 esmer A yalnız yaşıyorum samimi gizli arkadaşlar tanışmak istiyorum .     |     pharoxym2:[Ankara] Ankaradan olgun yeri olan AKTİF varsa bana ulaşabilirmi.     |     beraber_olalim:[istanbul] merhaba bahçelievler / istanbuldayım gizliyim yyok.     |    
Login
Lütfen Bilgilerinizi Giriniz.
Rumuz:
Şifre:
Şifremi Unuttum

Şu an Online
1756 Üye var




Hızlı Ara | Detaylı Ara | Özel Ara | Yeni Üyeler | Popüler 100 | Haziran TOP 10
Haber | Eşcinselliğin 2008 manzaraları

Eşcinselliğin 2008 manzaraları


LGBTT?Hakları Platformu’nun raporuna göre Türkiye eşcinsellere geçen yıl da göz açtırmadı: Zorla tedavi, nefret cinayetleri, askerlik raporu için eşcinselliği ispat mecburiyeti!

ÖMÜR ŞAHİN (radikal) (Arşivi)


İSTANBUL - Türkiye’deki eşcinsellerin maruz kaldığı ayrımcılığı anlatan rapora göre, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin 60. yılında, eşcinseller, cinsel kimlikleri nedeniyle öldürülüyor, aşağılanıyor, barınma hakları ellerinden alınıyor ve mahkemeye çıktıklarında adil yargılanmıyor.
Lezbiyen, gay, biseksüel, travesti ve transeksüellerin haklarını koruma amacıyla kurulmuş LGBTT Hakları Platformu’nun yayımladığı 2008’in ‘LGBTT Bireylerin İnsan Hakları Raporu’ndan bazı başlıklar şöyle:
* Eşcinselliğin bir hastalık olmadığı bilinmesine rağmen eşcinseller, kimi psikiyatristler tarafından ilaçlı tedaviye tabi tutuldu.
*Eşcinseller geçtiğimiz yıl da yasalarda henüz tanımlanmamış cinsel kimliği nedeniyle öldürme anlamına gelen ‘nefret cinayetleri’ne kurban gitti. Eğer nefret cinayeti yasalarda tanımlanırsa bu nedenle cinayet işleyenler çok daha ağır cezalar alacak.
* Büyük kentlerde emniyete bağlı, yankesicilik ve dolandırıcılık suçları ile mücadele için kurulan ‘balyoz timleri’ LGBTT’lere yönelk şiddetin kaynağı.
* Özellikle travesti ve transeksüeller, ev satın alma, kiralama gibi pazar ilişkilerinden dışlandı. İş bulamadığı için sokakta seks işçiliği yapmak zorunda kalan bireylerin evleri basıldı.
* Eşcinsel erkekler askerlik sırasında sorun yaşayacakları endişesiyle, onları askerlikten muaf tutacak raporu almak için askeri hastanelere başvurduklarında, eşcinsel olduklarını ispat etmeleri gerekiyor!
* Cezaevlerinde de eşcinsellere yönelik bir düzenleme olmadığından çoğu zaman kalacakları koğuşla ilgili sorun yaşandı. Çırılçıplak soyularak yapılan üst aramaları hemcinsleri olan gardiyanlarca yapıldı.
* TCK’ya göre ‘sevici’ diye nitelenen lezbiyen ya da biseksüel kadınlara çocuklarının velayeti verilmedi. Yargı önünde mağdur olacaklarını düşünen pek çok kadın, şikâyetçi olmaktan çekindi, hukuki yola başvurmadı.
* Eşcinsellik sıradışılaştırılıp magazin unsuru haline getirildiği müddetçe basında yer alabildi. Medya LGBTT bireylerin yaşadığı insan hakkı ihlallerini anlatmaktan çekindi.
* Cinsel kimlikleri nedeniyle ilticaya zorlanan mülteciler yerleştirildikleri pek çok uydu kentte ve yaşadıkları şehirlerde tacize ve şiddete uğradı, cinsel ilişkiye zorlandı.
* Eşcinsellik yasalar önünde ‘ahlaksızlık’ tehlikesi ile birlikte anıldığından yargılamalar adil yapılamadı.

Şahin: Ne ayrımcılığı?
LGBTT bireylere yönelik hak ihlalleri geçtiğimiz yıl Meclis’in de gündemine geldi. DTP milletvekili Sebahat Tuncel 16 Nisan 2008’de Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin’e bir soru önergesiyle, “Cinsel ayrımcılığa uğrayan insanların sorunlarına dair Bakanlık bünyesindeki çalışmalar nedir?” diye sorunca, 19 Haziran 2008’de şu yanıt geldi “Ayrımcılığın her türü yasaklanmış olduğundan soru önergesinde belirtilen hususlarla ilgili olarak bakanlığımızda herhangi bir çalışma bulunmamaktadır.”

Kaynak: radikal.com.tr


Eklenme Tarihi : 19.02.2009
Haber Editörü : Administrator
  «« GERi
Bu haber 500412 kez okundu.

Haberi
Paylaş
Face
Paylaş facebook
Blog
Paylaş Blogger
Frien
Paylaş Friendfeed
Mysp
Paylaş Myspace
Twit
Paylaş twitter


Not: Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılanlardan gabile.com sorumlu tutulamaz.

Habere Yorum Yaz

    farco_tatyos en delikanlıyım geçinenden daha delikanlısın ellerinden öpüyorum güzel kardeşim, inan bana çok duygulandım, aynı cesarete nail olacak kafa yapısı hepimize umarım.... :(
Yazan : boyloveboy     Beğen

    Benim anlamadığım birşey var askerlikten muaf tutulmak için eşcinsel olduğunu nasıl ispat edicek askeri hastanedeki doktor ile mi yatması gerekicek..
Yazan : a_ManyaqS_     Beğen

    LGBTT nin 2008 eşcinsel manzara ları ayrımcılık üzerine hazırladığı 9 başlık altında toplanan bu çalışma Günlük yaşamımızda,eşcinsel kimliği mizle karşılaştığımız sorunları sade bir dille özetlemiş.Hazırlıyanların ellerine sağlık.Beklentimiz bu tür çalışmaların dahada yaygınlaşması.Ta bi birde eşcinsel arkadaşlarımızın Chat odalarından arta kalan zamanla rınıbü tür çalışmalara en azından bir kerede olsa okumak yada okuduğu bu çalışmadan en az bir eşcinsel arkadaşını haberdar etmek gibi.. Çalışma bi emek ürünü birtek konu belkide gözden kaçmıştır.Çalışan işçi,emekçi eşcinsellerin işyerinde uğradığı ayrımcılık ve baskılar. Şu an birebir yaşadığım olay.Güney in şu ünlü tatil beldelerinden biri nin otobus terminalinde 9 yıldır çalışmaktaydım.Bi süre sonra eşcinsel olduğum anlaşıldı.Tatil için bu beldeye gelen eşcinsellere yapılan sözlü sataşmaları engelledi ğim,bazende döğüştüğüm için eşcinsel liğim orada çalışan herkes tarafın dan bilinir oldu.Bu durum Emniyetede yansıdı.İşyeri sahibe açıktan baskı yapılmaya başlandı.Onların deyimi ile ««Bütün ibneleri garaja topluyan ahlaksız,pis bir oğlancıydım»»Kendi çocukları içinde tehlikeydim.Uzun sü re bu baskılara direnen işverenim,iş ten çıkarmaya günlü razı olmadığı için bu baskılardan kurtulmak için Şu an 50 km uzakta bulunan diğer iş yerine beni kaydırmak zorunda kaldı. Her gün işime gelip gitmek için 100 km yol katetmekteyim.Bu baskı değil midir.Yurt dışından gelen döviz getiren Gaylar için kırmızı halı dö şüyen,onları törenle karşılıyan oto rite.Kendi eşcinselliğine reva gördü ğü cezaya bak.Ben mücadelemden hiç pişman değilim.Varsın her gün 100 km gidip geleyim.Eğer o tatil kentinde Hetoro bi barda benim eşcinsel arka daşlarım Slow bi parçayla dudak dudağa dans edebiliyorlarsa.Bunda benimde katkım varsa.Ne mutlu bana. Varsın Fizan`a sürsünler...
Yazan : farco_tatyos     Beğen
Yorum yazmak için login olunuz


Diğer başlıklardan bazıları.
Haber | Travestiye sokak ortasında 11 bıçak Travestiye sokak ortasında 11 bıçak
   İzmir`de 26 yaşındaki genç, cinsel ilişkiye girmek için pazarlık yaparken para konusunda anlaşamadığı travestiyi sokak ortasında 11 yerinden bıçakladı. İzmir`in Konak ilçesindeki Basmane`de önceki gece saat: 04.30 sıralarında meydana gelen olayda, aşırı derecede alkol alan 26 yaşındaki Ahmet Asla...

Haber | Lezbiyen İranlıya iltica onayı Lezbiyen İranlıya iltica onayı
   İran`dan kaçan lezbiyen Pegah Emambakş, 4 yıldır verdiği hukuk mücadelesini kazandı. İngiltere, 41 yaşındaki Emambakş`ın iltica talebini kabul etti. İran`da birlikte olduğu kadının tutuklanıp ölüm cezasına çarptırılması sonrası 2005`te İngiltere`ye kaçıp iltica talebinde bulunan kadının bu talebi ge...

Haber | Sudan`da idam ediyorlar Sudan`da idam ediyorlar
   Eşcinselliğin yasak olduğu ülkeler: Cezayir, Angola, Benin, Burundi, Kamerun, Cape Verde, Cibuti, Etiyopya, Gine, Liberya, Libya, Malavi, Mauritus, Fas, Senegal, Sudan, Swaziland, Togo, Tunus, Bangladeş, Brunei, Solomon Adaları, Bahreyn, İran, Lübnan, Katar, Suriye, Barbados, Belize, Nikaragua, Puer...

Haber | İzlanda`nın lezbiyen başbakanıyla tanışın İzlanda`nın lezbiyen başbakanıyla tanışın
   İflasın eşiğindeki İzlanda`da Johanna Sigurdardottir başbakan. 2002 yılında bir kadın gazeteciyle evlenen Sigurdardottir dünyanın ilk açık lezbiyen başbakanı.. Tüm dünyayı sarsan ekonomik kriz Viking ülkesi İzlanda`yı iflasın eşiğine getirdi. Geçtiğimiz ay istifa eden muhafazakâr başbakanın yeri...

Haber | Sofra adabını bilmiyormuş Sofra adabını bilmiyormuş
   Adolf Hitler`in bilinmeyen yönlerini anlatan yeni belgelerde, Nazi diktatörünün sofra adabını bilmediği ve mide şişkinliğinden mustarip olduğu ortaya çıktı.. Telegraph gazetesinin haberine göre, "Führer"in bu bilinmedik yönleri, 2. Dünya Savaşı`nın sonlarına doğru sığınakta birlikte olduğu üst dü...

Haber | Kara koyun neden öldü Kara koyun neden öldü
   Geçtiğimiz yıl uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Ahmet Yıldız, `namus cinayetine kurban giden ilk gay` olarak tarihe geçti. Onun yasını tutanlar Ahmet`ler öldürülmesin diye bir film yaptı. Filmin adını Ahmet yaşarken koymuştu: Kara Koyun.. O topraklarda az bulunan şeydi `kara koy...

Haber | Lezbiyen gibi cezası Lezbiyen gibi cezası
   KALİFORNİYA - Kaliforniya’da lezbiyen gibi davrandıkları iddia edilen iki öğrenci okuldan atıldı. Din eğitimi veren bir lisede gerçekleşen olayda, 16 yaşındaki iki kız öğrenci birbirlerine lezbiyenlerinkine benzer şekilde davrandıkları gerekçesiyle önce disipline verildi sonra da okuldan uzaklaştırı...

Haber | Beyoğlu Belediyesi’ne feminist aday Beyoğlu Belediyesi’ne feminist aday
   İSTANBUL - Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı’nın gönüllüsü Ülfet Taylı, Beyoğlu Belediye Başkanlığı için bağımsız aday olurken, insan hakları çalışmaları yapan transeksüel Belgin Çelik de aynı ilçedeki Katip Mustafa Çelebi Mahallesi’nde muhtar adaylığını açıkladı. İstiklal Caddesi’ndeki seçim bürosunda...

Haber | Putin, eşcinsel mi? Putin, eşcinsel mi?
   İngiliz bulvar gazetesi The Sun, kamuoyunda maço tavırlarıyla da adından söz ettirmeyi başaran Rusya Başbakanı Vladimir Putin`in gizli eşcinsel olup olmadığı sorusunu gündeme getirdi. Putin`e özel ABBA konseri Son olarak Rus basınında Putin`in, anketlerde eşcinsellerin favori pop gruplarınd...

Haber | Zeki Müren ile cilveleşirdik Zeki Müren ile cilveleşirdik
   Piyanist şantörlüğün yaratıcısı Ferdi Özbeğen yıllar sonra ilk kez Posta`ya konuştu. Ferdi Özbeğen "Zeki Müren ile çok yakındık. Zeki Bey içten içe benden hoşlanırdı. Ama bunu belli etmezdi. Geceleri beni dinlemeye gelirdi. Gündüzleri birlikte denize girer, cilveleşir, gır gır yapardık. Zeki Bey ...


|   İletişim  |   Sözleşme  |   Yardım  |   Site Haritası  |  

Gabile.com bir tanışma, arkadaşlık ve eğlence servisidir.
Bu siteye üye olan herkes Kullanıcı sözleşmesini okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Her hakkı saklıdır. Copyright ©1999-2013 GaBiLe


GaBiLe Bir Kodme Hizmetidir.
Veri Merkezi