AnaSayfa | Haber | Sohbet | Radyo | Burçlar | ilanlar | iletişim
Turkish English German  
İçinizdeki Ses! Gabile.com   misafir00:[Mersin] Merhaba, Nasılsın? Tanışalım mı? Mesajını heyecanla bekliyorum.     |     anfb34:[istanbul] Mutlu bir gün diliyorum herkese.     |     LonelyAngel80:[istanbul] Ekim başında Balıkesir Akçayı gezmek istiyorum. Oraya yakın yerlerde misafır alacak var mı?.     |     deterministik:[Samsun] Tüm GaBiLe platformuna iyi günler dilerim, gününüz neşe ile geçsin..     |     Kentsel_donusum:[Bursa] Bursa dan selam canım .     |     buyuksvr:[istanbul] yeri olan olgunlar bekliyorum.     |     BLackBoy03:[Kocaeli] orta asyalilar yaza bilirmi izmit 😉.     |     xxxxmen:[Ordu] oksijen diyarı ordudan selamlar beraber olmak dileliğle buluşalım ordu güzel yer.     |     esinizoolurumm:[istanbul] esinizoolurumm:[Selam şekerler herkesi bekliyorum. Mecidiyeköy.     |     Mertchaserap:[istanbul] Önce insanlık...     |     karamelle:[istanbul] SİSLİ BOMONTİ NOBETCİ HEMSİRE :D.     |     esinizolurum:[istanbul] esiniz olurum:[İstanbul] Selam yazın tanısalım. Mecidiyeköy.     |     olgunsevenankli:[Ankara] 180 90 57 YAŞINDA ANKARADAN KENDİ HALİNDE BEKAR BİRİ .     |     By_ap_3939:[Kirklareli] By_ap_3939.     |     olgungrupcupsf:[istanbul] olgungrupcupsf:[İstanbul] Mecidiyeköy. Herkesi bekliyorum..     |     Saygl:[istanbul] Sadece hafta içi gündüz bana yakın haznedar Merter b.köy Ataköy esenler yeri olanlar..     |     Ezel1905:[istanbul] Heyyyy 🤚.     |     YigitBerk4141:[Kocaeli] Merhaba 187 82 38 esmer A yalnız yaşıyorum samimi gizli arkadaşlar tanışmak istiyorum .     |     pharoxym2:[Ankara] Ankaradan olgun yeri olan AKTİF varsa bana ulaşabilirmi.     |     beraber_olalim:[istanbul] merhaba bahçelievler / istanbuldayım gizliyim yyok.     |    
Login
Lütfen Bilgilerinizi Giriniz.
Rumuz:
Şifre:
Şifremi Unuttum

Şu an Online
326 Üye var




Hızlı Ara | Detaylı Ara | Özel Ara | Yeni Üyeler | Popüler 100 | Haziran TOP 10
Haber | Eşcinsellik bir hastalık değil

Eşcinsellik bir hastalık değil


Devlet Bakanı Kavaf’ın “Eşcinselliğin biyolojik bir bozukluk, bir hastalık olduğuna inanıyorum” sözlerini değerlendiren bilim insanları aksini söyledi: Eşcinselliğin hastalık olduğunu gösteren hiçbir veri yoktur

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Aliye Kavaf’ın “Ben eşcinselliğin biyolojik bir bozukluk, bir hastalık olduğuna inanıyorum. Tedavi edilmesi gereken bir şey bence” sözleri bilim insanlarının ve eşcinsel örgütlerinin tepkisine neden oldu. Kavaf’ın açıklamalarının bilimle bağdaşmadığını belirten Türkiye Psikiyatri Derneği İstanbul Şube Başkanı Prof. Dr. Doğan Şahin, “Bugünkü bilgilerimize göre, eşcinselliğin biyolojik bir hastalık olduğuna dair hiçbir veri yoktur” dedi.
Kavaf dün Hürriyet Pazar’daki röportajda eşcinselliği hastalık olarak gördüğünü belirterek, “Tedavi edilmesi gereken bir şey bence. Dolayısıyla eşcinsel evliliklere olumlu bakmıyorum. Bakanlığımızda onlarla ilgili bir çalışma yok. Bize iletilmiş bir talep de yok. Türkiye’de eşcinseller yok demiyoruz, bu vaka var” dedi.

‘Kötüleme nedeni korku’
Uzmanlar ise Kavaf’ın sözlerini bilimsel tespitlerden uzak olarak değerlendirdi ve şunları söyledi:

İ.Ü. Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Doğan Şahin: “Bugünkü bilgilerimize göre, eşcinselliğin biyolojik bir hastalık olduğuna dair hiçbir veri yoktur. Eşcinsel kişilerde, herhangi bir hormon ya da kromozom patolojisi söz konusu değildir. Dolayısıyla ortada biyolojik bir hastalık da, tedavi edilebilecek bir durum da yoktur. Sorunun temelinde eşcinsellerin toplumda kabul görmesiyle ilgili zorluklar yatıyor.
Aslında her insanın ruhsal yapısında, kişiliğinde ve bedeninde her iki cinse de özgü yanlar vardır. Hepimiz farkında olalım ya da olmayalım az veya çok eşcinsel özellikler taşırız. Bu özellikler ne kadar fazla ise o ölçüde eşcinselliğe yakın, ne kadar az ise o ölçüde heteroseksüelliğe yakınızdır.
Eşcinsel özelliklerimizin daha farkında olduğumuz zamanlar, kimimizde çok rahatsızlık yaratır ve bu tür duyguları şiddetle bastırırız. Sonra da eşcinelliğin tedavi edilmesi ve cezalandırılması gerektiğine inanır ya da eşcinselliği reddederiz. Sonuç olarak, eşcinsellere yönelik olumsuz duygu ve tutumların ardında çoğunlukla kendi eşcinsel yanlarımızdan duyduğumuz korkular ve endişeler yatar.”

‘Aralarında bir fark yok’
Cinsel Eğitim, Tedavi ve Araştırma Derneği (ÇETAD) Başkanı Psikiyatr Dr. Nesrin Yetkin: “Bütün dünya, hem Amerikan Psikiyatri Birliği hem de psikoloji birlikleri eşcinselliği 40 senedir hastalık olarak kabul etmiyor. Eşcinselliğin bir hastalık olduğuna dair kanıtlanabilmiş bir şey yok. Dolayısıyla tedavi edilebilir bir şey değildir. Heteroseksüellik neyse eşcinsellik de o. Arasında hiçbir fark yok. İkisi de aynı normallikte.
İnsanların neden eşcinsel olduğu konusunda bilimsel bir saptama da yok. Tek yumurta ikizlerinde bile farklı olabilen bir şeyden bahsediyoruz. Ama toplum daima azınlıkta olanı dışlama, kötüleme eğilimindedir. Sayın bakanın söyledikleri kendi bakış açısı ama bilimsel camiada böyle bir bakış açısı söz konusu değil.”

Üzücü açıklama
Lamdaİstanbul LGBTT Dayanışma Derneği’nden Haziran Düzkan da Kavaf’ın sözlerini “Korkunç bir açıklama” şeklinde değerlendirerek, şunları söyledi: “Ama sonuç itibariyle yaygın bir görüşü de yansıtıyor. Birçok insan böyle düşünüyor. Bakan daha önce eşcinsel evliliklerle ilgili de böyle bir şey söylemişti. Aliye Hanım belki de açık bir eşcinsel kişiyle hiç konuşmamıştır hayatında. Belki öyle bir şey yapması gerekiyor. Ama bu kadar bilimden uzakta bakanlara sahip olmak çok üzücü. Artık hiçbir kurum ‘eşcinsellik biyolojik bir hastalıktır’ demiyor. Kaldı ki ‘tedavi edilmelidir’ demek de bir yaptırım uygulanması anlamına gelen bir şey. Bu da neredeyse faşizanca bir söylem.”

Literatürü takip etsin
Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf’ın eşcinsellerle ilgili yaptığı açıklamaya ünlü modacı Cemil İpekçi sert tepki gösterdi. Eşcinselliğin tedavi edilmesi gereken bir hastalık olduğunu söyleyen Kavaf’a dünya literatürünü takip etmesini tavsiye eden İpekçi şunları söyledi:
“Bu açıklama çok çağdışı ve ülke adına utanç verici... Sayın bakanımız dünya literatürünü, psikolog ve psikiatrlarının son kararlarını takip etsin. Böylece dünyanın en yetkili bilim adamlarının da bu konudaki kararlarını öğrenir ve ne kadar hatalı ve bilgisizce bir açıklama yaptığını fark eder. Bu da onun için faydalı olur. O zaman daha çağdaş açıklamalar yapar. Çünkü aileden sorumlu bakanlık çok önemli ve bütün cinsiyetleri kapsıyor. Bu yüzden böyle bir söylemde bulunmadan önce biraz oturup araştırma yapması gerekiyor.”

Kaynak: milliyet.com.tr TAHSİN AKSU İstanbul - MAGAZİN SERVİSİ 08.03.2010


Eklenme Tarihi : 08.03.2010
Haber Editörü : Administrator
  «« GERi
Bu haber 534831 kez okundu.

Haberi
Paylaş
Face
Paylaş facebook
Blog
Paylaş Blogger
Frien
Paylaş Friendfeed
Mysp
Paylaş Myspace
Twit
Paylaş twitter


Not: Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılanlardan gabile.com sorumlu tutulamaz.

Habere Yorum Yaz

    2 bakanin verdikleri ifadelerde pek farklilik göremiyorum. biri escinsellik hastaliktir , tedavi edilmeli diyor , öbürü toplumun escinsel evliligi kabul edecek bir durum olmadigini sölüyor. peki toplum icinde milyonlarca escinsel yasadigini ve bununda toplumu temsil etigini biliyormu? evlenecek escinsellerin kendi iradeleri ile buna karar vereceklerini toplumun bilmesi gerekmiyormu? toplum acaba kendini escinsel hisseden milyonlarca zorla evlendirilmis yada toplum baskisindan kurtulmak icin evlenmekten baska care göremeyen kisilerin varligini kabul ediyormu? bu zoraki birlikteligin toplum baskisi ile ortaya ciktigini ve bunun cok sakincali bir durum arz ettigini, hem kisinin kendini inkarin hemde kadina vermedigi degerin bir tablosu oldugunu biliyormu? sizce bu cok saglikli bir durum mu?asil suanki zoraki durumun yanlis ve topluma aykiri oldugunu biliyormu?devlet vergi toplarken escinsel kimligi hic sormadigini , lakin hak verirken escinsel kimligi engel görüyor, escinsellerin varligini yok sayiyor. escinsellerin yasal güvence altina alinmasi gerektigini, kanun önünde esit olmalari gerektigini, can güvenliklerinin toplum,aile ve kamuda garanti altina alinmalarini, ayrimciliga son verilmesini, nefret cinayetlerin bitmesi yönünde anayasada bu adaletsizligi bitirmek yönünde neler yaptiklarini bilmek istiyoruz? adalet istiyoruz, escinsel evlilik istiyoruz, esitlik istiyoruz. escinsel düsmanligi yapan, yöneten, ayrimcilik yapan kisiler hakkinda cezai takibat istiyoruz. bunun yapan bakan yada herhengi biri olsabile, türkiyenin ortacag zihniyetini terk etmesini,21. yüz yilda escinsellere uygulanan ayni ortacagda cadi avin zihniyetinin yasaklanmasini talep ediyoruz. aile bakani Kavafin derhal görevini birakmasini , kendi rizasi ile gitmiyorsa derhal görevden alinmasini talep ediyoruz. hakkinda escinselleri hedef göserdi ve can güvenliklerini tehlike attigi icin suc duyurusunda bulunulmasini talep ediyoruz. ibo can
Yazan : olgun444     Beğen

    sayin recep bey demek sayin bakan kavaf cinsel egitim almamis. almis olsaydi escinsellik hakkinda böle insanlik disi ifadelerde bulunmazdi. sayin kavaf ailesi tarfindanda escinsel düsmani yetistirilmistir. ailesini siddetle kiniyorum ve kizlarini düsmanlik yapmaktan vazgecirmelerini talep ediyorum
Yazan : olgun444     Beğen

    aslında burada hepimize açık bir mesaj verilmektedir..Selma Kavaf diyorki;Bakanlığımızda onlarla ilgili bir çalışma yok. Zaten bize iletilmiş bir talep de yok. demekki bazı haklarımızı isteme talebinde bulunsak-üzerine gitsek-bizde buradayız bu bir hastalık değil-yaratılış biçimi desek-bu durumu onlara kabul ettirmek için çaba içinde olsak-belki bizim haklarımız ve varlığımızı koruyucu çalışmalarda yapılır..Sonuçta demokratik açılım diyen bu hükümet-ozaman biz eşcinseller olarakta demokratik açılım içinde,demokratik haklara sahip olmak bizimde doğal hakkımız..Geriye bize kalıyorki talepte bulumak-birlik ve bütün olmak..
Yazan : pasopasif     Beğen

    homofobinin tedavisi var. literatürü takip etsin denmiş, sizce bu ülkede , genel olarak, öğretmenlerin kalitesi ve kendilerini eğitme konusunda gösterdikleri çaba ve istikrar ne kadardır ki, kendisi eski bir öğretmen olan söz konusu bakan- sadece bakan ama bakmakla görmek arasındaki farkı bilmeyen,görmenin bilgi gerektirdiğinin dahi farkında olmadığına kani olduğumuz bu zat- literatürden haberdar olsun!! bizde siyaset nasıldır bilirsiniz: Bu kabinede Aileden sorumlu bakan başka bir kabinede Milli eğitim bakanı olabilir!! Bu kadar basit yani. bir insan nasıl bu kadar kolaylıkla her konuda yeterli ve uzman olabilir!!? temsil ettikleri partinin sadece vitrini olan kadın milletvekilleri ve kadın bakanlardan, bu kadar hazin ve cehalet göstergesi açıklamalar beklemiyoruz. aldığınız maaşları biz ödüyoruz, bize hizmet etmek için oturduğunuz o koltuktan üzerinize vazife olmayan işlere karışmayın. ben ya da benimle aynı hislere sahip bir başka kişi sizin inançlarınız doğrultusunda yaşamak zorunda değildir. sizin inançlarınız doğrultusunda değerlendirilmek hasretini çekmiyoruz. burası laik bir CUMHURİYET. herkes tornadan çıkmış gibi aynı olmak zorunda değil. asıl hasta, bilgi sahibi olmadığı konularda bilgi sahibiymişçesine ahkam kesen böylesi insanlardır. bedenimiz bize aittir ve istediğimiz şekilde tasarruf ederiz, bunu ne Kavaf`a ne de başka bir zavallıya soracak değiliz. Ümit Yaşar`ın şiiriyle, ``onlar öyle tanrıların böyle kullarıdır.`` diyorum.
Yazan : risotto34     Beğen

    Yorum yapmaya bile değmez.Böyle başa böyle tarak.
Yazan : fullactive06ank     Beğen

    Yorum yapmaya bile değmez.Böyle başa böyle tarak.
Yazan : fullactive06ank     Beğen

    Hala bunu tartıştığımız bir dünyada yaşadığımız gerçeği nekadar acı...Sadece Türkiye de değil tüm dünyada hala aşılamamış marjinal bir vaka olarak görünüyor..
Yazan : maximuss     Beğen

    çok utanç verici bir açıklama resmen çağdışı. güzel ülkemde her çeşit insan bulunmaktadır sevgi dolu medeni kendiyle barışık artı tam tersi olan insanlarda mevcut tabikide bu tarz açıklamalar kendini bilmeyen ailelerin eşcinsel çocuklarına ne zarar verebileceğini hiç düşünemiyormu acaba yazık diyorum yazık
Yazan : davul_zurna     Beğen
Yorum yazmak için login olunuz


Diğer başlıklardan bazıları.
Haber | AKP`li Eşcinsel Düşmanı Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf: Eşcinsellik hastalıktır! AKP`li Eşcinsel Düşmanı Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf: Eşcinsellik hastalıktır!
   Kadın ve aileden Sorumlu AKP`nin Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, eşcinselleri hasta olarak görüyor, Aşkı Memnu’yu irrite edici buluyor ama Kurtlar Vadisi’ni beğeniyor. İşte Bakan Selma Aliye Kavaf`dan inciler... AKP`li Eşcinsel Düşmanı Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf: Eşcinsellik hastalıktır! ...

Haber | Bir Üyemizin kaleminden Bir Üyemizin kaleminden
   Herkesin bir ilki vardır… Hayatın getirdiği koşullar altında benimde bir ilkim var sonuçta. Hiç unutamam ki, yıl 2006 öyle orda burada web sitelerde fırlama gibi geziyordum. Vay be dedim ne kadar çok Eşcinsel varmış. İlerledikçe sayfalarda şaşırıyordum. Birden bir ses geldi, baktım 1 mesaj duygusal ...

Haber | Buluşuyoruz! Buluşuyoruz!
   Buluşuyoruz! 5. Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma Başlıyor Homofobi Karşıtı Buluşma’nın beşincisi başlıyor. 13 şehirde, Mart’tan Mayıs’a kampüs ve şehir etkinlikleri ile sürecek buluşmalar, “Homofobi ve Transfobiye Karşı Yürüyüş” ile Ankara’da tamamlanacak Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Ki...

Haber | Eşcinsel değilmiş Eşcinsel değilmiş
   Eşcinsellerin haklarını savunan bir kuruma oldukça cömert bir bağış yapınca.. “HARRY Potter” romanlarının film serisiyle dünya çapında üne kavuşan aktör Daniel Radcliffe, Amerikan televizyonu MTV’ye verdiği röportajda, eşcinsel olduğu iddialarını yalanladı. En son yer aldığı tiyatro oyununda çırı...

Haber | EŞCİNSEL OYNAYAN DAHA ŞANSLI EŞCİNSEL OYNAYAN DAHA ŞANSLI
   İşte OSCAR kazanmanın yolları Amerikan Daily Beast sitesi, altın heykeli kaldırmanın ‘en kestirme’ 10 yolunu sıraladı. Siteye göre transseksüeli ya da canavarı canlandıranın Oscar alma şansı daha yüksek AMERİKAN Daily Beast internet sitesi, Oscar Ödülü kazanmanın yollarını sıraladı. Site, bu yo...

Haber | Kadınları AIDS`ten koruma kampanyası Kadınları AIDS`ten koruma kampanyası
   Birleşmiş Milletler (BM), kadınların HIV/AIDS`ten korunmalarını sağlamak amacıyla yeni bir küresel kampanya başlattı. BM`de devam eden 54. dönem Kadının Statüsü Komisyonu toplantıları sırasında, BM`nin AIDS hastalığıyla mücadele eden kurumu UNAIDS Başkanı Michel Sidibe ve ünlü İskoçyalı ş...

Haber | ATİYE’nin HAİTİ TOKATI ATİYE’nin HAİTİ TOKATI
   Kızılay, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Lamia Tanıtım`ın desteğiyle 2 Mart akşamı, Taksim Xlarge clupte tarihinin en büyük depremini yaşayan Haiti`ye yardım amacıyla, ünlü sanatçıların katılımıyla konser düzenledi. bir çok sanatçının katılımı ve Enbe orkestrasının eşliği ile alelacele hazırlanmış...

Haber | 3 Mart Uluslararası Seks İşçileri Hakları Günü 3 Mart Uluslararası Seks İşçileri Hakları Günü
   3 Mart dünyada Uluslararası Seks İşçileri Hakları Günü olarak kutlanıyor. Hindistan’da başlatılan bu gelenek 2008’den beri Türkiye’de de devam ediyor. Seks işçileri güvenli ve sağlıklı yaşam ve çalışma koşulları, herkesle eşit haklar ve seks işçiliğinin bir meslek olarak kabul edilmesini istiyorlar....

Haber | Fantezi kurbanı mı? Fantezi kurbanı mı?
   LONDRA - 32 yaşındaki BBC spikeri Kristian Digby, Londra’daki evinde ölü bulundu. İngiliz The Sun gazetesi eşcinsel olan Digby’nin ‘tek kişilik seks oyunu’ sırasında oksijensiz kalıp ölmüş olabileceğini iddia ederken, polis ölüm sebebini ‘Anlaşılamadı’ diye niteledi. Ölüm nedeni otopsinin ardından a...

Haber | Babam eşcinseldi ailesini terk etti Babam eşcinseldi ailesini terk etti
   Oscar ödüllü ünlü ABD’li aktör Robert De Niro ailesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. İtalyan yönetmen Giuseppe Tornatore’nin yeni filmi “Tutti Stanno Bene”de (Herkes İyi) başrol oynayan aktör, kendisiyle aynı adı taşıyan babasının eşcinsel olduğunu ve annesi Virginia Admiral ile kendisini 6 yaşı...


|   İletişim  |   Sözleşme  |   Yardım  |   Site Haritası  |  

Gabile.com bir tanışma, arkadaşlık ve eğlence servisidir.
Bu siteye üye olan herkes Kullanıcı sözleşmesini okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Her hakkı saklıdır. Copyright ©1999-2013 GaBiLe


GaBiLe Bir Kodme Hizmetidir.
Veri Merkezi