AnaSayfa | Haber | Sohbet | Radyo | Burçlar | ilanlar | iletişim
Turkish English German  
İçinizdeki Ses! Gabile.com   Kentsel_donusum:[Bursa] Bursa dan selam canım .     |     misafir00:[Mersin] Tanışabilir miyiz?.     |     buyuksvr:[istanbul] yeri olan olgunlar bekliyorum.     |     BLackBoy03:[Kocaeli] orta asyalilar yaza bilirmi izmit 😉.     |     xxxxmen:[Ordu] oksijen diyarı ordudan selamlar beraber olmak dileliğle buluşalım ordu güzel yer.     |     esinizoolurumm:[istanbul] esinizoolurumm:[Selam şekerler herkesi bekliyorum. Mecidiyeköy.     |     Mertchaserap:[istanbul] Önce insanlık...     |     karamelle:[istanbul] SİSLİ BOMONTİ NOBETCİ HEMSİRE :D.     |     esinizolurum:[istanbul] esiniz olurum:[İstanbul] Selam yazın tanısalım. Mecidiyeköy.     |     olgunsevenankli:[Ankara] 180 90 57 YAŞINDA ANKARADAN KENDİ HALİNDE BEKAR BİRİ .     |     aks68pas:[Aksaray] 45 yaş ve üstü aksaray iline yakın sanal olmayan arkadaşlar mesaj atın tanışalım.     |     By_ap_3939:[Kirklareli] By_ap_3939.     |     olgungrupcupsf:[istanbul] olgungrupcupsf:[İstanbul] Mecidiyeköy. Herkesi bekliyorum..     |     Saygl:[istanbul] Sadece hafta içi gündüz bana yakın haznedar Merter b.köy Ataköy esenler yeri olanlar..     |     Ezel1905:[istanbul] Heyyyy 🤚.     |     YigitBerk4141:[Kocaeli] Merhaba 187 82 38 esmer A yalnız yaşıyorum samimi gizli arkadaşlar tanışmak istiyorum .     |     pharoxym2:[Ankara] Ankaradan olgun yeri olan AKTİF varsa bana ulaşabilirmi.     |     beraber_olalim:[istanbul] merhaba bahçelievler / istanbuldayım gizliyim yyok.     |     mczp:[Samsun] Bakımlı,seksi ve dürüst pasif arkadaşlar ulaşabilirsiniz. Yaş takıntım yok sadece beğeni odaklıyım..     |     byaktif2643:[Kutahya] GÜL KADAR GUZEL NARİN VE HARİKULADE BAYANLAR PASİFLER BEN BURDAYİM YA SİZ NERDESİNİZ HADİ BEKLİYORUM.     |    
Login
Lütfen Bilgilerinizi Giriniz.
Rumuz:
Şifre:
Şifremi Unuttum

Şu an Online
1416 Üye var




Hızlı Ara | Detaylı Ara | Özel Ara | Yeni Üyeler | Popüler 100 | Haziran TOP 10
Haber | Gey Çiftin Bardan Atılmasına Toplu Öpüşme Protestosu

Gey Çiftin Bardan Atılmasına Toplu Öpüşme Protestosu


Londra’da, gey bir çiftin bardan atılmasını protesto eden yaklaşık 300 kişi, barın önünde topluca öpüşerek eylem yaptılar.

23 yaşındaki James Bull ile 26 yaşındaki Jonathan Williams, Londra`nın merkezinde Soho semtinde yer alan pub`ın işletmecisi tarafından “müstehcen” davranmakla suçlanarak bardan atılmışlardı.

Cuma akşamı gey çiftin atıldıkları bara gelen protestocular, bar sahiplerinin gündüzden barı kapatmalarından ötürü içeri giremediler ve öpüşme eylemini sokakta yaptılar.

Üst düzey bilişim teknolojileri uzmanı Paul Shelter’ın Facebook’ta organize ettiği protestoya, eşcinsel hakları aktivisti Peter Tatchell da katıldı. The Gurdian gazetesinin haberine göre protestocular, kapıya gökkuşağı bayrağı astılar.

İçeri girememelerine rağmen, Shelter, The Gurdian gazetesine: “Bu yine de bir zaferdir. Birbirlerinin ağızlarının içine dillerini sokan birkaç erkeği bara almadıklarından dolayı, o gün için kazanacakları paradan yoksun kaldılar” dedi.

26 yaşındaki mali gazeteci Williams ve 23 yaşındaki hayırseverlik için çalışmalar yapan Bull’dan, bir müşterinin şikayeti ile mekan sahibesi tarafından barı terk etmesi istendi.

Birbirleri ile ilk kez çıkmaya başlayan Williams ve Bull, olay sonrasında kızgınlıklarını Twitter’a taşıdılar ve basın bunu haber yaptı. Twitter hesabına “Yedi yıldır Londra’dayım ve 45 dakika önce yaşadıklarımdan dolayı kendimi hiç bu kadar kötü hissetmemiştim” diye açıklama yaptı.

Olaydan sonra PinkPaper’a konuşan Williams: “Çok kızgınım ve sanırım bir sürede kızgın kalacağım. İki erkeğin öpüşmesine katlanamayan kuş beyinli birisine merhametli davrandım” dedi.

Eşitlik yasası, bankalar, emlakçılar, oteller ve barların, mal ve hizmet sağlarken, eşcinseller müşterileri geri çevirmesi ya da onlara ayrımcılık yapmasını yasaklıyor.

John Snow barının sahibi Samuel Smith, şu ana kadar olay hakkında yorum yapmayı reddetti.

James Bull: Masum bir öpüştü
Çiftin birlikte çıktıkları ilk gecelerinde meydana gelen olay hakkında polis soruşturma başlattı.

Londra`da bir hayır kurumunda çalışan James Bull, ``Kendimi aşağılanmış hissettim, dışarı çıktığımızda ikimiz de sinirden titriyorduk.`` dedi.

Soho`da müşterilerinin çoğunluğu eşcinsel olan pub`lar bulunmakla beraber, çiftin gittiği John Snow adlı pub özellikle eşcinsellere yönelik bir yer olarak tanınmıyor.

Birlikte yakınlarda yemek yedikten sonra elma birasının methini duydukları için John Snow`a gittiklerini söyleyen James Bull ve bir finans dergisinde gazetecilik yapan Jonathan Williams, ``Sadece masumca öpüştük, müstehcen hiçbir durum sözkonusu değildi.`` dedi.

Çift, önce pub`ın işletmecisi olduğunu söyleyen bir adamın yanlarına yaklaşarak gitmelerini istediğini, fakat pub`daki bir başka müşterinin buna itiraz ettiğini aktardı.

James Bull, ``Zaten kalkıp gidecektik, biralarımızı bitirdikten sonra Jonathan`ın dudaklarına ufak bir öpücük kondurdum. Bu noktada işletmeci olduğunu söyleyen bir kadın `müstehcensiniz` diyerek ayrılmamızı istedi. Daha önce yanımıza yaklaşan adam da Jonathan`ın gömleğinin yakasına yapıştı.`` diyor.

Eve döndükten sonra polisi arayan Jonathan Williams, ayrımcılığa uğradıklarını söyleyerek ifade verdiğini belirtti.

İkilinin yaşadıklarını Facebook ve Twitter`da yazmaları ardından, sayıları 600`e varan eşcinsel, sözkonusu pub`a gidip öpüşmeye karar verdi.

Polisin soruşturmasından nasıl bir sonuç çıkacağı merakla bekleniyor.

İngiltere`de pub işletmecileri, 2003 yılında geçirilen yasa uyarınca müşterileri mekandan atma hakkına sahip.

Fakat parlamentonun 2010 yılında geçirdiği Eşitlik Yasası, herkesin hizmet sektöründe eşit muameleye hakkı olduğunu öngörüyor.

Guardian gazetesine göre, konu mahkemeye taşınırsa, sözkonusu pub`ın işletmecileri öpüşen heteroseksüel bir çifti de mekandan attıklarını ya da atmak için girişimde bulunacaklarını kanıtlamak zorunda kalabilir.

Kaynak: BBC, Pink Paper
Çeviren: Semih Varol / Kaos GL

Öpüşme eyleminin videosu:
//www.guardian.co.uk/uk/2011/apr/15/john-snow-kiss-in-london?intcmp=239

Kaynak: Kaosgl 18.04.2011


Eklenme Tarihi : 19.04.2011
Haber Editörü : Administrator
  «« GERi
Bu haber 446778 kez okundu.

Haberi
Paylaş
Face
Paylaş facebook
Blog
Paylaş Blogger
Frien
Paylaş Friendfeed
Mysp
Paylaş Myspace
Twit
Paylaş twitter


Not: Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılanlardan gabile.com sorumlu tutulamaz.

Habere Yorum Yaz

    türkiyede olsa birde dayak yer çıkarsın üstüne atılmayı bırak trkiyede kimlerin hakları sağlanmışki eşcinsellerinde hakları sağlansın başımızdakiler olduğu sürecede asla bi değişiklik olmaz ve dahada kötü olucahını çok iyi biliyorum yakındır daha kötü günlerrr
Yazan : aytugg     Beğen

    MEMLEKETDE BIRAKIN GAYLERI;BIR CIFTIN OTOBÜSDE YANYANA OTURMASINA TAHAMMÜL EDEMEYENLER VAR!!!BIRDE ÜSTÜNE ÜSTLÜK;BUNA SES CIKARMAYAN,COGUNLUK VAR!!!AKP-NIN KADROSU AHLAK JANDARMALIGINA SOYUNDU BILE....
Yazan : turco45     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)

    cafenin sahibi türkiyeli olabilir mi acaba:D
Yazan : justy     Beğen (4 kişi bu yorumu beğendi.)
Yorum yazmak için login olunuz


Diğer başlıklardan bazıları.
Haber | Hakeme Homofobik Hakaret 100.000 Dolar Hakeme Homofobik Hakaret 100.000 Dolar
   Hakeme “ibne” dediği için “hakaret” cezası alan NBA oyuncusu “bu söz, gey ve lezbiyenlere yönelik benim hislerimi yansıtmıyor, kimseyi rencide etmek istemedim” dedi. Kaos GL Derneği Hukuk Sekreteri Av. Yasemin Öz’e göre, 14 Nisan tarihli Resmî Gazete’de yayınlanan “Sporda Şiddetin Önlenmesine Da...

Haber | Ayrımcılığa Karşı Gökkuşağı Koalisyonu Kuruldu! Ayrımcılığa Karşı Gökkuşağı Koalisyonu Kuruldu!
   Ayrımcılık Yasa taslağından "cinsel kimlik" ibaresinin çıkartılması sonrasında bir araya gelen LGBT dernek ve oluşumlar "Ayrımcılığa Karşı Gökkuşağı Koalisyonu"nu oluşturdular. Koalisyon üyeleri bugün (15 Nisan), Ankara`da, Pembe Hayat Derneği`nde taleplerini bildiren bir basın toplantısı düzenledi...

Haber | Ağaca bağlayıp tecavüz ettiler Ağaca bağlayıp tecavüz ettiler
   ANTALYA’da ’Yeliz’ takma adlı travesti A.S., para karşılığında cinsel ilişkiye girmek için anlaştığı Mehmet C. ile 3 arkadaşının tecavüzüne uğradı. Polis, 4 şüpheliyi gözaltına aldı. Bulvarda fuhuş amacıyla otostop çeken 32 yaşındaki A.S. ile 60 TL karşılığında anlaşan Mehmet C., travestiyi kamyo...

Haber | AKP, Kavaf`ı Yeniden Aday Göstermedi! AKP, Kavaf`ı Yeniden Aday Göstermedi!
   AKP, Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf`ı yendiden milletvekili adayı göstermedi. 81 ilde gösterdiği milletvekili adaylarının listesini yayınlayan AKP, kadınların ve LGBT örgütlerin protesto ettiği ve özür dileyip istifaya davet ettikleri Bakan Kavaf`ı aday göstermedi. Ka...

Haber | Eşcinsel Mağara İnsanı, Medya Mit’i Eşcinsel Mağara İnsanı, Medya Mit’i
   Tarihçiler ve arkeologların, kazılarda ortaya çıkarılan “eşcinsel” mağara insanı ile ilgili olarak basının yaptığı açıklamalar üzerine bazı şüpheleri var. Uzmanlar, iskeletin yanındaki kadın eşyalarının, onun eşcinsel olduğunu kanıtlamayacağını; hatta onu interseksüel saymanın bile spekülasyon ol...

Haber | İbrahim Can`dan Tazminat talebi İbrahim Can`dan Tazminat talebi
   İbrahim Can, babası tarafından öldürülen sevgilisi Ahmet Yıldız için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi`ne başvurdu! AİHM`e gönderilen dilekçesinde Alman vatandaşı olan İbrahim Can`ın Türk vatandaşı nişanlısı Ahmet Yıldız ile bir yılı aşkın birliktelikleri olduğu anlatıldı. Türkiye`de nişanın Mede...

Haber | ABD Raporu: Türkiye Homofobik! ABD Raporu: Türkiye Homofobik!
   ABD Dışişleri Bakanlığı, 2010 yılı İnsan Hakları Raporunu açıkladı. Raporun Türkiye bölümü zehir zemberek. Özellikle yargı bağımsızlığı ve basın özgürlüğü konusunda ağır eleştiriler içeren 46 sayfalık rapor, ihlalleri tek tek örneklerle anlatıyor. İşte raporun çarpıcı bölümleri.Yargısız infaz: Ge...

Haber | Meşhur romanın eşcinsel versiyonu basılıyor Meşhur romanın eşcinsel versiyonu basılıyor
   Sinemaya da uyarlanan İnsanlar Yaşadıkça (From Here To Eternity) romanının orijinal metninde eşcinselliğe atıfta bulunan bölümler sansürlenmişti. Yarım yüzyılı aşkın süre sonra, kitap ilk haliyle tekrar basılıyor. Amerikan sinemasının klasiklerinden sayılan İnsanlar Yaşadıkça (From Here To Eterni...

Haber | Travesti İrem`in katiline 28 yıl hapis Travesti İrem`in katiline 28 yıl hapis
   Bursa`da geçen yıl ’İrem’ takma adını kullanan 28 yaşındaki travesti Mesut Şaban Okan’ı bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklu olarak yargılanan 22 yaşındaki Emrah Şen, 28 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. POLİSİN MÜTHİŞ `PANSUMAN` TAKİBİ Geçen yıl Eylül ayında, internet üzerinden tanışt...

Haber | Eşcinsel mağara adamı bulundu! Eşcinsel mağara adamı bulundu!
   Arkeologlar, Çek Cumhuriyeti’nde bulunan 5 bin yıllık bir erkek iskeletinin eşcinsel bir mağara adamına ait olduğunu ortaya çıkardı. Daily Mail’in haberine göre, Çek Cumhuriyeti’ndeki kazılar sırasında bir mezarda bulunan ve M.Ö 2900 ile 2500 yılları arasında yaşadığı tahmin edilen mağara adamın...


|   İletişim  |   Sözleşme  |   Yardım  |   Site Haritası  |  

Gabile.com bir tanışma, arkadaşlık ve eğlence servisidir.
Bu siteye üye olan herkes Kullanıcı sözleşmesini okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Her hakkı saklıdır. Copyright ©1999-2013 GaBiLe


GaBiLe Bir Kodme Hizmetidir.
Veri Merkezi