AnaSayfa | Haber | Sohbet | Radyo | Burçlar | ilanlar | iletişim
Turkish English German  
İçinizdeki Ses! Gabile.com   misafir00:[Mersin] Merhaba, Nasılsın? Tanışalım mı? Mesajını heyecanla bekliyorum.     |     anfb34:[istanbul] Mutlu bir gün diliyorum herkese.     |     LonelyAngel80:[istanbul] Ekim başında Balıkesir Akçayı gezmek istiyorum. Oraya yakın yerlerde misafır alacak var mı?.     |     deterministik:[Samsun] Tüm GaBiLe platformuna iyi günler dilerim, gününüz neşe ile geçsin..     |     Kentsel_donusum:[Bursa] Bursa dan selam canım .     |     buyuksvr:[istanbul] yeri olan olgunlar bekliyorum.     |     BLackBoy03:[Kocaeli] orta asyalilar yaza bilirmi izmit 😉.     |     xxxxmen:[Ordu] oksijen diyarı ordudan selamlar beraber olmak dileliğle buluşalım ordu güzel yer.     |     esinizoolurumm:[istanbul] esinizoolurumm:[Selam şekerler herkesi bekliyorum. Mecidiyeköy.     |     Mertchaserap:[istanbul] Önce insanlık...     |     karamelle:[istanbul] SİSLİ BOMONTİ NOBETCİ HEMSİRE :D.     |     esinizolurum:[istanbul] esiniz olurum:[İstanbul] Selam yazın tanısalım. Mecidiyeköy.     |     olgunsevenankli:[Ankara] 180 90 57 YAŞINDA ANKARADAN KENDİ HALİNDE BEKAR BİRİ .     |     By_ap_3939:[Kirklareli] By_ap_3939.     |     olgungrupcupsf:[istanbul] olgungrupcupsf:[İstanbul] Mecidiyeköy. Herkesi bekliyorum..     |     Saygl:[istanbul] Sadece hafta içi gündüz bana yakın haznedar Merter b.köy Ataköy esenler yeri olanlar..     |     Ezel1905:[istanbul] Heyyyy 🤚.     |     YigitBerk4141:[Kocaeli] Merhaba 187 82 38 esmer A yalnız yaşıyorum samimi gizli arkadaşlar tanışmak istiyorum .     |     pharoxym2:[Ankara] Ankaradan olgun yeri olan AKTİF varsa bana ulaşabilirmi.     |     beraber_olalim:[istanbul] merhaba bahçelievler / istanbuldayım gizliyim yyok.     |    
Login
Lütfen Bilgilerinizi Giriniz.
Rumuz:
Şifre:
Şifremi Unuttum

Şu an Online
1877 Üye var




Hızlı Ara | Detaylı Ara | Özel Ara | Yeni Üyeler | Popüler 100 | Haziran TOP 10
Haber | `HIV pozitifsin dedi, beynimden kaynar sular aktı`

`HIV pozitifsin dedi, beynimden kaynar sular aktı`


Kendisini Siyah adam olarak tanımlayan bir eşcinsel yaptırdığı test sonucunda HIV virüsü taşıdığını öğrenmiş. Bu aşamaya nasıl geldiğini ve neler yaşadığını haber editörümüze anlattı.

"Popüler bir eşcinselim"
6 senedir Eşcinsel toplumun içerisinde, Belkide insanlar tarafından çok popüler bir eşcinsel olarak görünüyorum. İstanbul`da doğan ve hayatımı ailemden ayrılıp düzenimi kuran biriyim. Yaşananlara göre bakıldığında olgun yapıya sahip bir insanım ama 1992 doğumlu bir gencim daha. Verilere bakıldığında ortalama Türkiye de HIV pozitif tanısı alan kişilerin yaş ortalaması 30 ile 38 yaş arasındadır. Son 2 seneye bakıldığında maalesef ki fazlasıyla korunmasız ilişkiye girildiğinden, kendisinin daha HIV pozitif olduğunun haberi olmayan arkadaşlar yüzünden şuan da fazlası ile yayılmakta..

En büyük hatamız, ` bende yoktur ya, neden olsun ki ben hep temiz düzenli bana dediklerine göre test olan negatif insanlarla ilişkiye girdim ` mantığı ile hareket ediyoruz veya ` et ete değecek ya bir kereden ne olacak hadi aktif ol bana veya pasif ol bana birşey olmaz, comdom beni etkiliyor erekte olamıyorum ` mantığı ile yürüyoruz. Doğrumu? doğru. Genelimiz bu düşünceye sahip olduğumuz için, bu bizler için büyük bir risk sarf ediyor.

Araştırmalara göre Türkiye’de HIV, %52 olasılıkla heteroseksüel, %43 olasılıkla gay ve %3.6 olasılıkla biseksüel temas ile gerçekleşmiş. 2013 yılına göre heteroseksüel bireylerde azalma, gay bireylerde ise ciddi bir artış var. Gay bireylerde neredeyse %100’lük bir artıştan bahsedebiliriz.

Türkiye’de kendisinde ilk kez HIV tanımlanan kişilerde aynı zamanda başka enfeksiyonlar da söz konusu. Hepatit B (%2.7), frengi (%1.4) ve tüberküloz (%1.1) ilk üç enfeksiyonu oluşturuyor.

"Ciddi bir ilişkiye başlamıştık"
2013 yılında tanıştığım Erik diye bir arkadaşım vardı. Bir süre zaman geçirdikden sonra ciddi bir ilişkiye başlamıştık. Hayatında bana hiç bir kimseyle cinsel anlamda ilişkiye girmediğini filan söylemişti. Aslında bende bundan çok etkilenmiştim ve gerçekten sevgi dolu da biri olduğu için beraber bir yol almıştik. Sizlere az Erik`ten bahsedecek olursam. Erik o zaman 18 yaşında böyle 180 boylarında dansçı birisiydi. Gayet yakışıklı oturaklı nerde nasıl davranacığını bilen biriyri. Bir yandan hayatında benimle ilkleri yaşayacağı için de korkan bir tipti bu çocuk. Normal de insanlara çok çabuk sevgimi gösteren güven veren bir kişiliğe sahip adamımdır. Biz bir akşam, uzun zaman sonra bir akşam ilişkiye girdik Erik ile. Şundan bahsetmem gerekirse ben ilişkilerimin genelinde aktif rolündeyimdir. O gece Erik bana pasif oldu. Bir kaç gece daha bu şekilde ilşkiye girdik comdomsuz! 7 ay süren ilişkimiz Erik`in giyim tarzı yüzünden bitmişti ve yollarımızı ayırmıştık.

Tam 3 ay sonra Erik beni doğum günüm için aradı. Gizli kapaklı konuşuyor telefonda saçmalıyordu bana. En son ne zaman test oldun, sen negatifsin değilmi gibi sorular sormaya başlayınca, bir an sert çıktım kendimi tutamayıp. Sonra telefonu kapattık. Ama Erik hayatında ilk cinsel ilişkisini benimle yaşadığı için, benimle ayrıldıkdan sonra test yaptırıp HIV pozitif olduğunu bana söylemedi. Ama sadece ve sadece benden geçtiğini bir zaman sonra iddaa etti ve ben hala benden ona geçtiğini düşünmüyorum. Çünkü ben mart ayında yaptırdığım sonuçlara göre Negatif durumdayım..

"Hemen test istiyorum dedi"
2014 ün Son ayları yılbaşına yaklaşıyoruz işte, normal işime gidiyor geliyorum. Son zamanlar da anal bölgem de cinsel organım etrafında yaralar çıkmaya başladı. Pek önemsemedim açıkcası. Bu süreçte kimse ile görüşmeme ve ilişkiye girmeme kararı almıştım kendimce. Zaman geçtikden sonra bu çıkan yaralar yüzüme vurmaya daha sonra her yerimi sarmaya başladı. Hemen bana en yakın bir aile hekimliğine gittim. Anal bölgemdeki yarayı görmek istedi ve elime 2 eldiven vererek açıp göstermemi istedi. Utanarak açtım ve gösterdim. Bayan doktorun ilk tepkisi oooo ben hayatımda bu şekilde birşey görmedim hemen test istiyorum dedi, ve sen frengi hastalığına da kapılmışsın deyince ben pek birşey anlamadım. Daha sonra açıklamasını isteğimde bana önce test sonuçlarını görmek istediğini söyledi. O gün, gün içerisinde 6 tüp kan verdim. Daha sonra Doktor 25 tane de frengi için bana iğne yazdı. O iğneleri düzenli bir şekilde vurulmam gerektiğini söyledi. Haftasına test sonuçlarım çıkmıştı.

"O an beynimden kaynar sular aktı"
Pazartesi günü işteyim, yabancı bilmediğim bir numara aradı beni açtım ve kendisi Enfeksiyon hastalıkları bölümünden Prof. Dr Atilla bey olduğunu söyleyerek hastaneye gelmemi rica etti. O an başlamıştı herşey. Korkmaya başladım. Herşeyi unutup an sadece, yoksa ben HIV pozitifmiyim diye düşündüğüm de bile çıldıracak gibi oluyordum. Hemen iş yerinden bir Taksi`ye atlayıp Doktorun yanına gittim aslında Doktorumdu artık.. Oturttu beni karşısına. Konuştukları bana saçma sapan gelmeye başlamıştı. Sanki ölecekmişim gibi konuşuyordu. `` Bak evladım Dünya`nın sonu değil. Önce sana bir kaç soru soracağım gay mısın? Hangi programları kullanıyorsun? Aktif misin? Pasif misin?. Sana bunları soruyorum çünki Sağlık bakanlığından sana gizli bir kod ile dosya açmamız gerekiyor dedi. 3 Kez kanını Ankara`ya doğrulama testine yolladık ama lakin evladım HIV pozitifsin. `` HIV pozitifsin bana dediğinde birden beynimden önce kaynar sular aktı resmen kendime hakim olamadım orada ağlamaya başladım, kabullenemedim. Nasıl yani diyerek defalarca tekrarladım. Doktor yanımda gelip az teselli edip kendime geldikten sonra beni yolcu etti ve benden gelecek telefonu beklememi istedi. Hastane ile oturduğum ev arasında mesafe olarak ortalama yürüme olarak 4 saaatlik bir mesafe vardı. Hastane kapısından çıkıp 4 kez intihar edilecek yerlerde durup çok düşündüm. Her düşündüğümde evime doğru yol aldım. Çünki arkamda bırakacağım bir Ailem vardı sadece onları düşündüm. Şunu duymuştum `` Kendisinde HIV tanımlanan kişilerde depresyon ve intihar düşüncesi gelişebilir. Bu iki duygu durumunun gelişmesi sürpriz olmasa gerek. Yapılan çalışmalar ilk dönem HIV ile yaşamanın zor bir travma olduğunu ve baş etmeye çalışırken depresyon ve intihar duygularıyla insanların karşı karşıya kaldıklarını gösteriyor `` bende şuan resmen bu psikojideydim. Resmen bom boş yaşayan bir insan gibiyim şuan. Kime söylesem kimden destek alsam, kim bunu kabul eder diye çok düşündüm. İlk açıkladığım insan ablam oldu. Onun bilmesini istedim sadece. Ve zaman sonra bir kaç yakın arkadaşıma açıkladım. Hepsi daha fazla bana sarılarak yanımda oldular. Ama herşeye ragmen yatagıma yattığımda yapayanlızdım, belki de hep yanlız kalacağım bu hastalığımdan dolayı. Birini sevmeye kalksam beni bu şekilde kabul edecekmiydi?

2 Hafta sonra Doktorum aradı. Yaptırmam gereken bir kaç işlemler varmış ilaç kordinasyonu oluşturmak için. Direnç. HIV RNA, akciger akla gelen herşeyin testini yaptırıp sonuçlara göre ilaçlara başlacağımı ifade etti. 3 hafta kadar bunlarla uğraşıp hallettikten sonra ilk ilaçlarım Truvada ile Stokrin oldu. Truva da normal etkisiz bir hap ama Stokrin içince sanki böyle bir 70 lik rakı içmiş kafası yapıyor ilk zamanlar kusma ishal gibi durumlar da gösterdi. Bünyenin alışana kadar bu durumu çekeceğimi doktorum dile getirmişti. Ve bende artık HIV pozitif karesinde yer alan biriyim tam 11 aydır..

"Hayat bir şekilde devam ediyor"
Şimdi nasıl bir hayatım var merak ediyor musunuz? Onu da açıklayayım sizlere. `` Her sabah ilacımı düzenli olarak içiyorum, bir zaman sonra zaten alışkanlık hale geldiği için aklına otomatikman geliyor. İşime gidiyorum. Gay sosyal ağlarını ve programlarını hala kullanıyorum. Kitabımı da okuyorum. Etrafımda benim gibi bir çok HIV pozitif insanlarla geziyorum, tozuyorum eğleniyorum. Bazıları sevgili, bazıları da benim gibi yanlız ama bizler gerçekten çok mutluyuz ve birbirimize sımsıkı sarılan dostlarız. Belki de çoğunuz bizleri çok çok iyi tanıyan da insanlarsınız. Ama biz kendimizi bilen yeri geldiğinde kiminle nasıl ilişkiye girileceğini bilen insanlar olduk. Şimdi gel sor korunmasız ilşkiye giriyor musun? diye. Aslında bu durumu yani Pozitif olduğunu kim olursa olsun öğrendikden sonra sex den hiç bir şekilde eskisi gibi haz almıyor. Benim şuan sex hayatım 0 gibi birşey. Bir kaç sıklıkla görüştüğüm cinsel anlamda arkadaşlarım var ve benim HIV olduğumu da biliyorlar. Korunmalı ilişkiye girerek kendimizi tatmin ediyoruz. Sizler siz olun, korkularınızı yenin geleceğiniz için kendiniz için sadece 1 dakika da olsa kan verin ve durumunuzu öğrenin. Çoğumuz kendisinin HIV olduğunu bilmeyerek insanların hayatlarını daha çok tehlikeye atıyor. Lütfen bunu sakın yapmayın. İnsanların hayatlarını kimse kirletmesin önce kendiniz için test olun. Ben şuan mutluyum, huzurluyum korkularımı da yendim Ailem de çevrem de güvendiğim herkez de bu durumu biliyor ve her daim yanımdalar haydi sıra sizde arkadaşlar. Hepinizi selamlıyor öpüyorum. Sağlıcakla kalın. Sevgiler..
Ben Siyah adam...


Gabile Özel haber


Eklenme Tarihi : 10.10.2015
Haber Editörü : Gabile
  «« GERi
Bu haber 384987 kez okundu.

Haberi
Paylaş
Face
Paylaş facebook
Blog
Paylaş Blogger
Frien
Paylaş Friendfeed
Mysp
Paylaş Myspace
Twit
Paylaş twitter


Not: Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılanlardan gabile.com sorumlu tutulamaz.

Habere Yorum Yaz

    Herkes Konu Hakkında Çok Bilgisiz, Okuyun; 1- Hiv Pozitif Biri Ilaç Kullanıyorsa Korunmasız Ilişkide Dahi Bulaştırma Ihtimali Sıfıra Yakındır. 2- Esas Korkmanız Gereken Hiv Olup Olmadığını Bilmeyen Kişiler, Eğer Kişi Hiv Ise, Bilmiyorsa Bulaştırma Oranı Çok Yüksek 3- Öpüşmeyle, Sevişmeyle, Sürtüşmeyle Falan Asla Bulaşmaz, Kondomla Zaten Bulaşmaz, Kim Olursa Olsun 4- Hiv Pozitif Iseniz Ve Ilacınızı Düzenli Kullanıyorsanız Bir Şeker Hastalığından Farkı Yok, Allah Ne Ömür Verdiyse Yaşarsınız. 5- Test Yaptırmaz Da Artık Vücut Direnciniz Iyice Düşene Kadar Beklerseniz, Son Raddede Ölüm Gelebilir. Olay Budur, Herkes Test Yaptırsın, Pozitif Çıkarsanız Da Bu Dünyanın Sonu Deil Yeter Ki Geç Kalmayın Ve Ilacınızı Kullanın
Yazan : asksalagi     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)

    sorun; adamların kondoma verecek parasının olmaması, et ete değecek aga demesi, bana bişey olmaz algısı... hiv olduktan sonra da depresif olup sağdan soldan yardım dilenirsiniz, alkole abanırsınız ve işin kötüsü korunmasız sexe devam edersiniz. cahil değil echellerle dolu gay ortamı.. BİLİNÇLİ KİŞİLER haricinde sözlerimi kullandım..
Yazan : fluuful     Beğen (3 kişi bu yorumu beğendi.)

    Bencil, cahil sensın. Sen git önce AIDS ile HIV ın arasında kı farkı ögren. Senın gıbı cahillerlerden iğreniyorum.. Evet ama hala söylüyorum. HIV pozıtıfım ve benı kabul eden o kadar cok ınsan varkı ıstedıgım zaman ıstedıgım sekılde ılıskımı yasayabılıyorum..
Yazan : eseseski     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)

    Her iki kişinin negatif olduğundan yüzde yüz emin bir durum varsa(test ile beraber) nasıl kendi kendine virüs oluşsun arkadaşlar? Virüs bulaşması için hastalığı taşıyan bir partner şarttır. Yoktan virüs var edemezsiniz. Öyle birşey olsaydı şimdiye insanlığın soyu tükenmişti.
Yazan : Thranduil58     Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.)

    izlediğim bir dizide sürekli aids temasının işlenmesiyle içime bir korku salındı ki gidip anti hıv (elisa) testi yaptırmaya karar verdim. ( demek ki dizi bendeki amacına ulaştı ) sonuç: negatif devlet ve özel hastanelerde bu testi yaptırabilirsiniz, enfeksiyon hastalıkları bölümündeki doktordan randevu alabilirsiniz, sigorta bunu karşılar. şüpheli dediğimiz ilişkilerde bulunduysanız gidin ve yaptırın. prezervatif almaya bile utanan bir toplumda şunun için sesleniyorum `hiçbir sağlık görevlisi size bu testi yaptırıyorsunuz diye kötü gözle bakmaz, bakamaz. lgbt bireyleri eğer kendilerini daha rahat hissedecekler ise ve istanbul`da oturuyorlarsa, beşiktaş ve şişli belediyesinin imzaladığı lgbt protokolüne göre bu belediyelerin sağlık müdürlüklerinde de çok rahat testi yaptırabilirsiniz. amerika`da cytodyn ınc. şirketinin 2017 yılına araştırmalarını tamamlamayı planladığını ve aids`e aşı geliştirdiğini açıkladı.
Yazan : tweety_     Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.)

    Arkadaşlar şöyle birşey söz konusu. Bu tanıyı aldıkdan sonra hayatınız boyunca pozitif kalmıyorsunuz. Şuan da tıp da HIV üzerine çok iyi ilerlemiş ilaçlar var 6 ay ıle 12 ay sure ıcerısınde duzenlı olarak ılacları kullandıgınız da, negatıf duruma düşüyorsunuz. Ama o vrüs u atamıyorsunuz. Sadece bulaştırma riski ortadan kalkıyor. Ve vücud direnci kendi haline ggelmiş oluyor. Tskler. Siyah Adam !
Yazan : eseseski     Beğen (4 kişi bu yorumu beğendi.)

    tüm yorumları okumadım. bu konuyuda çok araştırmadım ama az çok biliyorum. kanla geçer zaten. Öpüşmekle bulaşmıyor. Fakat demişki. Negatife düşmüş Erik. Bu çok önemli. Bunda hiç duymadım pozitiften negatife düşeni. Kullandığı ilaçlardan biri çok güçlü. Eğer dediğin gibi ilaç kullanımında son aylarınsa ve negatife düşersen burda yaz aydınlat herkese. Bu çok iyi olur.
Yazan : cilekP_ege     Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.)

    Merhaba arkadaşlar. Yazıyı yazan kişi benim sorularınız varsa sorabılırsınız. Erik`e noldu dıyen arkadaşım onu da açıklıyım. Erikle hala çok sıkı bır arkadaşız. Onun şuan benden sonra hayatına giren bir adam var onunla beraber çok da mutlularmış. Kıskanıyorum kıskanmıyorum değil :) elbette benımde hayatımda bırı olcak bırgun belkı oda kıskanır :) erik şuan pozıtıf durumdan negatıf duruma düşmüş onun adına cok sevındım. Ins benımde son ayım ben de negatif duruma düşecegim. Bu sekılde. tskler. sevgıler. Sıyah adam!
Yazan : eseseski     Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.)

    Tuğba ekinci den kondom sarkısını dinleyerek seks yapın inan koruyuculugu var :D
Yazan : metsil     Beğen (3 kişi bu yorumu beğendi.)

    erik e ne oldu onuda söyleseydi iyi olurdu
Yazan : ka_nar_ya     Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.)

    ANAL ILISKI YASAYANLAR TAMAMEN RISK ALTINDA VIRUSU KAPMIS OLSANIS BILE 5 10 YIL HASTA OLDUGUNDAN HABERSIZ YASIYOR VE ILISKIYE GIRMIS OLDUGUNUZ KISILERE BULASTIRIYORSUNUZ AIDS IN GAYLERDE YAYILMA ORANI 100/80 DUNYA GENELINDE.KAN TESTI YAPTIRIRKEN OZELIKLE AIDS TESTI YAPTIRMAK ISTEDIGINIZ SOYLEMENIZ SART DEGILSE DUZ KAN TAHLILINDE ANLAYAMAZSINIZ HIV OLUP OLMADGINIZI
Yazan : acv     Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.)

    Ne saçma yazanlar olmuş. Ya arkadaşım sexe meraklıysan önlemini alacaksın. Kiminle nereye çıktığını iyi bileceksin. Bu kadar basit. Yıllar önce arkadaşımda bu durumdan muzdaripti, hala yaşıyor mu bilmiyorum ama korumalı bir kadınla ilişkiye girdiği halde mikrop kapmıştı. Nasıl olsa ölüm gelecek, ölüme herşey bahane! Yaşa sadece.
Yazan : Sadiztik31     Beğen (3 kişi bu yorumu beğendi.)

    Beyler bn iğneden çok ama çokkkk korkuyorum..Baska türlü kan verilmiyor mu?
Yazan : Adam_Gibi_Adam_     Beğen (3 kişi bu yorumu beğendi.)

    Benim bildiğim bu cinsel yolla bulaşan hastalıklar Kerhanede olur zannetmiyorum gaylerde olacagını yaa
Yazan : Adam_Gibi_Adam_     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)

    aslında çok doğru demiş test ve korunmalı ilişki olmalı. genel de aktif erkek diye geçinler kondom takın. uyarılmıyorum sönüyor derse kabul etmeyeceksiniz sık sık test ve her önüne gelen yatmamak lazım ama yapılıyor sevgili ask düzenli ilişki lazım ama bir taraf hemen aldatıyor işte
Yazan : kaosgelecek3     Beğen (4 kişi bu yorumu beğendi.)

    BodrumCanan Hanım; Öpüşme olmadan seks`in tadı olmuyo ki..
Yazan : Adam_Gibi_Adam_     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)

    arkadaşlar internette parner aramak yerine 1 saatinizi ayırın nasıl korunmanız gerektiğini öğrenin bununla ilgili herşey yazıyor her önünüze gelenle yatmayın öpüşmeyin sevişmeyin oral sexi bile condomsuz yapmayın öpüşerek ve oral sexi condomsuz yaparak bile hastalık bulaşır biraz bilgilenelim lütfen türkiyede çok artış var tüm cinsel hastalıklar arttı lütfen birlikde olmadan önce nasıl sağlıklı ve virüs kapmadan ilişkiye girilir onları öğrenin burda ona buna soracagınıza googlede arama yapın videoları vs hepsi var cinsel yolla bulaşan öldüren tek hastalık aids değil 8 tane çok tehlikeli hastalık var interneti biraz araştırma kendinizi geliştirme için kullanın cahilliği bırakın artık yeter bu ülke adam olmaz
Yazan : BoDRuMCaNaN     Beğen (5 kişi bu yorumu beğendi.)

    Adam gibi adam kan testinden herşey çıkar. Hastaneye gittiğinde enfeksiyon bölümüne gideceksin bütün tahlil yaptırır rahatlarson. :)
Yazan : DoLive     Beğen (3 kişi bu yorumu beğendi.)

    Bakın arkadaslar Kondon bır ılıskıde sart ! Ama kondonu bıle korumanız gerek ! Yanı kondon kulanma seklıne getırdıkden sonra hemen kayganlastırıcı kulanın zıra kondon takıbda kuru kuru ılıskıye gırersenız eger kondon yırtıla bılır od hastalıga neden ola bılır ! Anladıgınız ve hangı kondonu kulanmanızı tavsıye ederım ! Her zaman buyuk boyut ! penısınız kucuk olsada yınede buyuk boy kulanın kı yırtılması zor olsun ve lutfen vaktı gecmıs ucuz kondon almayın ! marketlerden ve taksımın bası o kosede bucukda olan kozmetık dukanlarından asla ve asla kondon almayın ! kondon saglıkla baglı olan bır sey oldugu ıcın ancak ve ancak eczanelerden alın ! Bazı arkadaslarınız desede ay ben utanıyorum eczaneden kondon almaya o zaman onlara olacagınız cevab benle ılıskıye gırmekden utanmıyosun belke bır hastalıgın var bana bulasmasından utanmıyosum ama kondon almakdan utanıyosun o zaman ceheneme kadar yolun var deff ol deyıb S cekeceksınız
Yazan : TAM_KADIN     Beğen (6 kişi bu yorumu beğendi.)

    turkiyedeki en buyuk problem bana bisey olmaz ben de bir sey yok. ben uzun yillar abd de yasayan biri olarak.bilinclenme nedir bilirim.hic kimse risk alip korunmasiz iliskiye girmez ve her 6 ayda bir ne olursa olsun test yaptirir.zten test klinikleri heryerde ve bedavadir.hatta seyyar araclarla bile gezerler sglik ocaklarinda bedava condom lar dagitilir.lutfen arkadaslar bir dakikalik zevk icin hayatiniz la ve de baskalarinin hayatinla oynamayin.saglikli mutlu bir hayat dierim herkese selamlar
Yazan : turkgayamerica     Beğen (6 kişi bu yorumu beğendi.)

    Google diye bir nimet varken ayağına kurşun sıkar gibi körü körüne yaşanır mı? Korunmasız ilişki tavsiye ve tercih etmiyorum, ne hetero, ne homo.
Yazan : Cagdas_dal     Beğen (3 kişi bu yorumu beğendi.)

    incecik bir çatlaktan dahi geçer her şüpheli ilişkiden sonra mutlaka test şart ancak ilşkiden 3ay sonra yaptırlmalı en erken erken teşhis daha kolay tedavi olur herkese sağlıklı cinsel hayat dilerim unutmayın cinselliğinizi bir kenara atamazsınız buda başka psikolojiik sorunlar yaratır en iyisi korunmalı seks şüphesiz
Yazan : olguntampasif     Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.)

    Ya birşey sorucam mağaradan yeni çıktım kusura bakmayın. HIV (-)olan iki kişi yaparsa bulaşma ihtimali kesinlikle 0dir değilmi? Bir de hiç ilişkiye girmeyen iki insan normal olarak (-)dir. Bilenler yesillendirsin... Tşk
Yazan : sadecesanal     Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.)

    Arkadaşlar ben hergün hemen hemen ilişkiye girerdim ama korumasız bundan sonra asla girmicem bide dün girdim allah kahretmesin ya
Yazan : Taylan18     Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.)

    batux gıt test yaptır burda bos sorocagna
Yazan : TAM_KADIN     Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.)

    Bazen Hastaneye Gittiğinde Kan veriyorsun Cinsel hastlıklar Kan da çıkar mı? beyler?? :/
Yazan : Adam_Gibi_Adam_     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)

    Beyler pezervatif takmak önlüyor mu cinsel hastalığı? ne olur aydınlatınızz beni...
Yazan : Adam_Gibi_Adam_     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)

    Sayın Batux bey; Senin ilişki yaşadığın kişinin HIV, Hepatit B,C oldugunu bilmiyoruz. Seninde o virüs taşıdıgın anlamına gelmiyor. İçiniz rahat etmesi için hastaneye giderek Hıv, antihepatit a, b, c baktırmanız iyi günler..!
Yazan : DoLive     Beğen (4 kişi bu yorumu beğendi.)
Yorum yazmak için login olunuz


Diğer başlıklardan bazıları.
Haber | Türkiye LGBT Dostu Ülkeler Sıralamasında Sizce Kaçıncı? Türkiye LGBT Dostu Ülkeler Sıralamasında Sizce Kaçıncı?
   Uluslararası Gey ve Lezbiyen Birliği (The International Lesbian-Gay Association) Avrupa ülkelerinde gerçekleştirdiği LGBT dostu sıralamasını yayınladı. Her sene gerçekleştirilen bu sıralamada, puanlama kriterleri olarak söz konusu ülkelerde LGBT bireylerin ifade özgürlüğü, kanun önünde eşit sayıl...

Haber | TRANS ERKEK GEÇİŞİNİ GÖSTERMEK İÇİN 3 YILDA 1400 SELFIE ÇEKTİ TRANS ERKEK GEÇİŞİNİ GÖSTERMEK İÇİN 3 YILDA 1400 SELFIE ÇEKTİ
   YouTube şöhretlerinden, 21 yaşındaki öğrenci Jamie Raines cinsiyet geçiş sürecini 1400 fotoğraf çekerek gün gün belgeledi. 18 yaşındayken cinsiyet geçişine yardımcı olan ilaçları kullanmaya başlayan Raines, vücudundaki testesteron oranının artışını görünüşündeki değişiklikleri, vücudundaki kıllan...

Haber | Çin`in elektroşokla eşcinselleri tedavi etmeye çalıştığı ortaya çıktı Çin`in elektroşokla eşcinselleri tedavi etmeye çalıştığı ortaya çıktı
   Çin`deki sağlık sektörünü mercek altına alan bir grup gazeteci, yasal olmamasına rağmen bazı sağlık kuruluşlarının hala `eşcinsellik tedavisi` adı altında bir dizi acı verici tedavi yöntemini uyguladığını ortaya çıkardı. İngiliz Channel 4 televizyon kanalında yayınlanan Unreported World programı ...

Haber | Yunanistan’da eşcinsel çiftlere birlikte yaşama sözleşmesi geliyor Yunanistan’da eşcinsel çiftlere birlikte yaşama sözleşmesi geliyor
   Yunanistan Adalet Bakanı Nikos Paraskevopulos hükümet programının açıklandığı oturumda hükümetin birlikte yaşama sözleşmelerinin eşcinsel çiftleri de kapsamasını en kısa zamanda sağlama niyetinde olduğu konusunda parlamentoyu bilgilendirdi. Hatırlanacağı üzere bu yaz Yunan Adalet Bakanlığı tarafı...

Haber | Partilerin seçim beyannamelerinde LGBTİ hakları ne kadar yer buldu? Partilerin seçim beyannamelerinde LGBTİ hakları ne kadar yer buldu?
   1 Kasım seçiminde TBMM`ye gireceği düşünülen 4 parti seçim beyannamelerini açıkladı. HDP ve CHP`nin seçim beyannamesinde, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ayrımcılığına karşı mücadele yer bulurken; AKP ve MHP bildirgelerinde LGBTİ haklarına yer vermedi. KaosGL`de yer alan habere göre, 7 Haziran...

Haber | İZMİR’DEN GÖKKUŞAĞININ BİR RENGİ SOLDU: EŞCİNSEL GENÇ İNTİHAR ETTİ İZMİR’DEN GÖKKUŞAĞININ BİR RENGİ SOLDU: EŞCİNSEL GENÇ İNTİHAR ETTİ
   İzmir’de yaşayan Timuçin isimli eşcinsel genç dün intihar ederek yaşamına son verdi. Timuçin’in intiharı ile sarsılan arkadaşları, özel hayatında bir süredir sorunlar yaşadığını ve bu nedenle intihar ettiğini düşündüklerini belirttiler.Bir süredir erkek arkadaşıyla sürekli kavga ettiği, bunu da h...

Haber | Apple için bir eşcinsel şikayeti daha! Apple için bir eşcinsel şikayeti daha!
   iOS, bir kez daha hedef tahtasında... Konu ise, daha önce olduğu gibi yine eşcinsellik! Independent`ın yakın zamandaki haberine göre Ural Dağları`nın batısında kalan bir bölge olan Kirov`dan bir avukat, Apple`ın "homoseksüel propagandası" yaptığı gerekçesi ile polise şikayette bulundu. Şu anda da...

Haber | Dustin Lance Black ve Tom Daley Nişanlandı Dustin Lance Black ve Tom Daley Nişanlandı
   İngiltere’nin en önemli sporcularından altın madalyalı yüzücü 21 yaşındaki Tom Daley ve senaryo yazarı sevgilisi 41 yaşındaki Dustin Lance Black’in sonunda nişanlandığını duyurmak istiyoruz. Bu güzel haberin yanında, konunun ilginç tarafı bu nişanın kamuoyuna duyurulması ise ikilinin basın danışm...

Haber | NORVEÇLİ MİLYONER EŞCİNSEL OLDUĞUNU AÇIKLADI NORVEÇLİ MİLYONER EŞCİNSEL OLDUĞUNU AÇIKLADI
   Norveç’in en zenginler listesinin başındaki isimlerden Stein Erik Hagen, 59 yaşında eşcinsel olduğunu açıkladı. Ülkenin aynı zamanda en büyük LGBT hakları destekçilerinden Hagen, 16 yaşından beri eşcinsel bir yaşam sürdüğünü, bunu asla gizlemediğini ancak Norveç’in LGBT hakları açısından gelişmek...

Haber | Eşcinsel rahip Vatikan`daki görevinden alındı Eşcinsel rahip Vatikan`daki görevinden alındı
   Rahip Krysztof Charamsa`nın eşcinsel olduğunu açıklamasına, Katolik Kilisesi`nin yönetim merkezi Vatikan sert tepki verdi. Açıklamayı "çok ciddi ve sorumsuzca" olarak niteleyen Vatikan, rahibi yönetimdeki ve ilahiyat fakültelerindeki görevlerinden aldı. Rahip, Vatikan`da kilise doktrinini savunmak...


|   İletişim  |   Sözleşme  |   Yardım  |   Site Haritası  |  

Gabile.com bir tanışma, arkadaşlık ve eğlence servisidir.
Bu siteye üye olan herkes Kullanıcı sözleşmesini okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Her hakkı saklıdır. Copyright ©1999-2013 GaBiLe


GaBiLe Bir Kodme Hizmetidir.
Veri Merkezi