AnaSayfa | Haber | Sohbet | Radyo | Burçlar | ilanlar | iletişim
Turkish English German  
İçinizdeki Ses! Gabile.com   misafir00:[Mersin] Merhaba, Nasılsın? Tanışalım mı? Mesajını heyecanla bekliyorum.     |     anfb34:[istanbul] Mutlu bir gün diliyorum herkese.     |     LonelyAngel80:[istanbul] Ekim başında Balıkesir Akçayı gezmek istiyorum. Oraya yakın yerlerde misafır alacak var mı?.     |     deterministik:[Samsun] Tüm GaBiLe platformuna iyi günler dilerim, gününüz neşe ile geçsin..     |     Kentsel_donusum:[Bursa] Bursa dan selam canım .     |     buyuksvr:[istanbul] yeri olan olgunlar bekliyorum.     |     BLackBoy03:[Kocaeli] orta asyalilar yaza bilirmi izmit 😉.     |     xxxxmen:[Ordu] oksijen diyarı ordudan selamlar beraber olmak dileliğle buluşalım ordu güzel yer.     |     esinizoolurumm:[istanbul] esinizoolurumm:[Selam şekerler herkesi bekliyorum. Mecidiyeköy.     |     Mertchaserap:[istanbul] Önce insanlık...     |     karamelle:[istanbul] SİSLİ BOMONTİ NOBETCİ HEMSİRE :D.     |     esinizolurum:[istanbul] esiniz olurum:[İstanbul] Selam yazın tanısalım. Mecidiyeköy.     |     olgunsevenankli:[Ankara] 180 90 57 YAŞINDA ANKARADAN KENDİ HALİNDE BEKAR BİRİ .     |     By_ap_3939:[Kirklareli] By_ap_3939.     |     olgungrupcupsf:[istanbul] olgungrupcupsf:[İstanbul] Mecidiyeköy. Herkesi bekliyorum..     |     Saygl:[istanbul] Sadece hafta içi gündüz bana yakın haznedar Merter b.köy Ataköy esenler yeri olanlar..     |     Ezel1905:[istanbul] Heyyyy 🤚.     |     YigitBerk4141:[Kocaeli] Merhaba 187 82 38 esmer A yalnız yaşıyorum samimi gizli arkadaşlar tanışmak istiyorum .     |     pharoxym2:[Ankara] Ankaradan olgun yeri olan AKTİF varsa bana ulaşabilirmi.     |     beraber_olalim:[istanbul] merhaba bahçelievler / istanbuldayım gizliyim yyok.     |    
Login
Lütfen Bilgilerinizi Giriniz.
Rumuz:
Şifre:
Şifremi Unuttum

Şu an Online
1905 Üye var




Hızlı Ara | Detaylı Ara | Özel Ara | Yeni Üyeler | Popüler 100 | Haziran TOP 10
Haber | Kadın olursam sevgilimle evleniriz sanmıştım! Travestilikten erkekliğe!

Kadın olursam sevgilimle evleniriz sanmıştım! Travestilikten erkekliğe!


Kadir Murat Sözübir 19 yaşındayken travesti olmayı seçti. Adını Aslı Başak olarak değiştirdi. 10 yıl kadın görünümüyle yaşadıktan sonra eski haline döndü. Sözübir: “Kadın olursam, sevgilimle daha az dikkat çekeriz diye düşündüm. Belki böylece ilk aşkımla evlenebilirdik"

Kadir Murat Sözübir 29 yıllık hayatına iki hayat sığdırmış: Kadir ve travesti Aslı. Sözübir annesinin ölümüyle sarsılıp inançlarına tutunmuş. Yaşadığı acı onu kendine getirmiş. 10 yıllık travesti hayatına 1,5 yıl önce son vermiş. Eskiden platin sarısı olan uzun saçları şimdi kısacık.


Birkaç yıl öncesine kadar plajda bikiniyle gezerken şimdi erkek gibi giyiniyor.


Aslı’dan Kadir’e döndükten sonra hissetiklerini anlatırken “O 10 yılı hiç yaşanmamış sayıyorum. Kendimi 19’umda sanıyorum” diyor. Sözübir Fatih’te yaşıyor: “Travestiyken bana merhaba bile demeyen insanlar şimdi kapımı çalıyor, yemek getiriyorlar.”


Röportajın sonunda “Tanrı’nın karşısına çıktığımda ‘Beni neden kadın yaratmadın?’ diye soracağım ona” diyor.

Yurtdışında doğup büyümüşsünüz. Nasıl bir aileydi sizinki?
Çok tutucu bir annem ve babam vardı. Annem görücü usulüyle babamla evleniyor, Hollanda’ya yerleşiyor. Babam Hollanda’da teknik ressamdı. Annem hep üzgün bir kadındı. Depresyon teşhisi konmuştu ona.

Niye Türkiye’ye döndünüz?
Annem, babamdan boşanmak istiyordu. 1990’ların başında temelli dönüş yaptık. 1997’de de boşanabildiler ancak.

“Erkek arkadaşım beni komplekse sokuyordu”

Müziğe merakınız nedeniyle müzik okumuşsunuz.

Pera Güzel Sanatlar Lisesi’ni bitirdim. Okul sayesinde AKM’de sahneye çıkıyorduk, operalar söylüyorduk. Hayalim opera sanatçısı olmaktı. Konservatuara girmek istedim, olmadı. Marmara Üniversitesi Müzik Bölümü’nü kazandım. 18 yaşındaydım. Sabrım kalmamıştı, artık kadın olmak istiyordum. Hormon ilaçları almaya başladım ve sesim değişti.

Kadın olmak için sesinizi kaybetmeyi göze almışsınız yani

Ses uzmanı Dr. İsmail Koçak sesimi onayladı. Sesimin Farinelli’nin tınısında olduğunu söyledi. Abisi tarafından hadım edilen Farinelli gibi benim de sesim gelişmedi, inceldi. Bir kastrato gibiydi.

Kadir Murat’tan vazgeçip Aslı Başak olmaya nasıl karar verdiniz?
Kendi günahıma kılıf aramak gibi olacak ama erkek arkadaşım yüzünden. 18 yaşındaydım, ilk aşkımdı. Farkında değildi ama o beni komplekse sokuyordu. Keşke kadın olsaydın diyordu. Kadın olursam daha az dikkat çekeriz diye düşündüm. Belki böylece evlenebilirdik. O askere gider gitmez hormon almaya başladım, travesti oldum. Geri döndüğünde beni o halde görünce beni evden kovdu.

Yeni adınızı siz mi koydunuz?
Evet. Aslı, aşklarıyla ünlü Kerem ile Aslı’nın Aslı’sı. Başak ilk aşkımın burcuydu.

O dönemde nasıl para kazandınız? Kendi şansımı yarattım. Bir arkadaşım “Gel vokalistim ol” dedi. Makara’da, Etiler Nispet’te, Ulus Civanım’da çalıştım. Sonra bir eşcinsel kulübün barının işletmeciliğini yaptım.
Travestiler, transeksüeller bugüne kadar biriktirdikleriyle birbirlerine destek olup ortak bir iş yeri açsınlar ve sadece kendileri gibilerini çalıştırsınlar. Başkalarına muhtaç olmasınlar.

“Ruhum hâlâ kadın. İçimde hâlâ Aslı Başak’ım”

10 yılın ardından neden yeniden Kadir Murat oldunuz?
Annem ölmeden önce ameliyat geçirip transeksüel olmayı düşünüyordum. Arkadaşlarım ve kız kardeşim beni durdurdu. Annemi kaybettim. Aklım başıma geldi. 1,5 yıl önce ramazanda Kuran okumaya başladım, dinimi keşfettim. Kardeşim de en yakın arkadaşlarımı örgütledi. Psikolojik baskı uyguladılar. Onların yardımıyla tekrar Kadir Murat’a döndüm. Ama ruhum hâlâ kadın. İçimde hâlâ Aslı Başak’ım.

“Kız kardeşim sutyenini giyince, kremini kullanınca bana kızardı”

O çok istediğiniz kadın görünümünden vazgeçmek kolay olmadı herhalde.
Arkadaşlarım makası vurup saçlarımı kestiğinde hüngür hüngür ağladım. Erkek kıyafetlerimi arkadaşlarım verdi. İlk ceketimi travestiyken tanışıp sevgili olduğum İbrahim getirdi.
Yolda giderken bir dilenci “Allah rızası için oğlum” dediği an yıkıldım. Yıllarca sesimi üç-dört ton incelterek konuşmuşum, erkek gibi konuşmam gerekiyordu yine. Hormon almayı kestim. Sakal bıraktım, kaşlarımı almamaya başladım. Oturuşumu, kalkışımı tekrar değiştirdim.
Kıyafetlerimi kız kardeşime verdim. Aslı’yken onunla çok kavga ederdik. Benim sutyenimi giydin, bluzumu giydin, kremimi kullandın diye kızardı.

19 yaşınıza tekrar dönseniz kararınız aynı olur muydu?Şimdiki aklım olmuş olsa yapmazdım. Kimseye tavsiye etmem. O hayatı da gördüm ve o hayatı istemediğimi anladım. Kendimi kandırmıştım. Benimki kangren olmuş bir koldu, onu kestim. Başka bir şeyi kesemezdim.
Allah beni nasıl yarattıysa öyle alsın istiyorum. Hem bu ülkede travesti veya transeksüel olmak demek intihar etmek demek. Toplum baskısı çok büyük çünkü. Kadın olunca sosyal statü kaygısı yaşadım. Geç saatlerde korkusuzca sokaklarda gezmeyi özlemişim. Dünya erkeklerin dünyası.
Devlet size akıl hastası muamelesi yapıyor. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde Türkiye’ye dava açtım. Çünkü benim gibi askerlik için eşcinsel raporu almış biri askerlik yapamadığı gibi eğitmen de olamıyor. Ben bıraktığım okulu bitirip öğretmen olmak istiyorum.

“Babam beni arada ‘Kızım’ diye çağırıyor”

Kadınlara ilgi duymadığınızın ne zaman farkına vardınız?Çok erken yaşlarda. Hayatımda hiç kız arkadaşım olmadı. Kardeşime 15 yaşımda McDonalds’ta açtım sırrımı: “Ben eşcinselim, biliyor musun?” 16’mda aileme itirafta bulundum. Annem beni böyle kabul etti. Kadın olacağım dediğimde ise felç hastasıydı. Benim vazgeçirecek hali yoktu.

Babanız ne tepki verdi?
Aslı Başak olduktan iki yıl sonra beni gördü. Saçlarım platin sarısıydı. Bana döndü ve “Benim yüzünden böyle oldun” dedi. Ben de “Hayır, senin yüzünden değil, üzülme” dedim. Aslı Başak günlerimde beni ‘Kızım’ diye çağırdı. Şimdi arada hâlâ yanlışıkla ağzından kızım lafı çıkıyor.



Eklenme Tarihi : 05.05.2008
Haber Editörü : senLeBenx
  «« GERi
Bu haber 499469 kez okundu.

Haberi
Paylaş
Face
Paylaş facebook
Blog
Paylaş Blogger
Frien
Paylaş Friendfeed
Mysp
Paylaş Myspace
Twit
Paylaş twitter


Not: Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılanlardan gabile.com sorumlu tutulamaz.

Habere Yorum Yaz

    okudum yazdıklarını gerçekten çok duygulandım insan atamıyo içinden sen içinde yaşa aslı yanını biliyorsun ki sende atamazsın içinden bu duyguyu bende doğuluyum ve içimde yaşıyorum duygularımı çünkü insanların bakış açısı çok ta iyi değil doğu da kendıne iyi bakman dileğiyle kadir
Yazan : ilhan     Beğen

    Ben Van`dan Yazıyorum kadir inanırmısın senin yaşadıklarını okudukça bende çok ama çook duygulandım. Aynı (yeşildünyam)`ın dediği gibi içimi yazıya dökmüşsün. Bende evli ve iki çocuk babasıyım gerçekten iki hayatıda yaşamak hele hele bizim gibi doğuda (van)`da iki hayatıda yaşamak çok çok zor ama napalım sineye çekmekten başka yapacağımız bişey yok allah hepimize özellikle doğudaki gay lere yardım etsin.sevgilerimle...
Yazan : gizligy     Beğen

    ben bi heteroseksüel olarak bunu yazıyorum sana umarım okursun gerçekten korkunç bi hikaye doğrusu keşke ön yargılar olmasa keşke tıpda dahada gelişse içine sığdırmaya çalıştıkların, rahatça ve özgürçe çıkarabilsen hayata ve insanlara karşı eyer orda bi yerde hala ``aslı`` varsa merak etme illa ki bi gün yeniden geleçek umarım çok mutlu olursun
Yazan : soda_sisesi     Beğen

    kadir inanılmaz duygulandım. ve şu an hüngür hüngür ağlıyorum. anlatmak isteyipte anlatamadıklarımı dile getirmişsin. ben evli ve bir çocuk babasıyım. iki hayat birden yaşamak ne kadar zordur bilirim. hem kocam olmak hem karı olmak. ama her iki dünyayıda diğerinden saklamak. muşta gay olmak ne kadar zordur bilirmisin, ama rabbim bizide böle yaratmış deyip sineye çekiyoruz. bizim kadın olmamızı isteseydi öle olurduk, ama düzen böyle değil, düşürürler sonrada günahkar,o.pu, ibne deyip bi kenara iterler. istediklerii alıp sonrada paçavra gibi atarlar ortaya. off allahım şu an inanılmaz acı ve ıstırap çekiyorum. yıllardır içime birikenler şimdi gözümden akıyor. allah yardımcın olsun kadir. allah hepimizin yardımcısı olsun.
Yazan : yesildunyam     Beğen

    paylasımın için cok tesekkkur ederım cok duygulandım buuda tanrının verıdgı bise anlayamıyorum nedense hıc bıse anlayamıyorum ama en cok benı uzende gay kelımesını duyan kişilerin sexs aklına gelmesi oluyor neden asklar olmuyor...
Yazan : sevmessin     Beğen

    dramatik olan öykü değil öyküdeki insanın yaşadığı ülkenin koşulları ve cinsel kimlik yüzünden yaralanan en fazla insan sanırım fazla erkek ama yüreksiz maskulenlerin yığınla olduğu az gelişmiş ülkeler
Yazan : sadekahve     Beğen
Yorum yazmak için login olunuz


Diğer başlıklardan bazıları.
Haber | Ronaldo`ya travesti şoku! Odasına telekız isteyen ünlü futbolcu nasıl şok oldu? Ronaldo`ya travesti şoku! Odasına telekız isteyen ünlü futbolcu nasıl şok oldu?
   Milan`ın dünyaca ünlü futbolcusu Ronaldo, sakatlığı nedeniyle tedavisini sürdürdüğü ülkesi Brezilya`da rahat durmuyor. Rio de Janeiro`da dün sabah kaldığı otel odasına 3 fahişe talebinde bulunan golcü futbolcu, karşısında travestileri görünce şok oldu ve soluğu karakolda aldı. Motel Papiloon `a s...

Haber | Medya patronunun seks skandalı  Medya patronunun seks skandalı
   Fransız TF1 kanalının şovalye unvanlı patronunun üç erkekle grup seks macerası skandala yol açtı. Fransa`nın en büyük özel televizyon kanalı olan TF1`in uluslararası bölümünün başındaki Patrick Binet`nin evinde verdiği gay seks partisi ölümle bitti. Binet önceki akşam Kültür Bakanlığı`nda üst düz...

Haber | BU FOTOĞRAFLAR HOLLYWOOD`U KARIŞTIRDI BU FOTOĞRAFLAR HOLLYWOOD`U KARIŞTIRDI
   İki aktörün hayranlarını hem şaşırtan hem de hayal kırıklığına uğratan bu fotoğraf, bir kaç gündür internette dolaşıyor... Yüzüklerin Efendisi`nin Frodo`su (Elijah Wood) ve Lost`un Charlie`si (Dominic Monaghan) yatakta sevişirken verdikleri bu pozla magazin gündemini sarstılar. Hollywood`da yıllardı...

Haber | Yatakta `LOST` oldular Yatakta `LOST` oldular
   Yüzüklerin Efendisi`nin Frodo`su (Elijah Wood) ve Lost`un Charlie`si (Dominic Monaghan) yatakta sevişirken verdikleri bu pozla magazin gündemini sarstılar. Hollywood’da yıllardır Yüzüklerin Efendisi ‘den Elijah Wood ve LOST ‘dan Dominic Monaghan‘ın sevgili oldukları dedikoduları vardı. Hollywood...

Haber | Eşcinsel olduğunu açıkladı Eşcinsel olduğunu açıkladı
   Brothers and Sisters dizisiyle ün kazanan genç aktör Luke MacFarlane hakkındaki eşcinsellik iddialarına sonunda açıklık getirdi. 28 yaşındaki aktör, Kanada`da yayınlanan Globe and Mail gazetesine verdiği demeçte eşcinsel olduğunu açıkladı. Cinsel tercihinin ailesi için bir sır olmadığını söyleyen Ma...

Haber | Gay`lerin  Yeni Cenneti Bodrum Olacak Gay`lerin Yeni Cenneti Bodrum Olacak
   Uluslararası Gay ve Lezbiyen Seyahat Birliği (Iglta) Başkanı Carlos Kytka, Bodrum`da Eylül Ayında Yapacakları Uluslararası Gay Seyahat Sempozyumu`nun Hazırlıkları İçin Geldiği İlçeye Hayran Kaldı. IGLTA Başkanı Carlos Kytka, Bodrum`a gelerek Attache Seyahat Acentesi`nin temsilcisi Harun Karadeniz...

Haber | ‘Gay’lerle çıkıyorum ‘Gay’lerle çıkıyorum
   NURETTİN Hasman’ın genç sevgilisi Eda Taşpınar, alışverişe gaylerle çıktığını açıkladı. Moda ikonu Eda Taşpınar, bayan arkadaşlarıyla alışveriş yapmadığını söyledi. Kadınların kendisini kıskandıklarını ve bu nedenden dolayı yanlış yönlendirdiklerini savunan Taşpınar, “Ben alışverişimi gay ar...

Haber | Bülent Ersoy cesur, Hüsrev Kutlu transfobik Bülent Ersoy cesur, Hüsrev Kutlu transfobik
   İTTİ, Kaos GL, Kaos GL İzmir, Lamdaistanbul, MorEL Eskişehir, Pembe Hayat ve PiramidGL Diyarbakır’ın ortaklaşa yaptıkları basın açıklamasında “Bülent Ersoy’un cesaretini destekliyor, Hüsrev Kutlu’nun transfobisini kınıyoruz” dendi. LGBT örgütleri, Kutlu’nun yaptığı transfobik açıklamalarını geri alm...

Haber | Homofobinin kalesine gol atmak Homofobinin kalesine gol atmak
   Erman Toroğlu’nun Hürriyet gazetesindeki “Gece Golleri” başlıklı yazısında futbolcu eşcinsellerin seksten başka bir şey düşünemeyecekleri yorumuna karşılık Umut Güner yazdı. Güner’e göre Toroğlu küresel yalanların arkasına saklanıyor. KAOS GL - 29/02/2008 Umut Güner - Ankara Erman Toroğl...

Haber | Taşrada eşcinsel olmak – III Taşrada eşcinsel olmak – III
   “Eski Türk filmlerindeki gibi “Durun, siz evlenemezsiniz!” demek geldi içimden; ama ne yazık ki diyemedim. Sadece arkadaşımın gözlerine acı acı bakmak zorunda kaldım.” Adıyaman’dan Ege Tanyürek evlenmek zorunda bırakılan eşcinsel arkadaşının düğününü anlatıyor. KAOS GL - 29/02/2008 Ege Tanyü...


|   İletişim  |   Sözleşme  |   Yardım  |   Site Haritası  |  

Gabile.com bir tanışma, arkadaşlık ve eğlence servisidir.
Bu siteye üye olan herkes Kullanıcı sözleşmesini okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Her hakkı saklıdır. Copyright ©1999-2013 GaBiLe


GaBiLe Bir Kodme Hizmetidir.
Veri Merkezi