AnaSayfa | Haber | Sohbet | Radyo | Burçlar | ilanlar | iletişim
Turkish English German  
İçinizdeki Ses! Gabile.com   misafir00:[Mersin] Merhaba, Nasılsın? Tanışalım mı? Mesajını heyecanla bekliyorum.     |     anfb34:[istanbul] Mutlu bir gün diliyorum herkese.     |     LonelyAngel80:[istanbul] Ekim başında Balıkesir Akçayı gezmek istiyorum. Oraya yakın yerlerde misafır alacak var mı?.     |     deterministik:[Samsun] Tüm GaBiLe platformuna iyi günler dilerim, gününüz neşe ile geçsin..     |     Kentsel_donusum:[Bursa] Bursa dan selam canım .     |     buyuksvr:[istanbul] yeri olan olgunlar bekliyorum.     |     BLackBoy03:[Kocaeli] orta asyalilar yaza bilirmi izmit 😉.     |     xxxxmen:[Ordu] oksijen diyarı ordudan selamlar beraber olmak dileliğle buluşalım ordu güzel yer.     |     esinizoolurumm:[istanbul] esinizoolurumm:[Selam şekerler herkesi bekliyorum. Mecidiyeköy.     |     Mertchaserap:[istanbul] Önce insanlık...     |     karamelle:[istanbul] SİSLİ BOMONTİ NOBETCİ HEMSİRE :D.     |     esinizolurum:[istanbul] esiniz olurum:[İstanbul] Selam yazın tanısalım. Mecidiyeköy.     |     olgunsevenankli:[Ankara] 180 90 57 YAŞINDA ANKARADAN KENDİ HALİNDE BEKAR BİRİ .     |     By_ap_3939:[Kirklareli] By_ap_3939.     |     olgungrupcupsf:[istanbul] olgungrupcupsf:[İstanbul] Mecidiyeköy. Herkesi bekliyorum..     |     Saygl:[istanbul] Sadece hafta içi gündüz bana yakın haznedar Merter b.köy Ataköy esenler yeri olanlar..     |     Ezel1905:[istanbul] Heyyyy 🤚.     |     YigitBerk4141:[Kocaeli] Merhaba 187 82 38 esmer A yalnız yaşıyorum samimi gizli arkadaşlar tanışmak istiyorum .     |     pharoxym2:[Ankara] Ankaradan olgun yeri olan AKTİF varsa bana ulaşabilirmi.     |     beraber_olalim:[istanbul] merhaba bahçelievler / istanbuldayım gizliyim yyok.     |    
Login
Lütfen Bilgilerinizi Giriniz.
Rumuz:
Şifre:
Şifremi Unuttum

Şu an Online
1724 Üye var




Hızlı Ara | Detaylı Ara | Özel Ara | Yeni Üyeler | Popüler 100 | Haziran TOP 10
Haber | Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti`nde iki eşcinsel Doğaya Aykırı Cinsel İlişkiden Tutuklandılar!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti`nde iki eşcinsel Doğaya Aykırı Cinsel İlişkiden Tutuklandılar!


Kuzey Kıbrıs yasalarında “doğaya aykırı cinsi münasebet” olarak değerlendirilen eşcinsel ilişki, beş yıla kadar hapisle cezalandırılabiliyor.

Kuzey Kıbrıs`ta iki erkek bugün (22 Temmuz), "doğaya aykırı cinsi münasebet"te bulundukları gerekçesiyle gözaltına alındı ve ardından tutuklandı.

Ali Birol`un Kaos GL internet sitesindeki haberine göre, polis iki erkeği komşuların şikâyette bulunmaları üzerine gözaltına aldı. Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Fatma Şenol`un huzurunda görülen tutukluluk duruşmasında iddia makamı Başsavcılık adına Savcı Aliye Özçınar ile iki erkek şahsen hazır bulundu.

Mahkeme, Lefkoşa Polis Müdürlüğü`ne bağlı Adli Şube Amirliği`nde görevli polis memuru Ercan Atasay`ı tanık olarak dinledi. Polis memuru Ercan Atasay, zanlıların 20 Temmuz 2011 tarihinde Lefkoşa`da, "doğaya aykırı cinsi münasebette bulunma" suçunu işlediklerini söyledi.

Kaos GL internet sitesinde yayınlanan habere göre zanlılar aleyhinde başlatılan soruşturmanın devam ettiğini belirten polis memuru Atasay, zanlıların poliste bir gün tutuklu kalmasını talep etti. Bunun üzerine Yargıç Fatma Şenol, zanlı iki erkeğin bir gün poliste tutuklu kalmalarına karar verdi.
İngiliz Sömürge Döneminden Kalan Yasalar

Kuzey Kıbrıs Fasıl 154 Ceza Yasası`nın 171`inci maddesine* göre, doğa kurallarına aykırı olarak herhangi bir kişi ile cinsi münasebette bulunan bir erkek veya bir erkeğin kendisi ile cinsi münasebette bulunmasına izin veren herhangi bir kişi, ağır bir suç işlemiş sayılıyor ve bu suç için yasada 5 yıla kadar hapis cezası verilebiliyor.

Kuzey Kıbrıslı eşcinseller, daha önce, İngiliz sömürge döneminden kalma yasaların eskiden olduğu gibi günümüzde güçlü bir yaptırım gücünün bulunmadığını, ancak yine de erkek erkeğe ilişkiyi cezaya tabi tutan yasadan dolayı kendilerini güvende hissetmediklerini ifade ediyorlar.

Homofobiye Karşı İnisiyatif Derneği, temel insan hak ve özgürlüklerinden biri olan cinsel yönelimle ilgili söz konusu yasanın AB yasalarına uyumlu hale getirilmesi ve en kısa sürede yeniden düzenlenmesi için mücadele ediyor. (GY/ŞA)



*Fasıl 154 Ceza Yasası Madde 171. "Her kim -

(a) Doğa düzenine aykırı olarak herhangi bir kişi ile cinsi münasebette bulunur; veya

(b) Doğa düzenine aykırı olarak bir erkeğin kendisi ila cinsi münasebette bulunmasına müsaade ederse ağır bir suç işlemiş olur ve beş yılı geçmiyen hapis cezası ile cezalandırılır.

Şiddet kullanarak doğaya aykırı suçlar

172. Her kim, yukarıdaki 171. maddede sözü edilen suçlardan birini şiddet kullanarak işlerse ağır bir suç işlemiş olur ve on dört yılı geçmeyen hapis cezası ile cezalandırılır.

Teşebbüs

173. Her kim, 171. maddede sözü edi1en suçlardan birini işlemeye teşebbüs ederse, ağır bir suç işlemiş olur ve üç yılı geçmeyen hapis cezası ile cezalandırılır."

Kaynak: Turuncutime.com


Eklenme Tarihi : 24.07.2011
Haber Editörü : Administrator
  «« GERi
Bu haber 504189 kez okundu.

Haberi
Paylaş
Face
Paylaş facebook
Blog
Paylaş Blogger
Frien
Paylaş Friendfeed
Mysp
Paylaş Myspace
Twit
Paylaş twitter


Not: Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılanlardan gabile.com sorumlu tutulamaz.

Habere Yorum Yaz

    Kıbrıs`ta yaşayan yaşayan biri olarak bu tür olayların suç olması hala aklım almıyor fakat ne yasalarımız ne insanlarımız ne de devletimiz hala bu yasayı kaldırmak için çaba göstermiyorlar.inanınki kıbrısta yaşayan birçok eşcinsel insanlar korku içinde yaşıyorlar ve kimse kimseyle özgürce tanışıp sohbet edemez durumua geliyor sonuçta tutuklanıp 5 yıla kadar ceza almayı kimse göze almıyor.Türkiye den destek şart bir yürüyüş ve gösteri yapılsa belki yasanın kaldırılmasına fazlasıyla etkisi olacaktır ve burada yaşayan insanlarda azda olsa özgürce yaşayacaktır.Bir kıbrıslı olarak bu yüzden dolayı adada yaşamak istemiyorum fakat ailem dostlarım akrabalarımın birçoğu burada ama sırf bu yasadan dolayı adayı terketmek zorunda kalabilirim.
Yazan : serser84     Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.)

    sömürge döneminden kalma yasalarla yönetilen bir ülke hemde kıbrıs yani poffff saçmalık
Yazan : Harpagon     Beğen

    bende kıbrısta 1,5 sene geçirdim..lefkoşada büyük hamam gayların mekanıdır poliste bilir vatandaşta kimse karışmaz..ama şikayet olursa iş değişir kıbrıs yasalarına göre
Yazan : fatihman     Beğen

    dogada eşcinsellik var. horoz ve horozu gözlerimle gördüm :) zaten bunun örnekleri de çok.
Yazan : smirnon     Beğen (3 kişi bu yorumu beğendi.)

    Arkadaşlar selamlar. 4 yılını Kıbrısta geçirmiş birisi olarak bu konu ile ilgili biraz bilgilendirmek istedim sizleri. Kıbrıs adası zamanında Britanya (İngiltere) aömürgesi altında olan bir ülkeydi. Halen bunun kalıntılarını görebiliriz: Girne Marindeki ingiliz armalı posta kutularından tutun da, kanuni fasıllardaki doğaya aykırı ilişkinin cezasına kadar... İngilizlerin koyduğu bu kanunu, sonradan kimse değiştirmek istememiş. Kıbrıs barış harekatından sorna kurulan KKTC`deki insanlarda bununla ilgili bir değişim yapmamış. Cumhurbaşkanı Talat, Kıbrısta bir derneğin faaliyetlerine destek amacıyla bazı maddi imkanlar sunmuş. Bu derneğin çalışmalarından birisi de eşcinsellerle ilgili yaoılan uygulamalara yönelik bazı çalışmalardır. Hatta Kıbrıstaki eşcinsellerin yaşadığüı sorunların ne olduğu üzerine belgeseller bile çekildi. Kanun hali hazırda şikayet olmadıkça uygulanmıyor. Ama şikayet olduğunda da mahkemenin polisin yapabileceği birşey yok. Bu yüzden çok insan gizli yollarla adayı terkedip başka yerlere sığınmıştır. Gay bar açılacağı günde basılmıştır. Hali hazırda halkın bir kesimi eşcinel ilişkiye sert bakmaktadır. Ordaki yaşayan soydaşlarımızın yaşadığı sıkıntıları düşünmenizi dikkatleirnize sunarım.
Yazan : mersinziyaret     Beğen (3 kişi bu yorumu beğendi.)

    Bir kez de olsa bizzat gidip gördüğüm biryer.Üstelik daha önce de defalarca hakkında çeşitli söylemler duyduğum bir yer.Açıkçası beğenmemek bir yana nefret ettim resmen.Ve enteresanı... Yasal olarak yasak olmasına rağmen eşcinsellik girne de gay bar var!!! Sırf Türkiye ile zıtlaşılan siyasi nedenlerden ötürü AB nezdinde ada tamamiyle AB ye katıldı.Ancak hali de meydan da.Gülermisin ağlarmı dedirtiyor insana.Söylenecek çok söz var ama site yayınlamaz sanırım.Vesselam öyle iğrenç bir yaşam tarzı var ki adamı ENOSİS çi de yapar EOKA cı da.. :)
Yazan : AirbusA330     Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.)

    INANAMIYORUM. AVRUPANIN KAPILARINI ZORLAYAN BIR DEVLET BU KADAR YOBAZ OLAMAZ. CINSEL TERCIHLERINDEN DOLAYI BOYLE BIR KANUN KURAL OLAMAZ. SIZE MI KALDI KISILERIN NAMUSUNU KORUMAK ORUMCEK KAFALI YOBAZ ANAYASA YAZARLARI. BU ZIHNIYETLE MI GELECEKSINIZ AVRUPAYA.....
Yazan : JACKS     Beğen (3 kişi bu yorumu beğendi.)

    Turkiyedeki escinsel gruplar ve örgutler KKTC yi protesto edin gerekirse KKTC de Girne/Lefkose de Protesto yuruyusu yapilsin. saygilar
Yazan : OneLife     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)

    Ben daha çok böyle bir yasa koyan zihniyetin doğasını merak ettim. Ben de askerliğimi kıbrıs magosada yaptım. Ve iddia ediyorum ki güney kesimi daha modern ve serbest...
Yazan : Si_Bemol     Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.)

    geri kalmışlık,cahillik resmen bu..
Yazan : burock3501     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)

    iranda oldugu gibi önce ameliyatmi olsalardi?
Yazan : olgun444     Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.)

    kibrista escinsel olmak suc. eski ingiliz sömürüsünden kalma yasalar var kibris anayasasinda. herkez degistirmis kibrislilar degistirmemis henüz. biz kibrisliyiz ayri devletiz diye bagirirlar ama ortacag ingiliz kanunlari ile hayat sürdürürler nerde kaldi özgür kibrislilik? türkiye gibi kibrista humanist olmayi ögrenecek
Yazan : olgun444     Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.)

    Bu ne ya? Bunlar kendilerini yaratıcı mı sanıyolar? Kıbrıs ve tutuklama? Bu cesaret nerden geiyo bu özgüven? Kimi neyi kısıtlıyolar? OZaman hadi milyonlarca insanı tutuklasınlar?
Yazan : lonely_baby     Beğen (5 kişi bu yorumu beğendi.)

    ne demek ya şimdi doğaya karşı sanki doğayı siz yarattınız doğanın içine s....denizi kirlettiniz ağaçları katlettiniz turizm,, kumar,, fuhuş,, adına her b...yediniz şimdi doğa koruyucusu oldunuz ayıptır sizin ekonominizin nasıl ayakta durduğunu bilmiyoruz önce aynaya bakın kanun yapıcıları..
Yazan : skyman268     Beğen (3 kişi bu yorumu beğendi.)

    knowme21 sana katılıyorum komşular meraktan delirmiş ve şikayet etmişlerdir biz niye yapamıyoruz diye
Yazan : girlyboy06     Beğen (4 kişi bu yorumu beğendi.)

    Kimse üstüne alınmasın ama `ESKİ KAFALILIK` ırk, cins, ülke tanımıyor. İki insan birbirine ve çevreye fiziksel olarak zarar vermedikten sonra kimseyi ne ilgilendirir? Ayrıca ben o iki şahsın komşuları rahatsız edecek derecede birşey yapmış olabileceklerini zannetmiyorum. Yargılanması gereken belki de meraktan çatlayıp iki erkeğin ne yaptığına kafa yoran o komşulardadır.
Yazan : knowme21     Beğen (10 kişi bu yorumu beğendi.)
Yorum yazmak için login olunuz


Diğer başlıklardan bazıları.
Haber | Yalçın Çakır: Cemil İpekçi bana asıldı Yalçın Çakır: Cemil İpekçi bana asıldı
   Türk ekranlarında yayınlanan `Burada Laf Çok` programında, televizyon dünyasının renkli ismi Yalçın Çakır`dan ilginç bir itiraf geldi. ``CEMİL İPEKÇİ BANA ASILDI`` Ünlü modacı Cemil İpekçi`nin de konuk olduğu programda, konu Yalçın Çakır`ın giyim kuşamına gelince olanlar oldu. Yalçın Çakır`ın ek...

Haber | New York`ta Eşcinsel Düğün Telaşı New York`ta Eşcinsel Düğün Telaşı
   ABD`nin New York eyaletinde, eşcinsel evliliği yasallaştıran kanunun yürürlüğe girmesine günler kala, düğün organizasyonu yapan işletmeler daha fazla müşteri çekebilmek için çeşitli promosyonlar başlattı. New York`ta eşcinsel evliliğe izin veren kanunun kabul edilmesinin ardından büyük be...

Haber | Gay festivalinde bir Müslüman Belediye Başkanı Gay festivalinde bir Müslüman Belediye Başkanı
   Kanada`nın en kalabalık şehirlerinden Calgary`de geçen yıl yapılan belediye başkanlığı seçimlerini kazanarak, Kanada`nın ilk Müslüman Belediye Başkanı olan Nahid Nenşi, eşcinsellerin Eylül ayında Calgary`de düzenleyecekleri festivale kendisinin de katılacağını açıkladı. Gay ve lezbiyenler...

Haber | Travestilere linç girişimi Travestilere linç girişimi
   Antalya`da laf atma yüzünden çıkan kavgada iki travesti, esnaf tarafından linç edilmek istendi. Polisin müdahalesi sonrasında linç girişimi önlenirken, yaralı travestiler hastanede tedaviye alındı. Olay, 8 temmuz 2011 cuma günü saat 16.30 sıralarında Yener Ulusoy Bulvarı üzerinde telefon b...

Haber | Arnavut kaldırımında topukluyla yürümek Arnavut kaldırımında topukluyla yürümek
   İspanya`nın başkenti Madrid, 24 Haziran`da başlayan "Eşcinsellik Gururu" günleri nedeniyle renkli görüntülere sahne oluyor. Etkinlikler kapsamında düzenlenen geleneksel topuklu ayakkabı yarışı, her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük ilgi çekti. Yaklaşık 10 kişinin topuklu ayakkabıyla Arnavut kaldırımlı...

Haber | Taksim yerinden oynadı. Taksim yerinden oynadı.
   Lambdaistanbul`un ev sahipliğinde gerçekleşen 19. onur haftası etkinlikleri çerçevesinde yapılan onur yürüyüşü istiklal caddesinde büyük coçkuyla gerçekleşti. Yaklaşık 10 bin kişinin üzerinde katılımcı ile yapılan yürüyüş sırasında istiklal caddesi gokkuşağı renklerine boyandı.. Taksim Tramvay...

Haber | New York, eşcinsel çiftlerin evlenmesini kabul etti New York, eşcinsel çiftlerin evlenmesini kabul etti
   New York Eyalet Senatosunda, eşcinsel evliliğin kanuni hale gelmesini öneren yasa tasarısı 29 oya karşı 33 oyla kabul edildi. Oylamada, 4 Cumhuriyetçi senatör de yasaya "evet" oyu veren 29 Demokrat senatöre katıldı. Yasa tasarısının kabulüyle New York eyaleti, ABD’nin eşcinsel çiftlerin kanun önünde...

Haber | LGBTT, Taksim`de mağaza bastı! LGBTT, Taksim`de mağaza bastı!
   LGBTT müşterilerine karşı homofobik/ transfobik tutum takındıkları gerekçesiyle İstanbul, Taksim`deki Mango mağazasına müzik aletleriyle baskın düzenledi. İddiaya göre mağaza görevlileri soyunma kabinlerini kullanmak isteyen transseksüellere sorun çıkartıyor. Video için: http://video.cnnturk.com...

Haber | 2011 Hormonlu Domates Ödülleri: AKP, TSK, Facebook, Fatih Altaylı, RTÜK, TİB, ODTÜ! 2011 Hormonlu Domates Ödülleri: AKP, TSK, Facebook, Fatih Altaylı, RTÜK, TİB, ODTÜ!
   2011 Hormonlu Domates Ödülleri`nin kazananlar arasında AKP, TSK, Gazeteciler Vakfı, Facebook Türkiye Ekibi, Fatih Altaylı, RTÜK, TİB, Osman Sınav, Sabah gazetesi ve ODTÜ var. Lambdaistanbul LGBTT Dayanışma Derneği`nin homofobi ve transfobiye dikkat çekmek için yedinci kez dağıttığı Hormonlu Doma...

Haber | 19. LGBTT Onur Haftası’nda Yıkılmadık Tabu Kalmayacak! 19. LGBTT Onur Haftası’nda Yıkılmadık Tabu Kalmayacak!
   19. LGBTT Onur Haftası bir haftaya yayılmış bir takvimle Trans Onur Haftası’nın bıraktığı yerden başlıyor. İstiklal Caddesi özgürlük isteyen LGBTT’lerle bu yıl 26 Haziran Pazar günü buluşacak! Onur Yürüyüşü Taksim Tramvay Durağı’ndan saat 17:00’de başlayacak. Bu yıl “tabu” temasının işleneceği...


|   İletişim  |   Sözleşme  |   Yardım  |   Site Haritası  |  

Gabile.com bir tanışma, arkadaşlık ve eğlence servisidir.
Bu siteye üye olan herkes Kullanıcı sözleşmesini okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Her hakkı saklıdır. Copyright ©1999-2013 GaBiLe


GaBiLe Bir Kodme Hizmetidir.
Veri Merkezi