AnaSayfa | Haber | Sohbet | Radyo | Burçlar | ilanlar | iletişim
Turkish English German  
İçinizdeki Ses! Gabile.com   misafir00:[Mersin] Merhaba, Nasılsın? Tanışalım mı? Mesajını heyecanla bekliyorum.     |     anfb34:[istanbul] Mutlu bir gün diliyorum herkese.     |     LonelyAngel80:[istanbul] Ekim başında Balıkesir Akçayı gezmek istiyorum. Oraya yakın yerlerde misafır alacak var mı?.     |     deterministik:[Samsun] Tüm GaBiLe platformuna iyi günler dilerim, gününüz neşe ile geçsin..     |     Kentsel_donusum:[Bursa] Bursa dan selam canım .     |     buyuksvr:[istanbul] yeri olan olgunlar bekliyorum.     |     BLackBoy03:[Kocaeli] orta asyalilar yaza bilirmi izmit 😉.     |     xxxxmen:[Ordu] oksijen diyarı ordudan selamlar beraber olmak dileliğle buluşalım ordu güzel yer.     |     esinizoolurumm:[istanbul] esinizoolurumm:[Selam şekerler herkesi bekliyorum. Mecidiyeköy.     |     Mertchaserap:[istanbul] Önce insanlık...     |     karamelle:[istanbul] SİSLİ BOMONTİ NOBETCİ HEMSİRE :D.     |     esinizolurum:[istanbul] esiniz olurum:[İstanbul] Selam yazın tanısalım. Mecidiyeköy.     |     olgunsevenankli:[Ankara] 180 90 57 YAŞINDA ANKARADAN KENDİ HALİNDE BEKAR BİRİ .     |     By_ap_3939:[Kirklareli] By_ap_3939.     |     olgungrupcupsf:[istanbul] olgungrupcupsf:[İstanbul] Mecidiyeköy. Herkesi bekliyorum..     |     Saygl:[istanbul] Sadece hafta içi gündüz bana yakın haznedar Merter b.köy Ataköy esenler yeri olanlar..     |     Ezel1905:[istanbul] Heyyyy 🤚.     |     YigitBerk4141:[Kocaeli] Merhaba 187 82 38 esmer A yalnız yaşıyorum samimi gizli arkadaşlar tanışmak istiyorum .     |     pharoxym2:[Ankara] Ankaradan olgun yeri olan AKTİF varsa bana ulaşabilirmi.     |     beraber_olalim:[istanbul] merhaba bahçelievler / istanbuldayım gizliyim yyok.     |    
Login
Lütfen Bilgilerinizi Giriniz.
Rumuz:
Şifre:
Şifremi Unuttum

Şu an Online
1140 Üye var




Hızlı Ara | Detaylı Ara | Özel Ara | Yeni Üyeler | Popüler 100 | Haziran TOP 10
Haber | Mısır’da eşcinselliğin varlığı bile bir inkar konusu

Mısır’da eşcinselliğin varlığı bile bir inkar konusu


Mısır’da eşcinselliğin varlığı bile bir inkar konusu.

Ahlaki temelli kanunlar Mısır’da eşcinselleri baskı altına almak ve sürekli bir taciz ve hapis korkusu altında yaşamaya itmek için kullanılıyor. “Tito” yirmili yaşlarının sonunda ve iyi bir kariyere sahip yakışıklı bir genç adam. Bana çoğu zaman sır olarak sakladığı bir gerçeği söylüyor; o bir eşcinsel. “Ailem için bu konu tamamıyla sınırların dışında. Çok büyük bir tabu. Mısır’da zihinler hala kapalı. Beni sadece çok yakın birkaç arkadaşım biliyor.”
Tito gençken diğer eşcinsellerle tanışmak istemiş ancak bu çok zor olmuş. Gülümseyerek birkaç başarısız denemesini anlatıyor.

“Bir keresinde Kaire’de araba sürüyordum ve çok çekici bir adam gördüm. Onunla konuşmak için durdum ancak ne söyleyeceğimi bilmiyorum, ben de; ‘en yakın benzin istasyonu nerede?’ diye sordum. Adam bana garip garip baktı ve zaten bir benzin istasyonunun önünde olduğumuzu gösterdi!”

Pek çok Mısırlı eşcinsel gibi Tito’nun anılarının çoğu bu kadar neşeli değil.

“Bir adamla seks yaptıktan sonra benden onu evine bırakmamı istedi. Evi dediği yere ulaştığımızda sokağın karanlık ve boş olduğunu gördüm. Bir bıçak çıkardı ve tüm paramı ve cep telefonumu istedi. Tüm istediklerini düşünmeden verdim ve hemen oradan kaçtım.”

Zorla HIV testi

Suçlular yanında eşcinseller Mısır’da kanun tarafından da tacize uğruyorlar.

“Eğer bir eşcinsel birey ya da çift komşuları tarafından ihbar edilirse, toplum içinde ahlaka aykırı davranmaktan tutuklanıyor ya da işlemedikleri bazı olaylarla suçlanıp hapse atılıyorlar” diyor Hossam Bahgat. Bahgat, Mısır İnsan Hakları İnsiyatifinin yöneticisi. “Genelde çok benzer bir yol izleniyor: ortada bir sebep yokken tutukla, zorla tıbbi inceleme ve HIV testi yap, fiziksel olarak taciz et ve sonra da bir suç için itiraf al.”

Bu olaylardan en büyüğü 2001′de Kaire’nin merkezindeki Queen Boat isimli bir gece kulübünün basılarak 52 erkeğin tutuklanması. Bu erkeklerden 21′i “daimi ayyaşlıktan” 3 sene hapis yattılar.

2001`de Kaire`deki bir eşcinsel mekan baskınında 56 erkek tutuklandı, 21`i 3 sene hapis yattı.
Mısır’da bazı alışveriş merkezleri ve sinemalar eşcinsellerin buluşma yeri gibi görünse de İnternet diğer eşcinsellerle tanışmak için şimdilik en güvenli yer.

“Kaire, İskenderiye ve diğer Mısır şehirlerinden mesaj panolarımızda binlerce mesaj var,” diyor Ali. Ali 10 sene önce GayEgypt.com İnternet sitesini kurdu. “İlk başta sitemiz bazı olayların ve haberlerin tarihçesini tutuyordu. Mısır’da bir gay bar, kulüp ya da gazete olmadığı için İnternet haberleşmek için en hızlı yöntem.”

Güvenli Seks

Tito arkadaş bulmak için İnterneti sıklıkla kullanıyor. “Bence siteler çok yararlı. Online olarak çok iyi eşcinsellerle tanıştım. Hepsi çok iyi işlerde çalışıyor ve gayet saygı duyulası insanlar.”

Tüm eşcinsel komünün bu şekilde yer altına itilmesi cinsel yolla bulaşan hastalıkların da önünü açıyor.

Lübnan’dan yayın yapan GayMiddleEast.com tarafından 8 orta doğu ülkesinde düzenlenen ankette Mısırlıların sadece %62’si güvenli seks yaptığını belirtti. Site yöneticisi Assaf Gatenio’ya göre “Bu elde edilen en düşük veri. Ne yazık ki bu konuda İnternet dışında daha güvenilir kaynaklardan veri elde etmek mümkün değil.”

Özgür düşünce

Pek çok Mısırlı eşcinsel hakları savunucusu savaşmaktan vazgeçti ve ülkeyi terketti.

Queen Boat baskınından sonra Amerika’ya kaçan Maher Sabry’e göre “Hapse girmemek için kaçtım. Fiziksel olarak sürgündeyim ama aklım hep Mısır’da.”

Sabry Amerika’da “All My Life” isimli bir film çekti. Filmde eşcinsel sevgilisi bir kadın ile evlenmek üzere kendisini terkeden bir eşcinselin hikayesi anlatılıyor. Sabry bu tarz kültürel yansımaların toplum görüşünde pozitif yönde etki edeceğini umuyor.

Mısır sinemasında eşcinseller her zaman homofobik senaryolarla anıldı.
“Arap filmlerinde kendinden nefret etmeyen ve eşcinsel olduğu için özür dilemeyen karakterlerin görünme vakti geldi. Homoseksüeller Mısır sinemasında hep homofobik yansımalar olarak göründüler.”

Pek çok aktivist gibi Sabry de eşcinsel haklarını, insan haklarının küçük bir parçası olarak görüyor.

“Hayalim bir gün Mısır’a geri dönmek ancak eşcinsel haklarının kıtlığı gidişimin tek nedeni değil. Esas sorun konuşma ve düşünme özgürlüğü ve sivil hakların kıtlığıdır.”

Yolanda Knell tarafından yazılan bu yazı 15 Nisan 2010′da BBC tarafından yayınlandı.

Kaynak & Çeviri: PembeDergi.com
19.04.2010


Eklenme Tarihi : 20.04.2010
Haber Editörü : Administrator
  «« GERi
Bu haber 507264 kez okundu.

Haberi
Paylaş
Face
Paylaş facebook
Blog
Paylaş Blogger
Frien
Paylaş Friendfeed
Mysp
Paylaş Myspace
Twit
Paylaş twitter


Not: Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılanlardan gabile.com sorumlu tutulamaz.

Habere Yorum Yaz

    misirin homofobik tavrini siddetle kiniyorum. suanki bildigim 3 arap ülkesinin krali escinsel. ama halkina eziyet cektirmeyi iyi beceriyorlar. kralsan ecsinsel olabilirsin , degilsen ölmelisin. sinif ayrimciligi bu olsa gerek.
Yazan : olgun444     Beğen

    misirda türkyi gibi korku yayarak duygular bastirilmis. herkez korkutulmus. artik arap dünyasida escinsel kimligini aciklamali. herkez desifre olmali. baskiyi atmali.milyonlarca escisnel yasiyordur misirdada.. hepsi gizli evli.ö evlendirerek yada evelnerek sagliksiz nesiller yetisiyor. evlenen mutsuz , cocuklar mutsuz, esler mutsuz..bu mudur örnek evlilik? bumudur saglikli evlilik?..hicbirsey yok ikiyüzlülük ve inkardan baska.
Yazan : olgun444     Beğen
Yorum yazmak için login olunuz


Diğer başlıklardan bazıları.
Haber | Yüzücü Daniel Kowalski: Yüzücü Daniel Kowalski: "Eşcinselim"
   Avusturalyalı Olimpiyat yüzücüsü Daniel Kowalski açıkladı; “Bir yalanı yaşamaktan yoruldum. Genç eşcinsellerin yalnız olmadıklarını ve kendileri gibi tecrübeler yaşayanların olduğunu bilmesini istiyorum. Eşcinselim.” 35 yaşındaki yüzücü 2006′da son Olimpiyatına katılmıştı. Kowalski Olimpi...

Haber | Paris`ten Vatikan`a sert tepki Paris`ten Vatikan`a sert tepki
   FRANSA Dışişleri Bakanlığı, Vatikan`ın iki numaralı ismi olarak bilinen Kardinal Tarcisio Bertone`nin, eşcinsellik ve çocuk tacizciliğinin birbirleriyle ilintili olduğu yolundaki yorumuna sert tepki gösterdi. Kardinal Bertone`nin yorumuyla ilgili basının sorularını yanıtlayan Fransa Dışişleri Bakanl...

Haber | Tacizin faturasını eşcinsellere kesti  Tacizin faturasını eşcinsellere kesti
   Papa 16. Benedikt’in sağ kolu olarak nitelendirilen Vatikan Devlet Sekreteri (Başbakan) Kardinal Tarcisio Bertone, Katolik Kilisesi’ni sarsan taciz sakandalından eşcinselleri sorumlu tuttu. Bertone, “Psikologlar, papazların bekar olmalarıyla pedofili arasında bağ olmadığını kanıtladılar. Buna kar...

Haber | Eşcinsel evliliğe ret Eşcinsel evliliğe ret
   İtalya`da eşcinsellerin hukuk mücadelesi Anayasa Mahkemesine takıldı Anayasa Mahkemesi, konuya ilişkin bugün yaptığı değerlendirmede, Venedik ve Trento mahkemelerinden gelen taleplerin reddine ve mevcut yasal düzenlemelere göre eşcinseller arasındaki evliliğin mümkün olmadığına hükmetti. Vened...

Haber | Eşcinsellerden Özür Dile! Eşcinsellerden Özür Dile!
   Kaos GL Derneği üyeleri, Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf’ı, eşcinselliğin bir hastalık olduğu ve eşcinsellerin tedavi edilmesi gerektiği yönündeki sözleri nedeniyle protesto ettiler. İtalyan Eşit Fırsatlar Bakanı Maria Rosaria Carfagna’nın ziyareti vesilesiyle İtalya Büyüke...

Haber | Bakan Kavaf protesto edildi! Bakan Kavaf protesto edildi!
   "Eşcinsellik hastalıktır" sözüne tepkiler dinmiyor Kadın ve aileden sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, katıldığı konferansta bir grup eşcinsel tarafından protesto edildi. Selma Aliye Kavaf, Ankara Rixsos Otel`de İtalyan meslektaşı Maria Rosaria Carfagna ile zor anlar yaşadı. İtalya`nın E...

Haber | “Türkiye’de insanların HIV’i bilmediğini düşündüğümde Türkiye için endişeleniyorum” “Türkiye’de insanların HIV’i bilmediğini düşündüğümde Türkiye için endişeleniyorum”
   Benjamin Collins 62 yaşında, gey restoran işletmecisi ve 28 yıldır HIV ile yaşıyor… Benjamin ‘’1981 yılında San Francisco‘da HIV/AIDS ilk olarak gey hastalığı olarak ortaya çıktı ve cinsel yolla bulaştığı belli bile değildi. Yüz binlerce insan hastalanıyor ve gey hastalığı olduğu için bir çalış...

Haber | Eşcinsellerin En Rahat Yaşadığı 10 Şehir Eşcinsellerin En Rahat Yaşadığı 10 Şehir
   The Independent gazetesi dünyada eşcinsellerin en rahat ve serbest yaşayabildiği 10 şehri seçti. San Francisco, Sidney ve New York ilk üçte yer aldı. 1. San Francisco, ABD Castro ve 18.inci Caddenin köşesi “dünyanın en eşcinsel noktası” olarak bilinse de bu batı sahili şehrin tamamı eşcinsel erk...

Haber | Portekiz`de Eşcinsel Evliliğe Yeşil Işık Portekiz`de Eşcinsel Evliliğe Yeşil Işık
   Portekiz Anayasa Mahkemesi eşcinsel evliliğe onay verdi. Yasa, iktidardaki Sosyalist Parti ve diğer sol görüşteki partilerin desteğiyle 8 Şubat’da onaylanmıştı. Cumhurbaşkanı Anibal Cavaco Silva kendisine onay için sunulan yasa önergesini Anayasa Mahkemesi’ne gönderdi. Portekiz Anayasa Mahkem...

Haber | İngiliz Hasta gay çıktı İngiliz Hasta gay çıktı
   Oscar ödüllü "İngiliz Hasta" filmine ilham vermiş olan çapkın İkinci Dünya Savaşı casusunun gerçekte eşcinsel olduğu ve genç bir askerle aşk yaşadığı ortaya çıktı. Almanya`da ortaya çıkan mektuplara göre, Macaristan doğumlu Kont Laszlo de Almasy`nin kaleme aldığı samimi mektuplar, casusun Hans En...


|   İletişim  |   Sözleşme  |   Yardım  |   Site Haritası  |  

Gabile.com bir tanışma, arkadaşlık ve eğlence servisidir.
Bu siteye üye olan herkes Kullanıcı sözleşmesini okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Her hakkı saklıdır. Copyright ©1999-2013 GaBiLe


GaBiLe Bir Kodme Hizmetidir.
Veri Merkezi