AnaSayfa | Haber | Sohbet | Radyo | Burçlar | ilanlar | iletişim
Turkish English German  
İçinizdeki Ses! Gabile.com   misafir00:[Mersin] Merhaba, Nasılsın? Tanışalım mı? Mesajını heyecanla bekliyorum.     |     anfb34:[istanbul] Mutlu bir gün diliyorum herkese.     |     LonelyAngel80:[istanbul] Ekim başında Balıkesir Akçayı gezmek istiyorum. Oraya yakın yerlerde misafır alacak var mı?.     |     deterministik:[Samsun] Tüm GaBiLe platformuna iyi günler dilerim, gününüz neşe ile geçsin..     |     Kentsel_donusum:[Bursa] Bursa dan selam canım .     |     buyuksvr:[istanbul] yeri olan olgunlar bekliyorum.     |     BLackBoy03:[Kocaeli] orta asyalilar yaza bilirmi izmit 😉.     |     xxxxmen:[Ordu] oksijen diyarı ordudan selamlar beraber olmak dileliğle buluşalım ordu güzel yer.     |     esinizoolurumm:[istanbul] esinizoolurumm:[Selam şekerler herkesi bekliyorum. Mecidiyeköy.     |     Mertchaserap:[istanbul] Önce insanlık...     |     karamelle:[istanbul] SİSLİ BOMONTİ NOBETCİ HEMSİRE :D.     |     esinizolurum:[istanbul] esiniz olurum:[İstanbul] Selam yazın tanısalım. Mecidiyeköy.     |     olgunsevenankli:[Ankara] 180 90 57 YAŞINDA ANKARADAN KENDİ HALİNDE BEKAR BİRİ .     |     By_ap_3939:[Kirklareli] By_ap_3939.     |     olgungrupcupsf:[istanbul] olgungrupcupsf:[İstanbul] Mecidiyeköy. Herkesi bekliyorum..     |     Saygl:[istanbul] Sadece hafta içi gündüz bana yakın haznedar Merter b.köy Ataköy esenler yeri olanlar..     |     Ezel1905:[istanbul] Heyyyy 🤚.     |     YigitBerk4141:[Kocaeli] Merhaba 187 82 38 esmer A yalnız yaşıyorum samimi gizli arkadaşlar tanışmak istiyorum .     |     pharoxym2:[Ankara] Ankaradan olgun yeri olan AKTİF varsa bana ulaşabilirmi.     |     beraber_olalim:[istanbul] merhaba bahçelievler / istanbuldayım gizliyim yyok.     |    
Login
Lütfen Bilgilerinizi Giriniz.
Rumuz:
Şifre:
Şifremi Unuttum

Şu an Online
530 Üye var




Hızlı Ara | Detaylı Ara | Özel Ara | Yeni Üyeler | Popüler 100 | Haziran TOP 10
Haber | Polonya`nın İlk Transeksüel Milletvekili Türkiye`de

Polonya`nın İlk Transeksüel Milletvekili Türkiye`de


Pembe Hayat Derneği’nin 18 – 19 Kasım 2011 tarihlerinde Ankara’da düzenleyeceği Transfobik Nefretle Mücadele Konferansı, Türkiye ve yurtdışından milletvekillerini Ankara’da bir araya getiriyor.

18-19 Kasım 2011’de Ankara Best Otel’de gerçekleştirilecek Transfobik Nefretle Mücadele Konferansı, Türkiye’de trans bireyleri hedef alan saldırılar, kötü muamele, cinayetler ve toplumsal dışlanmaya karşı çeşitli toplumsal kesimleri bir araya getirerek farkındalık yaratmak ve bir nefret suçları mevzuatının oluşturulmasını tartışmak amacıyla gerçekleştiriliyor.

“Bize Bir Nefret Suçları Mevzuatı Lazım!”
18 Kasım 2011 Cuma günü saat 12.30’da açılışı yapılacak olan Konferans’ta CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, Meclis çatısı altında trans bireyleri de kapsayacak şekilde bir nefret suçları mevzuatının oluşturulmasının öneminden ve trans toplumuyla nasıl ortak bir çalışma zemininin oluşturulabileceğinden bahsedecek.

19 Kasım 2011 Cumartesi günü saat 15.15’te başlayacak olan “Politikacılar Transfobik Nefrete Karşı Ne Yapıyor?” başlıklı panelde, CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka ile BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, partilerinin trans bireyleri hedef alan polis şiddeti ve cinayetler ile ilgili bugüne dek yaptıkları çalışmaları Konferans katılımcıları ve medya ile paylaşacaklar.

Avrupa Parlamentosu Milletvekili Trans Cinayetlerine Karşı Ankara’da
Avrupa Parlamentosu’nun etkili isimlerinden Michael Cashman, Türkiye’de trans bireyleri yoğun şekilde hedef alan cinayetlere karşı Ankara’ya geliyor. 1999’dan beri Avrupa Parlamentosu üyesi olan Cashman, Avrupa’da cinsel azınlıkların hakları konusunda mücadele eden ünlü isimlerden. Cashman, Transfobik Nefretle Mücadele Konferansı’na katılımı öncesi şu mesajı yayınladı:
“Türkiye’de transgender bireylerin, devletin kendisi de dahil olmak üzere yaygın önyargı ve şiddete maruz kalması karşısında şok içerisindeyim. Buse Kılıçkaya, Selay Tunç ve Naz Güdümen’e geçtiğimiz günlerde “polise direnme” iddiasıyla verilen hapis cezaları son derece adaletsizdir ve yeniden gözden geçirilmelidir. Bu durum, transgender bireylerin hala devlet tarafından uygulanan şiddetin mağdurları olduğunu göstermektedir. Umuyorum ki bu Konferans, Türkiyeli yetkililerin uyanması için bir vesile olacaktır.”

Polonyalı Trans Milletvekili de Konferans’ta Konuşmacı
Geçtiğimiz günlerde Polonya’nın ilk trans milletvekili olarak meclise giren Anna Grodzka da Transfobik Nefretle Mücadele Konferansı’nda konuşma yapacak. Şu an dünyanın görevde olan tek transeksüel milletvekili olan Grodzka, aynı zamanda Polonya’daki tek trans sivil toplum kuruluşu olan Trans-Fuzja’nın da başkanlığını yapıyor. Grodzka’nın mesajı şu şekilde:
“Ben, transgender bireylerin hiçbir yasal düzenleme tarafından tanınmadığı bir ülkeden geliyorum. Dünyanın çoğu ülkesinde ne cinsiyet kimliği ne de cinsiyet ifadesi hukuken tanınmakta ve bu durum da önyargılar ve nefrete karşı böylesi etkinliklerin gerçekleştirilmesinin ne derece önemli olduğunu göstermektedir. Ankara’ya gelmekten son derece mutluyum ve Pembe Hayat’a teşekkür ediyorum.”

Berlin Eyalet Meclisi’nin Türkiye Kökenli Eşcinsel Milletvekili: “Translara Yönelen Şiddet İnsanlık Suçudur!”
Yine geçtiğimiz günlerde Berlin Eyalet Meclisi’ne Sol Parti’den milletvekili olarak seçilen Türkiye kökenli eşcinsel milletvekili Hakan Taş da Pembe Hayat’a destek için Ankara’ya geliyor. Hakan Taş’ın etkinlik öncesi gönderdiği destek mesajı şu şekilde:
“Tüm bilimsel ve teknolojik gelişmelerden yararlandığımız "modern" 21. yüzyılda, malesef ki transfobi ve homofobiyi üreten, aşılayan ve tetikleyen toplumsal bilinci aşabilmiş değiliz. Kişilerin nefes alma isteğine şiddet ve cinayetle yanıt vermek, transfobinin ötesinde, insanlığa karşı işlenen ciddi bir suçtur. Avrupa Birliği yolunda, öncelikle ’insan haklarına saygı’ ilkesine takılan Türkiye’nin bu alanda ciddi düzenlemeler yapması gereklidir. İnsan haklarına saygı ilkesi göz ardı edilmemeli, bu hedefte oluşturulan her türlü proje ve oluşumlar maddi ve manevi olarak desteklenmelidir. Bu doğrultuda özellikle trans hakları konusunda Türkiye’de önemli konuma sahip Pembe Hayat tarafından düzenlenen Transfobik Nefretle Mücadele Konferansı’nın önemli bir ses getireceğine yürekten inanıyor ve bu tür projelerin artarak devam etmesini temenni ediyorum.”

Kaynak: Kaosgl.org


Eklenme Tarihi : 18.11.2011
Haber Editörü : Gokhan
  «« GERi
Bu haber 409210 kez okundu.

Haberi
Paylaş
Face
Paylaş facebook
Blog
Paylaş Blogger
Frien
Paylaş Friendfeed
Mysp
Paylaş Myspace
Twit
Paylaş twitter


Not: Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılanlardan gabile.com sorumlu tutulamaz.

Habere Yorum Yaz

    arkadaşlar dediklerinize kısmen katılıyorum. evet anayasal düzenlemeler öncesi bunların yapılması önemli. anna grodska`yı linç minç edemezler diğeri ise sevgili arkadaşım bence öncelikle senin cinsiyetler hakkında bilgilenmen gerekmekte heteroseksüel nedir? homoseksüel nedir? transseksüel nedir? aseksül nedir? biseksüel nedir? öncelikle son yorum yazmış olan arkadaşın bu söylediğim tanımlar üzerine araştırma yapması gerekir. çünkü bunların hepsi farklı terimlerdir ve aynı değildir. yani klasik bir Türk gibi ``HEPİMİZ GAY`İZ`` falan masalı yok ortada. ben burayı çok sık takip ediyor ve çok az yorum yazıyorum. mantıklı yorumları beğeniyor ve destekliyorum. ama dediğim gibi önce kendi içimizde barışalım...
Yazan : reyhan_karatas     Beğen

    yeni ANAYASA olu§turulmadan önce bu tür konferanslari cok yararli buluyorum..Belki ANAYASA hazirliyicilarin kulagina kar suyu kacarda homofobizm ve e§cinsel haklarina yeni ANYASADA yer verirler!!
Yazan : turco45     Beğen

    gelme canım ablam linç falan ederler seni
Yazan : gomorder     Beğen
Yorum yazmak için login olunuz


Diğer başlıklardan bazıları.
Haber | Güney Afrika ve Hollanda`dan LGBT`lere Anayasal Koruma Güney Afrika ve Hollanda`dan LGBT`lere Anayasal Koruma
   Dünya Genelinde Ayrımcılık Karşıtı Yasalar ve Cinsel Yönelime İlişkin Politikalar alanında 14 ülke LGBT vatandaşlarını koruyan yasal düzenlemelere sahip. Hollanda ve Güney Afrika anayasaları cinsel yönelime dayalı ayrımcılığı yasaklıyor. Çeşitli ülke ve uluslararası örgütlerdeki ayrımcılık ka...

Haber | ``Zenne``nin Galası Ankara’da KuirFest`te Yapıldı ``Zenne``nin Galası Ankara’da KuirFest`te Yapıldı
   Pembe Hayat Derneği tarafından bu sene ilki düzenlenen Kuir Film Festivali dün akşam (17 Kasım Perşembe) Ankara’da, Büyülü Fener Sinemasında galası yapılan “Zenne” ile başladı. Pembe Hayat Derneğinden Buse Kılıçkaya açış konuşmasında şunları söyledi: “Yeni yapılacak Anayasa’da cinsel yönelim ...

Haber | Benetton`dan olay yaratacak afişler Benetton`dan olay yaratacak afişler
   Hazırladığı sıra dışı reklam kampanyalarıyla ses getirmeyi başaran İtalyan giyim markası United Colors of Benetton, şok bir kampanyaya daha imza attı Benetton yeni afişlerinde fotomontajla, Papa`yı Mısırlı bir imamı, Obama`yı da Çin Devlet Başkanı Hu Jintao`yu dudağından öpüyormuş gibi gösterdi. Re...

Haber | `Eşcinsel` için 75 bin euro tazminat alacak `Eşcinsel` için 75 bin euro tazminat alacak
   İspanyol Telecinco televizyonu, 2008’de bir programda, Guti hakkında “eşcinsel olduğu, evli ve çocuk sahibi biriyle ilişki yaşadığı” şeklindeki iddialarından dolayı yıldız futbolcuya tazminat ödemeye mahkum edildi. Beşiktaş`ın yıldızı Guti, Türkiye`de özel hayatıyla gündeme gelirken geride bırakt...

Haber | Brezilya`da eşcinsel evliliğe onay Brezilya`da eşcinsel evliliğe onay
   Brezilya`da yüksek temyiz mahkemesi, iki kadının yasal olarak evlenebileceği kararını verdi. Yüksek Temyiz Mahkemesi, kadınlar hakkında iki alt mahkemenin verdiği hükmü bozarak, iki kadının yasal olarak evlenebileceği kararını aldı ve bu kararla, Brezilya`da eşcinsel evliliği onaylayan en yüksek ma...

Haber | Gençler `eşcinsel Komşu` İstemiyor! Gençler `eşcinsel Komşu` İstemiyor!
   Adana`da yapılan Gençlik Profili Araştırması`nda gençlerin, kendilerine komşu olarak eşcinsel ve uyuşturucu kullanıcılarını istemediği, yabancı ve aşırı dindarlarla komşu olmak istediği ortaya çıktı. Adana`da yapılan Gençlik Profili Araştırması`nda gençlerin, kendilerine komşu olarak eşcinsel ve ...

Haber | KKTC`ye `Eşcinsel hakları` baskısı KKTC`ye `Eşcinsel hakları` baskısı
   Tanınmış eşcinsel hakları savunucusu Peter Tatchell ve İngiliz Avam Kamarası üyesi Marina Yannakoudakis, "eşcinsel hakları" konusunda KKTC’nin, Türkiye’nin gerisinde olduğunu savundu. Tatchell, "KKTC’deki yasa sömürgecilik döneminden kalmadır" derken, Yannakoudakis, yasağın kaldırılması yönünde KKTC...

Haber | Anti-Homofobi Kitabının Üçüncüsü Çıktı Anti-Homofobi Kitabının Üçüncüsü Çıktı
   Anti-Homofobi Kitabı’nın üçüncüsü, “Heteroseksizme Karşı Gökkuşağı” adıyla çıktı. Anti-Homofobi Kitabı, Kaos GL Derneği tarafından düzenlenen Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma’nın yayını olarak hazırlanıyor. Üçüncü Anti-Homofobi Kitabı’nın yazıları, Buluşma’dan seçilen bildiri ve tartışma...

Haber | ``Oğlum Eşcinsel Olsa Kendim İçin Psikoloğa Giderdim`` ``Oğlum Eşcinsel Olsa Kendim İçin Psikoloğa Giderdim``
   Zenne filminin oyuncularından Ünal Silver’in “Kızım eşcinsel” açıklamasının ardından Cem Özer “Oğlum eşcinsel olsa psikologa giderdim. Ama oğlum için değil, kendim için” dedi. "Oğluma Bi Haller Oldu’’ isimli oyunda rol alan Cem Özer, oyunun provalarında "Oğlum eşcinsel olsa psikologa giderdim. Am...

Haber | Trans İnsan Hakları Savunucularına Hapis Cezası Verildi Trans İnsan Hakları Savunucularına Hapis Cezası Verildi
   Pembe Hayat Derneği üyesi 3 trans insan hakları savunucusunun yargılandığı dava bugün karara bağlandı. 3 trans insan hakları savunucusu hapis cezası aldı. Pembe Hayat Derneği üyesi 3 trans insan hakları savunucusunun, 19 Haziran 2010 gecesi araçları içerisindeyken, Ankara Esat Karakolu’na bağlı ...


|   İletişim  |   Sözleşme  |   Yardım  |   Site Haritası  |  

Gabile.com bir tanışma, arkadaşlık ve eğlence servisidir.
Bu siteye üye olan herkes Kullanıcı sözleşmesini okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Her hakkı saklıdır. Copyright ©1999-2013 GaBiLe


GaBiLe Bir Kodme Hizmetidir.
Veri Merkezi