AnaSayfa | Haber | Sohbet | Radyo | Burçlar | ilanlar | iletişim
Turkish English German  
İçinizdeki Ses! Gabile.com   misafir00:[Mersin] Merhaba, Nasılsın? Tanışalım mı? Mesajını heyecanla bekliyorum.     |     anfb34:[istanbul] Mutlu bir gün diliyorum herkese.     |     LonelyAngel80:[istanbul] Ekim başında Balıkesir Akçayı gezmek istiyorum. Oraya yakın yerlerde misafır alacak var mı?.     |     deterministik:[Samsun] Tüm GaBiLe platformuna iyi günler dilerim, gününüz neşe ile geçsin..     |     Kentsel_donusum:[Bursa] Bursa dan selam canım .     |     buyuksvr:[istanbul] yeri olan olgunlar bekliyorum.     |     BLackBoy03:[Kocaeli] orta asyalilar yaza bilirmi izmit 😉.     |     xxxxmen:[Ordu] oksijen diyarı ordudan selamlar beraber olmak dileliğle buluşalım ordu güzel yer.     |     esinizoolurumm:[istanbul] esinizoolurumm:[Selam şekerler herkesi bekliyorum. Mecidiyeköy.     |     Mertchaserap:[istanbul] Önce insanlık...     |     karamelle:[istanbul] SİSLİ BOMONTİ NOBETCİ HEMSİRE :D.     |     esinizolurum:[istanbul] esiniz olurum:[İstanbul] Selam yazın tanısalım. Mecidiyeköy.     |     olgunsevenankli:[Ankara] 180 90 57 YAŞINDA ANKARADAN KENDİ HALİNDE BEKAR BİRİ .     |     By_ap_3939:[Kirklareli] By_ap_3939.     |     olgungrupcupsf:[istanbul] olgungrupcupsf:[İstanbul] Mecidiyeköy. Herkesi bekliyorum..     |     Saygl:[istanbul] Sadece hafta içi gündüz bana yakın haznedar Merter b.köy Ataköy esenler yeri olanlar..     |     Ezel1905:[istanbul] Heyyyy 🤚.     |     YigitBerk4141:[Kocaeli] Merhaba 187 82 38 esmer A yalnız yaşıyorum samimi gizli arkadaşlar tanışmak istiyorum .     |     pharoxym2:[Ankara] Ankaradan olgun yeri olan AKTİF varsa bana ulaşabilirmi.     |     beraber_olalim:[istanbul] merhaba bahçelievler / istanbuldayım gizliyim yyok.     |    
Login
Lütfen Bilgilerinizi Giriniz.
Rumuz:
Şifre:
Şifremi Unuttum

Şu an Online
392 Üye var




Hızlı Ara | Detaylı Ara | Özel Ara | Yeni Üyeler | Popüler 100 | Haziran TOP 10
Haber | SANSÜR SKANDALI DÜNYA BASININDA!

SANSÜR SKANDALI DÜNYA BASININDA!


Haber: Duman DOĞAN / GaBiLe 06 Ekim 2009


TİB tarafından erişimi engellenen Gabile ve Hadigayri`nin kapatılmasına tepki yağıyor. Dünya Basını haberi skandal olarak nitelerken, Amsterdam Homoloket LGBTT aileleri ve yakınları inisiyatifi bir protesto mektubu yayınlanarak kararı “homofobik” bulduğunu duyurdu.



AMSTERDAM`DAN KARARA PROTESTO!

Amsterdam Homoloket LGBTT aileleri ve yakınları insiyatifi yazılı bir protesto mektubu yayınladı. Hollanda Basınında da yer bulan protesto mektubunda, "Eşcinsellere yönelik hizmet veren iki büyük sosyal ağa Türkiye`de yapılan Erişim Engelleme Uygulaması Homoloket LGBTT aileleri ve yakınları insiyatifi tarafından şiddetle protesto edilmektedir" denildi. Amsterdam`da yapılan protesto açıklamasında Türk Bakanlıkları ve TİB`in iletişim bilgileri de verilerek vatandaşlarca protesto edilmesi istendi.



HABERİ KAOS GL DUYURDU!

Geçtiğimiz Cuma günü habersizce uygulanan Erişim Engellemesi, KAOS GL tarafından duyuruldu. Barış Sulu`nun imzası ile yayına alınan haber ülke genelinde yankı uyandırdı. Haberde GaBiLe ve HadiGAYri yöneticilerinin de açıklamalarına yer verildi. Haber Türkiye`deki LGBTT örgütleri tarafından da anında duyuruldu.



TURUNCU MEDYADAN SIKI TAKİP!

Türkiye’nin önde gelen medya kuruluşlarından Turuncu Medya sansür skandalını sıcağı sıcağına takip ediyor. Yaşanan olayın ardından haber ve iletişim desteği sağlayan Turuncu Medya, hukuk konusunda da destek vermeye hazır olduklarını ifade etti. Gelişmeleri sıcağı sıcağına takip eden Turuncu Medya, gelişmeleri de anlık olarak okurları ile paylaşıyor.



AKDENİZ "UYGULAMA USULSÜZDÜR" DEDİ!

Aynı saatlerde İngiltere Siber Haklar ve Özgürlükler Organizasyonu Üyesi, Leeds Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yaman Akdeniz, kararı kişisel blog`unda tartışmaya açarak uygulamayı eleştirdi. Akdeniz`in TİB`in kararına tepki gösteren yazısı destek görürken, karar bir çok hukukçu ve vatandaş tarafından "usulsüz" olarak değerlendirildi.



BATU`DAN TİB`E HOMOFOBİ SORUSU!

Haber Türk Gazetesi yazarlarından Pelin Batu Türkiye`nin iki büyük eşcinsel paylaşım ağına uygulanan erişim engellemesinin gerekçelerini sordu. Olayı köşe yazısında irdeleyen ve eleştiren Batu, TİB yetkililerine de "Homofobik misiniz?" diye sordu. Yetkili makamlara sorular yönelten Pelin Batu her iki sitenin de kaliteli birer içeriğe sahip olduğuna ve suç unsuru oluşturacak nitelikte olmadığına dikkat çekti.



ULUSAL BASIN NE DEDİ!

Hürriyet Port, haberi "Gabile ve Hadigayri`ye Engelleme" başlığı ile duyururken, Haber Türk Gazetesi "Eşcinsel sitelerine erişim engellendi" başlığı ile habere yer verdi. Radikal Gazetesi`nin geniş yer verdiği haberde "Sansürde hala sınır yok" başlığı kullanılırken, Vatan Gazetesi haberinde "Bu defa hedef eşcinsel siteleri" başlığı kullanıldı. Vatan Gazetesi, eşcinsel sitelerinin hedef alındığı ve tek tek kapatıldığını yazdı. İnternette yayın yapan birçok haber sitesi de, sansüre geniş yer verdi.



SANSÜR SKANDALI DÜNYA BASININDA!

Türkiye’de yaşanan bu gelişmeler Dünya basınında da yankı uyandırdı. Uluslararası Haber Örgütlerinin takip ettiği Cyber Right`da yayınlanan haberde, uygulanan sansür, "rezalet" olarak nitelendi. Türkiye`de iki büyük eşcinsel ağına usulsüz ve homofobik bir kararla erişimin engellendiğini duyuran Cyber Right, Türkiye`nin sansürde sınır tanımadığını yazdı.

Uluslararası yayın yapan Hürriyet Daily News ise geniş yer verdiği haberde 200.000`in üzerinde üyesi bulunan iki Türk Eşcinsel sitesine sansür uygulandığını belirtti.

İspanyol ve İtalyan Haber Örgütlerinin de yer verdiği haberde Newstin Ulusal Haber Örgütü`nün haberi kaynak gösterildi. Dünya basını, eşcinsel bireylere yönelik iki büyük sitenin sansürlenmesinin homofobik bir girişim olduğunu ifade etti. Uluslararası basında da geniş yer bulan sansür skandalı ilgi ile takip ediliyor.





TİB "FUHUŞA TEŞVİK" DEDİ!

TİB ile yapılan yazışmalarda kararın gerekçeleri de gün yüzüne çıktı. TİB tarafından site sahiplerinin talebi üzerine gönderilen gerekçeli metinde sitenin arkadaşlık bölümünde yer alan profillerin "fuhuşa teşvik" niteliği taşıdığı belirtildi. Belirtilen profillerin mayolu fotoğraf içerdiğine dikkat çeken site sahipleri ise bunun bir çok site tarafından bu şekilde uygulandığını ve mayolu fotoğrafların Televizyon ve gazetelerde de boy boy yayınlanabildiğini ifade etti. İçerikleri yayından kaldırmamaktan yana tavır kullanacağı öğrenilen site yöneticileri "Mayolu fotoğraflar bırakın fuhuşa teşviki, müstehcenlik tanımına bile girmez. Yapılan usulsüz uygulamaya kılıf arama çabasındalar. Bu karar altını çizerek belirtiyoruz ne yazık ki homofobiktir. Belirtilen içerikler fuhuşa teşvik kriterlerine yakınlık bile göstermemektedir" dedi.



İNSAN HAKLARI RAPORLADI!

Türkiye İnsan Hakları Vakfı, 6 Ekim 2009 tarihinde yayınladığı İnsan Hakları Raporunda sansür skandalına yer verdi. Gabile ve Hadigayri adlı eşcinsel sosyal paylaşım ağlarına uygulanan tedbir kararını mercek altına alan İnsan Hakları Vakfı, yaşanan sansür skandalını rapor etti.



TEPKİLER BÜYÜYOR!

Uçan Gay, Türk Gay Club, Gay Alem, gibi eşcinsel içerikli bir çok forum tartışma panosu oluştururken yaptıkları açıklamalar ile de sansürü kınadı. Kararın homofobik olduğuna vurgu yapan eşcinsel insiyatifler tarafından forumlarda açılan tartışma panolarında birçok LGBTT birey karara tepki gösterdi. Ayrıca bir çok vatandaş, sansür olayının ardından medya kuruluşları ve TİB Başkanlığını mail yağmuruna tuttu. Alınan bilgilere göre, TİB Başkanlığı başta olmak üzere çok sayıda medya kuruluşu ve yazara eşcinsel bireyler ve eşcinsel dostları tarafından tepki maili yağdı.



İSLAM DÜŞÜNÜRÜNDEN KINAMA!

“Kuran açısından evrim teorisi” adlı kitabın yazarı İslam Düşünürü Gazeteci Yazar Kaan Göktaş, yazılı bir açıklama ile eşcinsel sitelere uygulanan idari tedbir kararını kınadı. Göktaş, resmi web sitesinde de yayınladığı yazılı açıklamasında "Türk internetinin "bol renkli" sitelerinden, Gabile ve Hadigayri`nin hukuka aykırı olduğuna inandığım bir biçimde kapatılmış olduğunu üzüntüyle öğrendim. Daha önce onlarcasına şahit olduğumuz bu sansür uygulamasını şiddetle ve esefle kınıyorum. Tamamen homofobik duygularla alındığına ve tüm diğer kapatma kararları gibi hukuka bütünüyle aykırı olduğuna emin olduğum bu uygulamanın, sözde İslami bir anlayışı temsil eden bir siyasi yönetimin zamanında olması ayrıca manidardır. Pedofiliyi mazur, zoofiliyi göreceli masum görebilen, ırkçı ve cinsel faşizmi savunan bir teolojik öğretiye beyinleri esir olmuş bu zihniyetin, söz konusu siteleri kendi ahlak ölçülerine göre mugayir kabul ederek kapatırken, Muhammed Peygamber`in sözde 8 yaşında bir kız çocuğuyla zifafa girmesinin, hayvanla cinsel ilişkiye giren kişinin orucunun bozulmayacağının ancak hayvanın öldürülmesi gerektiğinin, Peygamber ve arkadaşlarının seferden dönerken zekerlerinden meni damladığının, Peygamber`in nerede güzel bir kadın görse şehvetlenip hemen eşiyle yattığının ve daha bir çok kırmızı noktalı hikayenin ballandıra ballandıra neşredildiği bir çok siteye göz yummaları da ironiktir. İnsanların özgür iradelerinin baskı altına alınmaya çalışıldığı bu baskıcı-şovenist uygulamanın bir an önce son bulmasını ve tekrarlarını yaşamamayı diliyorum." dedi.

Tüm Dünya’nın merakla izlediği sansür skandalının nasıl sonuçlanacağı Avrupa Birliği, Medya ve Sivil Toplum Örgütleri tarafından da hassasiyetle bekleniyor.


Eklenme Tarihi : 06.10.2009
Haber Editörü : Administrator
  «« GERi
Bu haber 488192 kez okundu.

Haberi
Paylaş
Face
Paylaş facebook
Blog
Paylaş Blogger
Frien
Paylaş Friendfeed
Mysp
Paylaş Myspace
Twit
Paylaş twitter


Not: Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılanlardan gabile.com sorumlu tutulamaz.

Habere Yorum Yaz

    ne oluyo nereye gidiyoruz laik bir devleti kendi isteklerine göre kişiselleştiriyolar herkezin kendi tercihidir bu çok yalnış devlette olsa insanların özgürlüklerini kısıtlayamaz.
Yazan : alparslan06     Beğen

    verilen tepki ve destekler çok güzel, lakin youtube`da Türkiyede kapandığında epeyce bir tepki toplamış ve ülkemizde çok iyi bilinen bir sosyolojik gerçek ` konuştur konuştur basitleşsin anlamını yitirsin ve sussunlar` taktiği uygulanmıştı.Şimdi yine aynı şeye maruz kalmak istemiyoruz. Israrcı takip bizi yönetemeyen bilgisayarla yeni tanışmış kırk yaş üstü bıyıklı insanların zihniyetine teslim edilmemeli.Taraf gazetesinden destek bekleyen arkadaşlar görüyorum ne acı, böyle bir beklenti içine girilmiş, en son bize yardım edecek olanlar onlar olsa gerek, bir arkadaşımda 200 kişiydik diyor, canım arkadaşım o şehirde yaşasaydım 201 olurduk inan bana. Müstehcenlik tanımına uygun farzedilen mayolu resim açıklamasına verilmiş olan gazeteler dergİler bunu hergün yapıyor boy boy yapıyor cevabı çok yerinde olmuş.İşte böyle akıllı tespitler yapmak ve onların ahlak diye bahsedipte yaratmaya çalıştıkları atmosferde utanç duymamızı sağlayacak psikolojik hareketlere müsade etmemek gerekiyor, bi atasözü var herkes bilir, D`in hakından İ`sız gelir diye, mücadeleye devam, ayrıca islam düşünürünün yaptığı açıklama ve tespitler muhteşem.Herkes ayar değiştirdik giriyoruz diyor mesele bu değil, görünür olmak için çok bekledik, artık yeter aşağlanmışlıklarımız, öldürülüşümüz, dışlanmamız.Parasız işsiz güçsüz bırakılıp fuhuşa arkadaşlarımızı teşvik eden aslında kendi zihniyetleri.Kendi cinsimizden insanlarla birarada olamayalımda millete sapıklıkmı yapalım? yapmayız,yapmıycazda. uygulama insan temelli değil. Beceremiyosunuz bu işi bu bu kadar açık.Demokrasi sadece lafta olmuyor, şansımız bol olsun..
Yazan : Lowtt     Beğen

    Youtubeye nasıl giriyorsak gabile.com`a da öyle girecez
Yazan : _Bay_AKTiF     Beğen

    Başta Gabile olmak üzere gay sitelerine erişimin yasakçı anlayış tarafından engellenmesine uluslar arası basının önemli yer ve tepki vermesi sevindiricidir.Haber Ulusal basındada bir çok yayın organının birinci sayfasında yer alması yalnız olmadığımızı göstermekte «ötekileştirilmek» istenen bizlerin yok sayılamıyacağımızın kanıtıdır.Her birimiz günlük takip ettiğimiz gazetenin yazarlarına mail atarak bu baskıcı bu yasakçı anlayışa karşı durmaya davet etmeliyizBen »taraf» gazetesi okuruyum iki gündür bu habere sessiz kalan gazetemi protesto ediyorum.Akp yi ve lideri Tayyipi demokrasi şampiyonu ilan eden A.Altanlar`ı Yasemin Çongar`ları bizleri aldatmakla suçluyorum.»taraf» benim gazetem ben gazetemi de yanımda olsun istiyorum.Bu ülkede sadece azınlıklar ötekileştirilmek istenmiyor.Şu an en büyük saldırı eşcinsellere karşı yapılmaktadır.Yasakçı,homofobik anlayışa sessiz kalanlar o yasakçı anlayışın suç ortağıdırlar...
Yazan : farco_tatyos     Beğen

    işte bu ülke bu sansürcü sapık beyinler yüzünden ileri gidemiyor
Yazan : emercan     Beğen

    GABİLE SİTESİNİ MECBUR TEKRAR AÇMAK ZORUNDALAR OLAY BASINA BİLE YANSIMIŞ
Yazan : Satanist_16     Beğen
Yorum yazmak için login olunuz


Diğer başlıklardan bazıları.
Haber | Sansür Sansarları ve Yasak Delme Hazcıları Sansür Sansarları ve Yasak Delme Hazcıları
   05.10.2009 10:12 Nurtopu gibi yeni yasaklar geldi biliyorsunuz... çığ gibi engeller, traji-komik men etmeler... adeta Stalin dönemi Disneyland’inde gibiyiz, bir taraftan herşey Yeni Rakı reklamı misali yasak, ama ulaşmak, başbakanımızın da dediği gibi, pek bir rahat. Kafidir bir makat.org v...

Haber | Sansür nedeniyle Hollanda`dan Türkiye`ye Kınama! Sansür nedeniyle Hollanda`dan Türkiye`ye Kınama!
   Gabile ve Hadigayri nin kapatılması nedeniyle Hollanda Homoloket LGBTT aileleri ve yakinlari inisiyatifi Amsterdam`da bir protesto mektubu yayınladı. Homoloket LGBTT aileleri ve yakinlari inisiyatifi Amsterdam protesto mektubu; Bugun bize ulasan bilgiye gore, Türkiye de faaliyet gosteren iki bü...

Haber | Eşcinsel sitelerine erişim engellendi Eşcinsel sitelerine erişim engellendi
   Kararın gerekçesi ise bilinmiyor. Türkiye`nin eşcinsel paylaşım ağı dün itibarıyla `idari tedbir`e kurban gitti. Site yöneticileri ve kullanıcıları içerik konusunda çok titiz olunduğunu vurgularken TİB`in karar gerekçesi bilinmiyor. Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) tarafından sansür ...

Haber | Sansür: Gabile.Com Sitemize erişim engellendi! Sansür: Gabile.Com Sitemize erişim engellendi!
   Türkiye`den 225.000 üye sayısı olan Gabile.com sitemize, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından haber verilmeden kapatıldı. “Daha önce Lambda İstanbul ve KAOS GL`ye ahlaksızlık ithamını yönelterek kapatma davası açanlar, bu emelinde başarılı olamayıp yargıdan red cevabı alınca, şimdi eli...

Haber | New York’ta eşcinseller için kariyer günü New York’ta eşcinseller için kariyer günü
   Eğer görüntüsünden anlaşılmıyorsa, işe girerken söylemiyor. Sonra da ofistekilerin fark etmemesi için çabalıyor. Konuşurken kullandığı sözcükler... Jestler... Kıyafetler... “Normal” bir insanın “normal” tavırları. Masaya sevgili fotoğrafı koymak yok. Şirket yemeklerine eşli gitmek yok. Gece gitti...

Haber | Queer kral Queer kral
   Zeki Müren fırtınasının sonu yok! Belli ki herkesin kendine göre Müren’i anası, hatırlatası gelmiş. Elbette herkesin hatırlama biçimi, Müren denince aklına getirdikleri farklı. Herkes meşrebince, dilinin döndüğü, aklının aldığınca, kaybedişimizin 13. yılında yeniden sahipleniyor onu. Muhtelif suretl...

Haber | Gay kovboylar Ali ile Ramazan Gay kovboylar Ali ile Ramazan
   Ahmet Tulgar’ın “Birbirimize” adlı öykü kitabından sonra, eşcinsellik temalı bir eser de Perihan Mağden’den geliyor. Maşden’in hazırlıklarını tamamlamak üzere olduşu “Ali ile Ramazan” kitabı, yakında raflarda yerini alacak. Son dönemde edebiyat dünyasında “eşcinsellik temalı” eserler ön plana ç...

Haber | Her erkek bir erkekle sevişmenin nasıl olduğunu merak eder Her erkek bir erkekle sevişmenin nasıl olduğunu merak eder
   Sanki belli meslekler var ve eşcinseller onlara akredite. Yazarlık, oyunculuk, yönetmenlik, moda sektörü, vesaire vesaire... Bu alanlarda var olabilirler. Ama asker olamazlar. Polislik yapamazlar. Siz öyle zannedin! Farkındaysanız günden güne, içinde olmaları uygun görülmeyen alanlarda da ortay...

Haber | Travestiye önce teklif sonra gasp Travestiye önce teklif sonra gasp
   İzmir’in Bornova İlçesi’nde, cinsel ilişki tekliflerini reddeden travesti H.Ö.’yü dövüp 150 TL’sini ve cep telefonunu gasp ettikleri ileri sürülen 4 kişi, yakalandı. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisi’ne kanlar içinde gelen travesti H.Ö., Pınarbaşı Semti’nde cinsel ilişkide bul...

Haber | Aşka baskın Aşka baskın
   İzmir’de evinde para karşılığı fuhuş yaptırdığı iddia edilen travesti M.Ç., polis tarafından suçüstü yakalandı. Bir ihbarı değerlendiren Asayiş Şube Ahlak Büro Amiriliği Ekipleri, Alsancak semtinde bir evde fuhuş yapıldığı ihbarını aldı. Belirtilen adrese baskın yapan polis, evinde fuhuş yaptır...


|   İletişim  |   Sözleşme  |   Yardım  |   Site Haritası  |  

Gabile.com bir tanışma, arkadaşlık ve eğlence servisidir.
Bu siteye üye olan herkes Kullanıcı sözleşmesini okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Her hakkı saklıdır. Copyright ©1999-2013 GaBiLe


GaBiLe Bir Kodme Hizmetidir.
Veri Merkezi