AnaSayfa | Haber | Sohbet | Radyo | Burçlar | ilanlar | iletişim
Turkish English German  
İçinizdeki Ses! Gabile.com   misafir00:[Mersin] Merhaba, Nasılsın? Tanışalım mı? Mesajını heyecanla bekliyorum.     |     anfb34:[istanbul] Mutlu bir gün diliyorum herkese.     |     LonelyAngel80:[istanbul] Ekim başında Balıkesir Akçayı gezmek istiyorum. Oraya yakın yerlerde misafır alacak var mı?.     |     deterministik:[Samsun] Tüm GaBiLe platformuna iyi günler dilerim, gününüz neşe ile geçsin..     |     Kentsel_donusum:[Bursa] Bursa dan selam canım .     |     buyuksvr:[istanbul] yeri olan olgunlar bekliyorum.     |     BLackBoy03:[Kocaeli] orta asyalilar yaza bilirmi izmit 😉.     |     xxxxmen:[Ordu] oksijen diyarı ordudan selamlar beraber olmak dileliğle buluşalım ordu güzel yer.     |     esinizoolurumm:[istanbul] esinizoolurumm:[Selam şekerler herkesi bekliyorum. Mecidiyeköy.     |     Mertchaserap:[istanbul] Önce insanlık...     |     karamelle:[istanbul] SİSLİ BOMONTİ NOBETCİ HEMSİRE :D.     |     esinizolurum:[istanbul] esiniz olurum:[İstanbul] Selam yazın tanısalım. Mecidiyeköy.     |     olgunsevenankli:[Ankara] 180 90 57 YAŞINDA ANKARADAN KENDİ HALİNDE BEKAR BİRİ .     |     By_ap_3939:[Kirklareli] By_ap_3939.     |     olgungrupcupsf:[istanbul] olgungrupcupsf:[İstanbul] Mecidiyeköy. Herkesi bekliyorum..     |     Saygl:[istanbul] Sadece hafta içi gündüz bana yakın haznedar Merter b.köy Ataköy esenler yeri olanlar..     |     Ezel1905:[istanbul] Heyyyy 🤚.     |     YigitBerk4141:[Kocaeli] Merhaba 187 82 38 esmer A yalnız yaşıyorum samimi gizli arkadaşlar tanışmak istiyorum .     |     pharoxym2:[Ankara] Ankaradan olgun yeri olan AKTİF varsa bana ulaşabilirmi.     |     beraber_olalim:[istanbul] merhaba bahçelievler / istanbuldayım gizliyim yyok.     |    
Login
Lütfen Bilgilerinizi Giriniz.
Rumuz:
Şifre:
Şifremi Unuttum

Şu an Online
1753 Üye var




Hızlı Ara | Detaylı Ara | Özel Ara | Yeni Üyeler | Popüler 100 | Haziran TOP 10
Haber | Travestiler bile onu gay zannetti

Travestiler bile onu gay zannetti


Sabah.com.tr Figen Yanık 27.03.2009

Güneşi Gördüm filminde canlandırdığı travesti rolüyle konuşulan Cemal Toktaş, ``Cemal de gay mi, diyenlere hiç aldırmam. Ben bu rolü `öteki` diye tanımlananlar üzerindeki önyargıyı kırmak için kabul ettim,`` diyor..

Berfin, kardelen demekmiş Kürtçe. Bir kez açıp, güneşi görür görmez solan. Yine de âşıkmış güneşe ve onu görmek için açarmış. Berfin, Mahsun Kırmızıgül`ün yönettiği Güneşi Gördüm filminde, zorunlu göçle Kars`tan İstanbul`a gelen bir ailenin, içindeki kadın ruhunu ortaya çıkartmayı göze alan oğlu Kadri`nin, travesti oluşundan sonra seçtiği isim aynı zamanda. Saflığı gözlerinden okunan, ailesinin ve toplumun şartlarından bihaber, kendini bulma yolunda ölümü bile göze alan bir garip genç Kadri ya da Berfin. Doğu`daki ismiyle Kado. Önyargılara reğmen Berfin`i seviyoruz. ``Kaç Berfin, kaç!`` diye bağırıyoruz ağabeyi töre gereğince onu öldürmek için kovalarken, "Onun da yaşamaya hakkı var bizim kadar," diyoruz. Türkiye`nin 25 yıldır çözülemeyen bir sorunun getirdiği acıların filmi Güneşi Gördüm. Her karakteri kendinden söz ettirmeyi başarıyor. Ama bir dönüşüm öyküsü içinde fiziksel dönüşümü de yaşayarak travesti olan Kadri/Kado/Berfin`i canlandıran genç oyuncu Cemal Toktaş, iki misli cesaret sergilediği için alkışı hak ediyor.

- Güneşi Gördüm`den öncesi ve sonrası diye miladi bir çizgi var mı artık hayatınızda?
- Bir oyuncu adayı olarak kendimi geliştirmem açısından bir milat olabilir ancak. İkinci sinema filmim, ama ilk gösterime giren filmim. Bugüne kadar üç karakter çıkardım, hepsi benim için bir milat. Aldığım tepkiler oyunculuğum yönünde, bunlar da güzel tepkiler.

- Kadri/Kado/Berfin, filmin en önemli karakterlerinden... Mahsun Kırmızıgül, senaryoyu verdiğinde mi tanıştınız onunla yoksa üzerinde konuştunuz mu?
- Oturup konuştuk, hikâyeyi anlattı bana Mahsun ağabey. Hikâyenin genelini dinlediğimde, "Vaay," dedim.

- Neler var bu "Vaay"ın içinde?
- 25 yıldır yaşanan bir gerçek var. Bu 25 yıl, bir jenerasyon demek. Ben de `83 doğumluyum, 26 yaşımdayım. Bu durumun içinde büyüdüm. Bir iki üst kuşağımız, bizim jenerasyona bakıp, "Apolitik, ilgisiz," diyor. Ben de diyorum ki; "Biz ilgisizsek bile, bunun bir sebebi olmalı, bunu niye hiç düşünmüyoruz?" Bu hikâye, bu jenerasyonun ilgisizliğinin bir tarafı. Çünkü benim yaşımdaki arkadaşlarım, ister Batı`da ister Doğu`da yaşasın, bir yerlere gelince hep "Nerelisin? Kimleri okudun, kimi tanıyorsun?" durumuna getiriliyorlar.

- Gençlerin ilgisizliğinin asıl sebebi ne?
- Bu filmde anlatılıyor, 25 yıldır yaşanan ve dile gelmeyen bazı gerçekler var. O ilgisizliğin sebebi budur. Karslı bir kardeşimiz, Doğu`dan kalkıp, Beyoğlu`na geldiği zaman ona hırsız gözüyle bakılıyor. Doğulu bir travestinin ölümünü gördük bu filmde. Kars`ta okuyamadığı için buraya geldi, iç dünyasını bilemeyiz.

- Kadri, Kars`ta kalsaydı, içindeki kadını dışarıya çıkarabilir miydi?
- Orada kalsaydı olamazdı. Belki yine olacaktı, ağabeyinin baskısına karşı nerede, nasıl patlayacağı hiç belli olmaz. Çünkü bu kesinlikle ruhsal bir durum. Afişte de tek gülen karakter o. Köyde bastırıp, boyun eğebilir ama İstanbul`a geldiğinde toplumun baskısı da var. Ben bu karakteri kabul ederken, sadece bir travesti ya da Doğulu bir çocuğun hikâyesi olarak düşünmedim. Bu çocuk Alevi, Ermeni, Arnavut, Boşnak da olabilirdi, bütün etnik kökenlere yayabiliriz. Benim derdim sadece bu kimliksizleştirilmenin sebebi. Arada kalıyoruz. Niye? Bu baskı da ölümü getiriyor.

- Geçenlerde Taksim`de bir travesti evinde bıçaklanarak, Bursa`da da bir diğeri feci şekilde öldürüldü. Bunları duyunca daha çok üzülüyor musunuz artık?
- Evet, tabii. Bir insan, kendi bu kadar cesur yaşayamadığı için yapar bunu. Bana daha "Niye böyle bir rol oynadın?`` diyen olmadı. Demek ki bu ülkede böyle bir tepki de alabilirim. Kadri, baskıların karşısında durabilmek adına ağabeyine, ``Ben buyum, beni böyle kabul ediyorsan et, yoksa vur öleyim. Eninde sonunda toplum beni yok edecek,`` diyor.

- Travesti arkadaşınız var mıydı?
- Mahsun ağabey, onların hayatını gerçek olarak aktarabilmek adına bana bir numara verdi, birileriyle arkadaş oldum. Onlar da benim jenerasyondan. Bazıları İstanbul`da doğmuş, ama çoğunluğu Doğu kökenli. Onlara travestilerle ilgili her şeyi sordum.

- Onlar seks işçiliği yapıyor mu?
- Benim arkadaşlarım ticari takılmıyor; kültürlü, evinde tabloları olan, sanat konuştuğumuz insanlar. "Bizim tanrımız hermafrodit. Biz üstün ırkız. Düşünsene hem kadınsın hem de erkeksin," diyor, kalıyorsun. "Bir çift gördüğünüzde önce kadına mı, erkeğe mi bakarsınız?" diye sordum, kadına bakarlarmış, "O erkeğin yanında keşke ben olsaydım," diye kıskanırlarmış. Ama sizin söylediğiniz gibi arkadaşlarla da tanıştım.


Eklenme Tarihi : 01.04.2009
Haber Editörü : Administrator
  «« GERi
Bu haber 502093 kez okundu.

Haberi
Paylaş
Face
Paylaş facebook
Blog
Paylaş Blogger
Frien
Paylaş Friendfeed
Mysp
Paylaş Myspace
Twit
Paylaş twitter


Not: Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılanlardan gabile.com sorumlu tutulamaz.

Habere Yorum Yaz

    mahsundan böyle bir film beklemezdim ama harika konular secmis ve türkiyenin gündemini beyaz perdeye yansitmis, aferim cok harika oskar adayi olmasada bence iyi bir film, konulari güzel...
Yazan : aligaycan     Beğen

    gorustugun travesti arkadaslarin gunluk hayatta kendilerini ifade edebiliyorlarmi ..bu entellektuel kisiler cinsel tercihlerini rahatlikla aciklayabiliyorlarmi.... doktor avukat ve bir cok iyi konumlu ise sahip olanlarin diger normal islerle ugrasan gay travesti hayat surduren kisilerin ortak noktasi tekli vede ciftli iliski surdurenlerinde aradigi seyin ortak noktasi ayni kapiya cikiyor......
Yazan : alex2005     Beğen

    içimizde kadın ruhu taşıyoruz ben öyle düşünüyorun kendimce berfin bunun güzel bir örneyi gercekten güzel bir film olmuş filmdeki oynayan bütün oyunculara teprik ediyorum yönetmeni olan mahsun kırmızı güle de tabiki böyle güzel filmlerin devamı dileyiyle daha ileri bir türkiye icin elele saygılar.
Yazan : ank_trv_zinnur     Beğen

    keske herkes bı berfin olsa ama nafile tşkler böle bır ssklı goncayı guneşe vurduğun için tşkler
Yazan : matkap_20     Beğen

    2 kez gittim gercekten cok guzel bir film olmuş herkesin gitmesini tawsie ediorm:)
Yazan : ArdA_rothstein     Beğen

    SİZİ CANDAN TEBRİK EDİYORUM !!! BAŞARILARINIZIN DEVAMINI DİLERİM...
Yazan : TranssHande     Beğen

    ya ropörtajda verdiği cevaplarda bile 1 korkaklk var...kesinlikle bu filmi ticari görüyorum... inanın bu tür basit yaklaşımlar bizleri toplumun önünde acınası,ikinci sınıf insan olarak gösterip bundan bile rant sağladıklarını düşünüyorum...sizce mahsun kırmızıgül veya bu röportajdaki eleman reel hayata bir travesti veeya gayle arkadaşlık değil yan yana bile durmak istemezler...
Yazan : dyr_pln     Beğen

    alem buysa kral benim`den___ bugünlere....inan kral oldun...tebrik ötesi tebrik..alkış ötesi alkış...ilk filminde buda süper.kendini geliştrmek bu işte,kro kalmayı tercih etmedin..beynine yüreğine sağlık.
Yazan : KIZ_BeBeK     Beğen

    «Çok güzel hareketler bunlar...» Filmi henüz izliyemedim.Ama açıkçası Mahsun`un kötü bi karekter çizeceğini tahmin etmiyorum.Eski yeşilçamın yada sit/com lardaki`Kıytırık nonoş tipleri yerine gerçek yaşamdan eşcinsel hayatların beyaz perdeye aktarılması çok hoş.Kültür hayatındaki her etkinlik «Nefret» cinayetlerinin azalmasında önemli rol oynuyacağına inanıyorum...Devam diyorum.Çok güzel hareketler bunlar..
Yazan : farco_tatyos     Beğen

    slm arkadaşlar güneşi gördüm filmini herkese tavsiye ederim çok başarılı bir film bir çok msj içeriooo ve msj lar gerçek aslında ...... roller süperrr
Yazan : erdal_20ap     Beğen

    İlk başda şunu söyliyim. film tek kelimeyle on numara mahsundan böyle bişe beklemezdim + mahsunu sevmezdim şimdi tam tersi helal olsun adama kendini bayağı bi aşmış ve geliştirmiş en azından sabun köpüğü tarzında bi film yapmamış her şey doğal ve yaşanılan gerçek kesitlerle dolu herkezin izleyip ders alması gereken film tam bir türkiye gerçeği, halkların üzerinden siyasi politik oyunlar ve biz eşcinsellerin yaşamlarını konu alıyor... Sevgilimle beraber izledim gözlerimden sessizce kendiliğinden akan yaşlarla izledim.
Yazan : OlgunSeverimm     Beğen

    kesinlikle süper bir film ayrıca berfin yada kado rollerini cemal toktaş çok güsel canlandırmış yakında parlar :)))
Yazan : keopss16     Beğen

    çok gzel bi film burdaki herkese tafsiye ediyorum muhakkak izleyin KORSANA HAYIR!! :D:D:D
Yazan : Neria00     Beğen
Yorum yazmak için login olunuz


Diğer başlıklardan bazıları.
Haber | İstanbul`da vahşi cinayet   İstanbul`da vahşi cinayet
   Taksim`de tartıştığı sevgilisi tarafından sırtından ve kalbinden bıçaklanan bir transseksüel hayatını kaybetti. Edinilen bilgiye göre, Balaban Mahallesi Pürtelaş Sokak Köşe Palas Apartmanı 4. katta oturan Dilan Pirinç (28), saat 19.00 sıralarında sevgilisi olduğu iddia edilen bir kişiyle kavga etti....

Haber | İşte yaşayan en pahalı Türk ressamı İşte yaşayan en pahalı Türk ressamı
    Londra’daki Türk müzayedesinde meşhur "Boksör" tablosu 175 bin liraya satıldı. New York’ta açılan sergisi sırasında konuştum Taner Ceylan’la. Yaptığı pornografik resimler yüzünden Türkiye’de hep dışlandı, galerilere bile giremedi. Türkler kendi içlerinden kimi ezmeye kalkıyorsa, o kişi eninde s...

Haber | Romeo ve Juilet  Gay versiyonu Romeo ve Juilet Gay versiyonu
   İNGİLTERE2de ilkokul öğrencilerine derste ‘gay-lezbiyen` tarihinin öğretilmesi ve ‘Romeo ile Juilet`in de gay versiyonunun tiyatroya aktarılması velilerin tepkisine yol açtı. Aralarında Müslümanlar`ın da bulunduğu 30 öğrencinin, aileleri tarafından okuldan alındığı bildirildi. Daily Mail gazet...

Haber | Travesti Esmeray, ‘Cadının Bohçası’nı Van`da açtı Travesti Esmeray, ‘Cadının Bohçası’nı Van`da açtı
   Travesti Esmeray, kendi yaşam öyküsünü anlattığı ‘Cadının Bohçası’ adlı stand-up gösterisini Van`da sahneledi Van Kadın Derneği’nin organizasyonu ile Van Devlet Tiyatrosu’nda sahnelenen gösteride Esmeray, kadınların erkeklerden, erkeklerin de kadınlardan gizlediği gerçekleri anlattı. ‘Bir Trav...

Haber | KADIN SPORCU ASLINDA ERKEKMİŞ KADIN SPORCU ASLINDA ERKEKMİŞ
   Çin`in Sichuan eyaletinin başkenti olan Chengdu`da yaşayan kadın sporcu, kazandığı düzinelerce madalyanın birçoğunu aslında bir erkek olduğunu öğrendikten sonra geri verdi. Liseden mezun olduktan sonra yarışmalardan kadın olarak 40`tan fazla madalya kazanan Xiao Nan, hastanede yapılan test sonucu er...

Haber | Lezbiyen eş kocasına 25 bin lira ödeyecek Lezbiyen eş kocasına 25 bin lira ödeyecek
   Karısının kendisini başka bir kadınla aldattığını öğrenen adam, hem boşanma davası açtı, hem de tazminat kazandı.. İzmir Bornova Devlet Hastanesi`nde pratisyen hekim T.Y.E ile 7 yıllık evli olan elektronik teknisyeni 36 yaşındaki V.E. eşinin kendisini aldattığından şüphelendi. Kendisinden 5 yaş ...

Haber | TÜRK GAY FİLMİ SANSÜR YEDİ! TÜRK GAY FİLMİ SANSÜR YEDİ!
   Hande Yener`in rol aldığı `Kraliçe Fabrika` isimli film, erkeklerin sevişme görüntüleri yüzünden Kültür Bakanlığı`nın engeline takıldı.. Türkiye`de eşcinselliği konu alan `Kraliçe Fabrika` isimli film sansüre takıldı! Günaydın`ın haberine göre; ünlü popçu Hande Yener`in rol aldığı film, konusu ...

Haber | Gayler Ve Lezbiyenler Giremez! Gayler Ve Lezbiyenler Giremez!
   SP lideri `Çarşaflısı da, Alevisi de, Sünnisi de eşit ve özgür vatandaşlardır. Biz 72 milyonun partisiyiz` dedi ama.. Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, 72 milyonun partisi olduklarını belirterek, "Herhangi bir cemaatin, herhangi bir grubun, herhangi bir elit takımın, zümrenin par...

Haber | Eşcinsellik bir hastalık veya tercih midir? Eşcinsellik bir hastalık veya tercih midir?
   3 Ocak 2009 tarihinde Haberturk`te Esra Kazancıbaşı`nın hazırlayıp sunduğu "Medikal" adlı programda, Cinsel Eğitim Tedavi ve Araştırma Derneği`nden psikiyatristler (Prof. Dr. Sahika Yüksel ve Dr. Nesrin Yetkin) eşcinselliğin ne olduğunu cevaplıyor. Aşağıdaki videoyu oynatmak için videonun sol al...

Haber | Polonya`da Kilisenin eşcinsellere yönelik kıskacı Polonya`da Kilisenin eşcinsellere yönelik kıskacı
   Polonya`da Katolik kilisesi, eşcinselleri nasıl tedavi kıskacına alıyor... Erkekler futbol oynamasını, kadınlar yemek yapmasını öğreniyorlar. Böylesi metodlarla Polonya’daki Katolik kilisesi eşcinselleri tedavi ediyor. Eşcinsellik Polonya’daki Katolik kiliselerinde çoğunlukla hastalık olarak...


|   İletişim  |   Sözleşme  |   Yardım  |   Site Haritası  |  

Gabile.com bir tanışma, arkadaşlık ve eğlence servisidir.
Bu siteye üye olan herkes Kullanıcı sözleşmesini okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Her hakkı saklıdır. Copyright ©1999-2013 GaBiLe


GaBiLe Bir Kodme Hizmetidir.
Veri Merkezi