AnaSayfa | Haber | Sohbet | Radyo | Burçlar | ilanlar | iletişim
Turkish English German  
İçinizdeki Ses! Gabile.com   misafir00:[Mersin] Merhaba, Nasılsın? Tanışalım mı? Mesajını heyecanla bekliyorum.     |     anfb34:[istanbul] Mutlu bir gün diliyorum herkese.     |     LonelyAngel80:[istanbul] Ekim başında Balıkesir Akçayı gezmek istiyorum. Oraya yakın yerlerde misafır alacak var mı?.     |     deterministik:[Samsun] Tüm GaBiLe platformuna iyi günler dilerim, gününüz neşe ile geçsin..     |     Kentsel_donusum:[Bursa] Bursa dan selam canım .     |     buyuksvr:[istanbul] yeri olan olgunlar bekliyorum.     |     BLackBoy03:[Kocaeli] orta asyalilar yaza bilirmi izmit 😉.     |     xxxxmen:[Ordu] oksijen diyarı ordudan selamlar beraber olmak dileliğle buluşalım ordu güzel yer.     |     esinizoolurumm:[istanbul] esinizoolurumm:[Selam şekerler herkesi bekliyorum. Mecidiyeköy.     |     Mertchaserap:[istanbul] Önce insanlık...     |     karamelle:[istanbul] SİSLİ BOMONTİ NOBETCİ HEMSİRE :D.     |     esinizolurum:[istanbul] esiniz olurum:[İstanbul] Selam yazın tanısalım. Mecidiyeköy.     |     olgunsevenankli:[Ankara] 180 90 57 YAŞINDA ANKARADAN KENDİ HALİNDE BEKAR BİRİ .     |     By_ap_3939:[Kirklareli] By_ap_3939.     |     olgungrupcupsf:[istanbul] olgungrupcupsf:[İstanbul] Mecidiyeköy. Herkesi bekliyorum..     |     Saygl:[istanbul] Sadece hafta içi gündüz bana yakın haznedar Merter b.köy Ataköy esenler yeri olanlar..     |     Ezel1905:[istanbul] Heyyyy 🤚.     |     YigitBerk4141:[Kocaeli] Merhaba 187 82 38 esmer A yalnız yaşıyorum samimi gizli arkadaşlar tanışmak istiyorum .     |     pharoxym2:[Ankara] Ankaradan olgun yeri olan AKTİF varsa bana ulaşabilirmi.     |     beraber_olalim:[istanbul] merhaba bahçelievler / istanbuldayım gizliyim yyok.     |    
Login
Lütfen Bilgilerinizi Giriniz.
Rumuz:
Şifre:
Şifremi Unuttum

Şu an Online
1648 Üye var




Hızlı Ara | Detaylı Ara | Özel Ara | Yeni Üyeler | Popüler 100 | Haziran TOP 10
Haber | Türkiye, Ayrımcılığın Önlenmesi İlkesine Uymuyor

Türkiye, Ayrımcılığın Önlenmesi İlkesine Uymuyor


Avrupa Komisyonu’na göre Türkiye’nin ayrımcılıkla ilgili yasal çerçevesi AB müktesebatıyla yeterince uyumlu değil. Temel haklar alanında lezbiyen, gey, biseksüel ve trans (LGBT) bireylere yönelik ayrımcılık devam ediyor.

Başbakanlık Avrupa Birliği Genel Sekreterliği, Avrupa Komisyonunun hazırladığı “Türkiye 2010 Yılı İlerleme Raporu”nun gayri resmi çevirisini yayınladı.

İlerleme Raporunda, temel haklarda LGBT’lere yönelik ayrımcı uygulamalar sıralanıyor. Derlediğimiz başlıklar şunlar:


Ayrımcılığın Önlenmesi İlkesine Uyulmuyor
Ayrımcılığın önlenmesi ilkesi Anayasada güvence altına alınmıştır ve bu ilke çeşitli kanunlarla da teyit edilmektedir. Hükümet, ayrımcılığın önlenmesi ve eşitlik kurulu tesis edilmesine yönelik taslak Kanun hakkında sivil toplum örgütleri, üniversiteler ve ilgili makamlarla danışmalarda bulunmuştur.

Bununla birlikte, mevcut yasal çerçeve AB müktesebatıyla yeterince uyumlu değildir.
Lezbiyen, gey, biseksüel ve transeksüellerin (LGBTT) cinsel yönelimleri nedeniyle işten çıkarıldığı ayrımcılık vakaları görülmüştür.

“Alenen teşhircilik” ve “genel ahlaka karşı işlenen suçlar” hakkındaki Türk Ceza Kanunu hükümleri zaman zaman LGBTT’ye karşı ayrımcılık yapmak amacıyla kullanılmaktadır. Kabahatler Kanunu sık sık travesti ve transseksüelleri para cezasına çarptırmak için kullanılmaktadır.

Devlet Bakanı Kavaf Ayrımcılığa Yol Açıyor
Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı’nın eşcinselliğin bir hastalık olduğuna dair ifadeleri, LGBTT toplumu ve insan hakları örgütlerinde tepki yaratmıştır. Siyasi şahsiyetler tarafından yapılan olumsuz yöndeki bu klişeleştirmeler, LGBTT kişilerine karşı ayrımcılığa daha fazla yol açabilir.
LGBTT örgütlerinin kapatılması yönündeki mahkeme davaları, raporlama dönemi boyunca
olumlu yönde sonuçlandırılmıştır.

Homofobik Şiddetin Faillerine İndirim Yapılıyor
Homofobi fiziksel ve cinsel şiddet vakalarıyla sonuçlanmıştır. Ahiren Ankara’da transseksüel kişilere karşı polis tarafından uygulanan şiddetin yanında, travesti ve transseksüellerin öldürülmesi endişe verici bir durumdur. Mahkemeler, transseksüel ve travestilere karşı işlenen suçların faillerine “haksız tahrik” ilkesini uygulamıştır.

TSK Aşağılayıcı Tıbbi Testler Uyguluyor
Türk Silahlı Kuvvetleri yönergesinde, hâlâ, eşcinselliği “psikoseksüel” bozukluk olarak
tanımlamakta ve eşcinselleri askerliğe elverişsiz olarak addetmektedir. Askere çağrılan
kişilerin, eşcinsel olduklarını beyan etmeleri halinde fotografik kanıt sunmaları
gerekmektedir. Bazı kişilerinde aşağılayıcı tıbbi testlerden geçmeleri gerekmiştir.

Vicdani Ret Hakkı Tanınmıyor
Vicdani retçilere yönelik dini temelli adli takibatlar devam etmektedir. Vicdani ret hakkının
kamu önünde savunulması mahkûmiyete neden olmuştur. AİHM’nin vicdani retçilere ilişkin verdiği kararları hâlâ uygulanmamıştır. Türkiye vicdani retçilerin mükerrer yargılanmasını ve mahkûm edilmesini önleyecek yasal bir düzenleme yapmamıştır. Yehova şahitlerinin birçok üyesi hakkında vicdani retçi olarak mahkemelerde dava açılmaktadır. Askeri bir mahkeme vicdani ret hakkını reddetmiştir.

Ayrımcılıkla Mücadele İş Kanununda İlerleme Kaydedilmedi
Ayrımcılıkla mücadelekonusundaki AB müktesebatının aktarımına yönelik ilerleme
kaydedilmemiştir. İş Kanunu, bir iş sözleşmesinin sonuçlandırılmasından önceki döneme
uygulanmamaktadır. Türk mevzuatında doğrudan ve dolaylı ayrımcılığın tanımı yoktur. Irk veya etnik köken, din veya inanç, engel, yaş ve cinsel yönelim temelindeki ayrımcılığı kapsayan AB müktesebatı aktarılmamıştır.

Örgütlenme Özgürlüğü Engelleniyor
Yargıtay, 2009 yılı sonunda lezbiyen, gey, biseksüel, transseksüel ve travesti (LGBTT)
Lambda Derneğinin kapatılması kararını bozmuştur. Benzer bir olayda İzmir Valiliği, Siyah
Pembe Üçgen LGBTT Derneği hakkında ahlak kurallarının çiğnendiğini iddia ederek yeni bir kapatma davası açmıştır. Mahkeme, Cumhuriyet Savcısının davanın düşürülmesi istemini kabul etmiştir.

Derneklere ilişkin yasal çerçeve büyük ölçüde AB standartları çizgisindedir. Bununla birlikte, dernekler, yasal zorunlulukları yerine getirmede zorluklarla karşılaşmakta ve bazıları orantısız denetimlere maruz kalmaktadır.

LGBTT dernekleri hakkında açılan kapatma davaları dernek kurma özgürlüğünün tam olarak uygulanmasını engellemektedir. Toplanma özgürlüğü konusunda sahada ilerlemeler gözlenmiştir.

Temel Haklarda LGBT’lere Ayrımcılık Devam Ediyor
Temel haklarkonusunda bazı ilerlemeler kaydedilmiştir. Bununla birlikte, derneklerin faaliyetlerinden dolayı adli soruşturmaya ve orantısız denetimlere maruz kaldıkları durumlar halen devam etmektedir.
İdari makamlar tarafından LGBTT derneklerine karşı ahlaki gerekçelere dayanarak dava açılması, örgütlenme özgürlüğünün tam olarak uygulanmasını kısıtlamaktadır.

Hükümet, ayrımcılıkla mücadele ve eşitlik kurulunun oluşturulmasına ilişkin bir kanun tasarısı taslağı hazırlamıştır. Türk Ceza Kanununun “teşhircilik” ve “genel ahlaka karşı suçlar”a ilişkin hükümleri LGBTT’lere karşı ayrımcılık amacıyla kullanılmaktadır. Kabahatler Kanunu, travesti ve transseksüellere para cezası uygulamak için sıklıkla kullanılmaktadır.

Kaos GL
//www.abgs.gov.tr
10.11.2010


Eklenme Tarihi : 11.11.2010
Haber Editörü : Administrator
  «« GERi
Bu haber 435675 kez okundu.

Haberi
Paylaş
Face
Paylaş facebook
Blog
Paylaş Blogger
Frien
Paylaş Friendfeed
Mysp
Paylaş Myspace
Twit
Paylaş twitter


Not: Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılanlardan gabile.com sorumlu tutulamaz.

Habere Yorum Yaz

    Eşcinseller, her tür ayrımcılığa uğruyor. Kolaylıkla, hedef alınıp, katledilebiliyor. Çalıştığı işte ve yaşadığı mahallede, kolayca mimleniyor, işten atılıyor, ölüm tehditleri alıyor, evi taşlanıyor. Buna karşın, eşcinseller polisi aramaktan bile korkuyor. Bizi, bu konuda tek kurtarabilecek, Avrupa Birliğidir. Mümkün olduğunca onları, başımıza gelenler konusunda haberdar edelim. LGTT çalışmalarını cok begeniyorum. Olanları güzelce, ABD ve AB raportörlere bildiriyorlar. Direnebildiğimiz sürece varız.
Yazan : Calgary     Beğen

    devletin kendisi ve tüm kurumlari escinsel düsmanligi yayiyor , destekliyor. escinsel kimligi yok sayiyor, inkar ediyor. türkiyede sistematik bir escinsel katliami yasaniyor.
Yazan : olgun444     Beğen

    vallah bu görünen ama görünmeyen kısımlarda lgbtt bireyleri yok yok sayılıyor!! ayrıca devlet bizzat kendisi homofobik düşünceleri körüklüyor!! türkiyede ölüm cezası yok ama lgbtt bireyleri malesef bu bu haliyle ölmekten daha şartlar yaşıyor!!
Yazan : kutu2121     Beğen
Yorum yazmak için login olunuz


Diğer başlıklardan bazıları.
Haber | Bu pozu nasıl kabul etti? Bu pozu nasıl kabul etti?
   Efsane oyuncu Catherine Deneuve eşcinsel haklarını savunan dergi için verdiği pozda kandırılmış François Ozon’un son filmi ‘Potiche’de başrolü üstlenen efsane oyuncu Catherine Deneuve, eşcinsel haklarını savunan Fransız Tetu dergisinin kapağında ‘cougar’ olarak çıplak bir erkeğin yanında gülü...

Haber | Türk subayla eşcinsel ilişkiye girmiş Türk subayla eşcinsel ilişkiye girmiş
   Ünlü işadamı Aristotle Onassis’in, Türkler tarafından esir alınan babasını kurtarmak için bir Türk subayla eşcinsel ilişkiye girdiği iddia edildi. Ünlü Yunan işadamı Aristotle Onassis’in İzmir’den kaçış hikâyesinin yeni detayları ortaya çıktı. ABD Başkanı John F. Kennedy’nin dul eşi Jackie Ken...

Haber | Gökkuşağı Festivaline Baskın Gökkuşağı Festivaline Baskın
   Rum kesiminde düzenlenen bir barış konseri, 100 aşırı milliyetçi kişinin baskınına uğradı. Sopa ve bıçaklarla konseri basan sadırganlar, Kıbrıslı şarkıcı Sertunç Akdoğdu’yu iki yerinden bıçakladı. Kıbrıs Rum Kesimi’nde ırkçılığa ve ayrımcılığa karşı her yıl Larnaka’da yapılan Rainbow Festivali’n...

Haber | Orduya Eşcinsel Eleştirisi AB Raporu’nda Orduya Eşcinsel Eleştirisi AB Raporu’nda
   ‘TSK Geyleri Hasta Kabul Ediyor’ Orduya eşcinsel eleştirisi AB Raporu’nda... Türkiye’nin “karnesi” olarak bilinen ve iki gün sonra yayınlanacak olan 2010 AB İlerleme Raporu bir çok başlık içeriyor. İlk kez Yehova Şahitleri’nin sorunlarından bahsedilen raporda TSK eşcinselliği hastalık olarak kab...

Haber | Eşcinseller Saldırılardan Sonra Gardını Aldı Eşcinseller Saldırılardan Sonra Gardını Aldı
   Hoşgörüsüyle gurur duyan şehir, saldırılarla sarsıldı. Kısa süre önce homoseksüel olduğu düşünülen üç erkeğe yapılan işkence, suç oranlarının en yüksek olduğu ve olayın meydana geldiği Bronx semti başta olmak üzere, tüm şehirde büyük yankı uyandırdı. Yirmi yıldır Güney Bronx`ta yaşayan yazar ve e...

Haber | Eşcinseller Katolik Kilisesinin Homofobisine Karşı Öpüştüler Eşcinseller Katolik Kilisesinin Homofobisine Karşı Öpüştüler
   İspanya ziyaretinde kürtaj ve ötanaziyi kınayan Katolik dünyasının ruhani lideri Papa 16. Benediktus, eşcinsellerin öpüşme protestosuyla karşılaştı. Papa`nın, Kutsal Aile tapınağına doğru gittiği güzergahta toplanan yüzlerce eşcinsel öpüşerek, Katolik Kilisesi`nin eşcinsellere karşı olan tutumun...

Haber | YÖK’e Karşı Gökkuşağı Bayrakları Ankara’da Dalgalandı YÖK’e Karşı Gökkuşağı Bayrakları Ankara’da Dalgalandı
   Homofobi ve Transfobi Karşıtı Öğrenciler bu yıl ilk defa kendi pankartları ve gökkuşağı bayrakları ile YÖK protestosuna katıldılar. Yerel Muhabir Ağı’ndan Hatice Kaya’nın haberi YÖK’ün 29. kuruluş yıldönümünde, 6 Kasım Cumartesi günü, Homofobi ve Transfobi Karşıtı Öğrenciler de meydanlara ç...

Haber | Devlet Seks İşçiliğinden Dem Vuracağına, Çalışma Alanı Yaratsın! Devlet Seks İşçiliğinden Dem Vuracağına, Çalışma Alanı Yaratsın!
   Avrupa Parlamentosu LGBT Hakları Komisyonu Eş Başkanı Ulrike Lunacek, İstanbul`da yapılan "Avrupa`daki Türkiye" toplantısında Türkiyeli LGBT örgütlerin temsilcileri ile görüştü. Avrupa Parlamentosu Yeşiller Grubu’nun, Heinrich Böll Stiftung Derneği’nin ev sahipliğinde düzenlediği ‘Avrupa’daki Tür...

Haber | “Yönetmelikte Küpe Takma Denmiyor Ama Geleneğimizde Böyle Bir Şey Yok” “Yönetmelikte Küpe Takma Denmiyor Ama Geleneğimizde Böyle Bir Şey Yok”
   Cuma Hoca küpesi için ceza üstüne ceza aldı. İl Milli Eğitim Müdürü, `Yönetmelikte küpe takamazsınız denmiyor ama olsun` diyor! Küpe taktığı için ‘ödül töreninde terslenen, iki kınama ve maaşında kesinti cezası alan, sürgün edilmesi de gündeme gelen’ sınıf öğretmeni Cuma Toygar’ın durumunu Manisa...

Haber | Bilkent Üniversitesi Renkli Düşünüyor! Bilkent Üniversitesi Renkli Düşünüyor!
   Türkiye üniversitelerinin 3. resmi LGBT topluluğu, İstanbul Bilgi ve Sabancı Üniversitelerinin ardından Bilkent Üniversitesinde kuruldu. ODTÜ’deki başvuruyu ise rektörlük 2007’den beri geri çeviriyor. Bilkent Üniversitesi’nde, “Bilkent Renkli Düşün!” adındaki LGBTQ (Lezbiyen-Gey-Biseksüel-Traves...


|   İletişim  |   Sözleşme  |   Yardım  |   Site Haritası  |  

Gabile.com bir tanışma, arkadaşlık ve eğlence servisidir.
Bu siteye üye olan herkes Kullanıcı sözleşmesini okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Her hakkı saklıdır. Copyright ©1999-2013 GaBiLe


GaBiLe Bir Kodme Hizmetidir.
Veri Merkezi