AnaSayfa | Haber | Sohbet | Radyo | Burçlar | ilanlar | iletişim
Turkish English German  
İçinizdeki Ses! Gabile.com   misafir00:[Mersin] Merhaba, Nasılsın? Tanışalım mı? Mesajını heyecanla bekliyorum.     |     anfb34:[istanbul] Mutlu bir gün diliyorum herkese.     |     LonelyAngel80:[istanbul] Ekim başında Balıkesir Akçayı gezmek istiyorum. Oraya yakın yerlerde misafır alacak var mı?.     |     deterministik:[Samsun] Tüm GaBiLe platformuna iyi günler dilerim, gününüz neşe ile geçsin..     |     Kentsel_donusum:[Bursa] Bursa dan selam canım .     |     buyuksvr:[istanbul] yeri olan olgunlar bekliyorum.     |     BLackBoy03:[Kocaeli] orta asyalilar yaza bilirmi izmit 😉.     |     xxxxmen:[Ordu] oksijen diyarı ordudan selamlar beraber olmak dileliğle buluşalım ordu güzel yer.     |     esinizoolurumm:[istanbul] esinizoolurumm:[Selam şekerler herkesi bekliyorum. Mecidiyeköy.     |     Mertchaserap:[istanbul] Önce insanlık...     |     karamelle:[istanbul] SİSLİ BOMONTİ NOBETCİ HEMSİRE :D.     |     esinizolurum:[istanbul] esiniz olurum:[İstanbul] Selam yazın tanısalım. Mecidiyeköy.     |     olgunsevenankli:[Ankara] 180 90 57 YAŞINDA ANKARADAN KENDİ HALİNDE BEKAR BİRİ .     |     By_ap_3939:[Kirklareli] By_ap_3939.     |     olgungrupcupsf:[istanbul] olgungrupcupsf:[İstanbul] Mecidiyeköy. Herkesi bekliyorum..     |     Saygl:[istanbul] Sadece hafta içi gündüz bana yakın haznedar Merter b.köy Ataköy esenler yeri olanlar..     |     Ezel1905:[istanbul] Heyyyy 🤚.     |     YigitBerk4141:[Kocaeli] Merhaba 187 82 38 esmer A yalnız yaşıyorum samimi gizli arkadaşlar tanışmak istiyorum .     |     pharoxym2:[Ankara] Ankaradan olgun yeri olan AKTİF varsa bana ulaşabilirmi.     |     beraber_olalim:[istanbul] merhaba bahçelievler / istanbuldayım gizliyim yyok.     |    
Login
Lütfen Bilgilerinizi Giriniz.
Rumuz:
Şifre:
Şifremi Unuttum

Şu an Online
846 Üye var




Hızlı Ara | Detaylı Ara | Özel Ara | Yeni Üyeler | Popüler 100 | Haziran TOP 10
Haber | Uluslar arası Af Örgüt`nden Türkiye sert eleştiriler

Uluslar arası Af Örgüt`nden Türkiye sert eleştiriler


Uluslararası Af Örgütü`nün dünyada insan haklarının durumuna ilişkin yayımladığı yıllık raporunda, Türkiye`de internetin keyfi olarak kısıtlandığı ve `Silahlı Kuvvetleri, Ermeni ve Kürtlerin durumlarını ve devam eden adli kovuşturmaları eleştirenler hakkında Ceza Kanunu`nun farklı maddelerinden davalar açıldığı` belirtildi.

LONDRA - Merkezi İngiltere`nin başkenti Londra`da bulunan ve kendisini "insan haklarının korunması konusunda kampanya yürüten uluslararası bir hareket" olarak tanımlayan Uluslararası Af Örgütü, 2011 raporunda Türkiye ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Raporda, "Terörle Mücadele Kanunu`nda ve anayasada yapılan değişiklikler ve düzenlemeler insan haklarının geliştirilmesi açısından olumlu adımlar olsa da gerekli köklü değişimin yaratılmasında yetersiz kalındığı" kaydedildi.

Türkiye`de ifade özgürlüğü hakkını ihlal eden cezai kovuşturmaların devam ettiğinin bildirildiği raporda, "Önerilen bağımsız insan hakları mekanizmaları kurulmadı. İşkence ve diğer kötü muamele raporları devam etti ve kolluk kuvvetlerine yönelik soruşturma ve kovuşturmalar etkisiz kaldı. Terörle mücadele yasaları kapsamında bir dizi adil olmayan yargılama yapıldı. Bombalı saldırılar sivillerin ölümüne neden oldu. Vicdani retçi, lezbiyen, gay, biseksüel, travesti, transseksüel, mülteci ve sığınmacıların hakları yasalarla güvence altına alınmamaya devam etti. Kadına yönelik şiddetin önlenmesinde ancak asgari düzeyde bir ilerleme görüldü" ifadelerine yer verildi.

Mayıs ayında, BM İnsan Hakları Konseyi`nin Türkiye`nin insan hakları sicilini değerlendirdiğinin hatırlatıldığı raporda, hükümetin tavsiyelerin çoğunu yerine getireceğini belirttiği ancak özellikle azınlık haklarının daha fazla tanınması, Ceza Kanunu`nun ifade özgürlüğünü kısıtlayan maddelerinin değiştirilmesi ya da kaldırılması önerilerini reddettiği kaydedildi.

Af Örgütünün raporunun Türkiye ile ilgili kısmındaki ifade özgürlüğü başlığı altında ise, "Tabu haline gelmiş konularla ilgili daha açık tartışmalar yürütüldü. Yine de Silahlı Kuvvetleri, Ermeni ve Kürtlerin durumlarını ve devam eden adli kovuşturmaları eleştirenler hakkında Ceza Kanunu`nun farklı maddelerinden dava açıldı. Ayrıca, ağır hapis cezası içeren ve uzun tutukluluk dönemleriyle sonuçlanan terörle mücadele yasaları, meşru ifade özgürlüğünü kısıtlamak için kullanıldı. Haklarında en sık dava açılanlar arasında Kürt siyasetçiler, gazeteciler ve insan hakları savunucuları bulunuyordu. Keyfi sınırlamalara devam edildi, internet sitelerine erişim engellendi ve gazetelerin yayınına geçici olarak son verildi. Düşüncelerini açıklayanlara yönelik şiddet tehdidi devam etti" değerlendirmesinde bulunuldu.

İŞKENCE VE DİĞER KÖTÜ MUAMELELER BÖLÜMÜ
İşkence ve diğer kötü muameleler bölümünde ise Türkiye`de özellikle gösteriler sırasında ve gözaltı haricinde olmakla birlikte, gözaltında ve cezaevine nakil esnasında da işkence ve diğer kötü muamele yapıldığı iddialarının devam ettiği bildirildi. Kasım ayında BM yetkililerinin, "birçok, süre giden ve kapsamlı işkence iddialarıyla mücadele etmeleri için" Türk yetkililere bir dizi tavsiyede bulunduklarına dikkat çekildi.

"Devlet görevlileri tarafından yapılan insan hakları ihlali soruşturmaları yetersiz kaldı" denilen raporda, soruşturma açıldığında da davaların etkili olmadığı ve sürekli uzatıldığı kaydedildi. Raporda şöyle denildi:

"Delillerin görevliler tarafından yok edilmesi ve hak ihlali iddiasında bulunanların karşı suçlamaya uğraması cezasızlığın sürmesine neden oldu. Hükümetin önerdiği bağımsız insan hakları mekanizmaları kurulmadı. Örneğin, İnsan Hakları Kurumu`nun (insan haklarının korunması ve ihlallerin önlenmesinden sorumlu olacak kurum) kurulması hakkındaki yasa taslağıyla ilgili olarak sivil toplumun görüşü etkili bir şekilde alınmadı. Dolayısıyla, kurumun bağımsızlığı konusunda gerekli güvenceler sağlanmadı."

CEZAEVİ KOŞULLARI
Raporun "cezaevi koşulları" bölümünde, tutukluların cezaevinde, özellikle mahkemeye nakilleri sırasında, kötü muamele gördükleri iddialarının devam ettiği, tutukluların tıbbi tedaviye erişimlerinin hala önlendiği ve diğer tutuklularla haberleşmelerine keyfi kısıtlamalar getirildiği belirtildi.

Terörle mücadele yasasına bağlı adil olmayan yargılamaların devam ettiğinin savunulduğu af örgütünün raporunda, "Bu davalarda, adli makamlar, alternatif geliştirmek yerine, aşırı uzun tutuklulukta ısrar etti; avukatların elinde ise, bu tür tutuklulukların yasallığını sorgulamaya yarayacak etkili bir mekanizma bulunmuyordu" ifadelerine yer verildi.

İstanbul Taksim Meydanı`nın 1 Mayıs kutlamalarına açılması için sendikaların uzun zamandır devam eden taleplerinin bu yıl ilk kez kabul edildiğine dikkat çekilen raporda, gösterilerin geçmiş yılların aksine barış içinde geçtiği kaydedildi.

"Yasal düzenlemelerin ardından gösterilere katıldığı için yargılanan çocukların büyük bir çoğunluğunun serbest bırakıldığının" belirtildiği raporda, "Fakat, bazı illerde çocuk mahkemelerinin olmayışı gibi çocuk adalet sistemindeki eksiklikler ele alınmadı ve uzun süre tutuklu kalan çocukların rehabilitasyonu ve kötü muamele iddialarının araştırılması için gerekli adımlar atılmadı" denildi. Askerlik hizmetine karşı vicdani reddin iç hukukta tanınmamaya devam ettiğinin kaydedildiği raporda, mülteci ve sığınmacılar konusunda ise, geçici sığınma prosedürlerine erişimin keyfi bir biçimde engellendiği ileri sürüldü.

Af örgütünün raporunda "kadın ve kız çocuklarına yönelik şiddet" bölümünde ise şu ifadelere yer verildi:
"Hükümetin aile içi şiddetle mücadele için hazırladığı 2007-2010 Ulusal Eylem Planı, koordinasyon eksikliği, yetersiz kaynak tahsisi ve ölçülebilir hedeflerin noksanlığına bağlı olarak önemli bir ilerleme kaydetmedi. Aile içi şiddete uğrayan kadınlara yönelik sığınma evleri sayısının yasalarda belirtilenin çok altında olması, kritik bir durum arz etmektedir. Resmi kayıtlara göre, geçen yıl açılan sekiz sığınma evi ile birlikte sığınma evlerinin sayısı 57 olmuştur." (aa)


Kaynak: Radikal.com.tr 13.05.2011


Eklenme Tarihi : 14.05.2011
Haber Editörü : Administrator
  «« GERi
Bu haber 412609 kez okundu.

Haberi
Paylaş
Face
Paylaş facebook
Blog
Paylaş Blogger
Frien
Paylaş Friendfeed
Mysp
Paylaş Myspace
Twit
Paylaş twitter


Not: Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılanlardan gabile.com sorumlu tutulamaz.

Habere Yorum Yaz

    Etkinlikler- Veranstaltung- events 22 Mayis 2011 Ankara Homofobiye ve Transfobiye Karşı Yürüyüş 22.Mai 2011 Demonstration gegen Homophobie und Transphobie i Ankara May 22, 2011 demonstration against homophobia and transphobia in Ankara 16 Haziran 2011 saat 11.40 Üsküdar 1. Agir Ceza Mahkemesi-Baglarbasi Ahmet Yildiz davasi 7. Durusmasi 16. Juni 2011 um 11:40 in Üsküdar.Baglarbasi 1.Strafkammer für Kapitalverbrechen: 7. Instanz vom Ahmet Yildiz´s Mordprozess. 16th June 2011 at 11:40 am in Üsküdar-Baglarbasi -Istanbul. 1th Court for crimes: 7th Instance of Ahmet Yildiz`s murder trial. 19 Haziran 2011 Saat 17.00 Taksim Trans Yürüyüsü 19 Juni 2011 um 17:00 Transen Demonstration am Taksim Platz-Istanbul June 19, 2011 at 5:00 pm Transexuals demonstration at Taksim Square-Istanbul 26 Haziran 2011 Saat 17.00 Taksim Meydani Escinsel Onur yürüyüsü 26 Juni 2011 um 17:00 Gay Pride Demonstration am Taksim Platz-Istanbul June 26, 2011 at 5:00 pm Gay Pride demonstration at Taksim Square, Istanbul Herkezin etkinliklere istiraki beklenmektedir Jeder ist willkommen, an den Veranstaltungen mitzuwirken. Everyone is welcome to participate in the events. Sevgiler in Liebe in love ibrahim can
Yazan : olgun444     Beğen

    aileden sorumlu bakanı alıp milli eğitim bakanı yapar ve sadece tv.`de akıllı tahta açılışları yapmaktan başka bir şeyi beceremezse daha çoookkk şiddet görür kadınlar,kızlar,çocuklar(gay`lerin durumunu hiç söylemiyorum bile)kökten değişim şart ve bu akp ve tayfası ile olcak iş değil!
Yazan : Harpagon     Beğen

    aslında yabancı kaynaklara pek güvenmemek gerek çünkü onlar çok yüzlü kaynaklardır bir bakıma ülkende bazı gelişmeler isterler bir bakıma da ülkenin batması yok olması için çalışırlar dikkatli ve uyanık olmak gerek
Yazan : feritte     Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.)
Yorum yazmak için login olunuz


Diğer başlıklardan bazıları.
Haber | İstanbul’dan Ankara’ya Gökkuşağı Otobüsü Kalkacak! İstanbul’dan Ankara’ya Gökkuşağı Otobüsü Kalkacak!
   Gökkuşağı Koalisyonu 22 Mayıs Pazar günü yapılacak Homofobi ve Transfobi Karşıtı Buluşmanın Yürüyüşüne İstanbul’dan katılmak isteyenler için otobüs kaldırıyor. "İstanbul’dan Ankara’ya Gökkuşağı Otobüsü Kalkacak! Gökkuşağı Koalisyonu 22 Mayıs’ta yapılacak Homofobi ve Transfobi Karşıtı Buluşmanın ...

Haber | Uganda Eşcinselleri Yasal Olarak Öldürmekte Diretiyor Uganda Eşcinselleri Yasal Olarak Öldürmekte Diretiyor
   Uganda Parlamentosu `anti-gey` yasa tasarısı olarak bilinen ve ağır cezalar içerdiği için uluslararası topluluk tarafından sert bir dille kınanan yasayı tekrar gündemine aldı. Yasanın bu hafta parlamentoda oylanması bekleniyor. New York merkezli Uluslararası Gey ve Lezbiyen İnsan Hakları Komisyon...

Haber | Sansüre Karşı Eylem! Sansüre Karşı Eylem!
   15 mayıs 2011 günü 14:00`da büyük bi katılımla taksim meydanından başlayıp tünel`e kadar yapılacak sansürlere, tib`e, btk`ya, filtrelere, kategorilere karşı yürüyüşün diğer illerdeki ayakları da belli oldu. İzmir`de aynı gün Kıbrıs Şehitleri Caddesi, Sevinç Pastanesi Önünde. Ankara`da Kuğulu Park`ta...

Haber | TRANSFOBI, SIDDET ve NEFRET HERYERDE TRANSFOBI, SIDDET ve NEFRET HERYERDE
   07-Mayis-2011 gunun ilk saatlerinde 00:30 civari gece yarisi, Halaskargazi Cad. No:150 / B Meşrutiyet Mah. Şişli, HSBC Bank`in onunde, Ataturk Muzesi`nden bir kose once, kimligini sonradan ogrendigimiz 5 kisinin silahli saldirisina ugradim ve olumle tehdit edildim. Saldirinin ardindan olay yerine ge...

Haber | Brezilya`dan Eşcinsel Çiftlere Onay Brezilya`dan Eşcinsel Çiftlere Onay
   Brezilya Anayasa Mahkemesi, eşcinsel sivil birliktelikleri oy çokluğuyla, 10 evet 1 çekimser oyla onayladı. Bu oylama eşcinsel çiftlerin evlenmesi anlamına gelmiyor ama “çift” olan bireylerin, heteroseksüel çiftlerin sahip olduğu kanuni, finansal, miras haklarını eşitliyor. Eşcinsel birliktelikl...

Haber | `Eşcinsel erkeklerin kansere yakalanma riski daha fazla `Eşcinsel erkeklerin kansere yakalanma riski daha fazla
   California`da 120 bin kişiyle görüşülerek yapılan araştırma, bunun nedeni tespit edilemedi. ABD`de yapılan bir araştırmaya göre, eşcinsel erkeklerin, heteroseksüel erkeklere oranla kansere yakalanma riskleri iki kat daha fazla. California`da 120 bin kişiyle görüşülerek yapılan araştırmanın son...

Haber | 13 Ülkeden Homofobi Karşıtları Ankara’da Buluşacak 13 Ülkeden Homofobi Karşıtları Ankara’da Buluşacak
   Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma kapsamında Kafkasya, Ortadoğu ve Balkanlar’dan homofobi karşıtları, 20 Mayıs’ta gerçekleşecek “Homofobiye Karşı Bölgesel Ağ” girişimi için Türkiye’ye geliyor. 6. Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma kapsamında gerçekleşecek olan “Homofobiye Karşı Bölgesel Ağ...

Haber | Gabile.com Duyuru: BTK Yeni İnternet Yasası Gabile.com Duyuru: BTK Yeni İnternet Yasası
   22 Ağustos 2011 tarihinde uygulamaya girecek olan Yeni internet yasası 4 paket halinde sunulacaktır. TÜm kullanıcıların kendilerine uygun bir paket seçmesi gerekmektedir. Paket seçmediğiniz takdirde otomatik olarak paketiniz standart paket olacaktır. Şuan Mevcut kullandığınız internet, yeni intern...

Haber | `Gay değilim ama kimseye kızmıyorum` `Gay değilim ama kimseye kızmıyorum`
   33 reklamlarıyla tanınan Burçin Bildik Taksim’de sahneye çıktı. Şarkıları ve sempatik tavırlarıyla mekâna gelenlerden tam not aldı. Sahne programının ardından basın mensuplarının karşısına eşiyle çıkan Bildik, “Gay değilim. Bu tip sorular çok soruluyor ama kimseye kızmıyorum” dedi. Kayna...

Haber | Karşınızda köyün İhsan halası Karşınızda köyün İhsan halası
   Akhisar’ın Kayışlı Köyü’nün girişinde bekliyor bizi... Allı güllü şalvarı, yazması ve hırkasıyla... El örgüsü patiklerine terliğini geçirip yola çıkıvermiş. Yaklaştıkça daha dikkatli bakıyoruz. Alışık olduğumuz görüntü değil bu. Ama öyle farklı ve öyle sıcak ki! Köyün İhsan halası o... Peki niçin...


|   İletişim  |   Sözleşme  |   Yardım  |   Site Haritası  |  

Gabile.com bir tanışma, arkadaşlık ve eğlence servisidir.
Bu siteye üye olan herkes Kullanıcı sözleşmesini okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Her hakkı saklıdır. Copyright ©1999-2013 GaBiLe


GaBiLe Bir Kodme Hizmetidir.
Veri Merkezi