Ermenistan’da 30 Kişilik Bir Grup, ‘Türk’ Sloganları Eşliğinde LGBT Aktivistlere Saldırdı!
Ermenistan’da LGBT aktivistlere karşı çirkin bir saldırı düzenlendi.
LGBT hakları üzerine çalışan Pink Armenia tarafından yapılan açıklamaya göre, organizasyonun iki çalışanı 30 kişilik bir grup tarafından hastanelik edildi. Yedi kişi daha da az olsa hasar aldı.
Shantukh köyünde bulunan Hayk Hakobyan’ın evinde toplanan aktivistler, LGBT toplumunu ilgilendiren konuları tartışıyordu. Öncesindeki zamanlarda da çocuklar tarafından havai fişekler ve taşlarla taciz edilen topluluğa gösterilen hoşgörüsüzlükte, geçtiğimiz cuma yeni bir seviyeye geçildi. Aralarında kadınların da bulunduğu bir grup, ‘İbneler, köyü terkedin’ sloganları attı.
Eşyalarını toplayıp polisi aradıklarını belirten Hakobyan, saldırı anını anlattı.
Erkeklerin döverken kadınların ve çocukların taş attığını söyleyen Hakobyan’ın ifadesine göre kalabalık bir çok homofobik ifadeye ek olarak, geçmişte yaşanan sözde soykırıma göndermede bulunarak “Türk” ifadesini de aşağılama olarak kullanıyordu.
“Bir kilometre kadar kaçtık fakat bizi takip ettiler. Bizi yakalayıp öldüreceklerini söyleyip durdular.”
Polisin bir saat sonra geldiğini söyleyen Hakobyan ekliyor: “Vaktinde gelselerdi bunlar yaşanmazdı.”
İfadelere göre, polis dokuz kişinin taşımaya uygun bir araba düzeni ile bile gelmemişti. Ambulansa bile yolda rastlandı.
Hakobyan şu an için durumlarının iyi olduğunu belirtiyor.
Hakobyan’a göre saldırının arkasında sadece homofobi yatmıyor. Köyün valisi, daha önce yolsuzluk nedeniyle Hakobyan ailesi tarafından dava edilmişti.
Köylülerin LGBT olduğundan haberdar olduğunu ve bugüne kadar hiç sorun yaşamadığını belirten Hakobyan, saldırıyı düzenleyenlerin büyük bölümünün o köyden bile olmadığını belirtiyor.
“Ermenistan’da hataları örtbas etmek için dikkati başkalarının cinsel kimliklerine çekmek bir adettir.”
Hetq Online’a göre Ermeni polisi saldırı ile alakalı soruşturma kapsamında şüphelileri gözaltına almış olsa da, Hakobyan hiç bir kriminal davanın açılmadığını ve tutuklama yapılmadığını belirtiyor.
“Etrafımızda destek gösterenler de var, ‘Ne işiniz vardı orada’ diyenler de. Fakat hepsinden önce burada adaletsizlik var. Adalet yerini bulmalı.”
Geçtiğimiz Aralık ayında yapılan araştırmaya göre, eski Sovyetler ülkelerinin çoğu gibi Ermenistan da LGBT için düşmanca bir atmosfere sahip.
Kaynak: Gmag 07.08.2018
|
|
| Eklenme Tarihi : 07.08.2018 |
| Haber Editörü : GaBiLe |
| «« GERi
|
Bu haber 268708 kez okundu.
|
Haberi Paylaş |
Face
 |
Blog
 |
Frien
 |
Mysp
 |
Twit
 |
|
Not: Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan gabile.com sorumlu tutulamaz.
| Habere Yorum Yaz |
|
Irkçılık yakismiyor ama bu Ermeni lere ne oluyor anlamadim
Yazan : aliistanbul55
Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)
|
|
Bu ülkede Suriye liler çok pislik yapıyorlar ne kadarını haberde duyorsunuz hiç birini. Adamlar 12 yasindaki kızları karı yapıyorlar. Bizimkilerde yurtlarda çocuklara her türlü pisligi yapıyor. Aynı kafa aynı zihniyet. Hepsi subyanci ahlaksız. Adamlar kndi karilarini pazqrliyor evet yanlış duymadiniz pazarliyor. Arastirilsin daha neleri var. Bizleri de ucube gibi gösterip hedef yapıyorlar. Soruyorum sizlere kimler ucube.
Yazan : can_1655
Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.)
|
|
Bizler önce kendi ülkemize bakalım. Ben bugece eşcinselim diye saldırıya uğradım bunu yaptiranlar bizim basimizda dindar diye gecinenler bu ülkeyi yönetenler dizlerimden ve sağ dirsgimden Yaralıyım. Yapanlarda beni bu hale getirenler de her türlü pisligi yapıyor. Buna bu ülkeyi yönetenler bilinçli olarak izin veriyor göz yumuyor . Onların yandaslari yurtlardaki cocuklara neler yapmadılar ama hepsi ört bas edildi işte bunlar bu kadar ahlaksız kalkıp bize ahlak dersi veriyor ahlak polislerini üzerimize salıyor oda yetmiyor serserileri yolluyor. Daha ne söyleyebilirim bu yazımın yayınlanmasını çok istiyorum umarım yayınlanır.
Yazan : can_1655
Beğen (4 kişi bu yorumu beğendi.)
|
|
Calgary, sanki Türkiye`de hem Ermeni hem de eşcinsel olmak çok kolaymış gibi yukarıdan atarak konuşmuşsun. Ayrıca bahsedilen olayda Ermenistan halkından homofobikler yine kendi halklarından lgbti`lere saldırıyor, ellerinde bayrak ve sloganlarla. Burada milyonlarca kere yaşanmış bir olay, açın da bir bakın.
Yazan : pasftombl
Beğen
|
|
lucciba ne kadar nefret dolu birisin! Aynı nefreti eşcinsel olduğun için sana yöneltecek insanların kafasıyla konuşunca kendini korumuş olmuyorsun.
Yazan : pasftombl
Beğen
|
|
şerefsizler
Yazan : Leket
Beğen (5 kişi bu yorumu beğendi.)
|
|
ermeni milletinden her şey beklenir bu kadar kansız bir millet görmedim dağdaki sünnnetsizler de onlar zaten...
Yazan : lucciba
Beğen (3 kişi bu yorumu beğendi.)
|
|
Olayın Ermenistan`da olması benim için daha üzücü olmasına neden oldu :(
Yazan : vodkalemon
Beğen
|
Yorum yazmak için login olunuz
|
|