AnaSayfa | Haber | Sohbet | Radyo | Burçlar | ilanlar | iletişim
Turkish English German  
İçinizdeki Ses! Gabile.com   misafir00:[Mersin] Merhaba, Nasılsın? Tanışalım mı? Mesajını heyecanla bekliyorum.     |     anfb34:[istanbul] Mutlu bir gün diliyorum herkese.     |     LonelyAngel80:[istanbul] Ekim başında Balıkesir Akçayı gezmek istiyorum. Oraya yakın yerlerde misafır alacak var mı?.     |     deterministik:[Samsun] Tüm GaBiLe platformuna iyi günler dilerim, gününüz neşe ile geçsin..     |     Kentsel_donusum:[Bursa] Bursa dan selam canım .     |     buyuksvr:[istanbul] yeri olan olgunlar bekliyorum.     |     BLackBoy03:[Kocaeli] orta asyalilar yaza bilirmi izmit 😉.     |     xxxxmen:[Ordu] oksijen diyarı ordudan selamlar beraber olmak dileliğle buluşalım ordu güzel yer.     |     esinizoolurumm:[istanbul] esinizoolurumm:[Selam şekerler herkesi bekliyorum. Mecidiyeköy.     |     Mertchaserap:[istanbul] Önce insanlık...     |     karamelle:[istanbul] SİSLİ BOMONTİ NOBETCİ HEMSİRE :D.     |     esinizolurum:[istanbul] esiniz olurum:[İstanbul] Selam yazın tanısalım. Mecidiyeköy.     |     olgunsevenankli:[Ankara] 180 90 57 YAŞINDA ANKARADAN KENDİ HALİNDE BEKAR BİRİ .     |     By_ap_3939:[Kirklareli] By_ap_3939.     |     olgungrupcupsf:[istanbul] olgungrupcupsf:[İstanbul] Mecidiyeköy. Herkesi bekliyorum..     |     Saygl:[istanbul] Sadece hafta içi gündüz bana yakın haznedar Merter b.köy Ataköy esenler yeri olanlar..     |     Ezel1905:[istanbul] Heyyyy 🤚.     |     YigitBerk4141:[Kocaeli] Merhaba 187 82 38 esmer A yalnız yaşıyorum samimi gizli arkadaşlar tanışmak istiyorum .     |     pharoxym2:[Ankara] Ankaradan olgun yeri olan AKTİF varsa bana ulaşabilirmi.     |     beraber_olalim:[istanbul] merhaba bahçelievler / istanbuldayım gizliyim yyok.     |    
Login
Lütfen Bilgilerinizi Giriniz.
Rumuz:
Şifre:
Şifremi Unuttum

Şu an Online
789 Üye var




Hızlı Ara | Detaylı Ara | Özel Ara | Yeni Üyeler | Popüler 100 | Haziran TOP 10
Haber | LEZBİYEN VE GEYLERLE BULUŞACAK MISINIZ?

LEZBİYEN VE GEYLERLE BULUŞACAK MISINIZ?


Avrupa Parlamentosu’ndan Cumhurbaşkanı Gül’e mektup

Norveç İşçi Partisi’nden, Avrupa Parlamentosu Milletvekili Annette Trettebergstuen, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e, LGBT (lezbiyen, gey, biseksüel ve trans) örgütlerle biraraya gelip gelmeyeceğini sordu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 25 Ocak 2011’de Strasbourg’da, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisinde konuşma yaptı ve soruları kabul etti. Norveç İşçi Partisinden Milletvekili Annette Trettebergstuen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e yazılı bir soru yöneltti. Türkiye’de LGBT bireylere yönelik ayrımcılıklara dikkat çeken Norveç İşçi Partisi Milletvekili Trettebergstuen’ın sorusuna, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Şubat ayının ikinci haftasına kadar yanıt vermesi bekleniyor.

Trettebergstuen: Saygıdeğer Cumhurbaşkanı, LGBT bireylerin insan haklarını korumak ve geliştirmek için Türkiye Hükümeti’nin planları nelerdir?

Mektubun tam metnini yayınlıyoruz:

“Saygıdeğer Cumhurbaşkanı, her şeyden önce sizin ve Türkiye’nin Avrupa Konseyi’ndeki bağlılığı ve rolü konusunda size teşekkür etmek istiyorum. Avrupa Konseyi, lezbiyen, gey, biseksüel ve trans (LGBT) bireylerin insan haklarının ihlal edilmesi konusundaki endişelerini birkaç kez dile getirdi. LGBT bireyler, köklü şiddet türleri, nefret suçları ve tüm Avrupa’da yaygın olan ayrımcılıkla yüz yüze geliyor. Bu durum, Türkiye özelinde oldukça endişe verici. Türkiye’nin belirli bölgelerindeki LGBT bireyler, ayrımcılık ve şiddetin artışı ile karşı karşıya. LGBT örgütleri, kapatılmaya çalışılmış ve sonraları kapatılmış durumda. Örneğin Pembe Hayat, Kaos GL ve Lambdaistanbul, devlet tarafından kapatılma davaları ile karşılaştı. Raporlar gösteriyor ki trans bireylere yönelik cinayetler artıyor ve polisler, bu vakaları yeterli bir şekilde takip etmiyor. Diğer yandan, LGBT bireylere şiddet uygulayanların polislerin kendileri olduğunu gösteren raporlar da var.

Saygıdeğer Cumhurbaşkanı, Türkiye’deki LGBT bireylerin insan haklarını ve sözkonusu bireylerin korunma altında olmalarını geliştirmek adına Türkiye Hükümeti’nin planları nelerdir? Polislerin -yapmaları gerektiği üzere- nüfusun LGBT kısmını da koruması yönünde Cumhurbaşkanı’nın bir çabası olacak mı? Ve Cumhurbaşkanı, LGBT örgütlerle durumu tartışmak üzere yapılacak bir toplantıya açık mı?”

Kaynak: KaosGL 04.02.2011


Eklenme Tarihi : 04.02.2011
Haber Editörü : Administrator
  «« GERi
Bu haber 463630 kez okundu.

Haberi
Paylaş
Face
Paylaş facebook
Blog
Paylaş Blogger
Frien
Paylaş Friendfeed
Mysp
Paylaş Myspace
Twit
Paylaş twitter


Not: Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılanlardan gabile.com sorumlu tutulamaz.

Habere Yorum Yaz

    Sayin CUMHURBASKANI,Türkiye-de yasayan gay&lezbiyenler bu ülkeye uzaydan gelmediler...Nicin bir kere olsun bu insanlara yönelik tek POZITIF cümle etmiyorsunuz?Nicin benim ülkemde insanlar gay olduklari icin korkarak yasiyorlar?nicin sadece ve sadece gay oldugu icin öldürülen AHMET YILDIZ-in katilleri bulunamadi,yargi önüne cikarilamadi?
Yazan : turco45     Beğen

    gay ve lezbiyenlerle bulusmakmi cok sasardim öyle bir sey yapsa. yavas yavas homofobik bir ülke oluyoruz sagolsunlar tv lerde kusum aydin fatih ürek vj bülent ne oluyor hep kaldirildi bumu anlayis cok ama cok sasirirdim yani.
Yazan : turkish_pasif     Beğen

    Ben burdan basbakanimiza seslenmek istiyorum,MISIR halkinin hak ve özgürlügüne duyarli oldugunuz kadar,TÜRK toplumundaki escinsellerin hak ve özgürlügüne de duyarli olunuz......
Yazan : turco45     Beğen

    Baska olmak,toplumun cogunluguna uymamak her toplumda zordur...Hele birde bizim ülkemizdeki gibi ataerkil bir yapida,escinsel olmak iki kati zordur..Ama bu bizi asla yildirmamalidir,haklarimizi,ugradigimiz adaletsizligi,ayrimciligi her platformda dile getirmeliyiz..Aglamayan bebege meme vermezler derler,bizim toplumumuzda...Ülkemizin cesaretli,kültürlü,vizyon sahibi sözcülere ihtiyaci var!!is söze gelince koca koca adamlar,devekusu gibi kafalarini kuma sokarak,BANANECILIK yapiyorlar..Hal böyle oluncada ne iktidar,nede muhalefet bizi görmezlikten geliyor..Sadece bir kac dizide komiklik olsun diye,gay tiplemesi yapiliyor..
Yazan : turco45     Beğen

    çok zorluktan geldim bu güne aileme kendimi ıspatlayana kadar çok şeyimi feda ettim gerektiğinde göz yaşımı gerektiğinde gururumu ama ailem hallan tatmin olmadı bizler ilk önce yargılanmayı değiştirmeyi ailelerimizden başlamamız gerek şunu unutmayalım her ne kadar çoğunlukta olan bizler var olsakta free olmamamız gerek ilk önce kendimiz vede ailemizden başlayalım değişime..!!
Yazan : medusacool     Beğen

    eşcinseller ilk önce kendi içlerinde (gay,lez,trv,trns)birlik olup seslerini tam anlamıyla duyururlarsa karşılarında cevap verecek birilerini bulabilirler tr de malesef eşcinsellerin kendi katagorilerinde birlestikleri tek nokta clupler orada bile birlik değiller malesef ki cok enteresan norveçli bir parti tc başkanına soru soruyor neden türkiyede birileri cıkıp bişey soramıyor neden eçcinseller bu önemli konularda bukadar pasif ve cesaretsiz ben bir anlam veremıyorum
Yazan : elitdemet     Beğen

    bir türk olarak norveçli birinin türk eşcinsel haklarını korumasına biraz üzülsemde;dünya medyasında ve dünya siyasetinde türkiyede ki eşcinsellerin çektiği çilelerin farkında olmasına sevindim;ama abdullah gül`ün ve mensup olduğu tayfanın bu mektubu her zaman yaptıkları gibi en altlara koyup görmediklerini, gözden kaçtığını söyleyecekleri düşüncesindeyim;ama yinede eşitlikten yana ve duyarlı olan dünya ki basın emekçilerine ve siyasetçilerine teşekkürü bir boç bilirim!
Yazan : Harpagon     Beğen

    değil bizlere hak tanımak korumak birkere daha bunlar seçimi kazanırlarsa bizi vatandaşlıktan bile red edecekler tek isteğim akp birdaha seçimi kazanamasın.
Yazan : BoDRuMCaNaN     Beğen

    sayin cumhurbaskani gerceklerle yüzlesmeli ve türkiyede milyonlarca escinsel yasadigi realiteyi kabul etmeli. escinsel kuruluslari temsilcileri huzurunda kabul ederek herkezin cumhurbaskani oldugunu kanitlamali. evet hekezi cinsel yönelimine yada cinsiyet kimligine bakmadan, ayrimcilik yapmadan herkezi. Cumhurbaskani Gülün bu medeni cesareti gösterecegini umuyarum.
Yazan : olgun444     Beğen

    helal olsun norveç işçi partisine ve Annette Trettebergstuen`a
Yazan : samsun1989     Beğen

    Bu kadını sevdim: Annette Trettebergstuen!!! Teşekkür ederiz...
Yazan : senay_dilber     Beğen

    ne cevap verecek ki..gayler-travestiler memur olamaz ve kamu görevlerinde bulunamaz mı diyece,günahkarlar mı diyecek,çarpılacak insanlardır mı diyecek.eminim mektuba cevap verilmeyecektir bile
Yazan : SamsunBalikp     Beğen
Yorum yazmak için login olunuz


Diğer başlıklardan bazıları.
Haber | Ayrımcılık yasasında ayrımcılık var Ayrımcılık yasasında ayrımcılık var
   AKP Hükümeti, “Ayrımcılıkla Mücadele ve Eşitlik Kurulu Kanun Tasarısı Taslağı”ndan “cinsel kimlik” (cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği) ibaresini çıkardı. Hükümet 2009`un sonlarında, “Demokratik Açılım”ın bir adımı olarak düzenlemeyi vaat ettiği “Ayrımcılıkla Mücadele ve Eşitlik Kurulu Kanun Tasar...

Haber | Teşekkürler vJ Bülent Teşekkürler vJ Bülent
   Kral TV`nin Unutulmaz starı, gecelerinizin duygusal çocuğu vJ Bülent 30 Ocak 2011 Pazar akşamı saat 21:00 da Radyo Gabile`de DJ Gokhan`nın konuğu oldu... Dinleyicilerin de mesaj yoluyla katıldığı programda vj Bülent özel hayatından, oyunculuk ve sanat hayatına kadar birçok soruyu cevapladı. vJ ...

Haber | Fransa eşcinsel evliliği onaylamadı Fransa eşcinsel evliliği onaylamadı
   Fransa`da Anayasa Mahkemesi, birlikte yaşayan ve dört çocuk büyüten iki kadının evliliğine izin vermedi. Yüksek mahkeme, iki kadının evliliğinin onaylanmamasının, Fransız Anayasasına uygun olduğunu bildirdi. Anayasa Mahkemesi, eşcinsel çiftlerin evlenebilmesi için, siyasilerin anayasan...

Haber | Cher`in Eski Kızı Yeni Oğlu Chaz İlk Kez Konuştu! Cher`in Eski Kızı Yeni Oğlu Chaz İlk Kez Konuştu!
   `Kendimi ilk kez eksiksiz bir insan gibi hissediyorum.` Cher`in kızı Chastity uzun seneler süren cinsel bunalımların ardından 2009 yılında erkek olmak üzere ameliyat masasına yatmıştı. Eski adıyla Chastity ve yeni adıyla Chaz, annesi Cher`den de tam destek alıyor. Chaz ameliyat kararını hayat...

Haber | VJ Bülent Radyo Gabile Konuğu VJ Bülent Radyo Gabile Konuğu
   Kral TV`nin Unutulmaz starı, gecelerinizin duygusal çocuğu vJ Bülent "En MarjinaL" Radyo`ya konuk oluyor... 30 Ocak Pazar akşamı saat 21:00 da DJ GokHaN ve Vj Bülent ile Sizlerinde katılabileceği bu harika söyleşiyi kaçırmayın.. www.RadyoGabile.com...

Haber | Üremenin ve ailenin cesur yeni dünyası Üremenin ve ailenin cesur yeni dünyası
   Yumurtalar, spermler bağışlanır, taşıyıcı annelerin rahimleri başkalarının evlatları için misafirhane rolü görürken aile neye denir? İki düzen var: Biri rejimlerin, paradigmaların, hiyerarşinin, Weber’in deyimiyle bir toprak parçası üzerinde meşru güç kullanma tekelini elinde bulunduranların dü...

Haber | Pelin Batu: Özellikle Batılı kaynaklarda Kanunu ile Sadrazam İbrahim’in eşcinsel ilişkiye girdiği iddiaları yazılıyor Pelin Batu: Özellikle Batılı kaynaklarda Kanunu ile Sadrazam İbrahim’in eşcinsel ilişkiye girdiği iddiaları yazılıyor
   Muhteşem Yüzyıl adlı dizinin tartışmaları devam ederken Pelin Batu canlı yayında Kanunu Sultan Süleyman ile Sadrazam İbrahim’in eşcinsel ilişkiye girdiğini söyledi. Bardakçı ve Afyoncu durumu zor toparladı. Murat Bardakçı’nın sunduğu Haber Türk’te yayınlanan Tarihin Arka Odası’nda Pelin Batu bir...

Haber | `Tom Cruise ve John Travolta aslında gay` `Tom Cruise ve John Travolta aslında gay`
   Dün gece gerçekleştirilen Altın Küre Ödülleri`ne sunucusu Ricky Gervais`in esprileri en az ödüller kadar ilgi çekti. Gervais`in şakaları zaman zaman hakarete varırken, seyircilerin gözlerinden gülmekten yaşlar geldi. Sunumuna "Bu gece partileme ve çok içme gecesi olacak" diye başlayan Gervais, bu...

Haber | Tony`yi nasıl ikna ettim? Tony`yi nasıl ikna ettim?
   Hrant Dink Vakfı`nın konferansı için gelen insan hakları savunucusu Cashman, Radikal`e konuştu. Cashman, Blair`i eşcinsel hakları için nasıl ikna ettiğini anlattı: Evinde ziyaret ettim, ikna oldu. Ünlü İngiliz aktör, siyasetçi (Britanya İşçi Partisi Yürütme Kurulu Başkanı, Avrupa Parlamentosu üye...

Haber | Kadınlardan Bakan Kavaf’a Sessiz Protesto Kadınlardan Bakan Kavaf’a Sessiz Protesto
   TÜSİAD’ın 40. yılı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen ”Çalışma Hayatında Kadın Konferansına katılmak için Çırağan Sarayı’na gelen Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf kadınların protestosuyla karşılaştı. Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner, Türkiye’nin...


|   İletişim  |   Sözleşme  |   Yardım  |   Site Haritası  |  

Gabile.com bir tanışma, arkadaşlık ve eğlence servisidir.
Bu siteye üye olan herkes Kullanıcı sözleşmesini okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Her hakkı saklıdır. Copyright ©1999-2013 GaBiLe


GaBiLe Bir Kodme Hizmetidir.
Veri Merkezi