AnaSayfa | Haber | Sohbet | Radyo | Burçlar | ilanlar | iletişim
Turkish English German  
İçinizdeki Ses! Gabile.com   misafir00:[Mersin] Merhaba, Nasılsın? Tanışalım mı? Mesajını heyecanla bekliyorum.     |     anfb34:[istanbul] Mutlu bir gün diliyorum herkese.     |     LonelyAngel80:[istanbul] Ekim başında Balıkesir Akçayı gezmek istiyorum. Oraya yakın yerlerde misafır alacak var mı?.     |     deterministik:[Samsun] Tüm GaBiLe platformuna iyi günler dilerim, gününüz neşe ile geçsin..     |     Kentsel_donusum:[Bursa] Bursa dan selam canım .     |     buyuksvr:[istanbul] yeri olan olgunlar bekliyorum.     |     BLackBoy03:[Kocaeli] orta asyalilar yaza bilirmi izmit 😉.     |     xxxxmen:[Ordu] oksijen diyarı ordudan selamlar beraber olmak dileliğle buluşalım ordu güzel yer.     |     esinizoolurumm:[istanbul] esinizoolurumm:[Selam şekerler herkesi bekliyorum. Mecidiyeköy.     |     Mertchaserap:[istanbul] Önce insanlık...     |     karamelle:[istanbul] SİSLİ BOMONTİ NOBETCİ HEMSİRE :D.     |     esinizolurum:[istanbul] esiniz olurum:[İstanbul] Selam yazın tanısalım. Mecidiyeköy.     |     olgunsevenankli:[Ankara] 180 90 57 YAŞINDA ANKARADAN KENDİ HALİNDE BEKAR BİRİ .     |     By_ap_3939:[Kirklareli] By_ap_3939.     |     olgungrupcupsf:[istanbul] olgungrupcupsf:[İstanbul] Mecidiyeköy. Herkesi bekliyorum..     |     Saygl:[istanbul] Sadece hafta içi gündüz bana yakın haznedar Merter b.köy Ataköy esenler yeri olanlar..     |     Ezel1905:[istanbul] Heyyyy 🤚.     |     YigitBerk4141:[Kocaeli] Merhaba 187 82 38 esmer A yalnız yaşıyorum samimi gizli arkadaşlar tanışmak istiyorum .     |     pharoxym2:[Ankara] Ankaradan olgun yeri olan AKTİF varsa bana ulaşabilirmi.     |     beraber_olalim:[istanbul] merhaba bahçelievler / istanbuldayım gizliyim yyok.     |    
Login
Lütfen Bilgilerinizi Giriniz.
Rumuz:
Şifre:
Şifremi Unuttum

Şu an Online
1732 Üye var




Hızlı Ara | Detaylı Ara | Özel Ara | Yeni Üyeler | Popüler 100 | Haziran TOP 10
Haber | Nefretin Adı Ö.F.K.

Nefretin Adı Ö.F.K.


Fatih’de asker firarisi Ö.F.K. (26), internetten tanışıp para karşılığında cinsel ilişkiye girmek için anlaştığı Didem Soral’ı (24), bıçaklayarak öldürdü.

31 Temmuz 2011’de saat 22.30 sıralarında meydana gelen cinayet iddialara göre şöyle gelişti; Vatani görevini yaptığı Diyarbakır’daki birliğinden firar eden Ö.F.K., sosyal paylaşım sitesi Facebook’tan, Didem Soral ile tanıştı. Bir süre Çakmak’la sohbet eden Ö.F.K., para karşılığında cinsel ilişki için anlaştığı Didem’in evine gitti.

Transeksüellere yönelik nefret cinayetlerinde ileri sürülen “ben onu kadın sanmıştım” gene karşımızda.
Ö.F.K., Bu sırada bıçağını çeken Ö.F.K., Didem’i önce boğazından ardından vücudunun çeşitli yerlerinden bıçakladı. Daha sonra evden çıkarak kaçmak isteyen Ö.F.K., apartman sakinlerinin yaptığı gürültü ihbarı ile evin önüne gelen polisin dikkatini çekti.

Fatih Önleyici Hizmetler Büro Amirliği’ne bağlı ekipler, apartmandan içeri girdiklerinde yerde kan izlerine rastladı. Ekipler, bunun üzerine kaçmak isteyen Ö.F.K.’yi yakaladı. Ö.F.K’nin itirafı sonucu daire giren polis, Didem Soral’ın cesedini buldu. Ceset, yapılan incelemenin ardından Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı.

Emniyette yapılan ilk sorgusunda, Soral’ı “travesti çıktığı için öldürdüğünü” söyleyen Ö.F.K., asker firarisi olduğu için inzibata teslim edildi.
Güner: Medya ve Yargı Katillerin Yalanlarını Gerçekmiş gibi davranmaktan vazgeçsin.
Kaos GL’den Umut Güner, Nefret cinayetlerinin medyanın nasıl bir dil kullandığını da takip ediyoruz. Nefret cinayetleri mağdurları sadece katilleri tarafından öldürülmüyor, medyada katil zanlılarının diliyle haberleri yapmaya devam ediyor ve bu da mağdurları tekrar tekrar mağdur ediyor. Ayrıca, trans cinayetlerinde, “ben onu kadın sanmıştım”, gey cinayetlerinde “bana ters ilişki teklif etti” yalanlarına ne medyanın ne de yargının inanmasını istiyoruz. Medya bu bahaneleri gerçekmiş gibi sunarak yargıyı yönlendiriyor ve yargı da haksız tahrik indirimleri ile katilleri ödüllendiriyor.
Kırancı: Didem yalnız değil, biz onun davasının takipçisi olacağız.
Bianetin sorularını yanıtlayan, İstanbul LGBTT üyesi Ebru Kırancı, , trans cinayetlerinin her geçen gün arttığını söyledi. Trans bireyleri sadece öldürmediklerini, kollarını bacaklarını da kestikleri vahşi vakalarla karşılaştıklarını söyleyen Kırancı, "son dönemde öldürülen arkadaşlarımızın çoğunun boğazı kesildi. Bunun nasıl bir nefret olduğunu anlamakta güçlük çekiyoruz" dedi.
Devletin acil önlem almasını istediklerini söyleyen Kırancı, trans cinayetlerinin nefret cinayeti olarak değerlendirilmesini ve katillere en ağır cezaların, ağırlaşmış müebbet hapis cezası verilmesini istediklerini söyledi. Anayasanın 10. maddesine "cinsel yönelim" maddesi eklenmesi taleplerini yineleyen Kırancı, "böylece trans bireyler resmi olarak görünürlük kazanacak ve korunaklı olacaklar" dedi.
Kırancı, "sanığın mahkemeye takım elbise ile gelmesi, ’ben onu kadın sanmıştım’ gibi ifadeler bile ceza indirimini sağlıyor. Trans bireyleri öldürenler ’nasıl olsa onu kimse korumuyor’ diye düşünerek öldürüyorlar arkadaşlarımızı. Oysa bizler bu davaların takipçisiyiz. Bizlerin takip ettiği davalarda sanıklar 20 sene hapis cezası alabiliyor. Biz, İstanbul LGBTT olarak diğer LGBTT dernekleri ve sivil toplum kuruluşlarıyla Didem’in davasının takipçisiyiz ve katil için en ağır cezayı istiyoruz" dedi.

Kaynak: KaosGL.com


Eklenme Tarihi : 02.08.2011
Haber Editörü : Administrator
  «« GERi
Bu haber 446324 kez okundu.

Haberi
Paylaş
Face
Paylaş facebook
Blog
Paylaş Blogger
Frien
Paylaş Friendfeed
Mysp
Paylaş Myspace
Twit
Paylaş twitter


Not: Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılanlardan gabile.com sorumlu tutulamaz.

Habere Yorum Yaz

    Transexüel,Travesti ve tüm gay cinayetleri nefret cinayeti olarak kabul edilene kadar sesimizi gür CIKARTALIM....Hic bir katil i§ledigi suctan dolayi,alacagi ceza da indirim uygulanmasin!!!!
Yazan : turco45     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)

    Ah Türkiyem... Sordunuz mu bir travestiye hayat hikayesini? Sordunuz mu bir transexüele tercihinin sebebini ? Peki Sordunuz Mu Bir gaye neden bunu Tercih ettiğini.. Evet artık türkiyde insnaarın bir kısmı saygı ile karşılıo ve bu sizin hayatınız biz karısamayız dio. Haklılarda kimsenin 4 duvarlı yatak odası kimseyi ilgilendirmiyo... Peki T.C`nin başındakiler size Sormak istediğim şu: sen insnaına sen travesti cinsel kimliğini taşıyanına sen gay cinsel kimlği taşıyanına üvey evlat yaparsan bu insanlar nasıl sosyelleşicek nasıl geçimini sağlıcak. Hadi her büyük işletmeye bir travesti çalıstırma zorunluluğu ver bakalım ortada fuhuş kalcakmı. Hadi Erkek erkeğe evblenmeye tam anlamıyla okey oyu ver bakalım şimdi olmasadfa 20* sene sonra 18 yasındaki iki genc belki ailesine bir birinden hoşlandığını açıklaya bildiğinde herşey dahamı güsel olacak ?? Neler olmuyo ki bu ülkede bu niye olmasın . Afedersiniz Taksimde yaşayan bir gay özgürde beylikdüzünde sultanbeylide beykozda yaşayan neden özgür olmasın. Lütfen zihniyet değişsin... Yoksa Çoğu o.ç (afedersiniz) bir cok yoldaşımızın sırdaşımızın ve kader arkadasımzın canına kıyma hakkını kendinde bulabilcek. Saygılarımla.
Yazan : sweety_kopuk     Beğen (5 kişi bu yorumu beğendi.)

    Bu hic bir zaman degismeyecek bu ülede ve illerleyen yillarda dahada kötü olacak arkadaslar.
Yazan : turkish_pasif     Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.)

    gercekten uzucu bır durum allah rahmet eylesın durum ortada hayvanın tekı arkdasımızın canına kıymıstır ınsalah en agır cezayla cezalandırır
Yazan : karanalp     Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.)

    başımız sağolsun , kendi aramızdaki iki yüzlük nedir peki? trv,trans veya cd olduğumuz için kendi aramızda da dışlanmıyomuyuz?.
Yazan : a_hot_chick     Beğen (6 kişi bu yorumu beğendi.)

    bahaneye bak ben onu kadın sanmıştım madem sanmıştın çekip gidecegin yerde niye öldürdün erkeklik gururun ayaklar altınamı alındı şimdi herkez afrein diyecek sana öylemi bak bir travestiyi öldürdü gurur duyacaksın degilmi peki zamanı gelince birisi senin ailenden bir kadını öldürse bu kadar mutlu olucanmı yoksa avazın çıktıgı kadar bagrıp aglıcan mı .... kimse kendisine yapılmasını istemedigin şeyi başkasına yapmasın
Yazan : kerim_nicomedia     Beğen (4 kişi bu yorumu beğendi.)

    herzaman aynı bahane ben onu kadın sanmıştım hangi cagda yaşıyormuş sesindendemi anlamamış telefonda konuşmadan evine gitmediya bence yazışmalarını takibe alsınlar didem kesinlikle yazışmalarında travesti oldugnu sölemiştir takibede alınırsa ortaya cıkar gerci bukadar detaya inilcegnide sanmıyorum ama allaha ragmet eylesin
Yazan : sultannaz     Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.)

    bu tazr ınsanlar artık ınsanlıklarını yarıda bırakmıs farklı bırer yaratıklar.ve her öldürülen trans ya da eşcinsel bır kez daha yaşadığımız ülkedeki korunmasızlığımızın ve savunmasızlığımızın göstergesi.biraz dikkat artık arkadaşlar,biraz dikkat!!!herşeyi yaşamalıyız ama bu kadar hızlı mı?aynı şeyler sapkın,cani ve ruh hastası bir bisexüel tarafından bizlerinde başına gelebilir.yani biraz daha tanımak biraz daha dikkat.her gördüğümüz sakallı o muhteşem güven verem adamın sözlük anlamı değil!!! çok ama çok üzülüyorum...
Yazan : icee22     Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.)

    ``HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK``
Yazan : rotasiz_denizci     Beğen (3 kişi bu yorumu beğendi.)

    lanet olsun
Yazan : sudenazzz     Beğen (3 kişi bu yorumu beğendi.)

    Biz ağzımıza, elimize, cinselliğimize, hislerimize ve haklarımıza vurulmak istenen prangayı reddediyoruz, buna karşi direniyoruz. Susturma ve sindirme politikalarını şiddetle kınıyoruz. Bize karşı duyulan nefret ve kinin vicdanlarda dizginlemesini, yerlerine tahammül ve saygı gelmesini istiyoruz. Ayrımcılığa ve nefrete son verilmesini, homofobinin yasaklanmasını, can güvenliğimizin sağlanmasını istiyoruz. Öldürülmek istemiyoruz. Toplumun susarak, alkış tutarak, izole ederek katliama suç ortağı olmasını şiddetle kınıyorum. İnsanlık ayıbının son bulmasını talep ediyorum
Yazan : olgun444     Beğen (5 kişi bu yorumu beğendi.)

    Bir bir cinayet için sebep midir? Ben onu kadın sanmıştım? Peki sandığın gibi çıkmayınca öldürmen mi gerekiyordu? Bana uygun değilsin diyip, arkanı dönüp çıkıp gitmen gerekiyorken, boğazını kesmek nedir? Bir de bunun gerekçesi olarak kendinden meçhul ben onu kadın sanmıştım? Eeee? Sandığın gibi değilse öldürmen mi gerekiyordu, ki ben adım gibi eminim ki, o katil, onun travesti olduğunu bile bile gelmişti oraya. Hepimiz bunu biliyoruz. Ama ne yazık ki hakimlerimizin çoğu homofobik oldukları için, yine ve yine ve yine haksız tahrik hükümlerine uygulayacaklar ama umarım Yargıtay, üzerine düşen yapar ve böylesi cinayetlerde haksız tahrik hükümlerinin uygulanmasını bozar. Benim ilk derece mahkemelerinden ümidim yok çünkü. Ölene Allah rahmet eylesin, ailesinin de başı sağolsun.
Yazan : AgnusDei2011     Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.)

    aynı hikaye ne hikmetse tanışınca kişinin erkek olduğunu anlamazlar sohbet ederler anlamazlar ilişkiye girerler anlamazlar sabah olunca birden anlarlar ilişkiye girdiklerinin hemen öldürmek gerek...nasıl olsa cezalar caydırıcı değil...1980 yılı mantığı öldürmesinler de beslesinler mi... öldür kurtul..töre cinayetleri aldı başını gidiyor kadın cinayerleri aldı gidiyor ne olacaksa..terör can almaya devam ediyor yetkililer ancak başka işler yerini sağlalamlaştırmak derdindeler...ölen ölür kalan sağlar bizindir!!!!..misali
Yazan : skyman268     Beğen (6 kişi bu yorumu beğendi.)

    En büyük eksiğimiz insana insan gibi muameleden yoksun oluşumuz. Onun da bir can olduğunu idrak eden birey muhattabı hangi cinsiyete veya hangi tercihe sahip olursa olsun, ona saygı duyar, onu kırmaktan, ona zarar vermekten imtina eder. Gazetelerde ve tv`de sürekli uzaylıymış gibi lanse edilen bizler maalesef sürekli heterolar gözünde diğeri olarak sınıflandırılıyor ve dışlanıyoruz. Ne zaman öbürü olmaktan kurtulup, biz olursak o zaman inanıyorum ki herşey kabullenilecek ve daha iyi olacak. Bu sadece gaylik için değil her şey için geçerli ( kapalı/açık-dindar/ateist-müslüman/gayrimüslim)
Yazan : Pasha1972     Beğen (6 kişi bu yorumu beğendi.)

    Bu cinayetler artik bir son bulsun lütfen.
Yazan : ixirsiz     Beğen (4 kişi bu yorumu beğendi.)
Yorum yazmak için login olunuz


Diğer başlıklardan bazıları.
Haber | New York`un ilk eşcinsel evlilikleri gerçekleşti New York`un ilk eşcinsel evlilikleri gerçekleşti
   ABD`nin New York eyaletinde eşcinsel evliliğiyle ilgili yasanın yürürlüğe girdiği ilk gün, 764 eşcinsel dünyaevine girdi. New York`ta eşcinsel evliliği yasal hale getiren kanunun onaylanmasının ardından nikah kıydırmak için yetkili makamlara başvuru yapan 2 bin 600`den fazla eşcinsel çiftin aras...

Haber | Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti`nde iki eşcinsel Doğaya Aykırı Cinsel İlişkiden Tutuklandılar! Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti`nde iki eşcinsel Doğaya Aykırı Cinsel İlişkiden Tutuklandılar!
   Kuzey Kıbrıs yasalarında “doğaya aykırı cinsi münasebet” olarak değerlendirilen eşcinsel ilişki, beş yıla kadar hapisle cezalandırılabiliyor. Kuzey Kıbrıs`ta iki erkek bugün (22 Temmuz), "doğaya aykırı cinsi münasebet"te bulundukları gerekçesiyle gözaltına alındı ve ardından tutuklandı. Ali Bi...

Haber | Yalçın Çakır: Cemil İpekçi bana asıldı Yalçın Çakır: Cemil İpekçi bana asıldı
   Türk ekranlarında yayınlanan `Burada Laf Çok` programında, televizyon dünyasının renkli ismi Yalçın Çakır`dan ilginç bir itiraf geldi. ``CEMİL İPEKÇİ BANA ASILDI`` Ünlü modacı Cemil İpekçi`nin de konuk olduğu programda, konu Yalçın Çakır`ın giyim kuşamına gelince olanlar oldu. Yalçın Çakır`ın ek...

Haber | New York`ta Eşcinsel Düğün Telaşı New York`ta Eşcinsel Düğün Telaşı
   ABD`nin New York eyaletinde, eşcinsel evliliği yasallaştıran kanunun yürürlüğe girmesine günler kala, düğün organizasyonu yapan işletmeler daha fazla müşteri çekebilmek için çeşitli promosyonlar başlattı. New York`ta eşcinsel evliliğe izin veren kanunun kabul edilmesinin ardından büyük be...

Haber | Gay festivalinde bir Müslüman Belediye Başkanı Gay festivalinde bir Müslüman Belediye Başkanı
   Kanada`nın en kalabalık şehirlerinden Calgary`de geçen yıl yapılan belediye başkanlığı seçimlerini kazanarak, Kanada`nın ilk Müslüman Belediye Başkanı olan Nahid Nenşi, eşcinsellerin Eylül ayında Calgary`de düzenleyecekleri festivale kendisinin de katılacağını açıkladı. Gay ve lezbiyenler...

Haber | Travestilere linç girişimi Travestilere linç girişimi
   Antalya`da laf atma yüzünden çıkan kavgada iki travesti, esnaf tarafından linç edilmek istendi. Polisin müdahalesi sonrasında linç girişimi önlenirken, yaralı travestiler hastanede tedaviye alındı. Olay, 8 temmuz 2011 cuma günü saat 16.30 sıralarında Yener Ulusoy Bulvarı üzerinde telefon b...

Haber | Arnavut kaldırımında topukluyla yürümek Arnavut kaldırımında topukluyla yürümek
   İspanya`nın başkenti Madrid, 24 Haziran`da başlayan "Eşcinsellik Gururu" günleri nedeniyle renkli görüntülere sahne oluyor. Etkinlikler kapsamında düzenlenen geleneksel topuklu ayakkabı yarışı, her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük ilgi çekti. Yaklaşık 10 kişinin topuklu ayakkabıyla Arnavut kaldırımlı...

Haber | Taksim yerinden oynadı. Taksim yerinden oynadı.
   Lambdaistanbul`un ev sahipliğinde gerçekleşen 19. onur haftası etkinlikleri çerçevesinde yapılan onur yürüyüşü istiklal caddesinde büyük coçkuyla gerçekleşti. Yaklaşık 10 bin kişinin üzerinde katılımcı ile yapılan yürüyüş sırasında istiklal caddesi gokkuşağı renklerine boyandı.. Taksim Tramvay...

Haber | New York, eşcinsel çiftlerin evlenmesini kabul etti New York, eşcinsel çiftlerin evlenmesini kabul etti
   New York Eyalet Senatosunda, eşcinsel evliliğin kanuni hale gelmesini öneren yasa tasarısı 29 oya karşı 33 oyla kabul edildi. Oylamada, 4 Cumhuriyetçi senatör de yasaya "evet" oyu veren 29 Demokrat senatöre katıldı. Yasa tasarısının kabulüyle New York eyaleti, ABD’nin eşcinsel çiftlerin kanun önünde...

Haber | LGBTT, Taksim`de mağaza bastı! LGBTT, Taksim`de mağaza bastı!
   LGBTT müşterilerine karşı homofobik/ transfobik tutum takındıkları gerekçesiyle İstanbul, Taksim`deki Mango mağazasına müzik aletleriyle baskın düzenledi. İddiaya göre mağaza görevlileri soyunma kabinlerini kullanmak isteyen transseksüellere sorun çıkartıyor. Video için: http://video.cnnturk.com...


|   İletişim  |   Sözleşme  |   Yardım  |   Site Haritası  |  

Gabile.com bir tanışma, arkadaşlık ve eğlence servisidir.
Bu siteye üye olan herkes Kullanıcı sözleşmesini okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Her hakkı saklıdır. Copyright ©1999-2013 GaBiLe


GaBiLe Bir Kodme Hizmetidir.
Veri Merkezi