AnaSayfa | Haber | Sohbet | Radyo | Burçlar | ilanlar | iletişim
Turkish English German  
İçinizdeki Ses! Gabile.com   misafir00:[Mersin] Merhaba, Nasılsın? Tanışalım mı? Mesajını heyecanla bekliyorum.     |     anfb34:[istanbul] Mutlu bir gün diliyorum herkese.     |     LonelyAngel80:[istanbul] Ekim başında Balıkesir Akçayı gezmek istiyorum. Oraya yakın yerlerde misafır alacak var mı?.     |     deterministik:[Samsun] Tüm GaBiLe platformuna iyi günler dilerim, gününüz neşe ile geçsin..     |     Kentsel_donusum:[Bursa] Bursa dan selam canım .     |     buyuksvr:[istanbul] yeri olan olgunlar bekliyorum.     |     BLackBoy03:[Kocaeli] orta asyalilar yaza bilirmi izmit 😉.     |     xxxxmen:[Ordu] oksijen diyarı ordudan selamlar beraber olmak dileliğle buluşalım ordu güzel yer.     |     esinizoolurumm:[istanbul] esinizoolurumm:[Selam şekerler herkesi bekliyorum. Mecidiyeköy.     |     Mertchaserap:[istanbul] Önce insanlık...     |     karamelle:[istanbul] SİSLİ BOMONTİ NOBETCİ HEMSİRE :D.     |     esinizolurum:[istanbul] esiniz olurum:[İstanbul] Selam yazın tanısalım. Mecidiyeköy.     |     olgunsevenankli:[Ankara] 180 90 57 YAŞINDA ANKARADAN KENDİ HALİNDE BEKAR BİRİ .     |     By_ap_3939:[Kirklareli] By_ap_3939.     |     olgungrupcupsf:[istanbul] olgungrupcupsf:[İstanbul] Mecidiyeköy. Herkesi bekliyorum..     |     Saygl:[istanbul] Sadece hafta içi gündüz bana yakın haznedar Merter b.köy Ataköy esenler yeri olanlar..     |     Ezel1905:[istanbul] Heyyyy 🤚.     |     YigitBerk4141:[Kocaeli] Merhaba 187 82 38 esmer A yalnız yaşıyorum samimi gizli arkadaşlar tanışmak istiyorum .     |     pharoxym2:[Ankara] Ankaradan olgun yeri olan AKTİF varsa bana ulaşabilirmi.     |     beraber_olalim:[istanbul] merhaba bahçelievler / istanbuldayım gizliyim yyok.     |    
Login
Lütfen Bilgilerinizi Giriniz.
Rumuz:
Şifre:
Şifremi Unuttum

Şu an Online
1802 Üye var




Hızlı Ara | Detaylı Ara | Özel Ara | Yeni Üyeler | Popüler 100 | Haziran TOP 10
Haber | Saldırıya Uğrayan Gence Polisin Önerisi: “Küpeni çıkar, saçını da kes ne olacak!”

Saldırıya Uğrayan Gence Polisin Önerisi: “Küpeni çıkar, saçını da kes ne olacak!”


“Karakolda polislerden biri bana, sen burayı bilmiyor musun, küpeni çıkar, saçını da kes ne olacak, dedi.”

Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde okuyan üç öğrenci, dün akşam saat on sularında, Trabzon’un en işlek caddesi olan Uzun Sokak’ın orta yerinde önce sözlü tacize sonra da fiziksel şiddete maruz kaldı.

Mağdurlardan Botan Zorlu ve ismini vermek istemeyen arkadaşları D.A. ve O.F. arkadan yaklaşmakta olan 6-7 kişinin sözlü taciziyle karşı karşıya kaldılar. “Siz travesti misiniz, top musunuz? Neden saçınız uzun.” gibi sözleri tekrar tekrar söyleyen saldırganlara karşılık vermeden yürümeye devam etmelerine karşın saldırganlar tacizi sıklaştırdı. Sonrasında Botan Zorlu’ya yaklaşarak uzun saçını gerekçe gösteren saldırganlardan biri “Kardeş senin cinsin ne?” diyerek sözlü tacize devam etti. Sakin bir şekilde cevap vermeye çalışan Zorlu arkadaşlarından birinin hasta olduğunu canlarının da sıkkın olduğunu ve olay çıkmasını da istemediklerini söyledi. Buna rağmen küpelerini çıkarmasında ısrarcı olan saldırganlara karşı çıkamayacaklarını anlayan Zorlu küpelerini çıkarmayı kabul etti. Ancak Zorlu ve arkadaşları tam o esnada fiziksel saldırıya maruz kaldı. Saldırganlar üç öğrenciyi ağır şekilde darp ettiler. Etrafta saldırıyı seyreden insanlar uzun bir süre hiç bir müdahalede bulunmadı. Sonrasında çevreden bir kişinin bağırması ve yapmamalarını söylemesi sonucu olay yerinden koşarak uzaklaşan saldırganlar “burası Trabzon” diye bağırdı.

Polis saldırganları serbest bıraktı

Olay yerindeki insanların yardımıyla güçlükle yerden kalkan Botan Zorlu ve arkadaşları polislerce saldırganların kaçtığı yöndeki bir sokağa götürülerek saldıran kişileri teşhis etmeleri istendi. Teşhis edilebilen iki kişiyle birlikte olayın mağdurları da Trabzon Merkez Karakolu’na götürüldü ve saldırganlardan şikayetçi oldular. Karakoldan sonra da Numune Hastane’sine götürülen üç öğrencinin çeşitli yerlerinde morluklar ve kırıklar tespit edildi. Zorlu’nun kulağının arka kısmında yırtık ve vücudunun çeşitli yerlerinde morluklar ve ezilmeler olduğu belirtildi. Saldırıya uğrayanlardan D.A.’nın ise bir hafta önce kalp damarlarındaki tıkanıklık nedeniyle ameliyat olduğunu öğrendik. Ayrıca olay nedeniyle yaşadığı travmadan kaynaklı D.A.’nın tansiyonun çok yüksek çıktığı, burun kemiğinde ise çatlak olduğu ve çeşitli yerlerinde darp izine rastlandığı belirtildi. O.F. ise kalçasına aldığı darbelerden dolayı ağrı hissettiğini onun dışında olayı küçük sıyrıklarla atlattığını ifade etti. İkisinin adları Murat Pehlivan ve Hüseyin Türkmen olan saldırganlar ise olayın yaşandığı gece ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Olay mobese kameralarının ve çevre iş yerleri kameralarının sürekli olarak izlendiği bir yerde gerçekleti. Karakola ilk götürüldüklerinde kendilerine mobese kayıtlarının gösterileceğinin söylendiğini belirten mağdurlar sonrasında kameranın zaman zaman farklı yöne döndüğü gerekçe gösterilerek polislerin ellerinde görüntü olmadığını söylediklerini ifade ettiler.

“Ben Trabzonluyum öyleyse buna tepki göstermem gerekir gibi düşünüyolar”

Olayın mağdurlarından üniversite okumak için Trabzon şehrine bu sene gelen Botan Zorlu ile yaptığımız görüşmede şunları söyledi.
“Darbelerin tespitinden sonra tekrar karakola götürüldüğümüzde sürekli saldırganlarla yüzyüze geldiğimizden tedirgin oluyorduk. Meydan’da (Trabzon şehir merkezi) karşılaştığımızda tekrar sıkıntı yaşayabileceğimizi düşündüğümüzden hâlâ biraz korku var. Çevredikilerin söylediğine göre bize saldıranlar her zaman aynı sokakta dolanan serseri tiplermiş. Uzun saçlı biri gördüklerinde sen travesti misin yoksa top musun gibi söylemlerle saldırıyorlar. Uzun saçlı olan insanlara tahammülleri yok. Ben Trabzonluyum öyleyse buna tepki göstermem gerekir gibi düşünüyolar. Olmaları gerektiğini düşündükleri kalıba uygun davranmaya çalışıyorlar. Türkiye’de en batısından en doğusuna birçok ile gittim ama hiç böyle bir olayla karşılaşmadım. Elbet tüm Trabzon’a mal edemem bu olayı ki Trabzonlu çok samimi arkadaşlarım var.”

“Medyanın tutumu kilit rol oynuyor”

“Bir kaç ay önce Meydan’da yine uzun saçlı birine benzer bir saldırı gerçekleştirildi ama yerel basına yansımadı. Bu tarz haberlerin yapılması gerekiyor ki bu saldırılar son bulsun. Medyanın tutumu kilit rol oynuyor belki de. Bir kısım medya Trabzon’un imajına zarar gelmesin diye düşünüyor diğer bir kısım medya ise yaşananları halkın doğal tepkisi olarak görüyor. Bu rutinleşen olaylar basında yer bulmadıkça insanlar saçından, sakalından veya herhangi bir farklılığından dolayı dayak yemeye devam eder.”

Polisin önerisi: “Küpeni çıkar, saçını da kes ne olacak!”

“Karakolda polislerden biri bana sen burayı bilmiyor musun, küpeni çıkar, saçını da kes ne olacak, dedi. Ayrıca diğer polisler de keşke üstlerine gitmeseydiniz, kavga etmeseydiniz gibi sözler ettiler. Oysa biz zaten kavga etmedik sadece saldırıya uğradıktan sonra kendimizi koruma amaçlı mücadele ettik. Ayrıca bize saldırıda bulunanlarla polisin gülerek eğlenerek sohbet etmesi de çok can sıkıcı bir durumdu. İfadelerini bile gayet samimi bir ortamda alyorlardı. Sohbet havasında geçen ifade alımı sırasında bir şey kullandınız mı diye soran polise içtik abi işte bişeyler gibi rahat cevaplar verebiliyorlardı. Polisin zanlılara bu kadar iyi davranması bizi şoke etti. Acaba biz orda olmasak iyi yapmışsınız diyerek sırtlarını da sıvazlarlar mıydı diye düşünmeden edemedik. Bizimle otur, kalk, ne oldu gibi kısa cümlelerle diyalog kuran polisin saldırganlarla tabiri caizse gırgır, şamata yapması moralimizi çok bozdu.”


Saldırı ve yaşadıklarıyla ilgili basın açıklaması yapacaklarını söyleyen Zorlu, işin peşini bırakmayacaklarını, hukuksal süreci başlattıklarını ve hakklarını sonuna kadar arayacaklarını belirtti.

Fotoğraflar: Arjen Özgür Yalçınkaya
Kaynak: Kaos GL 29.05.2011


Eklenme Tarihi : 30.05.2011
Haber Editörü : Administrator
  «« GERi
Bu haber 432175 kez okundu.

Haberi
Paylaş
Face
Paylaş facebook
Blog
Paylaş Blogger
Frien
Paylaş Friendfeed
Mysp
Paylaş Myspace
Twit
Paylaş twitter


Not: Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılanlardan gabile.com sorumlu tutulamaz.

Habere Yorum Yaz

    artık sokaklarda yürüyemez hale geldik.8 senede bu hükümet insanların tüm hoşgörüsünü de aldı götürdü. kesinlikle değişmesi gereken bir başbakan ve kabinesi var eğer önümüzdeki seçimde de alırlarsa vay halimize.IP`mizden tespit edilip tek tek avlanacağız artık o derece hale geldi.Şu haberlere bak vatandaşı koruması gereken polis diye biliyordum.artık gay düşmanı polis olarak bileceğim...
Yazan : themert     Beğen

    burası trabzon diyen insan adım gibi eminimki kendiside eşcinseldir... ben bulunduğum yerde kişiliğime yada giyinişime karışan şahısların hepsi benimle birlıkte olmak ıstedı... ve benım sınıfımda da trabzonlular var ne bir anlayış, ne bır nezaket ne bır incelik bulunur kendılerınde.. dar görüşlüler.. acaba trabzonluların hepsıde boylemidir.. allah beni onlardan uzak tutsun kendısıne yakın...
Yazan : yuhannna     Beğen (3 kişi bu yorumu beğendi.)

    bazı yorumlarda kullanilan kelimeler hiç hoş değil kanımca... avrupada eşcinsellere gösteriler tleransın ekonamik ve siyasal nedenlerden dolayıdır... geçen face bir video izledim ankaradaki homofobi gösterisini video almışlar eşcinsel arkadaşlarda yayınlamış orda geçen bir kelime çok dikkatimi çekti.. eski labunlayarın hepside burda alaycı bir tavirla....
Yazan : bastanak     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)

    Evet 2011`deyiz. Ama Türkiye`deyiz..AKP ve onun polislerinin eşcinsellere karşı tutumu belli. Ve her ne kadar geliştik, çağı yakaladık, hatta geçtik gibi yalan dolan propagandalar yapılsa da ortaçağda yaşıyoruz. Eğer çağdaş bir demokraside olsaydık o şahıslar hakim karşısına çıkartılır ve tutuklanırlardı. Bir arkadaşın kuzeni dil eğitimi için İngiltere`ye gitmiş. Ona belediye aracılığı ile aile yanında bir ev bulmuşlar. Ev sahibi sürekli alkol alıyormuş. Bundan rahatsız olunca belediyeye şikayet etmiş. Ancak belediye, insanların özel hayatına müdahale edilemeyeceğini, beğenmiyorlarsa başka bir eve taşınmalarını söylemiş. Yine aynı arkadaşım Londra`da arkadaşlarıyla bir kafede otururken yan masada iki erkeğin el ele sohbet ettiklerini, hatta bir ara öpüştüklerini görmüş ama hiç kimse kalkıp da müdahale etmemiş. Dünyada eşcinsel hakları hakkındaki gelişmeleri (evlenme, birlikteliklerin yasal sayılması vs.) Türkiye`nin ortaçağı yaşadığı konusunda ne kadar haklı olduğumu üzülerek görüyorum. Kat edilmesi gereken uzun bir yol ve verilmesi gereken çok mücadelemiz var..
Yazan : love_in_dreams     Beğen (3 kişi bu yorumu beğendi.)

    NELER DUYACAĞIZ NELER YAŞAYACAĞIZ DAHA ALLAH MUHAFAZA EYLESİN...ÇOK ÜZÜLDÜM BENİM DE KÜPEM VAR KORKMAYA BAŞLADIM VALLA..
Yazan : LORiNDA     Beğen

    çok üzücü bir olay... özellikle de polis in tepkisi... bir de kamera olayı çok düşündürücü; ve salıverilmeleri çok adaletsiz ortada sonuçta darp var. belki de bundan cesaret alarak yapıyorlar. kınıyoruz.
Yazan : erotas     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)

    bu trabzonlular hep böyle buna benzer olmasada bende trabzonluların saldırısına ugradım olayda kaşım patladı gözlüğüm kırıldı şikayetci olun kardesım birilerinin canı yansın insan olsunlar insan
Yazan : dieorkill     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)

    bence avrupadan ithal öğretmen yada ithal doktor geleceğine ithal polis alsınlar eminimki o polisler daha anlayışlı olacaklardır ne de olsa avrupalılar
Yazan : feritte     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)

    hayatım hiç şaşırmadım hergün yaşadığım bişii hafta sonu istanbulun işlek caddelerinden biriydi polisler beni ve üç arkadaşımı yakaladı hemde gündüz vakti bi ton hakaret son derece galiz küfürler... uyuşturucu kullanıyonmu alkol varmı bilmem neler neler.. şimdi diyceksiniz o kadar kırıtırsan.. ama bayaa lacovariydik yanee...
Yazan : deniz_gursoy     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)

    ne yazikki diyorum çünkü gerçekten çok yazık hiçbilimiz mahlesefki tercihlerimizi yaşamıyoruz bu gibi neflet dolu insanların yüzünden arkadaşlarımza geçmiş olsun diliyorum mahlesefki bu böle gelmiş böle gidicekt,r ne kadar savunma gücünüde kullansan ne kadar önlemler alırsan al boş çok yazık her durumda suçluyuz çünkü travestiyiz
Yazan : klistino     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)

    Nutkum tutuldu! Şoktayım ! Demicem elbette alıştık artık çünki ölelim mi bilmiyorum artıkkıyaet kopsa yaşanılmaz oldu özellikte TÜRKİYE!!
Yazan : LonelyBaBy     Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.)

    trabzonluların tümüne mal etmek gibi yanlış bir düşünceye kapılmamalı ama gerçekten de trabzon son yıllarda hoşgörüsüzlüğün simgesi oldu bunu siyasi dini ve etik bir takım değerlere saldırılırken hep gördük. Ama bu durumun yalnızca trabzona indirgenmemesini tüm türkiye çapında gittikçe mahalle baskısı dedikleri baskının arttığı kanısındayım. iktidar partisinin muhafazakar ve kökten dinci yaklaşımının da bunu tetiklediğini düşünüyorum. eskiden daha bir hoşgörülüydük oluşan hoşgörüsüzlüğün ve tahammülsüzlüğün hem medyaya hemde sokağa yansıdığını görmemek elde değil
Yazan : gomorder     Beğen (4 kişi bu yorumu beğendi.)

    Halkın güvenliğinin teminatı olması gereken polis bugün türkiyede insanlar için en büyük tehdit haline geldi. ben açıkçası suçlulardan çok polislerden korkuyorum.
Yazan : ottomanbear     Beğen (9 kişi bu yorumu beğendi.)

    Ülkücü akımın yaygın olduğu yerlerde ne yazıkki böyle olaylar çok fazla oluyor.Bizzat tanık olduğum olaylarda var.Oradaki halkında bu olayı film gibi izlemiş olması ayrı bir insanlık dışı durum.Polislerin tutumuna ise neden şaşırmıyorum acaba?
Yazan : EvanS     Beğen (8 kişi bu yorumu beğendi.)
Yorum yazmak için login olunuz


Diğer başlıklardan bazıları.
Haber | Jale Radyo Gabile`de! Jale Radyo Gabile`de!
   Radyo Gabile`de sürprizler devam ediyor.. 29 Mayıs Pazar Günü Saatler 22:00` ı gösterdiğinde `Üzgünüm` şarkısıyla gönüllere taht kuran " Mor " isimli yeni albümüyle müzik dünyasına müthiş bir geri dönüş yapan Jale Bekar Radyo Gabile`ye konuk oluyor.. 29 Mayıs Pazar 22:00` da Jale Bekar`ın konuk ol...

Haber | Adına gün ilan edildi Adına gün ilan edildi
   Obama`ya parmaklarını yalatan aşçı Yiğit Pura eşcinsel olduğunu söylemekten kaçınmıyor ABD Başkanı Barack Obama`ya, yaptığı muz kremalı turta ile adeta parmaklarını yalatan "tatlı ustası" Yiğit Pura, Amerikan basınının gündeminden düşmüyor. Pura sadece bir lezzet ustası olarak değil, Amerika`d...

Haber | Ahmet Yıldız Yüksel Caddesinde! Ahmet Yıldız Yüksel Caddesinde!
   Sanatçı Metehan Özcan’ın, Ahmet Yıldız için hazırladığı “neden” adlı fotoğraf çalışması, Çankaya Uluslararası Kamusal Alanda Sanat Gösterisi’nde, Yüksel Caddesinde sergileniyor. Ankara’da bir ay açık kalacak Çankaya Uluslararası Kamusal Alanda Sanat Gösterisi’nde sanatçı Metehan Özcan’ın fotoğra...

Haber | Kadından kadına cinsel tacize hapis Kadından kadına cinsel tacize hapis
   ADANA`da kadın arkadaşına cinsel içerikli mesajlar çektiği iddia edilen B.T. (36) adlı kadın, 10 ay hapse mahkum edildi. B.T., 2008`de iş arkadaşı S.E.`ye, "Seni dudaklarından öpeyim, çok tatlısın kısrağım" yazılı mesajlar attı. Bunun üzerine S.E., konuyu yargıya taşıdı. Gözaltına alınan B.T. hakkın...

Haber | Son aylarda Şişli`de bir trans avı yaşanıyor Son aylarda Şişli`de bir trans avı yaşanıyor
   7 Mayıs gecesi Şişli`de üç transseksüel kadın yolda yürürken 5 kişinin silahlı saldırısına uğramıştır. 155`i aramalarından sonra gelen polis ekibi saldırganların kaçmasına müsaade ettiği gibi saldırganlardan birinin sivil polis olduğunu belirtmiş ve şikayetçi oldukları takdirde başlarına kötü şe...

Haber | Moskova`da eşcinsel yürüyüşü yasaklandı Moskova`da eşcinsel yürüyüşü yasaklandı
   Rusya`nın başkenti Moskova Kent Yönetimi halk arasında huzursuzluğa yol açabileceği gerekçesiyle eşcinsel yürüyüşüne izin vermedi. MOSKOVA-Eşcinsel hakları savunucularından Nikolay Aleksiyev AP’ye yaptığı açıklamada, Kremlin yakınındaki bir yerde 28 Mayıs’ta yürüyüş izni için Kent Yönetimi’ne ba...

Haber | İnternetime dokunma! İnternetime dokunma!
   22 Ağustos`ta devreye girecek olan internette filtre uygulamasında geri adım atılmasını isteyen 10 binlerce kişi bugün pek çok şehirde "İnternetime dokunma" eyleminde yürüdü. TAKSİM`İN ŞANSI İstanbul`da güneş pırıl pırıl, hava harikaydı. Eylem için meydanda toplanan kalabalığın keyfi çok yerinde...

Haber | Uluslar arası Af Örgüt`nden Türkiye sert eleştiriler Uluslar arası Af Örgüt`nden Türkiye sert eleştiriler
   Uluslararası Af Örgütü`nün dünyada insan haklarının durumuna ilişkin yayımladığı yıllık raporunda, Türkiye`de internetin keyfi olarak kısıtlandığı ve `Silahlı Kuvvetleri, Ermeni ve Kürtlerin durumlarını ve devam eden adli kovuşturmaları eleştirenler hakkında Ceza Kanunu`nun farklı maddelerinden dava...

Haber | İstanbul’dan Ankara’ya Gökkuşağı Otobüsü Kalkacak! İstanbul’dan Ankara’ya Gökkuşağı Otobüsü Kalkacak!
   Gökkuşağı Koalisyonu 22 Mayıs Pazar günü yapılacak Homofobi ve Transfobi Karşıtı Buluşmanın Yürüyüşüne İstanbul’dan katılmak isteyenler için otobüs kaldırıyor. "İstanbul’dan Ankara’ya Gökkuşağı Otobüsü Kalkacak! Gökkuşağı Koalisyonu 22 Mayıs’ta yapılacak Homofobi ve Transfobi Karşıtı Buluşmanın ...

Haber | Uganda Eşcinselleri Yasal Olarak Öldürmekte Diretiyor Uganda Eşcinselleri Yasal Olarak Öldürmekte Diretiyor
   Uganda Parlamentosu `anti-gey` yasa tasarısı olarak bilinen ve ağır cezalar içerdiği için uluslararası topluluk tarafından sert bir dille kınanan yasayı tekrar gündemine aldı. Yasanın bu hafta parlamentoda oylanması bekleniyor. New York merkezli Uluslararası Gey ve Lezbiyen İnsan Hakları Komisyon...


|   İletişim  |   Sözleşme  |   Yardım  |   Site Haritası  |  

Gabile.com bir tanışma, arkadaşlık ve eğlence servisidir.
Bu siteye üye olan herkes Kullanıcı sözleşmesini okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Her hakkı saklıdır. Copyright ©1999-2013 GaBiLe


GaBiLe Bir Kodme Hizmetidir.
Veri Merkezi