AnaSayfa | Haber | Sohbet | Radyo | Burçlar | ilanlar | iletişim
Turkish English German  
İçinizdeki Ses! Gabile.com   misafir00:[Mersin] Merhaba, Nasılsın? Tanışalım mı? Mesajını heyecanla bekliyorum.     |     anfb34:[istanbul] Mutlu bir gün diliyorum herkese.     |     LonelyAngel80:[istanbul] Ekim başında Balıkesir Akçayı gezmek istiyorum. Oraya yakın yerlerde misafır alacak var mı?.     |     deterministik:[Samsun] Tüm GaBiLe platformuna iyi günler dilerim, gününüz neşe ile geçsin..     |     Kentsel_donusum:[Bursa] Bursa dan selam canım .     |     buyuksvr:[istanbul] yeri olan olgunlar bekliyorum.     |     BLackBoy03:[Kocaeli] orta asyalilar yaza bilirmi izmit 😉.     |     xxxxmen:[Ordu] oksijen diyarı ordudan selamlar beraber olmak dileliğle buluşalım ordu güzel yer.     |     esinizoolurumm:[istanbul] esinizoolurumm:[Selam şekerler herkesi bekliyorum. Mecidiyeköy.     |     Mertchaserap:[istanbul] Önce insanlık...     |     karamelle:[istanbul] SİSLİ BOMONTİ NOBETCİ HEMSİRE :D.     |     esinizolurum:[istanbul] esiniz olurum:[İstanbul] Selam yazın tanısalım. Mecidiyeköy.     |     olgunsevenankli:[Ankara] 180 90 57 YAŞINDA ANKARADAN KENDİ HALİNDE BEKAR BİRİ .     |     By_ap_3939:[Kirklareli] By_ap_3939.     |     olgungrupcupsf:[istanbul] olgungrupcupsf:[İstanbul] Mecidiyeköy. Herkesi bekliyorum..     |     Saygl:[istanbul] Sadece hafta içi gündüz bana yakın haznedar Merter b.köy Ataköy esenler yeri olanlar..     |     Ezel1905:[istanbul] Heyyyy 🤚.     |     YigitBerk4141:[Kocaeli] Merhaba 187 82 38 esmer A yalnız yaşıyorum samimi gizli arkadaşlar tanışmak istiyorum .     |     pharoxym2:[Ankara] Ankaradan olgun yeri olan AKTİF varsa bana ulaşabilirmi.     |     beraber_olalim:[istanbul] merhaba bahçelievler / istanbuldayım gizliyim yyok.     |    
Login
Lütfen Bilgilerinizi Giriniz.
Rumuz:
Şifre:
Şifremi Unuttum

Şu an Online
1710 Üye var




Hızlı Ara | Detaylı Ara | Özel Ara | Yeni Üyeler | Popüler 100 | Haziran TOP 10
Haber | Yaşamak herkesin hakkı

Yaşamak herkesin hakkı


Müjgan Halis 04.04.2009

Son birkaç ayda Türkiye`nin dört bir yanında travesti ve transeksüellere yönelik cinayetler arttı. `Nefret suçu` olarak tanımlanan cinayetler, ürkütücü boyutta..

`Nefret cinayetleri` olarak tanımlanan bu cinayetler, daha çok seks işçiliği yapanlara yönelse de, gay, lezbiyen bireyler de nefret suçlarından nasibini alıyor. Cinayetlerin failleri bulunsa da, çoğunlukla tahrik indirimi nedeniyle düşük cezalarla kurtuluyorlar. Ankara`da pompalı tüfekle öldürülen Dilek İnce, Cihangir`de evinde bıçaklanarak öldürülen Ebru Soykan`dan sonra en son Bursa`da adı tespit edilemeyen bir travestinin cesedi çöpe atıldı, kesik kafası ise hâlâ bulunamadı. Lezbiyen, Gay, Biseksüel, Travesti, Transeksüel (LGBTT) toplumu, artık haklarının en başına `öldürülmeme hakkı`nı koymuş durumda. Toplumdaki yasal haklarını kazanmak, nefret ve dışlanmayı yok etmek için aralarından daha kaç kişinin öldürüleceği üzerine kara kara düşünüyorlar. İstediklerinin `ihsan` değil `yaşama hakları` olduğunu savunuyorlar. Anayasa`nın 10. Maddesi`ne `cinsel yönelim` ve `cinsiyet kimliği` ibarelerinin eklenmesinin `hayati` bir talep olduğunu ve cinayetlerin artık cezai indirimlerden yararlanmaması gerektiğini savunuyorlar. Biz de Ankara, İzmir ve İstanbul`da nefret cinayetleriyle mücadele eden, arkadaşlarını kaybeden, hemen her gün şiddete maruz kalan örgütlere ve onların mensuplarına teybimizi uzattık.

Michell Kurt Demishevic (33), (Öldürülen Ebru Soykan`ın yakın arkadaşı)
Katili tanıyordum
"Ebru Soykan`la aramızda adeta bir anne-kız ilişkisi vardı. Benim kadın olmama ön ayak olan kişiydi. Öldüğünde 35 yaşındaydı ve zorunlu seks işçisiydi. Kendisine bir ev almıştı, öldürüldüğü Pürtelaş Sokak`taki ev ona aitti. Biz hep onun eceliyle öleceğini düşünürdük. Basına yansıdığı gibi kendisini öldüren kişiyle sevgili falan değildi, çünkü Ebru lezbiyendi. Katiliyle gay kulüplerde tanışmıştı, birkaç defa görüştüler, ben de tanıyordum çocuğu. Benim çalıştığım kulüpte personel olarak çalıştı. Kulüpten atılma nedeni de, beni ölümle tehdit etmesiydi. Ebru ölümünden iki gün önce benim çalıştığım kulübe gelmişti, bana aralarında geçen bir tartışmayı anlattı ve polise şikâyet edip gözaltına aldırdığını söyledi. Ebru`yu öldüren kişi, transeksüel avına çıkan, onlardan para sızdıran bir çetenin üyesiydi. Paralı transeksüelleri buluyor, onlardan rızayla ya da zorla para alıyorlardı. Hepimizin hayatında şiddet var; kocalarımızdan dayak yiyoruz, sokaktaki insandan, polisten şiddet görüyoruz. Şimdi sizinle İstiklâl Caddesi`nde dolaşsak polis size değil bana kimlik sorar."

Buse Kılıçkaya (Pembe Hayat Derneği, Ankara)
Şimdi de para cezası
"Nefret suçunu işleyenlerin büyük kısmı erkek. Bu suçun artma nedeni bence, görünür olmamız ve örgütlenmeye başlamamız. Polis önceleri insanların başlarına torba geçirip, Mamak çöplüklerine atıyordu, bulduğu yerde şiddet uyguluyordu. Şimdi de Kabahatler Kanunu`na göre para cezaları yazıyorlar, Sağlık Bakanlığı`nın dağıttığı prezervatifleri gerekçe göstererek evleri kapatıyorlar. Biz herkesle birlikte özgür yaşayabileceğimiz, yaşam alanlarımızda zorlanmadan, istediğimiz zaman bakkalamarkete gidebileceğimiz, istediğimiz zaman gece dışarı çıkabileceğimiz, insanların bizi giremezsiniz-çıkamazsınız diye işyerlerinden çevirmediği, doğru düzgün işlerde çalışabileceğimiz, zorunlu olarak seks işçiliğine maruz bırakılmayacağımız, okul sıralarında eğitim haklarımızdan yararlanacağımız bir dünya istiyoruz.

Ebru Kırancı (47)
Topluma göre katlimiz vacip
"Ben 25 senedir İstanbul`dayım, 25 senedir bu cinayetler devam ediyor. İstanbul`a Zonguldak`tan geldim, iki üç senedir seks işçiliği yapmıyorum, sigortamı ailem ödüyor ve arkadaşlarımın yardımıyla yaşıyorum. Sekiz sene önce Tarlabaşı`nda bir arkadaşımın iki erkek tarafından domuz bağıyla bağlanıp öldürüldüğüne, makatına şişe sokulduğuna şahit oldum. Bunun son zamanlarda sıklaşmasının nedeni, devlet politikası. Egemen medyada travesti ve transeksüeller her an şiddet uygulayacak insanlar gibi gösteriliyor. Transfobiyle `bizlerin katli vaciptir` gibi bir durum oluşturuluyor. Polis şiddeti bir yana; kendilerine dost seçiyor arkadaşlarımız, onları besleyip büyütüyorlar, aradıkları sadece sevgi. Ama o adamlar kalleşçe onları bıçaklıyor. Toplum bizi sadece cinsellikle ilgili insanlar olarak görüyor, halbuki biz düşünen ve haklarını bilen insanlarız. Ama şimdiki travestiler de sistemli bir şekilde uyuşturucuya alıştırılıyor. Bu yüzden hak bilinci çok da gelişmiyor. Travesti ve transeksüeller kendi güçlerinin farkında olmak zorundalar. Beyoğlu`nda bir karakol var, bu karakolda bize gece gündüz akla gelmedik işkenceler yapıyorlar. "

Avukat Ceylan Özsoy (Siyah Pembe Üçgen, İzmir)
İzmir`in `demokratlığı`!
"İzmir, konu LGBTT bireyler olunca, ikiyüzlü. Travesti ve transeksüeller, hem kolluk güçlerinin hem de toplumun birbirini besleyen önyargıarı nedeniyle fiziksel şiddet başta olmak üzere şiddetin her türlüsünü yaşamaya müsait bir ortama itiliyorlar. Zaten polisin yerleşik uygulaması gereği travesti ve transeksüel arkadaşlarımız günün belirli saatlerinde dışarı çıkamıyorlar. Ancak gece karanlığında dışarı çıkabiliyorlar. Yargı yeterli titizliği göstermiyor ve travesti ve transeksüel bireyler diğer vatandaşlarla eşit değiller. Seks işçiliği yapsın yapmasın, tüm travesti ve transeksüeller aynı şiddetin öznesi durumundalar. Seks işçiliği, çalışma yerlerinin güvensizliği ve çalışma saatleri riski artırıyor sadece. Devletin travesti ve transeksüellerin sosyal ve hukuksal durumlarını iyileştirme konusunda sorumlu davranması gerekiyor. Timler kurup travesti ve transeksüel bireyleri, `cadı avı`na tabi tutmaktan vazgeçmeliler."

Demet Demir (48)
İlk emekli transeksüelim
"Türkiye`de travesti ve transeksüellerden nefret eden, onların yaşama hakkını elinden alan bir transfobi egemen. Ben beş yaşından beri İstanbul`dayım ve 29 yıldır Beyoğlu`nda yaşıyorum. Beş yıldır emekliyim, yaklaşık 25 yıl seks işçiliği yaptım. Dışarıdan isteğe bağlı sigortamı ödedim, ilk emekli olan transeksüelim. Bu cinayetleri işleyenler, bizle birlikte olan insanlar, ya sevgilimiz, ya müşterimiz. Yani önce seks yapıyor, sonra paranı çalıyor, sonra öldürüyor. Yani toplumsal bir ikiyüzlülük var. Bu ataerkillikten, dinsellikten ve milliyetçilikten beslenen bir durum. O yüzden bu cinayetleri işleyenler mahkemede `Benden pasif olmamı istedi ya da ben onu biyolojik kadın zannettim,` gibi gerekçeler ileri sürüyor. Aslında basına yansımayan birçok eşcinsel cinayeti var; İstanbul`da yılda 200 erkek cesedi bulunuyor, bunların çoğu bu nedenle öldürülüyor. Birçok arkadaşımız zorunlu seks işçisi, bize devlet ve özel sektör iş verse kimse bu işi yapmaz. İşyerlerinde bize de tutuklu ve engellilere uygulanan kontenjan uygulanmalı."

Kaynak: Sabah.com.tr


Eklenme Tarihi : 10.04.2009
Haber Editörü : Administrator
  «« GERi
Bu haber 503978 kez okundu.

Haberi
Paylaş
Face
Paylaş facebook
Blog
Paylaş Blogger
Frien
Paylaş Friendfeed
Mysp
Paylaş Myspace
Twit
Paylaş twitter


Not: Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılanlardan gabile.com sorumlu tutulamaz.

Habere Yorum Yaz

    işte atatürk türkiyesi,işte çağdaş türkiye,işte avrupa birligine girmek isteyen türkiye,insan hakları mı?...ne mutlu türküm diyene...sadece acı acı gülüyorum halinize...
Yazan : denizden_gelen     Beğen

    Lezbiyenler Artık Suskunluğunu Bozmalı....
Yazan : PuRpLeE_AnGeL     Beğen
Yorum yazmak için login olunuz


Diğer başlıklardan bazıları.
Haber | Irak`ta gay cinayeti Irak`ta gay cinayeti
   06/04/2009 BAĞDAT - Irak’ın başkenti Bağdat’ın Sadr mahallesinde üç eşcinselin öldürüldüğü açıklandı. Savunma Bakanlığından bir kaynak, “Sadr mahallesinde üç eşcinsele ait ceset bulunduğu” derken, cesetlerin ikisinin üzerinde ‘sapık’ yazılı kâğıtlar bulunduğunu belirtti. Adlarının açıklanma...

Haber | İstanbul iki hafta sinemaya teslim İstanbul iki hafta sinemaya teslim
   04/04/2009 İstiklal Caddesi iki hafta boyunca ‘festivalci`lerin akınına uğrayacak. 28. İstanbul Film Festivali`nin bugünkü programında Sean Penn`e Oscar kazandıran ‘Milk` ve 2008`in en iyi filmlerinden ‘Gir Kanıma` yer alıyor İSTANBUL - Ve işte geldi çattı. Sinema meraklılarının dört güzle...

Haber | Avrupa`nın en büyük seks işçileri sendikası kuruldu Avrupa`nın en büyük seks işçileri sendikası kuruldu
   Fransa’nın başkenti Paris’teki Odeon Tiyatro salonunda seks işçilerinin haklarını savunan ilk sendikanın kurulduğu açıklandı. Fransa’nın başkenti Paris’te bir araya gelen seks işçileri, Strass adı altında Cinsel İş Sendikası’nın kuruluşunu ilan etti. Kuruluşu ile birlikte Avrupa’nın en büyük seks...

Haber | Psikiyatrlar, eşcinselleri heteroseksüel yapmak için uğraşmaktan vazgeçmiyor Psikiyatrlar, eşcinselleri heteroseksüel yapmak için uğraşmaktan vazgeçmiyor
   Salı, 31 Mart, 2009 Haber: KaosGL / Murat Cömert Terapistler, işe yaramadıkları kanıtlanmış ve sakıncalı olan yöntemleri kullanarak eşcinselleri “tedavi” etmeye çalıştıklarını itiraf ediyor. The Independent Gazetesi Sağlık Editörü Jeremy Laurance`in makalesi. Psikiyatr ve terapistlerle yap...

Haber | Travestiler bile onu gay zannetti Travestiler bile onu gay zannetti
   Sabah.com.tr Figen Yanık 27.03.2009 Güneşi Gördüm filminde canlandırdığı travesti rolüyle konuşulan Cemal Toktaş, ``Cemal de gay mi, diyenlere hiç aldırmam. Ben bu rolü `öteki` diye tanımlananlar üzerindeki önyargıyı kırmak için kabul ettim,`` diyor.. Berfin, kardelen demekmiş Kürtçe. Bir k...

Haber | İstanbul`da vahşi cinayet   İstanbul`da vahşi cinayet
   Taksim`de tartıştığı sevgilisi tarafından sırtından ve kalbinden bıçaklanan bir transseksüel hayatını kaybetti. Edinilen bilgiye göre, Balaban Mahallesi Pürtelaş Sokak Köşe Palas Apartmanı 4. katta oturan Dilan Pirinç (28), saat 19.00 sıralarında sevgilisi olduğu iddia edilen bir kişiyle kavga etti....

Haber | İşte yaşayan en pahalı Türk ressamı İşte yaşayan en pahalı Türk ressamı
    Londra’daki Türk müzayedesinde meşhur "Boksör" tablosu 175 bin liraya satıldı. New York’ta açılan sergisi sırasında konuştum Taner Ceylan’la. Yaptığı pornografik resimler yüzünden Türkiye’de hep dışlandı, galerilere bile giremedi. Türkler kendi içlerinden kimi ezmeye kalkıyorsa, o kişi eninde s...

Haber | Romeo ve Juilet  Gay versiyonu Romeo ve Juilet Gay versiyonu
   İNGİLTERE2de ilkokul öğrencilerine derste ‘gay-lezbiyen` tarihinin öğretilmesi ve ‘Romeo ile Juilet`in de gay versiyonunun tiyatroya aktarılması velilerin tepkisine yol açtı. Aralarında Müslümanlar`ın da bulunduğu 30 öğrencinin, aileleri tarafından okuldan alındığı bildirildi. Daily Mail gazet...

Haber | Travesti Esmeray, ‘Cadının Bohçası’nı Van`da açtı Travesti Esmeray, ‘Cadının Bohçası’nı Van`da açtı
   Travesti Esmeray, kendi yaşam öyküsünü anlattığı ‘Cadının Bohçası’ adlı stand-up gösterisini Van`da sahneledi Van Kadın Derneği’nin organizasyonu ile Van Devlet Tiyatrosu’nda sahnelenen gösteride Esmeray, kadınların erkeklerden, erkeklerin de kadınlardan gizlediği gerçekleri anlattı. ‘Bir Trav...

Haber | KADIN SPORCU ASLINDA ERKEKMİŞ KADIN SPORCU ASLINDA ERKEKMİŞ
   Çin`in Sichuan eyaletinin başkenti olan Chengdu`da yaşayan kadın sporcu, kazandığı düzinelerce madalyanın birçoğunu aslında bir erkek olduğunu öğrendikten sonra geri verdi. Liseden mezun olduktan sonra yarışmalardan kadın olarak 40`tan fazla madalya kazanan Xiao Nan, hastanede yapılan test sonucu er...


|   İletişim  |   Sözleşme  |   Yardım  |   Site Haritası  |  

Gabile.com bir tanışma, arkadaşlık ve eğlence servisidir.
Bu siteye üye olan herkes Kullanıcı sözleşmesini okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Her hakkı saklıdır. Copyright ©1999-2013 GaBiLe


GaBiLe Bir Kodme Hizmetidir.
Veri Merkezi