AnaSayfa | Haber | Sohbet | Radyo | Burçlar | ilanlar | iletişim
Turkish English German  
İçinizdeki Ses! Gabile.com   misafir00:[Mersin] Merhaba, Nasılsın? Tanışalım mı? Mesajını heyecanla bekliyorum.     |     anfb34:[istanbul] Mutlu bir gün diliyorum herkese.     |     LonelyAngel80:[istanbul] Ekim başında Balıkesir Akçayı gezmek istiyorum. Oraya yakın yerlerde misafır alacak var mı?.     |     deterministik:[Samsun] Tüm GaBiLe platformuna iyi günler dilerim, gününüz neşe ile geçsin..     |     Kentsel_donusum:[Bursa] Bursa dan selam canım .     |     buyuksvr:[istanbul] yeri olan olgunlar bekliyorum.     |     BLackBoy03:[Kocaeli] orta asyalilar yaza bilirmi izmit 😉.     |     xxxxmen:[Ordu] oksijen diyarı ordudan selamlar beraber olmak dileliğle buluşalım ordu güzel yer.     |     esinizoolurumm:[istanbul] esinizoolurumm:[Selam şekerler herkesi bekliyorum. Mecidiyeköy.     |     Mertchaserap:[istanbul] Önce insanlık...     |     karamelle:[istanbul] SİSLİ BOMONTİ NOBETCİ HEMSİRE :D.     |     esinizolurum:[istanbul] esiniz olurum:[İstanbul] Selam yazın tanısalım. Mecidiyeköy.     |     olgunsevenankli:[Ankara] 180 90 57 YAŞINDA ANKARADAN KENDİ HALİNDE BEKAR BİRİ .     |     By_ap_3939:[Kirklareli] By_ap_3939.     |     olgungrupcupsf:[istanbul] olgungrupcupsf:[İstanbul] Mecidiyeköy. Herkesi bekliyorum..     |     Saygl:[istanbul] Sadece hafta içi gündüz bana yakın haznedar Merter b.köy Ataköy esenler yeri olanlar..     |     Ezel1905:[istanbul] Heyyyy 🤚.     |     YigitBerk4141:[Kocaeli] Merhaba 187 82 38 esmer A yalnız yaşıyorum samimi gizli arkadaşlar tanışmak istiyorum .     |     pharoxym2:[Ankara] Ankaradan olgun yeri olan AKTİF varsa bana ulaşabilirmi.     |     beraber_olalim:[istanbul] merhaba bahçelievler / istanbuldayım gizliyim yyok.     |    
Login
Lütfen Bilgilerinizi Giriniz.
Rumuz:
Şifre:
Şifremi Unuttum

Şu an Online
1200 Üye var




Hızlı Ara | Detaylı Ara | Özel Ara | Yeni Üyeler | Popüler 100 | Haziran TOP 10
Haber | Gay olduğu için kapıdan çevrildi

Gay olduğu için kapıdan çevrildi


Hürriyet Gazetesi eklerinden Kelebek`in köşe yazarı Onur Baştürk, 2 Aralık günü yayınlanan Kırmızı Hat adlı köşe yazısında GaBiLe.Com yazarlarından Engin Kocagöz`e geçtiğimiz günlerde 45`lik adlı mekanda uygulanan ayrımcılığı kaleme aldı. Kocagöz`ün kaleminden yaşananları köşesine taşıyan Baştürk, Cinsel Ayrımcılık suçlarını okurlarıyla paylaştı.
İşte Onur Baştürk`ün 2 Aralık 2009 günü Hürriyet Kelebek de yayınlanan köşe yazısı....

"Güncel sanat alanında yaptığı işlerle tanınan Haluk Akakçe, yanında gezdirdiği kadın koruması yüzünden eleştirilere maruz kalmıştı.

“Kadın koruma nereden çıktı?” diye sorunca Akakçe’ye, ortaya başka bir hikaye çıktı. Buyrun şimdi o ilginç hikayeye:

Yanınızdaki uzun boylu kadın korumanız mı?
Ümran Civan, Türkiye’nin bir numaralı kadın koruma görevlisi.
Kendisi kısa sürede ıstanbul’daki geçici atölyemin önemli bir elemanı oldu. Eski milli voleybolcu olan Ümran, yemekleriyle atölyede sağlıklı beslenmemizi sağlar. Çevik bir şoför olarak ıstanbul’da hayatın baskısını hafifletir. Gece dışarı çıktığımda alkolü biraz fazla kaçırsam beni uyarır ve iş işten geçmeden beni otelime teslim eder. Bir nevi beni benden koruyor da diyebiliriz! Akşam kafam iyiyken bana 5 bin milli piyango bileti, 500 uçan balon ve 250 gül satmış olan satıcıları önler!

Nasıl yani?
Bir gece saat 03.00 gibi telefonum çaldı. Resepsiyon görevlisi şöyle diyordu telefonda: “Haluk Bey merhaba, milli piyangocunuz geldi, seyyar bayinizi bıraktı. şu an lobide...” şaşırdım tabii, “Ne bayisi?” dedim.
Görevli devam etti: “Bir mahsuru yoksa lütfen odanıza çıkarmaya başlayabilir miyiz, lobi bloke oldu da... Malum balonlarla birlikte!”
İşte bu olay üzerine beni seven dostlarım Ümran’ı devreye soktu!

“Andy Warhol mu soytarı mı” ikileminin dışında başka bir seçeneğiniz olsa ne derdiniz kendinize mesela?
Bilmiyorum... Fark etmez herhalde. Sadece Haluk.

Giyiminizle, ünlü arkadaşlarınızla dikkat çekiyorsunuz. Dikkat çekmek hoşunuza gidiyor mu?
Magazin ekine çıkmayan arkadaşlarım da var! Ben insanları seviyorum.

Son zamanlarda neler yapıyorsunuz? Yeni projeler neler?
Milli piyangocunun bana sattığı 5 bin adet bileti kullanarak bir heykel sergisi yapıyorum! Serginin adı, “Masallar gerçek olabilir, sizin başınıza da gelebilir”. Bugün açılacak ıstanbul Contemporary’de gorülebilir. Heykellerin üzerine yerleştirilen yüzlerce 31 Aralık bileti var.
Yani biletlerin içinde kazanan numara da olabilir!

Bu da iyiymiş! Ya biletleri çalan olursa?
Ona izin yok, ama satın alınabilir biletler!

Gay olduğu için kapıdan çevrildi

“Ben TV sektöründe kast sorumlusu olarak çalışıyorum. Çalıştığım tüm projelerde kişisel tercihlerime, tavırlarıma herkes saygı duymuş ve bu da beni çok onore etmiştir. Feminen bir tarzım yok, ama kendimi de insanlar anlamasın diye kasmıyorum.
Başıma gelen olay, arkadaşlarımın 45’lik adlı mekana çağırmasıyla oldu. Daha önce defalarca gittiğim mekanın kapısından bu kez geri çevrildim. Sebebini sorduğumda anlamsız cevaplar aldım.
Önce kıyafetimin spor olmasından kaynaklandığını düşündüm. Sonra gerçeği kendime itiraf ettim. Tercihlerim yüzünden içeriye alınmamıştım. Homofobik bir zihniyetin beni bu şekilde dışlaması gururuma dokundu.
Sonrası daha vahim. Ben gittikten sonra içerideki arkadaşım kapıya çıkıp ‘Neden almadınız?’ diye sormuş güvenlik görevlilerine.
‘Arkadaşınız gay’di, o yüzden almadık’ demişler!
şimdi benim gay’liğim alnımda mı yazıyor ve bunu güvenlikçi beyefendi pat diye nasıl arkadaşıma söylüyor? Bu tanısının sebebi nedir?
Ya arkadaşım beni bilmeyen biri olsaydı?
ıstanbul’da yaşadığım süre boyunca kimsenin yapamadığını homofobik bir güvenlikçi bay ve bayan gerçekleştirdi. Gururum çok incindi.” (Engin)
Türlü gerekçelerle bir mekana alınmayanı çok duydum, gördüm.
Ama böylesi bir ilk herhalde. Bu direkt ayrımcılık. Kimsenin böyle bir şey yapmaya hakkı yok. Derim ki: Bence 45’lik adlı mekan sadece gay olanlar değil, olmayanlar tarafından da protesto edilmeli.
En güzel yanıt böyle verilir çünkü.

Barselona’ya gidiyoruz!

“Nasıl yani?” demeyin, basbayağı gidiyoruz işte.
Yakın takipçiler biliyor. e-kolay’ın şehir bölümünde bir yıla yakın süredir okurlarla gece turu yapıyoruz.
Sorduğum soruyu doğru yanıtlayan okurla ıstanbul kazan biz kepçe geziyoruz. Yanımızda e-kolay şehir editorü de bulunuyor tabii. O da gece boyunca fotoğraflarımızı çekiyor, hesabı ödüyor!
şimdi işi büyüttük. ıstanbul dışına taştık.
10-13 Aralık’ta Barselona’ya gidiyoruz!
Gezisitesi.com’un katkılarıyla yapacağımız bu geziye nasıl iştirak edeceğinizin yanıtı elbette ekolay’daki yazıda gizli.
Hemen tıklıyor ve formu dolduruyorsunuz, hadi üşenmeyin: //sehir.e-kolay.net/haber/3155/664590/Hep-beraber-yurtdisina-gidiyoruz.aspx

VJ Bülent işine dönebilir

VJ Bülent’in işten çıkarılmasıyla ilgili açıklama yapmak zorunda kalmış Kral TV’nin başındaki Mehmet Akbay.
“Bülent’in işten çıkarıldığını personelden öğrendim” deyip eklemiş: “Kararı Doğuş Holding Yönetim Kurulu verdi.”
ıyi de, herkes bilir ki kanalın başındaki müdürün onayı olmadan yapılmaz bu işler. Yani “haberinin olmaması” Akbay’ın, bana inandırıcı gelmedi.
Bu arada: VJ Bülent gerekçesiz atıldığı için dava açsa kanala, bir süre sonra işine geri bile dönebilir.
Yakın zamanda işinden atılan bir arkadaşım denedi, bu hakkı kazandı. Oradan biliyorum."


Eklenme Tarihi : 02.12.2009
Haber Editörü : Duman
  «« GERi
Bu haber 518988 kez okundu.

Haberi
Paylaş
Face
Paylaş facebook
Blog
Paylaş Blogger
Frien
Paylaş Friendfeed
Mysp
Paylaş Myspace
Twit
Paylaş twitter


Not: Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılanlardan gabile.com sorumlu tutulamaz.

Habere Yorum Yaz

    Gay oldugu için sadece barlarda değil, diğer işletmelerde de geri cevriliyor insanlar. Daha cok fark edilerek dolaşanları, içeri almıyorlar. Ama hepimiz de biliyoruz ki Türkiyede milyonlarca GİZLİ eşcinsel var. Bu nedenle, sürekli, ardarda, hep aynı yere gitmemek gerekli. Fark edilmemek için. Çok fazla farklı mekana, her hafta bir tanesine gitmek, bazen de evde oturmak gerekli. Hep aynı mekana gidilirse, dikkat çekiyor ve yüz eskiyor.
Yazan : Calgary     Beğen

    kendisine baksın aslında insanları gay olduğu için kapıdan çevirenleri bi araştırın eminim dünyanın en ünlü kirli çamaşır firmasının sahipleridirler
Yazan : sahra_04     Beğen

    ben kayseri de yaşıyorum ve benzer bir olayı yaklaşık bir yıl kadar önce arkadaşımla birlikte KAYSERİPARK alışveriş merkezinde yaşadık.o an ne hissettigimi kelimelerle anlatmak çok zor,çok çaresiz hissetmiştim...
Yazan : karokizi     Beğen
Yorum yazmak için login olunuz


Diğer başlıklardan bazıları.
Haber | Homofobiğim, Homofobiksin, Homofobik! Homofobiğim, Homofobiksin, Homofobik!
   Marketing Türkiye dergisi bu ay kapak konusunu LGBTT’ye ayırdı. Türk medyasında ve reklam dünyasında homofobik bir yaklaşım var mı? Dünyada "Gey Lezbiyen pazarlama" kavramı. Türkiye için bir ütopya mı? Tüm gazeteler haber dillerinde sık sık homofobi çıkmazına düşüyorlar. Uzmanlar bunun nedenini neye...

Haber | “VJ Bülent, ayrımcılık davası açmalı!” “VJ Bülent, ayrımcılık davası açmalı!”
   VJ Bülent, yıllardır çalıştığı müzik kanalı Kral TV’de işten atıldı. Yiğit Karaahmet, VJ’in işten atılma gerekçesi olarak “bunun adı açıkça homofobidir” diye yazdı. Hürriyet Gazetesi, 23 Kasım’da, “eski patronları hakkında konuşunca işinden oldu” diye yazdı. Bununla birlikte Akşam Gazetesinden Yi...

Haber | AIDS hakkında neler biliyorsunuz? AIDS hakkında neler biliyorsunuz?
   AIDS hastalığı hakkında bilmek istediğiniz her şey Pozitif Yaşam Derneği’nden katılacak konuklarla 02 Aralık Çarşamba günü saat 15: 15 ile 17:15 arasında Kanal T ekranlarında Tunç Erden Yakar’ın sunduğu Turuncutime adlı haber programında ele alınacaktır. KanaT yi uydudan ve www.kanalt.com.tr adre...

Haber | Öpüşmek yerine travestiyi oynarım Öpüşmek yerine travestiyi oynarım
   Hülya Avşar`a canlı yayında film teklifi... Türkler Çıldırmış Olmalı filminin oyuncuları Peker Açıkalın, Önder Açıkbaş ve Zeynep Beşerler Hülya Avşar Soruyor programına konuk oldu. Hülya Avşar`ın "Öpüşme sahnelerinde oynar mısınız?" sorusunu cevaplayan Önder Açıkbaş "Aslan gibiyim, hiçbir ek...

Haber | Yetti `Gay`ri oturumu! Yetti `Gay`ri oturumu!
   Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından geçen ay düzenlenen Din Şurası`nda `eşcinsellik` konusu ele alındı. Şuraya katılan iki psikiyatri uzmanının konuşmalarını AKŞAM ele geçirdi. Eşcinsellere kin kusan Prof. Dr. Nevzat Tarhan `İnsan neslini kurutacaklar` derken, Prof. Dr. İbrahim Balcıoğlu da `Homose...

Haber | Bir `HIV pozitif`in yaşam mücadelesi Bir `HIV pozitif`in yaşam mücadelesi
   Rauf 20 yıllık iş hayatının ardından bir gün HIV pozitif olduğunu öğrendi. Birkaç gün içinde hiçbir sosyal güvencesi olmayan bir işsizdi. Bir yanda bakmak zorunda olduğu ailesi, bir yanda hayatta kalmak için ayda 1500 lira tutan ilaç masrafları vardı. Önce tazminatı bitti, sonra otomobilini sattı. ...

Haber | Transseksüel Öykü hemşire olacak Transseksüel Öykü hemşire olacak
   Cezaevinde girdiği ÖSS`de, KKTC`de Hemşirelik Yüksek Okulu`nu kazandı. BURSA - 3 yıl önce bankadan çektiği kredi ile ameliyat olup cinsiyet değiştirerek pembe nüfus cüzdanı aldıktan sonra evlenen, ancak travestilere fuhuş yaptırdığı iddiasıyla 27 ay cezaevinde kalan 37 yaşındaki Öykü Evren Özen, ce...

Haber | Her zaman, her durumda suçluyum çünkü travestiyim Her zaman, her durumda suçluyum çünkü travestiyim
   Son üç yılda kaç travesti öldürüldü farkında mısınız? En azından bildiklerimiz 30! Ölüm son aşama; bir de çoğunlukla aile ocağında başlayıp yan komşular, mahalle sakinleri derken çapı da, yoğunluğu da değişen daimi bir şiddet halesi var. Polise başvurmak daha büyük dert... Böyle bir nefreti sürekli ...

Haber | GAY TASARIMCILARA AŞKLARI İLHAM VERİYOR GAY TASARIMCILARA AŞKLARI İLHAM VERİYOR
   Birçoğumuz gibi onların da ilham kaynakları, aşkları. Dünyaca ünlü tasarımcılar, yarattıkları muhteşem koleksiyonlar için tabii ki bir yerlerden ilham alıyor. Ve birçoğumuz gibi onların da ilham kaynakları, aşkları. Tasarımcılar dünyevi sınırlamalar altında ezilmiyorlar. Onlar yeteri kadar ya...

Haber | Lezbiyenlerden daha iyi ebeveyn oluyor Lezbiyenlerden daha iyi ebeveyn oluyor
   İngiltere`de bulunan Ulusal Ebeveyn Pratisyen Akademisi`nin yaptığı bir araştırmaya göre lezbiyenler heteroseksüellerden daha iyi ebeveyn oluyor. LONDRA - Londra merkezli Ulusal Ebeveyn Pratisyen Akademisi`nin müdürü Stephen Scott`un yaptığı bir araştırma lezbiyen çiftlerin yetişirdiği çocukların...


|   İletişim  |   Sözleşme  |   Yardım  |   Site Haritası  |  

Gabile.com bir tanışma, arkadaşlık ve eğlence servisidir.
Bu siteye üye olan herkes Kullanıcı sözleşmesini okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Her hakkı saklıdır. Copyright ©1999-2013 GaBiLe


GaBiLe Bir Kodme Hizmetidir.
Veri Merkezi